Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm mindhármótoknak, megnézem majd őket.
Ennyivel tudok segíteni, ha így megfelel..
Köszönöm szépen.
Itt hogy alakul a ciklusidő, mi határozza meg?
Az R2*C2 határozza meg, és a "véletlenszerűséget" a C1*R1 és a C2*R2 interferenciája adja. Természetesen ez álvéletlen és a kettő próbálja "szinkronizálni" egymást. De kipróbálod és meglátod megfelelő-e, mert szerintem elég egyszerű..
Ilyen áramkört (picest) nem láttam de nem nagy dolog leprogramozni , csak azért nem írtam még meg mert nem valószínű hogy volna pic égetőd, amivel beleteszed a programot a picbe .
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2023
Az (ál)véletlen generálást hogyan csinálnád meg?
Szerintem ez a kihivás benne...
Nem nagy durranás a leprogramozása , csináltam már lottó szám "generátort" ami lottó totó hatoslottó kitöltésre volt használható.
Egyszerű trükköt láttam rá! Egy nem használt analóg bemenetet olvastak be..
Nem olyan bonyolult a mult héten fejezetem be egy nagyobb projektet, ahol 8 kimenet lett véletlenszerüen kapcsolva, s kb 5 perces ciklus alatt 2 napig nem volt ismetlés megfigyelhetö. ( fel lett véve videora és pontosan ki lett analizálva). S valoban csak álvéletlenek lettek felhasználva, igyekeztem ugy kombinálni, hogy igen kicsi legyen az esély az ismetlésre.
Nálam is eredetileg ez volt a terv, de a választott megoldás teljesen kielégitett mindenkit. Megvan az analog bemeneten a hardware is, de jelenleg nincs használva.
.-.. ..-. ...
Na ezt tudom mit jelent, de hogy mi az R, azt nem tudom.. A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2023
Annó katonaságnál a rádiós sorkatonák között volt használatos a LFP/NSP protokol az éppen folyó kommunikáció zárásaként.
Négylábú teherhordó állat testrésze, és egyes alkatrészek illesztéséről, valamint azok helyettesítéséről szólt a dolog, akkoriban katonaságnál reggelire gyakran fogyasztott felvágottal. De a kolléga szerintem inkább erre gondolt: Linear Feedback Shift Register Rendes véletlen számot előállítani nem egyszerű, meg talán gyerekjátékhoz nem is kell annyira... A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2023
Bár tagadják, de tudjuk mi azt hogy minden a hosszától függ..
RND Egyébként minden csak nézőpont és idő kérdése, mert egy valóban random jel/szám a gyakorlatban nem is értelmezhető. Mert egy kikapcsolt Led-re is rámondható hogy RND. Egyszer majd csak felvillan. De ha időben ritka valami, akkor nem lehet felfogni, hogy az ciklikus vagy RND.
De mivel atomerőműben van, minden műszakváltáskor ki kell próbálni, és jegyzőkönyvezni.
Egy kísérlet kedvéért készítettem régebben valódi véletlenszám generátort. Az alapja: egy félvezetős zajgenerátor -> erősítő -> komparátor, majd az így kapott 0/1 biteket beolvasta egy MCU, és számokat rakott össze belőle. Ez még nem volt teljesen tökéletes, de némi (szoftveres és/vagy hardveres) kiegészítéssel igen jó eredmény érhető el.
Sziasztok! Egy led-es villogtató elektronikára lenne szükségem. 24 V tápfesz. Két helyzetben kellene zöld és piros fény. A két pont között villogó piros. Kültérre megy, kültéri led szalaghoz. Üzem biztosság elvárás. 16W/méter és kb. 2*2-3 m lenne felszerelve.
"Két helyzetben kellene zöld és piros fény. A két pont között villogó piros."
Na ezt vajon hogy kellene érteni?
Szia! Mi adja a 2 végállás helyzetet(pl.: Mikrokapcsoló), milyen gyorsan kell villogtatni? de 3 relé és kész..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |