Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Igen így kötöttem be, az MFRC522 ss portja a 7-re, az SD kártyáé 10-re.
A setup részbe beállítottam ezt a két portot kimenetnek, majd amelyiket épp inicalizálja annak Lowra állítottam a másikat Highra, gondolom így értetted, de inkább bemásolom a kódot.
ezt a hibát dobja amikor inicializálná az SD-t. Van jelentősége a sorrendnek? Először az MFRC-t, majd az SD-t inicializálja.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2023
Nem szerencsés dolog egyszerre mindkét eszközt aktívvá tenni, mert a MISO vonalon szkanderbajnokságot fognak vívni egymással. Ezt megteszed a setup részen, még ha csak nagyon rövid időre is. Érdemes lenne az mrfc MISO vonalát leválasztani egy próba erejéig. Ha úgy működik az SD kártya, akkor nem megy lebegő állapotba az mrfc kimenete akkor sem, ha az engedélyező lába magas szinten van (tehát nem aktív). A rendes diagnosztikához meg tegyél rá a vonalakra egy logikai analizátort, és azzal minden ki fog derülni.
Általánosságban elmondható hogy inicializáláskor érdemes szüneteket betenni, időt hagyni az eszközöknek, mivel nem mind egyformán indul, van ami gyorsabb van ami lassabb.
Nem ismerem SdFat.h használatát ezért én is csak a netre hagyatkoztam, de itt hibakódok azt írják hogy a
Minták között minták QuickStart-ot néztem meg. Itt az írják Be kell állítani a FAT típusát:
Le kell tiltani azt az eszközt ami épp nincs használva:
Be kell állítani a sebességet a használt Aruino paneltól függően:
De behozok még egy hibafaktort. Azt mondtad UNO-t használsz, azon pedig ATMEGA328 van. Specifikációja alapján MEG328 specifikáció a mikrokontroller 2kB SRAM-ot tartalmaz. Viszont az SdFat.h ebből 875-928 Byte felhasznál, vagyis közel a felét teljes SRAM mennyiségének, de erre fel is hívják a figyelmet SdFat. Ezért ha sok mindent akarsz használni az UNO-val, és anomáliákat tapasztalsz, azt az SRAM helyekért összeverekedő byte-ok is okozhatják SRAM hiba És még egy kis bújtatott reklám Ha valami nem úgy megy a digitális világban ahogy elvárnánk, akkor érdemes megnézni egy logikai analizátorral. Erre sokféle megoldás van, amit jó szívvel tudok ajánlani az SIGROK terméke. Ingyenesen letölthető mindenféle platformra, sokféle eszközt támogat, még ARDUINO-t is, de érdemes venni valami céleszközt hozzá. Én ezt használom: data_analisator
Köszi, hogy foglalkoztál ezzel a kérdéssel.
Találtam közbe ezt a videot: Bővebben: Link mindenféle trükk nélkül simán megy a kettő egyszerre (ki fogom próbálni) Mi a külömbség az SdFat.h és a SD.h között?
SD.h
SD - a slightly more friendly wrapper for sdfatlib This library aims to expose a subset of SD card functionality in the form of a higher level "wrapper" object. License: GNU General Public License V3 (Because sdfatlib is licensed with this.) (C) Copyright 2010 SparkFun Electronics vs. Sdfat.h * Copyright (c) 2011-2022 Bill Greiman * This file is part of the SdFat library for SD memory cards. * * MIT License * A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2023
Nekem nem megy a kinai, de az ábra alapján nem.
Nekem szoktak menni a kinai cuccok, de most ?, mielött reszkirozok hát gondoltam rákérdek
Nem úgy értettem!!! Nem értem a kinai nyelvet....
Kellene csináljak egy bazi nagy szervot
Nálam is nagy gond A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2023
Ha valahol lehet 5V-os négyszögjellel vezérelni akkor jó lehet arduino-hoz.
Mivel az SdFat.h nem használtam erre a kérdésre nem tudok válaszolni. Sd.h használtam már, és azért ezt mert ez alapból benne volt az Arduino-ban.
A videó nagyon jó, főleg hogy adja hozzá a programot dokumentációt is. Arra figyelj hogy már 3 éves a videó, azóta már jöttek ki újabb Arduino verziók, de nagy valószínűséggel menni fog a dolog.
Ha jól látom EZ1-n van egy STM8S003F3P6 vezérlő és egy A4950 motormeghajtó.
Az STM8S*** programozható Arduino-val STM ARDUINO De kapható külön megjató modul is A4950T EZ-2 is valószínűleg STM8*** lesz, de utána kellene járni, a motormeghajtó viszont nem látható, de tuti abból is kapható külön panel.
Köszi hogy utánanéztél
Hát akkor ezeknek befellegzett, nem ok. De, mégis kellene Esetleg ezekből valamejik megtenné ? TLE 4206G, M51660L, AA51880, TLE42062GXUMA2, ZXBM5409Q A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2023
Szívesen. Van az a mondás hogy azt kapod vissza az élettől amit adsz neki.
Én is sokszor kaptam tanácsot itt, így most rajtam a sor hogy tovább adjak abból amit kaptam Viszont abban nem tudok tanácsot adni hogy milyen motormeghajtó kell neked, egyrészt mert csak nyomtató motorokat használtam eddig, másrészt ahhoz hogy tanácsot kapj, kellenek a technikai adatok is a motorról (fesz. áram, nyomaték, stb.), és írd meg a célt is. Továbbá szerintem a kérdésed ne ide tedd fel, hanem valamelyik motorvezérlős topik-ba.
Hát elöszőr az kellen hogy ezek müködnének-e arduinoval, a szokásos servo könyvtárakkal ?
A tényleges motor meghajtás az lenne a következő, lényegébe nem is nagy a motrom, normál DC motor, az áttétel lenne nagy
Az EZ1-s biztosan müködne, ott van rajta a szervo port (GND, 5V, S)
A mechanizmusat viszont neked kell kifejlesztened .
Egyre kell vigyázni, hogy a motor meghajto rész GNDje a plusz polus! (0-24V) azaz külön táp kell a motorhoz meg külön az Arduinohoz.
Üdv!
Segítségre lenne szükségem. Egy excel munkafüzet 5 cellájának értékeivel kellene vezérelnem 5 arduinora kötött ledet. A celák értéke egy nagy adatmennyiség analízise alapján 0, 1, vagy 2 lehet (na eddig vannak kézbentartva a dolgok) az arduino mindig a COM3 portra csatlakozik a ledek a 8,9,10,11 és 12 kimeneteken. Azt kellene megoldani hogy pl. ha A1 cella értéke 1 akkor led8 nem világít, ha az érték 1 akkor led8 1Hz frekivel villogjon és ha az érték 2 akkor folyamatosan világítson. Ugyanígy A2 led9, A3 led10 stb stb. Probáltam mindenféle kódokat vba és arduino oldalról is datastreamert és firmatat de csak egy két össze-vissza villódzás meg vba hibák sikeráltak. Arduinoval még nem foglalkoztam. Ha valki kisegít, akkor a ledek helyet végül agy andon lámpatorony lesz a kijelzés egyszilárdtest relékártyán keresztül, de most teljesen belezavarodtam. Ha tudnátok arduino és vba kódokat javasolni, azt megköszönném. Minden tiszteletem a segítő szándékú szakiké. Köszönöm! Tónyó A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2023
Szerintem adatbázis használata, raspberry pi segítségével megvalósítható amit szeretnél.
Hogy áll elő/mikor hogy módosul az az excel fájl? Ha lehet akkor az excelből csv-ben kéne menteni, az sima text fájl, a fájl akár direktbe küldhető a soros portra, nem lenne egy nagy cucc arduinóval, bármivel levenni a soros portról, feldolgozni... Holnap MS-ék gondolnak egyet, itt ott módosítanak az xlsx formátumon, és a feldolgozás dől... Én kerülném
Hát köszi de az excelben már kezelve vannak az adatok és oda mennek be folyamatosan. A vba kód rendezi, analizálja őket,ez is rendben van. Vizuális riasztáshoz kell 5 ledet meghajtani. Szerintem a raspberry pi túl sok ehhez. Főleg hogy az excelt nyúlhatom és csak egy usb porton keresztül. Ennél jobban nem mászhatok bele a rendszerbe.
Csak valami 0,1,1,2,2, adatsort kellene kiküldeni soros portra ahol a karakter sorszáma a led sorszáma lenne értéke pedig ha 0 akkor az a led off ha 1 akkor 1hz villog ha 2 akko folyamatosan világít. A küldés folyamatos lenne és az arduino is folymatosan figyelné a bejövő adatokat ha változik akkor a megfelelő kimenet állapota is változna. De köszönöm hogy ötleteltek!
Arduino így kezelné a ledeket csak nem sikerül megfelelő formában küldenem vba ból az utasításokat:
Mondjuk itt csak négy leddel és más kimeneteken próbáltam, de ez mellékes... A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2023
VBA elérhető a soros port, szerintem megvalósítható arduinóval is.
Bővebben: VBA Serial
Ahogy Massawa is írta:
1. mennie kell, csak be kell állítani előtte miként akarod használni ASMZ01 bekötése. 2 a potencióméteres visszacsatolás mechanizmusát el kell készíteni. 3 figyelj oda a bekötésre, és a motornak sem szabad túllépnie a feltüntet határértéket különben csak egyszer és rövid ideig fogod használni a panelt. De ha megírod a célt,amire a motort fogod használni, lehet kiderül hogy már valaki más épített olyan eszközt mint amit te is építeni szándékozol. De akár az is kiderülhet hogy nem is kell servo, hanem elég csak visszajelzés az állapotáról pl. lyukak egy tárcsán amit optokapu(k) figyel(nek).
Régebben összekötöttem a libreoffice calc-ot Arduinoval, de ehhez makrót kellett használnom.
De itt azt írják excel-Arduino hogy a datastreamer bővítmény lehetővé teszi a kapcsolódást. Azért kíváncsi vagyok hogy ez tényleg ennyire egyszerű lenne? A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2023
Meg az adatfolyamnak lehetne eleje vége, pédául:
$01200* Vagy a * helyett sortörés, esetleg pluszban a végére checsum, lehet csak ezért villog minden össze-vissza. |
Bejelentkezés
Hirdetés |