Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Egy másik lehetőség a bitek változtatása.
Ha LED-eket egy Port-ra (pl: portB) teszed akkor, minden bit "1" állapotára a LED világít, a "0"-ra meg nem. Így elég csak a PortB lábainak állapotát (biteket) véletlenszerűen forgatni egy For... cikluson belül. Lehet úgyis hogy csak egy LED világít a 8-ból, de lehet úgyis hogy egyszerre több világít. Ha végzett a For... ciklussal lehet beolvasni PortB állapotát amit le kell menteni "A" "B" "C" változóba. Mivel "A"="B"="C" ezért elég csak kettő feltételt ellenőrizni. IF A=B & A=C then...
Bővebben: Link while
Ez sajnos nem ennyire egyszerű, mert multiplexelés miatt folyamatosan "léptett", így nem állna meg, vagyis nem látszana az eredmény.
Közben találtam kódot a tömbökre, átalakítottam. Ami csak kiírná külön digitekre a számokat. Igaz multiplexelés nincs még. De szerintem a három különböző digit kezelés nem fog működni.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2023
Akkor a whileben meghívod a kijelző rutint amit be állítasz multiplexeli neked!
Valamit nem értek, ha csak számokat (0-9) akarsz kiirni, akkor felesleges ez a tömb.
Azt töketesen megoldja a SevSeg könyvtár is. Én azt hittem olyan jeleket is ki akarsz irni, amik nem számokat mutatnak, pl || stb. A muxhoz meg mindenképen kell a három változo A,B,C. Azaz nekeked a rnd funkcioval tartalmat kell adnod a 3 változonak. És csak utánna indulhat a mux. Ezt nyilván 1-2 másodpercig ismételned kell, miután ujabb tartalmat adsz, különben nem fogsz látni a displayen semmit. Közben elvégezheted az összehasonlitást, és dönthetsz a továbbiakrol.
Ez csak olyan elindulási minta. Hogy lássam, ha számot kiír, akkor majd karaktert is kifog.
Az a gond, hogy minden szám 7 biten megy ki, tizedes pont nincs. Ha valami változik minden változik.
Vagy ugy is csinálhatod mint a kaszinogépben.
Ahogy a tömben benne van a 10 sor ( 0-9 számig) vagy akár tovább is ( ha más jeletis akarrsz pl H, U stb), akor lesz X sor a tömbben. Ha elinditod a gépet, az egyenként fogja “ pörgetni “ a 3 hengert, amelyiken ugyanaz az X mennyiségü jel van. ( azaz csak 1 tömb kell mind a 3 kijelzöhöz. A pörgetést kell ramdomizálni, s mondja 1 másodperc alatt vagy 5 firdulatot megteszés megáll valahol a (0-X) sor között. Azaz az A változoban elmented a sor számot a 0-X között. Most ezt megismétled a B re is. Most elinditod a MUXot az A már adott, ehhez jön a B. Ha a B érték is megvan. ( 0-X között) akkor jön C érték. Es a MUX meghosszabbitása C-ig. Ha az is megvan akkor jön az összehasonlitás, és a nyeremeény.
Szia sárgarigó,
Köszönöm a biztatást, de látod nekem még az sem megy , hogy feltöltsek egy mások által megírt sketch-et. Sokfelé olvasgatok amikor hibára keresek megoldást de hozzám hasonlóan vak vezet világtalant válaszokat találok. Most is napok óta küzdök egy újabb rádióval melyben ESP32 DEV. modul működtetne I2C buszon egy SI4732 rádió IC-t és egy 2,8" Touch TFT-t. Kitöröltem az összes fájlt a libraies-ből és csak azokat keresgettem össze amelyek említve voltak és már annyit elértem, hogy nem akad meg mindig valami .h (header ?) fájl hiánya miatt az arduino felület. Csak már meg azt írja ki, hogy hiba az alaplapra fordításnál. Ebben tudnál segíteni tanáccsal mit állítsak még be? A printscreen remélem aránylag kiértékelhető! Köszönöm . A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2023
Minek három egyforma tömb meg három függvény?
Én nem piszkálnám a kiiírást a fő hurokból. Rábíznám egy timer interruptra. A főprogram bármikor megváltoztathatná bármelyik karaktert. Aztán amikor a multiplexelő algoritmus odaér, akkor kiírja.
Amennyiben AVR mikrokontrollert használsz, a karakterek kinézetét érdemes progmem-ben tárolni, különben hamar elfogy a RAM.
Van az a hagyományos kirási rutin DS18B20 szenzorhoz.
Itt a mért értéket úgy jelzi ki hogy PL 23.75 de én csak 1 tizedes pontossággal akarom (a százados nekem nem kell) ezt hogy lehet megoldani?
Így kötöttem be: https://www-teachmemicro-com.translate.goog/arduino-rfid-rc522-tuto...pto=sc
Az A4 és A5-re kipróbáltam a másik I2C csatlakozót is (jól tudom, hogy az uno 2db i2c csatlakozója is van?) de ott se volt jó, mindegy, visszatérek az SPI megoldáshoz, ennek működnie kellene. Kipróbáltam 2db MFRC-vel, de csak úgy, hogy a másik SS lábát nem kötöttem be és teszteltem közbe az aktívat, nagyon instabil, van, hogy működik, van, hogy nem. Ha kiiktatom és csak az aktívat vizsgálom, akkor stabilan működik. Az SS lábon látok 2V feszültséget, és ez nem lebegés, mert ha teszek rá egy ledet, akkor is. Amikor ráteszem a kártyát és beolvassa, arra az egy másodpercre felmegy az SS 5V-ra. Most az SS lábat az mi vezérli, az Uno vagy az MFRC? Miért 2V-ot mérek rajta, miért nem 0-át?
Sziasztok.
Megpróbálom az ardunio energiaellátását levinni picit. 5mA-ig tudtam. PWR Led elötét ellenállás kiforasztva.
Vin röl kapja a + tápot de tippelem a stab ic ami benne van az eszik 5mA. Mivel lehet még szoftveresen csökkenteni?
Ha esp8266-ra *.bin filet akarok tölteni, azt mivel lehet?
Az arduino IDE-ba van ilyen, hogy vázlat/lefordított bináris exportálása.
Sajnos ez nem úgy exportál, hanem lementi a jelenlegi vázlatot *.bin-be.
ESP01 modulra évekkel ezelőtt töltöttem fel ezzel a programmal bin fájlokakat, de már nem emlékszem pontosan hogyan csináltam. Ugyanez a verzió volt, és a 64 bitest használtam.
Ezt tettem fel, 4 bin fájlt tartalmaz, az oldalon meg van adva melyik bin fájlt melyik címre kell feltölteni. A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2023
flash_download_tool_3.9.4. is próbálom, de ez se működik
És fel sem tölti, vagy csak nem működik amit feltöltöttél?
Nem csinál semmit, de nem is vágom, hogy nála a "download" szó mit jelent? mert én rátölteni akarok, de akkor az upload, de mire gondol? lehet, hogy ő letölteni akar és a kijelölt bin helyére?
Több féleképpen is lehet.
display.print(sensors.getTempCByIndex(0)); helyett: float cels = (sensors.getTempCByIndex(0)); display.print(cels, 1); A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2023
Tud kommunikálni az esp-vel, csak a kiválasztott file feltöltése (ami pont a lényeg lenne) az nem megy neki.
Mellékletem képet a yt video van a háttérbe, neki jó, ugyanúgy csinálom pedig. A kiválasztott file mellett nekem valamiért piros, valami memóriacím lehet, nem tudom, ott lesz a hiba, vagy amiatt.Rejtély, arra hiába kattintok.
Tehát azt a memóriacímet ki kell tölteni, de csak a pipa levételekor lehet 0x0000-ra és akkor megy a *.bin feltöltése ezzel a programmal
// fölírtam mindent egy txt-ba mert tutira el fogom felejteni és kezdhetem előrröl
Hali! Húzd feljebb a hibaüzenet ablak tetejét, hogy el lehessen olvasni a hibát, ne csak azt hogy hiba van...
Az segítene, ha megbontanám és egyedül küldeném a state értéket egy packetben?
Igen, erre már én is rájöttem.
Massawa fórumtársunktól kérdezném így gondoltad, majdnem? Pörgeti és valahogy talán jobban tudom, majd kialakítani. Jó az irány szerintetek? Őszintén nem tudom, hogy állítsam meg, hogy írassam ki. Még próbálkozok.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |