Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Az jó,gondolom nem csak kábelhibája volt.
Igaz ráérek!
lehet rossz topkba irok akkor bocs!!csak lenne egy kérdésem!mindenki agyonfikázza a sal meg mnc hangfalakat!nemazért nekem sincs egyik márkábol se!de senki nem tud mondani mást mind sal meg mnc!!akkor légyszives mondjatok nekem valami jó hangszórót amit ajánlanátok mélyládába szobai használatra sal mnc meg videotonon kívül!köszike előre is!!!!
Szia nekem van egy ötletem az a gond hogy 20cm est találtam de kicsit (nagyon) hihetetlen 2X4OHM SPL:91dB 200W ugye Bővebben: LinkBővebben: Link
Na igen, ez autóba való mélynyomó. Bár lehet nem topik téma, de ezen már én is gondolkottam hogy SZOBÁBA milyen hangszóró van ezeken kívül....
Egyett tudok: H2000. De azokon kívül...
Hello !
Szeretném a véleményeteket kérni. Van 4 leéget SAL hangszóróm, ahogy olvasom a hozzászólásokat, és más hangtechnikával foglalkozó topicokat látom hogy mindenki fikázza a SAL-t sok összehasonlítási alapom nincs, de egyetértek hogy nem a legjobb hangszórók.... Namost ebből kifolyólag kérdezném a hozzáértőket hogy érdemes-e a képeken látható somogyis hangszóró kosarak+mágnesekhez valami jobb minőségű anyagokból álló alkatrészeket beépíteni. Az utolsó képen egy 150W os hangszóró maradványa látható (ez Vidi hangfalba "való pótlás" volt), a többi kép egy 210W os SAL féle "PA" hangszóró földi maradványa.... Egyáltalán mitől lesz jó egy hangszóró? Mennyit számít ebben a mágnes? Aztán: ebben a témában már fevetettem hogy van nekem 2 40es SAL mélyhangszóróm, ezekből szeretnék mélyládát csinálni, kérdésem hogy jó-e ezekhez a W felépítésű vagy a tölcséres (ebben nem vagyok biztos hogy amire gondolok azt így hívják ?? lehet hogy exponenciális a neve... vagy ez ua?) doboz..... Még valami : Ahhoz hogy meg tudjam mérni a hangszóróim tulajdonságait milyen technikai felszerelés kell ? (tudom kell a tudás is, de utána nézek majd az elméleti részének) Előre is kösz mindenkinek a segítséget. Üdv.
Szoba vagy kocsi nem mindegy? Nekem egy audiobank van 30cm 300/600W szobába és igen brutális, nincsen mély amit nem szeretne
Heló, megnéztem ezt az Árwillt és szerintetek ez Link mennyire életképes?
Én voltam a boltban kb. 1,5-2honapja és minden volt amit az árlistán szerepel zöld pipával de ami piros x az csak rendelésre (talán)
Megint én. Azt szeretném kérdezni , a dome -ok nak átlagossan hol van az fs-ük ? Ha 0-100 ig van akkor nagyon kicsi a pupja az mnc 33508-nak.
Egyébként ezeknek a t-s ét úgy kell mérni mint a többi hangszóróét? Köszi & Üdv Ptesza
Sziasztok! A véleményeteket szeretném kérni az ezen a linket található P-1565/C-s hangszóróról, hogy amik levannak írva azok igazak lehetnek-e vagy ez is olyasmi mint a somogyi meg az mnc? Köszi előre a segítséget!
Nekem van kettő ilyenem. Szerintem valamivel jobb mint a somogyi. Jobban is bír és érzékenyebb.
Csak azt nem értem hogy akkor miért ilyen olcsó. De monjuk egy hasonló tulajdonságú reflex hangszóróval felérne?
nekem p1050-c böl kettö van és az ég és föld a somogyihoz képest.(ez is azér olcso mer kinai)...teljesen más a felépitése is ,ha megnézed ezeknek a hangszóróknak...az enyémnek teljesen ütős hangja van,bár még nem igazán volt alkalmam profi cuccal hajtani,de 70wattal tisztán küldtem,és hát valóban lehet pa-hangszórónak nevezni.(itt egyesek le-"hetvenvattoznak" majd magukban de most hangzásról beszélek.más kérdés hogy tulhajtva buli végére leéghet,ok)viszont jó tekercs az nem árt elé mert anélkül szenved..amit te néztél:250watt egy 15colos mélyhez abszolút korrekt paraméter.egy próbát talán megér.de a következö árkategoria itt is 20ezer ha megnézed...reflex meg biztos van 30 is.de van 60-ért is ha nagyon belemászol a témába...meg miért kell neked 15col? az már nem háziszerkó remélem tisztában vagy vele.(jó jó tudóm neked autóba kell,az más )
Szerintem sokat játszik az olcsóságában az h nem alukosaras hanem lemez.
Nem autóba kell , kezzjük ott hogy nincs is autóm Discozni kell és középmagas hangfalat akarok építeni belőle. Eddig ugy volt hogy 15" kevláros somogyi lesz a vége de a somogyiban már csalódtam. De akkor ha tényleg jónak mondható ez a hangszóró akkor aszthiszem hogy ezt veszem meg.
És az nagy gond ha lemezkosaras?
aki egy 15colos sárga somot neked kézbead diszkozni azzal én nem is tudom mit csinálnék.tisztázni kéne viszont hogy jó-e ez a cucc középmagasba,mert lehet hogy túl mélyen fog szólni,szóval ne siesd el.
35Hz-3.5kHz-ig megy 3.5 kHz-től felfelé meg már elvinné egy magassugárzó. Ugyanezen az oldalon van olyan magassugárzó ami 1.3kHz-től meg 20kHz-ig szóval szerintem megállná a helyét középmagasnak.
HI alemezkosaras othoni játekra való.
Van hozzá adatlapom is. Le van írva a hangszóró adatai is és hogy hány literes láda kell neki reflex-be és zártba.
A szánalmas az hogy ilyen hangszórokkal akarnak discozni az alu kosár a minimum.
És reflexbe hány liter kell neki? És neked mélyládában van vagy te is középmagasra használod?
Eminence kappa 15LF ismerős? Nem alukosaras. Bővebben: Link Igen persze ez is otthoni játékra való... Nah sztem itt befejeztem az egészet nah pá.
Nekem tölcséres mélyládába lesz. Adatlapját csatolom.
Az alu mechanikailag sokkal stabilabb nembeszélve arrol hogy a hőt szépen elvezeti a mágnesról.
Ha nem kap torz jelet a hangszóró akkor nem fog melegedni a mágnes max langyos. Ha meg igen akko mindegy h alu vagy lemez... szerintem. Stabilabb igen az de az viszont nincs megszabva h lemez kosaras hangszórót nem vihetsz buliba és az sincs h alukosarast nem használhatsz otthon.
Ezekszerint azé gyártanak alukosaras hangszórót hogy több pénzé lehessen eladni másszerepe nincsi?
Stabilabb meg amit leírtál, de az túlzás volt h lemezkosaras hangszórót nem lehet diszkókba használni csak otthonra játszani....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |