Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Magyarokamarson
Meg lehet nézni, szívesen látunk mindenkit.
elmaradSajnos a rendezvény érdeklődés hiányában elmarad:https://www.magyarokamarson.hu/weblap2025/index.html Idézet: „Szomorú szívvel kellett leírnom a fenti sort, de ne szépítsük ez az igazság. Persze okolhatnék egy nyugat európai fővárost vagy két ellenállás nem párhuzamos kapcsolását vagy a beígért, de meg nem érkezett támogatást. Küldtünk 50 plakátot szakirányú középiskoláknak főiskoláknak és egyetemeknek: , de félek több juthatott a szemetesbe mint a folyosóra belőlük. Pedig mit dolgoztam mire leszedtem a vízjelet a fizetős szuperhősökről. Mint tudjátok a költségvetésünk konvergált a nullához. A pénzről jut eszembe: van egy testvér versenyünk a ROBONAUT. 3 millió a díjalap (az első csapat 1.5 millát kap). Fizetik a fejlesztést így csak a tudást kell beleadni a versenybe. 2025 február 8-án 4+1 csapat versenyzett. Hahó a műszaki egyetemről van szó! Sokat gondolkoztam a valós okokon és a Drake egyenlet mintájára megalkottam a Sipos egyenletet: CSAPATOK SZÁMA = összes fiatal száma * műszaki tudományok iránt fogékonyak száma * motivált tanárok száma * a nyeremény összege * szabadidő * a social médián töltött idő reciproka * SIPOS állandó Mint látható az elmúlt években minden változó csak csökkent. 2011-ben írtam egy Múltbéli titkaink a magyar műszaki tudományok oktatásában és alkalmazásában szösszenetet. Ebben pont az elektronika informatika iránt érdeklődő fiatalok számát szerettem volna növelni. Vannak nagyon pozitív folyamatok. A CanSat verseny egy követendő példa. Detre Örs által létrehozott CubeSatLab is az egyenlet második szorzatát fogja növelni és végre állami hátszéllel. Nem mondom, hogy soha többé nem fogok ezen a versenyen gondolkozni mert kifejezetten szerettem csinálni, de lássátok be jobb volt mikor tele volt a sportcsarnok. Köszönök mindenkinek mindent, hogy az elmúlt 20 évben közösen a verseny szekerét tolhattuk! Sipos Attila”
Ez durva!
Változik a világ, egyre kevesebben akarnak valamit megcsinálni, valamit alkotni. Szerintem a határidő is rémisztő a mai fiataloknak (megvallom még nekem is! De mint felnőtt meg kell felleljek más területeken is, így kb. esélytelen egy ilyen projekt vállalása). Illetve úgy le vannak terhelve, főként haszontalan dolgokkal, nem csodálom, hogy egyre kevésbé keresik a kihívást!
Van egy kollégám, aki most áttért részmunkaidőre, mert heti egy munkanapot rááldoz az életéből a hobbi projektjére.
![]()
Ezt én nem tudom megcsinálni, pedig nagyon kellene!
Okok: -túl vagyok terhelve a saját főállású munkakörömben, már a szabadság is problémás -jobb lenne egy 12 órás munkarend is -nem keresek annyit, pedig nem keresek rosszul se, hogy részmunka beleférjen -most még a 19-re lapot húzva, klímákkal is foglalkozni akarok, nyilván sok minden meglévő dolog rovására |
Bejelentkezés
Hirdetés |