Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3618 / 3619
(#) Jonni válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 10, 2025 /

A viberrel mibajod? Egy okostelefon kell hozzá amiben van egy fizikai vagy e-sim (semmit nem kell regisztrálni ). Feltelepíted a vibert a play áruházból , az elején megadod a készülék hívószámát és használod. Jópár 70 fölötti személyt ismerek aki tudja használni
(#) bbb válasza Jonni hozzászólására (») Márc 10, 2025 /

Okostelefon se kell, PC-re felteszed, telefonszámot megadod és már tudod is használni.
(#) Jonni válasza bbb hozzászólására (») Márc 10, 2025 /

Jaaa, igen. Az egyik barátom így (is) használja.
(#) Udvari Zsombor válasza bbb hozzászólására (») Márc 10, 2025 /

Kíváncsiságból rákerestem, hogy használható-e a "Messenger" Facebook nélkül is:
Idézet:
„You'll need to create a Facebook account to use Messenger. You can then deactivate your Facebook account and log into Messenger using your Facebook account information. This is called a Deactivated Except Messenger Account (DEMA).”
Ha jól értem, akkor Facebook regisztráció után úgy kell deaktiválni a Facebook profilt, hogy "Messenger-fiók kivételével felfüggesztve" állapot legyen, így a felhasználó kizárólag Messenger-ben lesz jelen, de később bármikor vissza aktiválható a Facebook profil szükség esetén ‒ Bővebben: Link.
Ez egyelőre jónak tűnik, ráadásul a Messenger böngészőben fut, tehát elvileg még kevesebb erőforrást igényelne, mint a Skype, asztali ikont pedig létre tudunk hozni hozzá a könnyű eléréshez, belépési adatokat pedig a Chrome tárolhatja, hogy ne kelljen mindig beírni.
(#) Jonni válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 10, 2025 /

Látom foggal körömmel ragaszkodsz a nehezebb/bonyolultabb megoldáshoz.... na mindegy ... hajrá
(#) Skori válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 10, 2025 /

Bármelyik megoldást is választod, azt Otthon is használni fogod a kommunikáláshoz. Tehát csak annyit tudok még javasolni, hogy esetleg próbálj ki többféle alternatívát - ahogy mondani szokták "ne egy lapra tegyél fel mindent". Fb messengerre valószínűleg te is tudsz regisztrálni a nagyszülők nevében, hogy mire mentek hozzájuk "kész megoldást" tudj vinni, és ne akkor kelljen mindent beálllítgatni. De ettől függetlenül kipróbálnék a helyedben más applikációt is, ha netán a messengerrel valami problémába ütköznél a régi laptoton - ne akkor kelljen kitalálni alternatív megoldást. Pár verziót végégprobáltam, a legtöbbhöz kell tel. szám, de lényegében csak a regisztrálás miatt. Azt már megírtam, hogy én mire cserélem le a skype-t.
(#) Udvari Zsombor válasza Skori hozzászólására (») Márc 11, 2025 /

Majd ott az ő laptopjukon végig visszük a folyamatot, a lényeg az, hogy csak a Messenger maradjon aktív, aminek majd kiteszünk egy internetes parancsikont az asztalra is. Az elvileg nem annyira bonyolult, ha a Skype megy nekik, akkor remélhetőleg ezt is meg fogják tudni tanulni ‒ rajtam és a nagyszülőkön kívül mindenkinek van Facebook a családban.
(#) tki válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 11, 2025 /

Most néztem utána, és a Signalnak még mindig barátságos az üzletpolitikája; lehet tudni, hogy mitől ingyenes számodra a használata. Az összes kliens - Android, Windows, Linux stb. - nyílt forráskódú, fel merem rakni a Linuxomra is. Ez azt jelenti, hogy a peer-to-peer titkosítás tényleg elzárja a világ elől a beszélgetésekben írtakat.

Ami új, hogy pár éve videokonferenciát is tud saját maga, és tavaly óta már 5 helyett max. 40 személlyel. Friss az infó, nem teszteltem még ki, azt sem, hogy a többszörös bejelentkezés is jól működik-e rajta, pl. mindegyik eszköz megkap-e minden üzenetet, akkor is, ha éppen ki is van kapcsolva, ill. látszik-e, hogy mindenki elolvasott-e már egy-egy üzenetet, de az is meglesz. Még mindig telefonszámot használnak azonosításra, bár már beállíthatók nevek, de a felhasználói szerződés szerint nem használják fel más célra.
(#) Udvari Zsombor válasza tki hozzászólására (») Sze, 1:29 /

Csak ne kelljen hozzá extra dolgokat futtatni, fusson Windows 8-on is és Skype-hoz hasonlóan könnyen lehessen egy másik féllel videohívást indítani ‒ persze az előny, ha nevekkel azonosíthatóak a kontaktok. (Lehet, hogy be kellene linkelned, mert túl általános neve van ‒ "signal".)
(#) tki válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Sze, 15:42 /

(#) tki válasza tki hozzászólására (») Csü, 1:41 /

Na szép... Volt egy ember, akivel korábban a Signalon tartottuk a kapcsolatot. Írtam neki, azt hittem, már kilépett, de válaszolt és megemlítette, hogy jó a Signal, de: "Csodálkozom, hogy jelzett a mobil, a Signal hajlamos nem jelezni..."

Így aztán eljutottam a következőkig: bármilyen jónak is tűnt a Signal, nekem ez csöbörből vödörbe-helyzet. A Skype-pal az egyik fő bajom az és nem csak nekem, hogy a mobil kliensek nem tartnak folyamatos TCP kapcsolatot a szerverrel, hanem ha valaki küld egy üzenetet, akkor az Push üzenet formájában jön meg a telefonra, hogy valaki üzent, annak a késése pedig gyakran óriási.

Léteznek olyan messengerek, amik nem Push-üzenetekkel működnek, teszteltem párat, a Conversations/Snikket ilyen (XMPP nyílt szabványú rendszer), csak az, hogy minden nekem fontos paramétere is rendben legyen az adott szolgáltatásnak, az még nem jött össze. Ezekhez egyébként konferenciához külső videochat programot lehet használni, a Jisti Meet-et, ami úgy rémlik, az is elég nyílt, de már nem emlékszem. Két személy közti hívásokra önmagukban is alkalmasak ezek az appok és a desktop kliensek is, szóval amúgy egyáltalán nem rosszak.

Technikailag a Push üzenet-küldés, ha valaki nem tudja, egy olyan ingyenes szolgáltatás, ahol minden szolgáltató lényegében egy szerverre küldi az üzeneteket, értesítéseket. Rengeteg app használ ilyesmit és nem lehet kézben tartani a megérkezésig eltelő időt. Elvileg gyors, a valóságban viszont sokszor több órába is beletelik a késés, mire megérkezik. Ezzel lehet bármilyen program megbízható működését elrontani, pedig a fél világ használja... Szívás az egész számítástechnika, mint mindig.
(#) Gafly hozzászólása Vas, 10:08 /

Mosdó csapcsere

Most van az, hogy fogalmam sincsen hogyan tovább.
Csöpög a csap, ki kell cserélni.
Mielőtt megkérdezitek, nem segít rajta a bőrözés, szelep felsőrész csere, csapfészek marás. Merthogy maga az öntvény/szelepfészek van elrepedve.
Új csap megvan, a régit nem tudom leszedni. 32-es kulcs van, de nagyon nem lehet hozzáférni.
(#) szikorapéter válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 10:10 / 1

Leggyorsabb ha nincs otthon OBI és csőkulcs.
Megjártam ezt a kört elég nehéz, kevés a hely és szívás szerelni de a muszáj nagy úr.
(#) Gafly válasza szikorapéter hozzászólására (») Vas, 10:47 /

Csőkulcs készletem az még csak lenne, de 6...22 mm.
32 mm az akkora, hogy még a holdról is látszik.
Granpának biztosan van, amikor tekercselték Pakson a gázturbinákat, akkor ezzel húzták meg a kommunátor szeleteket. Majd ha jár erre, megkérdezem...
(#) adapter válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 10:59 / 1

Szerintem a menetet is hasznos lenne előtte kezelni csavarlazítóval. Ha nem kell a cső mert lesz új akkor én simán levágnám a menet utáni részt és lehet hogy akkor rámegy jobban a kulcs (villás).
Esetleg valakinek 32-es dugó kulcs hosszabító szárral kölcsönbe.
El tudom képzelni hogy trancsírozás nélkül nem jön le, volt hasonlóhoz szerencsém.
(#) Gafly válasza adapter hozzászólására (») Vas, 11:09 /

Csavarlazítótól tartok, merthogy műanyag.
Ez versenyben van.
Ha lenne kompetens ember csőkulccsal, az sokat segítene...
(#) SzervízMacska válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 11:10 / 3

Levegyük? Van hozzá célszerszámom, úgy hívják, hogy csaptelep fogó…

IMG_1392.jpeg

(#) adapter válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 11:13 /

Azt hittem csak elszíneződött a fém....
(#) Gafly válasza SzervízMacska hozzászólására (») Vas, 11:13 /

Gyere, vadas nyúl már készen van.
Csak tésztát kell főzni hozzá.
(#) SzervízMacska válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 11:17 /

Ha mély a mosogatótálca, nem forog el a hajtókarja. Ezért inkább 12 szögű csőkulcs kéne. Csavarlazító helyett pedig vízkőoldó.
(#) SzervízMacska válasza SzervízMacska hozzászólására (») Vas, 11:21 / 1

Összekapom magam, addig lötyböld meg egy kis vízkőoldóval!
(#) bbb válasza SzervízMacska hozzászólására (») Vas, 11:21 /

Azt írja, hogy megvette már az újat. Ez esetben fényes kulcs, vagy hangos kulcs, amelyik odafér, s levágni a csudába azt a fránya anyát.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 13:06 /

Nem bántja a műanyagot. Ha van új csaptelep, azon van anya amúgy is. Flexibilissel kötöd az újat, tehát néhány mozgatás erre-arra -előtte lecsavarod a sarokszelepről- és eltörik a régi bekötőcső. Azt' mingyá' hozzáférsz.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 13:16 /

Kis flex. Ugyan már!
(#) Alkotó válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 16:25 /

Ha még nem oldódott meg, akkor hasonló esetben én levágtam az alsó csöveket, hogy részben ne legyen útban, de fontosabb részben, hogy tudjam a csapot forgatni. Én vízpumpa fogóval megfogtam az anyát (ha van ekkora villáskulcsod azt is rá lehet szerintem tenni), és az anyát egy helyben tartva a csapot forgattam felül. Babráltam vele vagy negyed órát, de kijött.
(#) szs hozzászólása Vas, 18:56 /

Cőizémizélés

Csőkulcs...
Továbbra sem tudja a kedves közönség a csőkulcs (1. kép) és a csőfogó (2. kép) dolgokat, a kettő közötti értelmi távolságot, de osztják a tanácsokat...

De ha ennyire hozzáférhetetlen: én felülről levágnám, aztán felcsavarni alulról ugyanolyan egyszerü, mint egykor.
A hozzászólás módosítva: Vas, 19:04
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Vas, 19:19 / 5

Igazán az lett a megoldás, hogy Szervizmacska fórumtársunk (örök hálám néki ) autóba vágta magát, és célszerszámával "seperc" alatt alatt leszedte.
Meg ha már úgy is olyan jól elhelyezkedett, a másikat meg fel.
A kép közzétételéhez pedig hozzájárult (ámbár nem a legelőnyösebb szögből készült).
(#) SKY válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 19:23 /

Ha műanyag az anya, akkor nem tudod pákával végigolvasztani az egyik oldalát? Vagy a gáztűzhelyen melegített vaslemezzel, hosszú csavarhúzóval? Esetleg vasfűrész lappal oldalról elvágni?
Ha így rámegy a villáskulcs akkor felül a csapot nem tudod körbeforgatni?
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 19:23 /

Legelőnyösebb: az MH övcsat
Az önzetlen segítségről (az észosztás helyett) nem is szólván...
A hozzászólás módosítva: Vas, 19:24
(#) SzervízMacska válasza szs hozzászólására (») Vas, 19:31 / 1

Jelentem, határőr. De lehet, hogy ugyanaz volt…
Következő: »»   3618 / 3619
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem