Fórum témák
» Több friss téma |
öö nemtudok nyilatkozni mivel nem építettem meg!
Ne csináljátok már!
Hát nekem teljesen jó lett! Simán pöccre működik a hangszín is meg az műveleti erősítős része is. Amúgy mihez kell neked az előfok? Gitár, vagy egyéb zene? Mert az sem utolsó dolog! AMúgy az összes kondit, legyen az elkó, vagy cerámia, de főleg! a poliészter kondikat nyakig bele kell húzni a nyáklapba!!!! Teljesen ütközésig, mert olyan érzékeny az előfok, hogy azt a kis zajt is amit a kondi lábán (kb. legyen 1-2 mm) fel tud szedni az is nagy zúgás lesz és gerjedés! Ennyi. Remlélem világos voltam! Mire én erre rájöttem..... Na hali!
össze raktam egyet végre..
+-9VDC-ről próbáltam égőkön** keresztűl, ~10mA -t vesz fel hangszóró nélkül **12V/21W tettem rá hangszórót fel ment az áram felvét 4 ohmnál 680mA, 8ohmnál 520mA, minimálisan, de torzan szól.... tettem 1 kondit a kimenetre áramfelvét vissza leeset ~10mA-re és picivel jobban szól.. hangszóróval miért nagy az áram felvét?, ha van a bemeneten valami ha nincs akkor is. bemenetre kötöttem discment multimeterrel mértem a kimeneten 10VAC maxot és ~1VDC, term mind 2ő ugrál, nem állandó ez nem tda-sorozat amit nem féltek :yes:
Hát nem nagyon vágom hogy mi lehet a probléma, de aggaszt ha nem igazén sikerült, mert a 60 W-os projekt után ezt terveztem meg csinálni!
Ha van valami fejlemény akkor feltétlen írj! Peti.
hja terhelés mellet 4.6VDC a fesz.. ez vszínű baromi alacsony, kipróbálom majd rendessen a +-46-ról égőkkel..
Miér +-9V -tal próbálsz ki egy +-40V -os rősítőt?
Mert a 40V-ra méretezett erősítőben az áram és feszültségviszonyai 9v-nál máképpen fog kialakulni!!! Ez az izzós élesztés nagyon jó dolog!:yes: Mert ha gond van az erősítővel, akkor végfok tranyókat az izzó megvédi a túl nagy áramoktól. Először kis teljesítményú izzóval probáld ki. Ha OK, akkor egyre nagyobb teljesítményűre kell kicserélni és újra teszetlni. Az a legjobb ha a végtranyó névleges áramára lövöd be az izzó áramát! Csak akkor próbáld élesben ha minden rendbenvan!!!
oké, holnap ki próbálom rendes táppal.
márha lesz időm rá..
"Bajlódtam a TDA7294-el hol jó volt hol nem" (kicsit megkésve, még az első oldalon volt tudom) - nah én megépítettem ezt a végfokot és semmi problémám nincsen vele, tökéletesen működik, a hangja is kifogástalan (nem 2millió forintos kategória, de otthonra több mint jó) ... szóval nem tudom hol a hiba
Igen TUdom!!!
Az első TDA-mmal nekem sem volt gondom de amikor az vmi miatt beszart és vettem egy másik IC-t (valszeg az volt a szar... nem tom, talán "fake" volt..) na azzal már nem ment szépen csak iszonnyat torzan de ezt a TDA 7294 topicban már leírtam... Ennyi! Jah és nem akartam még egyszer megvenni az 1200 ft-os ic-t! Ennyi. Meg egyábként is nagyobb kihívás egy tranyás erőlködő, ami mellesleg szerintem lepipálja a TDA-t...:eek2: Peti.
Igen megnéztem...
Másféleképpen is megcsináltam már a kapcsolást, többféle paraméterekkel, de nem akart szépen beindulni, aztán már annyit szarakodtam vele, hogy csak idegeltem magam.Amúgy a TDA7294 topicban beleírtam hogy mi volt a bibim, de nem jöttem rá én sem. Mondom szerintem az IC szar ha lehet ilyen egyáltalán... Ha boltba veszed, akkor kb. 1300-1500 Ft körül mozog az ára (igen tudom van olcsóbban is - az okoskák kedvéért...). És én akkor találtam egy boltot ahol egy ezresért megkaptam!!! Azt hittem hogy majd nagy jó lesz de nem... még a betűtipus is más az IC-feliraton. Ez van rá írva: "TDA 7294 CZ005534 Vb CZ MAR" Ez ugye három sorba... az elődjére meg "normálisan" volt irogatva, meg rajta volt hogy Singapur, vagy mi... Ez is szól csak nem jól ill szarul és halkabb is. Na mindegy, ha sok pénzem lesz és időm akkor majd talán veszek másik IC-t és kipróbálom azzal is. De majd dobok fel képet róla a TDA 7294 topicba... Na jóccakát! Peti.
Ha lesz időm. :nezze: Beleolvasok a TDA7294-es topicba, s majd ott folytatjuk...-->>
Idézet: „Meg egyábként is nagyobb kihívás egy tranyás erőlködő, ami mellesleg szerintem lepipálja a TDA-t” ezért is egyből ennek fogtam neki, meg ehhez sikerült trafót szerezni olcsón 2500Ft ér.. bár lett volna jobb trafó is
Hellosztok!
Van normális panelterve valakinek a szóban forgó áramkörhöz? Nagyon megtetszett nekem, és szeretném megépíteni, remélem nem lesz csalódás! Valahogy át lehet alakítani a kapcsolást, hogy elviselje a +-50VDC-t? Előre is köszönök minden segítséget!
nem kell átalakítás állítólag +-57VDC-n is jól müxik lásd bss hsz.
nekem van egyedül, ha jól tudom átrajzolt nyákom.. ha müxik akkor rakom fel..... remélem a héten feltom rakni üdv
köszi, láttam én is, hogy hajtották +/-57Vról, csak gondoltam hátha többet tudtok ehhez szólni! Végül is jó lenne a meglévő panelrajz, csak sajnos az alapján nem tudok nyákot fotózni, sprint layout-hoz meg nem értek, hogy át tudjam rajzolni ... előre is köszi a többiek nevében is
ez oda rak rendessen(tda 20W után )
bár csak discmenről próbáltam.. előfok félkész .... arról tuti, hogy még jobb lesz :wave::wave::wave: csak egyet nem tudok még, a nyugalmi árammot hogy is kell beállítani?? poti közép állásban van így ~20mA hja és hol kell mérni A-t? mind 2 ágban?? tápom (+-33VAC)+-43VDC.. a 46VDC helyett, de mért?? mind 1 müxik 10A-s graetz van benne amugy.. Idézet: „... nyugalmi árammot hogy is kell beállítani??” A "szerző" ezt írta a kapcsolás mellékeként: Idézet: „... A nyugalmi áram beállítása után, (kb.50-80 mA) már dübörög a cucc...” Szerintem ezt a P1 trimmer potenciométerrel tudod beállítani. Idézet: „... hja és hol kell mérni A-t?” A T7 vagy T8 kollektorköben. Ha az egyiket megméred akkor a másiknak is ugyanojan értékűnek kell lenni, mert a két nagyáramú tranyón naggyából azonos áramnak kell folyni! Asszimetria áramköri hibára, vagy beállítás gondokra utalhat. Idézet: „tápom (+-33VAC)+-43VDC.. a 46VDC helyett, de mért??” Megfelelő teljesítményű a tápod??? Üresjáratban, mekkora feszültség van a pufferkondikon???
Jani barátom érdemli az 50 pontot ! az fix :worship::yes: :yes:
Idézet: „Megfelelő teljesítményű a tápod??? Üresjáratban, mekkora feszültség van a pufferkondikon???” olyan 300VA-s.. trafó > 10A-s graetz + 2x10 000µF/63V(bár a két kondi átmérőre és márkára nem egyforma, de hqvideo szerint igen ) és 2x100nF/100V így 43.8 VDC -t mértem.. ha rajt a végfok akkor is 43.7-8 VDC marad.., persze küldtem a mélyet neki úgy mértem.. + már pcről.. klasz falbontó lesz:yes: :yes: gyűjthetek Hangszóró2000 -s hangszórókra, HA31 + vmien magassal üdv :worship: :yes:
hello!
meg tudnád osztani velünk a paneltervet, amit készítettél hozzá? köszi
Szép nagy tápegység, de ez kell neki.
Az, hogy a tápegységed pufferfeszültsége nem a számatni 46.6VDC-t adja le annak több oka is lehet. Trafó szórása és az egyenirányító diódák nyitófeszültségét (feszültségeit) is ki kell vonni a AC értékéből. Ha ezt mostmár kiszámolod, akkor a váltóramod értéke 31 és 32V AC között kell, hogy legyen.
felfogom rakni! lesz időm akkor még azt az egy-két dolgot ráteszem mert kell rá....
:yes: , ~5 kilógramm
dobozát most csinálom, ill alakulgat 40 cm széles 35 cm mély 18 cm magas(15.5 magas + 2cm-es gumi lább) az eleje ill a "Front-panel" az fém lemez lesz kb 1-1 cm "ki"lógással mire el készül..... hangfal még úgy sincs üdv minden jót
majd megnézem h milyen a graetz hídam..
SB105 600V @ 10 A Vf=1.1V max mértem 33VAC, de sztem 30VAC-ra lehet belőve ez olyan mint a 12V-os nyák trafó 12.6V-ot ad ki magából.. üdv
nincsen meg senkinek az a panelterv, ami a bss-en lévő beültetéshez tartozik? fontos lenne! köszi előre is!
Hali!
Ide feltettem: [link=http://elektron.uw.hu/120w.bmp]http://elektron.uw.hu/120w.bmp[/link] majdnem 2 Mega Azért nézd át, lehet, hogy kell még rajta finomítani
itt az én verzióm!
gondoltam nem akarja megosztani senki, ezért nekiálltam! kérlek szóljatok, ha valami hiba van benne, mert most használtam először ezt a programot!
alakul, a panel tényleges mérete ennek(tiédnek a) negyede....
üdv
a progival nem nagyon tudom belőni a pontos méretet, csak az arányokat tartottam meg, utána már lehet kicsinyíteni, nagyítani, nem? hogyan lehet a progival fekete-fehérben elmenteni a rajzot?
azóta alakítottam rajta, csatolom! |
Bejelentkezés
Hirdetés |