Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
a te eagledeet meg a freeware módból lehetne "megszerelni" ugye???
nah nekem egy freeware sem megy akármelyik verziót töltöm le akko se
Elvileg a Cadsoft oldaláról a Windows alá a eagle-win-eng-4.16r1.exe fájlt kell letölteni. Ellenben alatta van egy eagle-win-eng-4.16r1.zip névre hallgató progi is, amelyet a gyártó szerint akkor kell letölteni és telepíteni, ha a Win SP2 miatt az előző nem indulna. Nem tudom mi a valóság, nekem az exe-vel még nem volt problémám. A telepítés előtt pl. a WinZip-pel ki kell csomagolni. A gyártó a régebbi Installshieldre is hivatkozik, mint egy lehetséges okra a nem működést illetően.
Szóljon vissza valaki, ha ez a megoldás, én nem tudom ellenőrizni, mivel ahogy írtam, nekem még nem volt problémám az Eagle telepítésével, igaz nem is frissítgetem a Windózt. Ami pedig a nagyobb panelt illeti, a free-vel meg lehet nyitni, csak a boardban nem szerkeszthető tovább.
A csomagban van a telepítő és a "javítás" is. De próbáld meg Electrocad módszerét, hátha azzal megy. Az frissebb verzió, mint az enyém.
Ha egyik se jön be, akkor winreinstall, és egy Üdvözlégy Bill...
Sziasztok!
Lenne egy nagyon amatőr kérdésem, remélem nem köveztek meg érte! Most tanulom még csak az Eagle-t és van egy kis problémám! Nem szeretnék autoroute-ot használni, hanem magam kezdtem el vezetékelni a panelt. Igen ám, de két oldalas a nyák! A kérdélsem az lenne, hogy amikor rajzolom az alsó vezetősávot /bottom/, akkor hogy lehet áttérni a felső /top/ oldalra. Egy via, vagyis egy forrszem szokott lenni a panelon, és ott a másik oldalon folytatódik, ezt értem is, de hogy tudom ezt megcsinálni! Sürgős lenne! Előre is köszönöm! Üdv: Higgins
OK! Sikerült megtalálnom! Elnézést kérek mindenkitől, csak már kétségbe voltam esve! Hosszas keresgélés után megtaláltam!
További szép napot Üdv: Higgins
Örülök, h siker koronázta keresésed!
További sok sikert!
Üdv mindenkinek,
nos a minap történt meg velem, hogy feltettem a 4.16(akármit), de a 4.11 "javításával". Szépen működőtt is, minden funkcionált, de minekutána megterveztem egy kapcsot, mentés után nem tudtam megnyitni. (alig lettem ) Olyasmit írt, hogy a file sérült vagy illegális példánnyal lett készítve. Ami viszont az érdekes, hogy a régi, 4.11es rajzokat pedig probléma nélkül megnyitotta. Érdekes. Ezek szerint nem jó a 4.11es licensz a 4.16(akármi)hoz? Vagy tapasztalt már vki hasonlót? úgy látszik 4.11 marad egy darabig. hiába, nyáron teljesen ellámulok :lama:
Sajnos a 4.11 "javítás" csak a 4.11-hez működik...
A védelem a 4.16-ban ott van, hogy a mentéskor úgy tűnik, minden f@sz@, de mikor betőltenéd, közli, hogy :levele:... Úh amíg nincs jobb, marad a 4.11...
Én naon láma vok és még csak most kezdek bartátkozni ezzel a proggal. Én kicsit félek a tudományától, elvére doszos, és régi. SZóval, ha jól olvasom ezt kapcsirjaz alapján tud nyákrajzot csinálni? Én ismeri az smd tokozást?
Valóban "naon láma".
Miért is lenne ez dos-os? Meg régi? Ajánlom a honlapját Ha akarod windows, linux, max os alatt futadhatod, amelyik tetszik. Minden van benne, SMD is. Ha meg, nincs valami, és a neten keresve sem találsz megcsinálhatod. Ja, az áramkör tervezők általában kapcsolási rajzból tudnak nyomtatott áramkört rajzolni...
Sziasztok!
Lpt port csatlakozónak kellene a könyvtári neve....nem tudja veleki fejből??
Hát elvileg a neve az DB-25 csak én ilyet nem találtam az eagelben....pedig szerintem egy nagyon alap csatlakozó lenne.....
A DB-25-öt (SUBD-25) a con-subd könyvtárban találod.
Ált. ha valamit keresel benne, akkor tefgyél elé és mögé *-ot:
*DB25* -> "SUDB25"
Hali!
Ugye nem köveztek meg érte, ha kérek egy pici segítséget/szívességet? Találtam neten egy egyszerű akku töltőt. Ennek a kapcsolási rajzát elkészítettem Eagle-ben, de a NYÁK rajz kifog rajtam (tudom, nem valami bonyolult, de mégis). Esetleg ha valaki el tudná készíteni nekem egy max 3.5-4cm x valamennyi cm-es panelra... Előre is köszi! Krisz
Ha nem nagyon SOS, akkor megpróbálok összehozni Neked egy NYÁK-rajzot, és elküldöm. OK?
Egy gyorsan "összedobott" változat furatok, feliratok nélkül, autorouterrel, egyoldalasra. A méretét nem néztem. A vezetősávokat ajánlott vastagabra venni, ahol kell.
A második képet mivel csináltad? Már több helyen láttam ilyet de nem jöttem rá!
Ebben a topicban volt már róla szó, többször is. Itt mindent megtalálsz (csak szerényen jegyzem meg, azt is én írtam). Ezen kívül van egy Eagle 3D topic is, keresd a fórumtémákban!
Nagyon szépen köszönöm!
Már kész is az áramkör, és tökéletesen működik. Egy kis off: Ez a kapcsolás 4.25V-tal és 90mA-rel tölti jelenleg a 700mAh-s, 3.6V-os régi Alcatel teló akksit. Ezek az értékek szerinted megfelelnek neki? Mégegyszer köszi! Krisz
Meg tudná mondani valaki, hogy az Eagle 4.16r1 Light miért kapcsolja ki állandóan a Library-ket? Mit csináljak, hogy bekapcsolva maradjanak, és ne kelljen minden Eagle indításkor visszakapcsolnom őket, ugyanis ezek nélkül nem tudok alkatrészeket hozzáadni.
Krisz
Hogy érted azt, hogy kikapcsolja?
Én ugyan a 4.13-ast használom, de gondolom a lényeg ugyan az. Alkatrészt az áramkör rajzolóban (Schematic) az abalak bal oldalán lévő eszköztárban található "Add" gombbal (egy logikai kapura mutató nyilacskát ábrázol) adj a rajzodhoz, ne a Control Panel-ről (bár ezt is lehet).
A Control panelben, a Library megnyitása után az alkatrészkönyvtárak listája látható. Mindegyik mellett egy-egy pötty látható. Ha ezek zöld színűek, a program látja őket. Ha szürkék és kisebbek, a program elől el vannak rejtve. A kis pöttyökre kattintva (amíg nem lesznek zöldek) lehet azokat bekapcsolni. Ezzel lehet kiválogatni azokat az alkatrészkönyvtárakat, amelyeket használni akarsz, hogy ne kelljen az összesben keresni a tervezés során. Elvileg a program kikapcsolás után megjegyzi a beállításokat. Ha más a problémád, írd le bővebben.
Idézet: „Ja, az áramkör tervezők általában kapcsolási rajzból tudnak nyomtatott áramkört rajzolni...” Ez igaz, de csak tokokból is tervezhetők a BRD-ben SCH nélkül is, ebben az esetben nagyobb odafigyelésre van szükség, hogy a vezetékeket a megfelelő PAD-okhoz húzzuk és nem alkalmazhatók az ellenőrzések (nincs mihez viszonyítani).
Jaja, pontosan így gondoltam. Nem jegyzi meg a beállítást. Bakpacsolom mindet (Use all) a Control panelen, és következő Eagle indításkor már ki vannak kapcsolva. És így egyértelmű, hogy a kapcsolási rajz tervezésekor az Add gomb megnyomása után csak egy üres ablak jön elő.
Jobb lenne nekem így, hogy mind be van kapcsolva, mert akkor bármit is akarok csinálni, nem kell azzal foglalkoznom, hogy na be van-e kapcsolva, azaz használhatom-e...
Úgy csinálom, ezt értem, csak nem jegyzi meg a Libraries beállításait (nem maradnak zöldek a következő indításkor).
Nyisd meg a Projects mappát a Control panelben. Amennyiben valamelyik project mellett zöld a pont, a Libraries mappában mindegyik lbr mellett szürke kis pont lesz.
A project-ben a zöld pont azt jelenti, hogy a program indításakor az adott project automatikusan betöltődik. Ez az eset automatikusan beáll, ha a programból közvetlenül a sch vagy brd-ből lépsz ki. Kattints a projectben a zöld pontra, ha már mindegyik szürke, nyisd meg a Librariest, zöldeknek kellene lennie. |
Bejelentkezés
Hirdetés |