Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sziréna

Témaindító: vanzerr, idő: Jan 5, 2006
Lapozás: OK   34 / 51
(#) Ghoost válasza még1MbR hozzászólására (») Okt 16, 2008 /

Sziasztok!

Uj vagyok erre fele, de jo tanulohoz hiven olvasgatassal toltom az idom nagy reszet.
de, hogy hasznomat is vegyetek, itt kuldom a MÁV szignalt.
Hatha hasznat veszitek.

Udv Ghoost
(#) még1MbR válasza Ghoost hozzászólására (») Okt 16, 2008 /

Köszi szépen!
Ha tovább olvasol, látni fogod, hogy már be is írtuk a pic nyelvezetére
(Ez persze semmit nem von le a jószándék értékéből!)
(#) Ghoost válasza még1MbR hozzászólására (») Okt 16, 2008 /

Igen. rajottem
de a szandek is dicserendo.
amit meg is tettel, es nem hordtal a fold ala.
koszonom,
(#) Frankye válasza Ghoost hozzászólására (») Okt 17, 2008 /

Én pedig megköszönöm, mert egy kolléganőnek épp ez kellett a telefonjára csengőhangnak! (Most nem kell keresgélnem... )
(#) még1MbR válasza (») Nov 4, 2008 /

Szia!
Az UM3561-es IC 4 hangja közül kettő hasonlít igazán a "rendes" megkül. jelzésekhez. A Wail és a Yelp hangokhoz, amiket főként a Code3 híddal szerelt rendőrautókon hallani.
A Hi-Lo hangja magasabb, nem az igazi.

Tűzoltókon ritkább az elnyújtott (wail) hang, rendszerint a két hangú légkürt megy, mellette pedig Eriston/Sziroton/Eviton szirénaerősítő is dalol. Ezek wail hangja eltér az amcsi Wail hangoktól. Az amcsi wail hosszan elnyújtva megy lentről fel és vissza, a magyar pedig fentről kezdi, majd amikor leér, hirtelen felugrik a kezdőfrekire és újra ereszkedik lassan.
(#) uli hozzászólása Nov 4, 2008 /

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, a mellékelt két kapcsolásnak tényleg ilyen hangja lesz, mint amit az oszcilloszkóp mutat?(nem mutatja sajnos, de a lényeg, elindul a négyszögjel egy magasabb szintről, majd le megy 0ig és utána folyamatosanottmarad) Tehát fogja és egy idő után egyhangon fog szólni? Nem sziréna lesz belőle, ami folyamatosan változtatja a hangját?
Másik kérdés. A linkelt két kapcsolás egyik szerintem lényegi része teljesen eltérő.
Az elsőtől az "adat" a Trigger és Thresold lábaktól jut el a control voltage lábhoz, míg a másodikon a kimenet van oda kötve. Olyan problémáim is vannak, hogy a szimulációban mindkét rajznál az első IC out lábán nem jelenik meg négyszögjel.
Jó multkoriban én már megépítettem az egyik kapcsolást, és az nekem egész jól működött, de miért van az, hogy a szimuláció nem működik rendesen?
Ha meg már itt tartunk, nekem valami olyan kéne, ami a magyar tűzoltóautók hangját utánozza, olyasmi mint a LINK-en szereplő hangok közül a WAIL nevezetű. Esetleg a mellékelt kapcsolásokat át lehet alakítani, hogy így szólaljanak meg? vagy hasonló a hangjuk?
Kössz: Uli

szerk: Bocs rossz képet töltöttem fel
Sajnsos az IC nem beszerezhető Akkor nem bajlódnék vele
kössz uli
(#) még1MbR válasza uli hozzászólására (») Nov 4, 2008 /

Nem beszerezhető?? Itt Pesten simán vettem... tán még több is van a sublótfiókomban
(#) uli válasza még1MbR hozzászólására (») Nov 4, 2008 /

Igazából, csak itt egerben néztem, valamint HEstore, HQvideo és Elektroart webáruházaiban, és nem volt. De így még keresgélek majd. Kössz az infót. Uli
(#) még1MbR válasza uli hozzászólására (») Nov 4, 2008 /

Elektrokonthában van pl
(#) watt válasza uli hozzászólására (») Nov 5, 2008 /

Mármint, hogy az 555 nem beszerezhető? Ez olyan mint a pékségnél a kifli! maximum elfogy aznap!
- NE555, HQVideo -
(#) még1MbR válasza watt hozzászólására (») Nov 5, 2008 /

Az UM3561-re gondolt szerintem.
(#) watt válasza még1MbR hozzászólására (») Nov 5, 2008 /

Ja hogy arra vonatkozik a "rossz képet töltöttem föl"?
Akkor én kérek elnézést!
(#) uli válasza watt hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Az UM3561-re gondoltam, a hozzászólás pedig valóban félreérthető ebben a fomában. Bocsi, hogy nem érthetően fogalmaztam. Uli
(#) Frankye válasza uli hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Az UM3561-es IC gyártásával leállt a gyártó cég, már jó ideje csak elfekvő készletekből lehet - ha éppen lehet - fellelni egyet-egyet, aranyárban. Sajnos.
(#) vanzerr válasza Frankye hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Igaz, hogy egy kicsit drága, de itt van.
(#) még1MbR válasza vanzerr hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Akkor már inkább pic és Watt sziréna
(#) Frankye válasza vanzerr hozzászólására (») Nov 7, 2008 /

Már nincs. Kb. egy éve vittem el az utlosó 2, vagy 3 db-ot. Mondta is az eladó srác, hogy az utolsó darabokat viszem el, nincs már nekik. De már akkor is aranyárban volt...
(#) m.joco hozzászólása Nov 15, 2008 /

Sziasztok!
Vettem egy 12V-os, 20W-os szirénát, ami a papírja szerint 6 féle hangot tud "játszani". Hogy lehet váltani ezek között a szignálok között? Kívülről nincs rajta semmiféle kapcsoló, szétszedni meg nem tudom.
Üdv.
(#) még1MbR válasza m.joco hozzászólására (») Nov 15, 2008 /

Szerintem sehogy... átverés esete állhat fent.
(#) m.joco válasza még1MbR hozzászólására (») Nov 15, 2008 /

Vagy lehetséges, hogy olyan a sziréna, hogy pl. 7 másodpercig szól az egyik szignál, aztán a másik, aztán a következő...? Hallottam már így szólni riasztót autóban. Lehet hogy így értették?
Üdv.
(#) vovozs válasza m.joco hozzászólására (») Nov 15, 2008 /

régebben voltak olyan 6dallamu autóriasztó szirénák amit szétszedve a tölcsér felől a legszélén egymással szembe két pici csavar... és a betáp kábelt beljebb tolni...... nos a belső panelon az IC kb 16 lábu volt és az egyik oldalt ugy volt kiképezve a nyák hogy át lehetett vágni ahogy ment az IC felé és igy kihagyta azt a dallamot... a mostani szirénék nem ilyen IC-sek...
8 lábu vagy fekete pötty a panelon....
(#) még1MbR válasza m.joco hozzászólására (») Nov 15, 2008 /

Ezt csak te tudod kipróbálni
(#) kiszebra válasza m.joco hozzászólására (») Nov 15, 2008 /

Én is vettem olyat.(sőt, kettőt is vettem) Magától átmegy a következőre.
(#) matador80 hozzászólása Jan 11, 2009 /

Hi mindenkinek!
Olyan problémám van, hogy vettem a kisfiamnak egy elektromos kisautót (rendőrségi), viszont mivel nem találtam eléggé erősnek kivettem a gyári 6V-os akkumulátort és beleraktam 2 db 12V-osat úgy kötve hogy az amperóra növekedett vagy mi ezt mondták! Eddig rendben is volt mert a kisautó száll mostmár viszont az összes sziréna, villogó meg hasonló kütyü ami benne volt lefőtt teljesen! Valszeg nem bírta a 12V ot! Igen igy jár ha valaki láma piszkál olyanhoz amihez nem ért! Letöltöttem már tucatnyi és tucatnyi kapcsolási rajzot mindenféle szirénához villogóhoz meg hasonló viszont nem tudom összerakni megfelelő TUDÁS és szerszámok nélkül! Ha van valaki aki Debrecenben vagy környékén tud olyat ahol ezt vállalják vagy valaki vállalja természetesen ellenszolgáltatásért legyen szives vegye fel velem a kapcsolatot! ****@****.hu
Elöre is köszi neketek
(#) Tonsil válasza matador80 hozzászólására (») Jan 11, 2009 /

Szia!

Hát valószínű hogy a 6V-os dolgok nem szerették a 12V-ot.

Az amperóra akkor növekedett volna ha több 6V-os akkut párhuzamosan(!) kötsz,de a 12V semmiképp nem volt jó megoldás.

Viszonylag jó hangú szirénát egyszerűen egységcsomagból lehet építeni,egy forrasztó páka kell hozzá kb.
Én régebben Debrecenben vettem ilyen egységcsomagot a Szent Anna utcai elektronikai üzletben.
(3 v .4 hangot tud és UM3561es ic-vel működik)

Persze ennek olyan 1000ft körül mozog az ára,szóval Te tudod hogy mindennel együtt megéri-e egyáltalán javíttatni az autót..Üdv Tonsil
(#) Moderátor hozzászólása matador80 hozzászólására (») Jan 11, 2009

Ezt inkább az Apróhirdetésbe kellett volna tenni, nem ide.
Másrészt az e-mail címedet SOHA ne írd be így a fórumba, hacsak nem akarsz napi másfél GB-nyi spam-et kapni.
(#) még1MbR válasza matador80 hozzászólására (») Jan 11, 2009 /

Az Auchanban kapni 1200Ft-ért 9V-os elemmel működő bringaszirénát, szerintem nem érdemes vacakolni az építgetéssel.
(#) Tonsil válasza még1MbR hozzászólására (») Jan 11, 2009 /

Az is igaz,de kérdés hogy elfér-e
(#) zz4 hozzászólása Feb 8, 2009 /

Sziasztok én nagyon kezdő vagyok viszont szeretnék az autómba dallamkürtöt azon is belül a Dixie Horn-t de boltban 18 ezerért lehet kapni(légkürt formában) olcsóbban szeretném ezt megoldani egy sima sziréna hangszóróval lehetséges-e?

Válaszokat előre is köszönöm.

üdv: Zoli
(#) még1MbR hozzászólása Feb 8, 2009 /

Nem tudom, milyen hang az a dixie horn...
Következő: »»   34 / 51
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem