Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   199 / 2519
(#) yello válasza szamóca hozzászólására (») Nov 20, 2008 /

Szerinted az a végfok 32V ról mit produkálna mert felcsigázott a dolog és szinte minden megvan csak maga a végfokmodul nincsen meg és csak 32V trafóm van?
Üdv
(#) djyuri válasza bancsi15 hozzászólására (») Nov 20, 2008 /

Szia...szerintem TDA2030....árban jó és egyszerű tápellátni....a teljesítménye is elfogadható...vagy tudom ajánlani sztereó ic-t a tda 7297....még nem láttam kevesebb alkatrésszel megépíthető erősítőt....és még mute is van rajta...
(#) Tomy27 hozzászólása Nov 20, 2008 /

lapose!

Már kicseréltem a hibás alkatrészeket csak még nem indítottam rá.Mert mi lenne ha az első indításnál bekötnék egy 100Omh ellenállást a táp ágba mert ha valami gubanc van esik rajta akkora fesz , hogy nem száll el a végfok tranyó.Vagy ennek semi értelme és indítsam normál módon?
(#) promise válasza yello hozzászólására (») Nov 20, 2008 /

Nekem egy kisebb teljesítményű,más kapcsolású porosodik évek óta a fiókomban. Az egyik NYÁK szinte teljesen készre szerelve,a másik még üres.A 2-2 IGBT is megvan hozzá.
(#) roland9 hozzászólása Nov 20, 2008 /

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem, kérésem lenne hogy nincs valakinek SIVA PA-1200-hoz kapcsolási rajza?
Ha véletlen lenne és fölrakná nagyon megköszönném.

Roland
(#) DJ Szabcsa válasza Tomy27 hozzászólására (») Nov 20, 2008 /

Köss be a tápággal sorba egy 230 voltos kb 40 wattos izzót. Ha nincs gubanc, nem szabad világítania max nagyon halványan izzania. Ha gubanc van az izzó világítani fog, és nem száll el semmi.
(#) yello válasza promise hozzászólására (») Nov 20, 2008 /

Hello!
És mi a véleményed róla meghallgattad vagy miért nem fejezted be??
(#) promise válasza yello hozzászólására (») Nov 20, 2008 /

Lustaság.
Jó pár áramkör van még,ami hasonló állapotban van.De olyan is akad,ami elkészült,ki is lett próbálva,csak épp nem lett bedobozolva...
(#) lapose válasza Tomy27 hozzászólására (») Nov 20, 2008 /

Szia!
Mind a két tápágba kell rakni ellenállást, vagy izzót!
Legalább megvédi az alkatrészeidet ha nagy gebasz van!
(#) bakos13gab hozzászólása Nov 20, 2008 /

Sziasztok!

Több kérdésem is lenne. Építgetek erősítőket, már van pár, de még nem dobozoltam be őket. Ezek többnyire +/-30 vagy +/-40 voltosak. Jó ideje leragadtam ott, hogy trafót vegyek, de rettenet drágának tartom őket. ekkor jött az ötlet, hogy modul rendszert építenék. A tápegységet külön dobozba tenném, szereznék bele egy nagyteljesítményű trafót, amit ott egyenirányítanék, szűrnék, majd ebből a dobozból a már "finomított" egyenáramot hátul, pl. vastag kábeleken, banándugóval juttanám el ,a mondjuk fölé helyezett erősítőbe. Így spórolok a trafón, mert csak egy nagy kell (arra gondoltam, erre tekernék/tetnék 28v-os szekundereket, 24voltos leágazással), a feszültség értékek között meg kapcsolóval váltanék, attól függően, mi kerül rá. Spórolok a puffereken is, mert hát abból is csak egy szett kell.
Esetleg két kisebb trafóval jobban járnék, csatornánként, dual monóban?
Szeretném megtudni, mi a véleményetek erről.
Eszembe jutott, hogy nem nagyon láttam ilyen megoldást sehol, lehet ennek oka van...
Arra gondoltam, így a trafó sem zavarna rá annyira a végfokra és persze az erősítőnél lenne benne még egy kis szűrés, hidegítés, csak nem tudom, hogy az átvezető kábel mennyi zavart venne fel...
(#) djyuri válasza bakos13gab hozzászólására (») Nov 21, 2008 /

SZia...tőlem kérdezhetsz....szaki nem vagyok,de ilyen megoldásom van,mint neked.
Egy kivétellel: nálam nincs feszültség átkapcsolás.

Az hogy külön van nálam a tápegység,nálam semmilyen gondot nem okozott...értem ezt búgásra,vagy teljesítménykiesésre.
Lehetőleg ne legyen túl hosszú azért a kábelrengeteg.
Nálam 25-30cm/egység.

A dual mono táp rendszert nem ismerem....nem tudom,hogy jó lenne-e nagyobb teljesítményen. De kapcsüzemű dual mono táp az jól megy még 800W-on is.

ui.: nálam a trafó le van földelve a 220 felé...de az erősítők nincsenek belül. Nem tudom ez számít-e.
(#) szamóca válasza yello hozzászólására (») Nov 21, 2008 /

Ha a trafód 32VAC (45VDC) Lesz egy kis teljesítménynövekedésed 8Ohm/100W.
Ha a DC-d 32V az már avétosabb, ott fele ekkora teljesítményt vehetsz ki belőle, de akkor módosítani is kell pár dolgot.
(#) Bassmester hozzászólása Nov 21, 2008 /

Épített már valaki mozgás-visszacsatolásos erősítőt?
Érdekelne hogy mennyire hatásos, hogy érdemes-e kisérletezni ilyesmivel.A 94/5-ös RT-ban van 1 ilyen cucc quad-hoz.Nekem mélyládához lenne érdekes.
(#) Zenner hozzászólása Nov 21, 2008 /

Sziasztok!

Elkezdtem építeni egy 2.1-es erősítőt
a sub végfok már készen van(120W-os conduktor)
terveim szerint 2db VF3 kerül mellé

a gond csak az hogy nem tudom hogyan kössem össze
mivel a VF3-at +-18V-ról járatnám a conduktort pedig +-40V-ról
a trafó közös lenne(csak más szekunder feszültségekkel)
mert elég nagy(340W) márcsak arra lenne szükségem hogy a huzalozást hogyan oldjam meg?
ez olyan mint a dual-mono?
a lényeg:mind 3 bemeneti és a kimeneti GND mehet-e közös csillag pontba?
más szóval nem okoz-e gondot hogy 2 külön feszültségről működő erősítő GND-je össze van kötve?
remélem értitek mire gondolok

Üdv!
(#) szamóca válasza Zenner hozzászólására (») Nov 21, 2008 /

Szia Zener!
A conduktor +-40VDC tápról KD ajánlása szerint csak 8Ohmra járatható, és olyan 80W-ot lehet kiszedni belőle.
A VF3 15W-kája lehet kicsit gyenge lesz ehhez .
Ha a föld hurkot elkerülöd a helyes huzalozás során, nem okoz gondot a közös pontok összekötése.
(#) Zenner válasza szamóca hozzászólására (») Nov 21, 2008 /

Köszönöm a gyors választ!

8Ohmról megy a conduktor és 4Ohmról(majd)a VF3
Akkor semmi baj nem lesz ha közös a trafó és az összes csilagpont
(#) szamóca válasza Zenner hozzászólására (») Nov 21, 2008 /

Nem, de a helyes huzalozáson múlik minden. Javaslom a KD által a B5 leírásban található huzalozás tanulmányozását.
(#) Zenner válasza szamóca hozzászólására (») Nov 21, 2008 /

Szia, azon már túlvagyok!
(#) zoly15 hozzászólása Nov 22, 2008 /

Sziasztok!
TBA 800-hoz valaki nem-e tudna nyáktervet és beültetési rajzot adni nekem?
Tegnap kotorásztam a neten de nem találtam semmit. :no: Ma még megpróbálom de attól felteszem itt is a kérdést...

üdv!
UI.: Ha jól nézem az adatlapot 24V ról 16 Ohm -on adja az 5W-ot. Ha én tennék rá 4 Ohm os hangszórót akkor elvileg 15W-ot adna nem? Meddig csökkentsem a tápfeszt hogy 4 Ohm -on 5-6W-ot nyerjek ki belőle? (több nem lenne már jó)
Adatlap Bővebben: Link
(#) sound.man válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 22, 2008 /

TBA 810 nyákjába nem jó hozzá? Amúgy én annyira utálom ezt az ic-t... Nekem csak rossz tapasztalataim voltak vele. Gerjedt nem szólt satöbbi, régen próbálkoztam vele sokat. Inkább TDA2003 én azt mondom.
(#) sound.man válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 22, 2008 /

Amikor elkezdtem módosítani a hsz-t a tiéd még nem volt itt.
(#) zoly15 válasza sound.man hozzászólására (») Nov 22, 2008 /

Van itthon TDA2003 om is 4db .
De nekem az a 10W soknak tűnik... vagy tápfesz csökkentéssel tud 4 Ohm on 5-6W ot csinálni valahogyan?
Egyébként 2 napja épp evvel az IC vel szemezgettem

üdv!
(#) sound.man válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 22, 2008 /

Persze hogy tudsz.
(#) zoly15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 22, 2008 /

Én is épp a TV panelokból termeltem ki ezeket
(#) szamóca válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 22, 2008 /

Itt van, de az előttem szólóknak igaza van. Jobban kijösz egy TDA 2xxx-al. :yes:
(#) zoly15 válasza sound.man hozzászólására (») Nov 22, 2008 /

Akkor törlöm is a fejemből a TBA800-at
Kb hány V ról kéne járatnom hogy 5-6W legyen 4 Ohm-on?

üdv!
(#) zoly15 válasza szamóca hozzászólására (») Nov 22, 2008 /

Köszönöm szépen de már "eltérítettek" róla a fórumtársak
(#) zoly15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 22, 2008 /

"szép kis generátor lenne" Ezt arra érted hogy gerjedne?
Tehát akkor nem lehet csökkenteni a teljesítményét?
Vagy mire érteted ezt?
(#) szamóca válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 22, 2008 /

5W/4Ohm-hoz 10,7V kell.
(#) zoly15 válasza szamóca hozzászólására (») Nov 22, 2008 /

Köszönöm
Akkor nem is kell olyan drasztikus méretű feszcsökkentés mint ahogy azt én gondoltam
Következő: »»   199 / 2519
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem