Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Egy nagyobb méretű több 100, vagy 1000 LED-ből álló kirakat világítást szeretnék építeni, a választásom a 16F84-re esett, mert ebből van itthon, s ezt már programoztam is egy kicsit, tehát dolgoztam vele.
Az elkészült áramkör remekül működik, izzólámpákat kapcsolgat, s ezt szeretném tovább fejleszteni, mégpedig úgy, hogy a kapcsolás ne 0-1 legyen, hanem átmenettel, azaz a kimenetek szépen lassan halványodjanak, illetve villanjanak fel, ezekre a kimenetekre a megfelelő átalakítás után kb 100db-100db KÉK , vagy ZÖLD LED lenne. Még azt is ki kell találnom, hogy mekkora tápfeszt, illetve hogyan hozzam össze a 100 db LED összekapcsolását (soros-párhuzamos csomagokkal) Tehát, várom a segítségeteket, mellékeltem egy egyszerű kapcsolást, illetve a megépített áramkört, melyhely hasonlót kell majd építenem. A txt-be átkopiztam a progit, aszem valami hasonló volt...
Sziasztok ! Én is csatlakoznák a témához . Szintén szeretnék ledes reklámvilágítást csinálni otthoni célra amivel szöveget lehetne kiírni. Szeretnék segítséget kérni rajzal , programmal vagy valami irodalomi elérhetőségi lehetőségről.
Nem semmi fába vágod a fejszéd!
A pic16f84(A) igazából csak memóriakapacitása miatt fog korlátot szabni a szabad fantáziáidnak, de alapokban lehet vele dolgozni. A ledeket mátrixba rendezve ( sorok-oszlopok) célszerű használni, ezáltal leegyszerűsödik a vezérlés. Ez a legegyszerűbb kapcsolás vele. ITT pedig már egy komolyabb változat található. Ebben a kapcsolásban már található 2db 74LS374-es 8 bites D típusú élvezérelt tároló. Az áramkörnek minimum 5V tápfeszt illlendő biztosítani a rajzon levő 3V-os teleppel szemben. Mielőtt komolyabban elkezdenél foglalkozni hatalmas led kijelző panelek meghajtásával, érdemes ezeket a kapcsolásokat és a hozzájuk tartozó programokat áttekinteni. EZ már egy komolyabb kapcsolás AVR Atmel mikrovezérlővel, soros kommunikációval és egy Java-s alkalmazással. (Ezt a kapcsolást épp tesztelem...) Ha valamilyen fogalommal nem volnál tisztában, vagy kérdésed volna, csak írj bátran!
Szia, köszönöm válaszod, valójában nem mátrixra lenne szükségem, hanem kb 100 LED ből álló egymás után felfűzott oszlopokra, a 100-100 LED egyszerre menne, pl mintha egy neon, vagy fénycső lenne (opál plexiben lenne elhelyezve) s ebből lenne 8 db (8*100LED) Tehát ezt a 8 db csomagot szeretném vezérelni az említett fényátmenet megoldással, pl futófény effekt áttűnésssel, de ez persze bármilyen "mozgó" fény effekt lehetne. A kész "világító testek" egy kirakatba lennének behelyezve körbe-körbe és ott, mint karácsonyi dekor müxene. Remélem, így már annnyira nem is dúrva...
Itt van ami már müxik, ezt módosítanám. (Itt kék csövek vannak)
Sziasztok! Egy ledes reklámtáblát szeretnék készíteni, és ebben szeretném segítségeteket kérni! Tanácsaitokat *** Köszönöm!
Ezt szinte bármiböl összelapátolod, PIC-el, régi eprommal, vagy pár cmos IC-vel, ha nem akarsz mátrixot vezérelni.
Nem akarok kekeckedni, de 2 és fél év alatt szerintem megoldotta...
Sziasztok!
Én ilyet vagy ehhez hasonlót szeretnék építeni.Bővebben: Link A segítségeteket előre is köszi!!!
Villog, fut, vagy csak világít? Ha egyet készítesz és csak világít akkor fúrógép, LED, ellenállás , páka elő, és hajrá! (előtte, nem árt szépen kiszerkeszteni felrajzolni)
Szia!
Csak világít de autóba lenne és jó lenne ha stabil feszt kapna! Tudsz nekem ebben segíteni!? |
Bejelentkezés
Hirdetés |