Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Frekvencia duplázás

Témaindító: Zolinterfan, idő: Aug 2, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Zolinterfan hozzászólása Aug 2, 2006 /

Hali.

szeretnék csinálni egy frekvencia duplázót, mert jol jönne nekem itthon, de egyszerüen eddig senki sem tudott tippet adni hogyan lehetne. és én sem látok megoldást .

Lécci valaki segitsen!!!
(#) gulyi88 válasza Zolinterfan hozzászólására (») Aug 2, 2006 /

csá
még azt elárulhatnád hogy milyen jelet (ttl...)
és mekora frekit kell megkétszerezni??

jah és mihez / mire kell.. hátha van más mo. is
(#) Zolinterfan válasza gulyi88 hozzászólására (») Aug 2, 2006 /

hali

300-2500 Hz ig kéne kb..
a jel pedig egy baromira összetett jel, ez is bonyolitja a dolgot...
konkrétan egy gitárnak a jeléről van szó.
fontos a pontosság.
(#) gulyi88 válasza Zolinterfan hozzászólására (») Aug 2, 2006 /

huhhh lol

ez gyakorlatilag lehetetlen a gitárnak szabálytalan jele van nem ???? nincsenek benne periódusok....

max szoftveresen felveszed aztán összetolod felére az időt...
(#) Stefan válasza Zolinterfan hozzászólására (») Aug 2, 2006 /

www.generalguitargadgets.com
azon belül konkrétan itt
vannak oktáv pedál rajozok

ui: ez is jó oldal itt állati sok kapcsolás van
(#) bbatka válasza gulyi88 hozzászólására (») Aug 3, 2006 /

Nem egészen. Először is AD átalakítóval digitalizálni kell. Majd kell egy jó erős processzor ami valósidőben elvégzi a konverziót.
Zolinterfan ! Szerintem vegyél gyárit.
(#) dawe válasza bbatka hozzászólására (») Aug 3, 2006 /

Hali!
Erről mi a véleményetek?
Lehet hogy fura hangja lesz tőle kicsit, de akkor is dupláz

diodedbl.pdf

(#) bbatka válasza dawe hozzászólására (») Aug 3, 2006 /

Kipróbáltad már? Szerintem ez csak RF tartományba müködik egy fix frekvencián. Hát meg el is torzítja a jelet.
(#) dawe válasza bbatka hozzászólására (») Aug 3, 2006 /

Nem próbáltam ki, csak egy ötlet. Illetve ennyit találtam. Lehet hogy tényleg egyszerűbb venni egy gyárit
(#) bbatka válasza dawe hozzászólására (») Aug 3, 2006 /

6 évvel ezelőtt még gitároztam, akkor jobban benne voltam a témában. Azthiszem gitárszintetizátornak hívják amit ő keres. Saját pickup-je van amit a gitártestre kell felerősíteni és bármilyen hangmintával meg lehet szólaltatni a gitárt akár még orgonaként is. Egy plusz szolgáltatása a frekvencia eltolás. Talán hasonlót a húzósabb árú multieffektekbe is beépítenek.
(#) Stefan válasza bbatka hozzászólására (») Aug 3, 2006 /

tessek Boss pedál kapcsolási rajza
(#) bbatka válasza Stefan hozzászólására (») Aug 3, 2006 /

Ahogy elnézem ez az alapjelhez más frekvenciájú négyszögjelet kever, feldúsítja a hangzást. Nem frekvenciát kétszerez. A kimeneten torzított jel jelenik meg.
(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Aug 3, 2006 /

Esküszöm nincs hangszerboltom.
(#) Zolinterfan válasza bbatka hozzászólására (») Aug 5, 2006 /

hali, kösz a sok választ.
én egy pedálban akartam meg oldani a dolgot. hogy kényelmesen, bármikor hozzáférhető legyen.

pénz hiján nem ngyon fogok pedálokat vásárolgatni, mert annyira azért nem kell. de néztem a rajzaikat, és eccerüen nem értem hogyan csinálja a duplázást...
valaki elmesélné?!
pl a Stefan által belinkelt akármeik oldal, akármeik Octave pedálját...

vagy ezt a BOSS-t, ha már épp kéznél van...

bbatka, nem a gitárszintetizátorra gondoltam
(#) bbatka válasza Zolinterfan hozzászólására (») Aug 5, 2006 /

Talán a flip-flop-ok komparátorként müködnek. Egy biztos a freki duplázott jel négyszögjel.
(#) brejti válasza Zolinterfan hozzászólására (») Aug 5, 2006 /

Hali!

Nekem az iskolában így tanították:

veszünk egy VCO-t (feszültséggel vezérelt oszcillátort), és annak a kimeneti jelét egy frekvenciaosztón kereszül negatív visszacsatolással egy különbségképzőre vezetjük, amely képzi a bemeneti jel és a visszacsatolt jel különbségét, majd ezt a jelet vezetjük a VCO bemenetére.
A negatív visszacsatolás miatt a VCO kimeneti frekije = bemeneti freki * 1/frekvenciaosztás.

Remélem, hogy hasznos lesz valakinek.

VCO.JPG

(#) devid hozzászólása Márc 7, 2007 /

Nem a teljesen ide tartozik, de nem akartam új topicot nyitni. Nekem olyan freki többszörözó kellene ami pl a hálózati frekvenciát többszörözi.. Létezik vmilyen megoldás erre? Előre is köszi!
(#) Peti.Janka hozzászólása Máj 6, 2007 /

Sziasztok! nekem eggy olyan frekiduplázora lenne szükségem ami kb100-150hz ig tud duplázni eggy négyszögjelet 2ütemü mocira szeretnék eggy 4 ütemü fordulatszámmérőt rákötni ahoz kellene! lehetőleg minnél egyszerübben! Előre is köszi az ötleteket, segítséget!
(#) kurillas válasza Peti.Janka hozzászólására (») Márc 31, 2008 /

Szia! Ezzel jutottál valamire, mert nekem is szükságem volna ilyenre.
Ha netán kéthengereshez kell, arra van ötletem.
(#) Sebi válasza devid hozzászólására (») Márc 31, 2008 /

Kettős monostabillal megoldható. A kondik értékével - egy adott frekin - megoldható az 1:1 kitöltési tényező is. Ha számlálni kell, akkor ez nem követelmény.

4538.GIF

(#) proba válasza Peti.Janka hozzászólására (») Márc 31, 2008 /

Esetleg milyen fordulatszám mérőhöz?Lehet egyszerűbb azt átalakítani.
(#) kurillas válasza Sebi hozzászólására (») Ápr 1, 2008 /

A két kondi csak a kitöltési tényezőbe szól bele?
Mert akkor ez sirály, hétvégén össze is rakok egy próbát, hadd örüljön a Twingos barátom.
Köszönöm a segítséget.
(#) Sebi válasza kurillas hozzászólására (») Ápr 1, 2008 /

Odarajzoltam a jelalakokat, azokból is látható a dolog. Az egyik monostab a bejövő jel felfutó élére indít (egy a kondi által beállítható szélességű) impulzust, a másik a lefutó élre teszi ugyanezt. A két kimenet a diódákkal VAGY kapcsolatban van, tehát mindkét impulzus hasznosítható. 1:1 kitöltés a kimeneten csak egy (bejövő) frekvencián lehetséges.
A legkisebb szükséges impulzusszélesség a meghajtani kívánt áramkörtől függ (általában nem kényes paraméter), a legnagyobb imp.szélességnek a max. bejövő freki szab határt ("összeér" a két impulzus a kimeneten)
(#) kurillas válasza Sebi hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /

Köszi, alkatrészbeszerzés folyamatban.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem