Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A kilencvenes évek elején lehetett kapni "hagyományos mosópor" márkanévvel egy mosóport... Akkor az volt a szlogen hogy hagyományos mosópor vs. *iopon, *omi, *osia, hasonlók... Valaki emlékszik az idősebbek közül? Akkor én nagyon kicsi voltam. Szerk.: Most sem vagyok nagy: csak 1,78...
És van benne ecet? Mert csak az ecetes olló veszi ki a foltot! Az az intelligens olló! :whistle: Szerk.: Várjatok, leöntöm az ollómat ecettel... Ha visszabeszél, akkor intelligens!
Erre a "hagyományos mosópor"-ra gondoltál? De hisz már ez is inteligens, "önműködően..."! Figyeljétek a szöveget!
Jópofa, de nem erre... Olyan jó lenne, ha ma is ilyen megmosolyogtató reklámok lennének...
Nekem forrasztani segít, tranzisztort cserél, néha idegesítő, túl igényes...
A mosópor nem kevered véletlenül össze a nejeddel? Ők szoktak mindenbe belebeszélni... meg osztani az ember fejét!
Üdv all.
Nem tud valaki ilyen eladó labortápot: Voltcraft ps 2403d?? Újonnan elég húzós ára van, így beérném egy használtal is...
A nejem nem forraszt!
(Bár elképzelem, ahogy hazajön és azt mondja: Drágám vettem Bd249-et, de csak bés volt, egy picit mérges vagyok)
Vágjuk a vakert, mert lazák vagyunk, de mire megyünk vele? Bővebben: Link
Jó estét mindenkinek!
Lassan vége a hétnek. Kissé kijöttem az elmúlt időben az elektróból, már vagy 2-3 hónapja nem csináltam semmi extrát, úgyhogy mostmár felkötöm a gatyát és csinálok valamit Ez tetszik: Idézet: Szép is lenne... „Drágám vettem Bd249-et, de csak bés volt, egy picit mérges vagyok”
Újabb OFF az OFF-on belül:
Adott a következő probléma: SZintiről felveszek mondjuk egy dob szólamot a laptopra. Majd szeretném felvenni a következő szólamot úgy, hogy közben hallom az eddig felvetteket. Majd a következőt stb...stb... Első megközelítésben találtam egy programot ami képes is erre csak el vannak csúszva a felvételek. Ez a hangkártya miatt lehet? Mit lehet tenni? Lehet külső hangkártyát vagy valamit illeszteni a laptophoz, hogy javítsak a helyzeten? (+ kérdés: Ennyire hülye vagyok a számítógépekhez?)
Szakközépben volt két tanár. A nő engem is tanított. Villamosmérnökök: Házaspár! Videotonban dolgoztak... Nagyon becsülöm őket!
Milyen programmal dolgozol? Ajánlom a Cubase-t!
Midiről van szó? Az elvileg nem csúszhat el! Ha audió sávval dolgozol az már gázosabb. Fontos, hogy lehetőleg a hangkártyád max mintavételezési frekijével dolgozz:pl 48khz! Milyen Asio-drivert használsz? Ajánlom: asio4-all progit. A hangkártyád ful duplex-es legyen, azaz egyszerre tudjon lejátszani, meg felvenni. Asiodriver szinkronreferenciáit többféleképpen be lehet állítani, laptoppoknál néha elég nehéz, de általában sikerül. Nézd meg a felvett audiósávot, hogy a megfelelő ütem kezdeténél van-e. Használsz takkot? Az nem csúszik? Kvantáld ki ha midi az összes hangot, ha audiósáv akkor egy konkrét hullámkezdettől. És még so sok válasz létezik a kérdésedre Külső hangkártyából nagyon kevés támogatja az asio-szabványt!!! Az esetek többségében a külső hangkártyák dévédézésre jók, (még ha ugyanazon tipus beépíthető változata tuti jó lenne) vagy csillagászati az áruk.
Kezembe került egy régesrégi orvosi könyv reprint kiadása. Ez az egyetlenegy kép (fotó?) amely valamilyen módon kapcsolódik az elektronikához. Gondoltam közkinccsé teszem.
A képen levő felirat fordítása: 9.-ábra, orvosi vizit röntgensugár segítségével.
takt-al néztem meg, hogy el van csúszva.
Tud egyszerre lejátszani meg felvenni is, csak olyan, mintha lenne egy puffer előtte és ezért csúszna. Azt hittem a windows beállítással van a probléma.
Ja a válaszok:
Nem midivel sajnos nincs kábelem meg eddig még soha nem sikerült életre keltenem. asio az mi? elvileg full duplex.
Ez valami cseh vagy szlovák könyv... Ha jól sejtem, a 20as évekből. Akkoriban állóanódos, fókuszált röntgen csöveket használtak. Azt jelenti: úgy van kiképezve a röntgen cső anódja, hogy lehetőleg a kevéske sugárzás egy helyre koncentrálódjon. A katód fűtött. Kevéske, mert kis árammal dolgoztak a csövek, nem volt hűtés... Az a baj, hogy a röntgen orvosok fél év-egy év után elkezdtek fogyatkozni... Aztán gondoltak az ólomköpenyre, mint sugárvédelmi eszközre... Az ernyő pedig cinkszulfidos üveglap, és a vizsgálatot félhomályban végezték, mert a fluoreszkálást csak így lehet észrevenni.
Mi a programm neve? És van puffer! Jobb programokban be is lehet állítani, hogy mekkora értéke lehet, és ez a csúszások miatt is fontos lehet. Egyébként meg a felvett wav sáv utólag is beszinkronizálható, odahúzható lehet ahova kell, bár ehhez kel egy kis rutin. Nézd meg első körben a mintavételezési frekit, de ha valóban zeneszerkesztésre adod a fejed, és komolyan érdekel, akkor szólj!
Előfordul, hogy a takk csúszik el, különösen ha a mikroszoft hangképző a midi kimeneted. Próbáld meg audió takkal...
Ha a "rögönyorvosok" elkezdtek fogyatkozni, akkor az a kevéske sugárzás nem is lehetett olyan kevéske...
Egyébiránt, a lakosság sugárterhelésének legnagyobb részét ma is a tüdőszűrés okozza.
Nagyon jok a regi konyvek.
Nekem nem reprintben is van rontgenrol. Annyira elvezetes olvasni es barmennyire is meglepo az alapok nem valtoztak. Azert nagyon tudtak az "oregek" is...
Régóta zenélek és komponálok csak eddig különböző trackerekkel csináltam és volt kb 7 év kihagyás is.
Most van egy Yamaha PSR-275 szintim és azzal próbálom a szólamokat egyenként feljátszani. Audacity-vel próbálkoztam eddig. Átnézem a dolgait.
Ja még annyi, hogy most beállítottam és jónak tűnik csak amikor a vonalbemeneten játszom valamit azt nem hallom. (a másik laptopomon amit bejön hallani is vagyis összekeveri).
Talán megoldást jelenthet, ha elosztanám, vagyis a laptopra is menne jel meg egy hangfalra is. (csak nem tudom hogyan kell megcsinálni, hogy normálisan szóljon is)
Jobbra lent a tálcán hangszóróikon. Külön lehet a felvétel és a lejátszás hangerejét választani. Esetleg ki van némítva a visszahallgatás
Aranyos a program, lényege, hogy ingyenes!
Nincs szerencsém. El lehetek árkozva. Most próbálom ötödszörre ugyanazt a nyákot megcsinálni és sehogy se jön össze. Se fotó, se vasalás. Ez nem az én hetem. :whistle:
Ez az 1976.-ik hozzászólásom... -Mi ebben a pláne? 76-ban születtem...
Huba! Ne add fel! Alkoholos filc-el, szabadkézzel próbáltad már?
Á, SMD-t is lehet kézzel rajzolni, csak biztos kéz kell hozzá, vonalzó, esetleg egy kis "kézremegésgátló"
Ja, és persze türelem a "nagy"-hoz. Mindenesetre majd szorítok!
Átnéztem semmi sincs elnémítva. A felvétel megy így is csak nem hallom amit felvesz. Utána mikor lejátszom természetesen szépen visszajátsza.
Lehet, hogy gagyi a hangkártyám?
Ha már könyvekről van szó: Megjelent a Teszkó Titok 2.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |