Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Audio Distribution Amplifier építése
Témaindító: Szilágyi Miklós, idő: Márc 19, 2009
Témakörök:
Szeretnék építeni egy audio distribution amplifier-t amelyhez segítséget szeretnék kérni olyan szinten h nem-e tudna nekem valaki egy nyák rajzot, beültetési vagy esetleg áramköri rajzot adni! Legalább 4 kimenettel és egyszerű előerősítővel. pl.: TL084-es IC vagy TL074-es IC előerősítőként TL072. A segítséget és a válaszokat előre is köszönöm.
Ez az ampliffer mi a csoda?
Ez valami erősitő akar leni?
Olyan dolog ez, mint a PC-nél a VGA szétosztó, sok-sok monitorra, csak ez itt a sztereó hangot osztja ki 4 darab vonali szintre. Végül is erősítő, csak 1:1 arányú, Inkább splitternek mondanám. Alkalmazási példa: van egy CD lejátszód, annak a sztereó jelét szétosztja 4 darab leválasztott sztereó jellé, hogy pl.: négy magnóval egyszerre vehess fel, láncolás, és illesztettlen osztás nélkül.
Elég érthető voltam? Itt egy kép róla (5 csatornás).
Szia. Ennél egyszerűbb nincs: 15. oldal, 25-ös ábra. Link
Hello!
Legyél szíves, legközelebb, egy picit körültekintőbben megfogalmazni a kérdésedet/kérésedet mind tartalmi, mind nyelvtani szempontból! Ez mindenkinek az érdeke! E-mail címekre való válaszküldést pedig kifejezetten ellenezzük egyrészt, mert a tudás, ami az e-mail-es csatornákon folyna, az a köztudatba nem épülhetne be, másrészt ha így, nyíltan kiírod az e-mail címeidet valahova az interneten, akkor elég erős módon spam-fertőzésveszélynek teszed ki a fiókjaidat... Köszönjük!
Szia!
Már indítottam egy hasonló topicot, abban van néhány dolog, de még őszintén bevallva, nem építettem meg, csak itt vannak a fiókban az alkatrészek...Audiójel szétosztása TL074-el
Először is elnézéseteket kérem, hogy hebehurgya módon bele kaptam egy ilyen témába, de ez az első fórum beli kérésem. Évek óta építgetek apróságokat és most kért meg egy barátom, akinek már több QUAD-405 végfokot épitettem, hogy ezeket a végfokokat együtt szeretné megszólatatnia egy ifjúsági klubban. Szabadidőm sajnos elég kevés, ezért tervezésekre nem akartam sok időt forditani, e célból fordultam hozzátok, hátha lenne egy kézzelfogható ötletetek egy jelosztó erősítőre, ami még megfelelően megszólaltatna 6db QUAD-405 végfokot.
Ha csak egy alkalomra kellene, akkor szerintem simán oszd el "kábelforrasztgatásos" módszer alapján, remélhetőleg elég nagy a Quadok bemenő impedanciái, s nem fognak beterhelni. Esetleg betehetsz egy-egy leválasztókondit is.
Ui: Szépek a Quadok, igényesek az előlapok. Remélem a belsejük is ilyen igényes. Ui2: Köszi a pontot!
Jól jönne valami komolyabb. A QUAD ok belsejét is megmutahatom ha akarod.A képen a nagy fehér belseje van.
szia itt egy kapcsi, ami jó ilyen célra annyi csatornát készítesz belőle, amennyi kell, ha kevés a kimenő teljesítménye, akkor esetleg még egy földelt emitteres tranyós erősítőt teszel utána pl. BC182-vel és kész is van.
és egyébként engem is pont Szilágyi Miklósnak hívnak
Kinézetre egyszerűbb, csak a kimeneti pontok nincsenek függetlenül elválasztva egymástól. Mi is a kimenő jel, ha pl. az egyiken testzárlat lesz? méred meg, kíváncsi vagyok.
Emellett, mi van a vissza irányú áthallással? A 187,5 ohm-os kimeneti impedanciát elég kicsinek találom hangsávra.
A 187,5 ohm hogy jön ki? Itt a kimeneti ellenállás 600X150 ohm --> 120 ohm!
Steve
Sorba van kötve egy 600 ohm-os és egy 150 ohm-os, az 750 ohm. Majd négy darab van egymás mellett ebből párhuzamosan. Ezeknek eredője: (mivel egyformák) 750/4, azaz: 187,5
A képlet: Re=1/(1/750+1/750+1/750+1/750)
Az általad leírt módszer szerint kiszámolt ellenállás a műveleti erősítőt terheli jelenleg, nem a kimenetek kimeneti ellenállása ( nézz utána a Thevenin-féle helyettesítő képnek!)!
Az egyes kimeneteken az általam leírtak szerint lehet kiszámolni a kimeneti ellenállást! Steve
CSŐ 1 hónappal ezelőtt vettem 1 dual cv 1400 erősítőt de másnap a kimeneti kapcsolók elromlottak vettem hozzá újakat és megcsináltattam. 6 kimenetes az erősítő és abból 3 nagyon halkan szól 3 meg még halkabban szól. mi lehet a baja? előreis kössz
|
Bejelentkezés
Hirdetés |