Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sziréna
Ha magától megszólal, akkor valami táplálási, vagy a gombok körüli zavart keress. Milyen nyákot használsz? Van rajta 100nF a PIC táplábain, a tápon, a kapcsolókon? Miről táplálod?
Egyenlőre labortápról ment ,de akksiról is kipróbáltam ,vannak kondik,üvegszálas nyákot használok ,de lényegtelen mert megoldottam a gondot.
Beégettem egy másik hexet és így már nem szólal meg magától. Viszont a kérdésemre nem kaptam választ ,hogy akkor két kürtöt is rá tudok akasztani a fetek kimeneteire (bocsánat a pongyola fogalmazásért)?
Szerintem nem csak kettőt, hanem amennyit csak akarsz(feltéve, hogy a kapcsolásban szereplő FET-et használod).
Még egy kérdésem lenne ,hogy hogyan kéne módosítani a programot ,ha én úgy szeretném használni ,hogy egy 6-os forgókapcsolóval ,viszont lenne egy külön kapcsoló ,mondjuk az A1-es porton ami azt a célt szolgálná ,ha bekapcsolnám akkor a második hat szirénahangot lehetne használni .Természetessen kikapcsolva pedig az előző 6-ot.
Remélem érthető voltam. A segítséget előre is köszönöm.
2x6-os tárcsát használj és a kapcsolóval hol ennek-hol annak adsz testet
Használnék ,de most éppen nincs.És a Port A sem reagál semmi nem tudom miért ,pedig a te rev3-as hex-edet próbálgatom. És valamiért a táp ráadásakor mindig lemegy egy alap sziréna hang.....
Vannak külső felhúzó ellenállások az PortA lábakon?
Szia!
Fel tudnád dobni mp3-ban a hangokat? Mert leszimuláltam ugyan proteussal de nagyon szaggatottak a hangok (gondolom gyenge a gépem), meg csak 8 bemenet volt aktív a picen és 2 kimenet. Előre is köszi!
Sziasztok a hestore-n láttam egy 3hangú szirénát esetleg valakinek meglenne a kapcsolási rajza, azt megköszönném KIT024 3-hangú sziréna
Üdv!
Nekem olyan szirénára lenne szükségem amely csak a horn hangot tudja nyomógomb megnyomására.Fontos lenne,hogy PIC nélkül szeretném megépíteni.Valaki ha esetleg épített ilyet /komplett megoldás érdekelne pl:elektronika,végfok,kürt/ kérném,h küldjön kapcs rajzot vagy ötletet! Köszönöm! s
Ha visszaolvasol láthatod, hogy a horn hang hogyan néz ki. Van egy 600...1000Hz négyszögjel, amit egy 60...100Hz-es másik négyzögjel szaggat. Ezt két oszcillátorból össze lehet rakni, pl. egy db NE556-al(két 555 van benne). Kész rajzom nincs és mostanában időm se sok, ezért nem tudok rajzot adni, de az adatlapokból könnyen meg lehet építeni a két oszcit, valamint a kimenetet egy tranyóval szaggattatni sem túl bonyolult. 560ohm-ot(illetve egy osztót) lehet tenni a kimenetre, amit a tranyó tesre rakosgat a szaggatás ütemében.
Erősíteni kell még(trafós fokozat), és megfelelő tölcsér kell a hangerő eléréséhez.
Van egy szinte beszerezhetetlennek tűnő IC, itt már sokszor emlegetett UM3561.
azt szeretném megkérdezni, nincs-e otthon valakinek egy-két felesleges darabja, az megvenném kereskedelmi áron, és a posta árát is utalnám előre, vagy utánvéttel, nekem mindegy. Remélem, talál valaki egy két darabot Hálás köszönettel, elég fontos dolog
Auchanban kapható sárga bringaszirénában ugyanez az ic van valószínűleg, mivel a hangja teljesen ugyanaz volt. Csak itt egy pici nyákra van ráöntve, mint a kvarcórák belsejében a vezérlő.
De: nem minden sárga bringaszirénában van ez a típus, találkoztam már tranzisztorokból összerakott áramkörűvel is, annak biza más a hangja. Ránézésre azért megállapítható, melyik a jó...
Üdv!
Egy kérdésem lenne. Egy telefon pótcsengőhöz lenne szükségem egy szirénára. A sziréna típusa megvan( http://www.masco.hu/#moduleName=Shop&pageID=item&ID=194201a0&pageNu...dtext= ), egy 12V-os sziréna, azonban kellene hozzá egy 'ütemadó', egy oszcillátor, mivel a környezet megkívánja a nem-folyamatos hangot (monoton-zajos környezet). Egy "mintapanelen" (már meghalt pótcsengő) egy JL-01 típusú IC szolgál a célra, egy potméterres feszosztóval. Azonban az IC teljesen ismeretlen, Google sem ismeri. Valakinek valami ötlete a problémámra? Köszi, Sky
Ha jól értem,akkor meg kellene szaggatni a sziréna hangját,amolyan telefon csengéshez hasonlóan.
Esetleg EZ megoldást jelenthet. Tonsil
köszönöm a gyors választ, holnap próba!
Csillagos ötös Sky
A pótcsengő kimenetet válaszd le, s utána azt vezérelsz vele amit akarsz!
PL:Bővebben: Link ... Ha analóg a vonal.
Oké, köszönöm szépen, igazából már megjött a Conrad-ból.
Ha nincsen "szerencsém", akkor fizethettem volna... Esetleg még annyi kérésem lenne, valakinek nincs meg ennek a kapcsolásnak a NYÁK-terve? Olyan, amit csak rávasalok, és oké Vagy esetleg tudja valaki, honnan való ez a cikk?
Már bocs, de a NYÁK-terve ott van a kép jobb oldalán, az alkatrész-beültetési rajzzal együtt...
Akkor még annyit szeretnék kérdezni, hogy hogyan tudom pont akkora méretre tenni, mivel ez átméretezett kép, illetve nyomtassam ki,és rajzoljam át, vagy hogy lehet ezt megvalósítani?
Amúgy köszönöm.
A legjobb, ha egy meglévő alkatrészhez (célszerűen: IC lábaihoz) méretezed a rajzot.
Kinyomtatod, majd hozzáméred az IC lábaihoz, és megnézed, kell-e nagyítani/kicsinyíteni rajta.
Olyan kapcsolást tudtok adni, mint amilyen a rendőr kocsiknak a leállító hangja?
Mint mikor valakit levillognak
Pont abban a topicban vagy, ahol ilyen áramkör volt tárgyalva. Olvass, ne csak írj! (Megjegyzem, egy ilyen hang használata veszélyes, vannak akik le is lőnek ilyen dolog miatt!)
"air horn" néven keress a keresőben...
Nem hiszem, hogy az egyszerű "dudára" gondolt. Leállítani szirénával szoktak, yelp-el vagy ilyesmi. Nem?
Hát, mikor hogy... itt Pesten nagyon gyakran 2-3 rövid hornolással és kéklámpát kapcsolva meszelik le az embert... de valóban szoktam a rövid yelp hangot is hallani.
Hello!
Valaki tudna küldeni egy olyan kapcsolási rajzot amit manapság használnak lakásriasztó kültéri fény-hang jelzésénél?Mint pl.: |
Bejelentkezés
Hirdetés |