Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van egy régebbi Grundig képcsöves tv-m. Az a problémám, hogy sok a sárga szín a képben. Az lenne a kérdésem, hogy hol illetve min tudok a színeken állítani. köszi
Szia!
A képcső nyakán van egy kis panel.. Rajta 3 "nagyobb" tranzisztor, és 3 timer.. A 3 timerrel lehet a színeken variálni.. Üdv! De majd az okosabbak megmondják, elmagyarázzák jobban..
Üdv!
Egy típusszámot írhatnál, lehet segít a dolgon.
A típusa: Grundig M70-490/9 s/text
A képcső végén lévő panelen csak 2 db timert látok.
A trimmer tekergetés csak szerintem halottnak a csók szerintem ott valamilyen kondi rakoncátlankodik a képcső nyakán lévő panelon.
Szerintem ennél már a service menüből lehet a színt állítani.Bővebben: LinkNézz szét itt.
Ha szabad megtudni, mi volt a probléma?
Én hátha tanulok rajta valamit
Orion TV szerviz menü kódját honnan lehet megtudni? vagy kiiktatni?
A képcsö hátulján lévő panelen átforrasztottam ami repedezettnek tünt. Műszer híjján csak tippelni tudtam, de bejött. De ettől függetlenül a trimmerekkel ígysem lehet semmit állítani, de a kép az láthatóan javult.
Sajnos még nem tudom de holnap megírom (nincs nálam a TV)
Hllósztok! Olyn gondom bajom lenne, hogy van egy régi kete-fehér hordozható TV-m. Az vele a gond hogy hiába állítgatom hátul a timmer potikat, vgy a kép megy össze, vagy pedig ugrál a kép.
Tehát a gond az, hogy ugrál a kép, nem áll meg, vagy ha megáll (ami ritka) kkor pedig nem látszik a tljs kép. Adat a TV-ről: Telestar 4012A 12V 2A 220V 45Wt jah és a tetején van egy antenna, de a tvt nem azon akrnám nézni hanem koaxon (koxal próbálgattam és a csatornákat be is hozta csak ugrál a kép, antnnával nem találtam semmi csatornát) távirányító nincs hozzá: ) Légyszíves segítsetek, hátha meg lehet még csinálni. Üdv.: Balázs
Mérd meg először,hogy a tápja kiadja e a 12 v-ot a tv-nek! (terhelve persze).
hogy 12V ot...?
A 12V az az hogy arról is mehet. Tehát vagy 220V hálózat vagy 12V akkumlátor az miért fontos hogy kiadja -e?
Mert a tápja is egy 12v-os stabil táp mi 230v-ról megy és az is lehet rossz vagy kevés feszt ad a tv-re (a tv 12v-ról megy a 230-as csatlakozáskor is csak ekkor az említett trafó és stabilizáló rész szolgáltat 12-v ot! Ha ez nincs meg akkor érdekes dolgokat csinálhat a tv
Nekem egy Orion Tv van 89-ből, egyszer lett javítva. Olyan a hibája, hogy az erős fénynél "közeledik" a kép, de a sötétnél pedig "hátrál".
Ennek is hasonló a baja.
Lehet a Tv elején kontraxot meg fényerőt állítani. Avval ahogy állítgatom néha megáll a kép, inkább a sötétebb beállításná. Fényesnél meg eszméletlen ugrál a z egész. csukadani: Te meg tudtad oldani a problémát? És ha igen akkor hogyan? Hátha segítesz nekem valamiben...
Én nem vagyok ebben jártas, csak megírtam. Bocs. Nekem is a fényerő + a kontraszt állításával olyan a kép, mint egy új tv-n.
heósztok
kezdő vagyok még a tv szakmában asztalomon van egy ts 2623 sp tv az a hiba hogy a képen a piros hejett rózsaszin van. de nem teljesen csak ha nagyobb teljes piros. de ha nincs erős piros a képen akkor semit sem lehet észrevenni. és jobb felső sarka álandóan halvány piros.. én a lemágnesező ptk -ra tipelek. csak nem tudom hol keresem vagy pontosan hogy is néz ki benne.. (ez csak tipp)
A ptk a rossz vagy mágnes volt a közelében!
A demag. PTK-ja szétmállott, csere aztán hátradől és örül
Keresd meg a demag tekercs két vezetékét, ahol a sasszira csatlakozik, azon a környéken lesz egy 3 lábú, a vidikben jellemzően fehér színű műanyag kupakszerű alkatrész. A hálózati rész közelében keresd.
köszi a segitséget
gondoltam hogy az lesz az csak pts volt ráírva és tényleg szilánkosra volt törve. átragtam egy másik tv-ből de még mindig ugyan ojan a kép... mi lehet még a gubanc???
a foltok már eltüntek a sarokból..
a tömény pros szineket keveri rózsaszinek
már ez is kész(:
kicseréltem a 26 os szinpanelt és az volt a rossz(: próbáltam álitani de csak az intenzitást lehetett. mi lehet a baj a panelon??az ic? tda 3501 van benne. az új panelnél már csak anyi van hogy most meg nagyon fehér a kép és kicsit a szin is kevés.. ezt hogy tudnám beálitani rajta?? nincs elején szin álitás mint a régin ez már az új digitális fajta..
Az újakon a távirányítóval tudtad beállítani a színt stb, és utána memorizálni. Ha jól emlékszem ebben is volt az ITT féle IdeálColor funkció amit manapság default settings-nek hívnának, amivel ha elálingattad, akkor vissza tudtad hozni az alapbeállításokat.
A színpanelen szerintem kondicsere segítene, de ha van másik akkor lényegtelen.
kösz a gyors választ.... sok fölös próbálkozástól mentett meg
még volna egy olyan kezdő hülye kérdésem hogy szerelésnél menyire kell tartanom a nagyfesztől?? természetesen leválasztó trafórol szeelek.. csak nem tudom hogy a nagyfesz+a kábelét menyire közelithetem meg menyire kell tartanom tőle..??
Gondolom ez már a fekete dobozos távírányítos széria.Amikor fényes a kép pl.reklámoknál összeugrik a sorméret is? Ha igen cseréld ki a tápkondikat 220mikro 400V primer oldalt,szekunder oldalon 100mikro/250V 470mikro 35V 2db.és 47mikro 250V.Mert a táp gyengül év tizedek során kiszáradt kondik miatt,ekkor a sorvégtranzisztos sem tud erősíteni leesett tápfesz. miatt.Ez Orionoknál 144-145V max.értéket kell mérned.
Már a 15évvel ezelőtti nyugati színes Tv.knél sem lehetett állitani a színkeverést erősítést sem RGB.panelon pl. Grundig.Csak a G2,és a fókuszt 2potival.Egyébként nagyképernyösöknél Ic.állitja be az R.G.B. fesz.t és adja rá a képcső katodjaira videovégtranzisztorokon 3db.keresztűl.Ezek ritkán mennek tönkre,viszont a képcső piros katodja gyengűl öregszik évek során.Ezen képcső regeneráló áramkörrel segíthetünk.A katodokon 2-3000Voltos 20khz es impulzusokat adunk rövid ideig,pár mp.oxidréteg leválik belül és a képcső megjavul újra +lesznek a színek.Tapasztalat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |