Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Fordulatszámmérő kétütemű motorra
Lessé rá a lm3914 adatlapjára és abból kiderül mit kell kötnöd a referencia és határoló kivezetésekre mekkora feszt stb ...
mert ha nincs r7 se ic2 akkor ic1 6,7 lába és r6 mire kötendő? jó lehet hogy sehova ... DE lehet hogy vmit kell máshova ... alldatasheet.com itt találsz adatlapot ...
az adatlapot már rég óta nézem, de nem tudom hogy kellene, ezért mertem kérdezni
arra gondoltam, hogy ami van r7 megy az ic2-ő 6,7-es lábra azt kötöm a r7 és az ic3 6,7 láb közös pontjára, r7 másik lába a gnd-re. de hát én kezdő vok és nem tudom :help:
csá
ezek kaszkádba vannak kötve szal nem lehet csak úgy elhagyni a dolgokat az adatlapban benne van a "single" alapkapcsolása is azt kell összerakni. ui (ha jól tom akkor a mode lábbal lehet oszlopos és a pontkijelzést választani annyiből jobb mint az UAA180 (12ledet tud oszloppba meg pontba is de ahoz külön nyák kell..)) nah szal mit is akarsz ezzel? csak 10ledes mérőt?
kocsiba nem kell 6-10 ezres fordulat , nem ferrárim van :yes:
aha akkor egy szimpla kepcsolás kell ami 10 ledet működtet (neézted az enyimet 24 ledes a másik fordmárős topikba van)
kicsit babrálok az adatlapon aztán okozunk valamit
nah
test: 2 láb 4 8 Ut: 3 9 6os lábon a max értéket tod állítani feszosztó Ut és test köté (szem ezzel jobban lehet állítani mint az 555 nél lévő potival) aztán lehet hogy kell egy R a Ukiref (7) és a test közé kb 1k-10k-s (nem tom minek de van ) az 5 ös a bemenet szem ennyi
[link=http://www.szocimotoros.hu/hu/tuningfejlesztes/8]http://www.szocimotoros.hu/hu/tuningfejlesztes/8[/link]
ezt meg csináltam, de az ic2 és az r7 nélkül, r5 elé egyy diódát raktam, zárlat nincs, de az összes led világít! 7805 ről táplálom, a 3--as láb, dióda, 100K után 5VDC 10VAc van jelen.. :help:
Ha érdekel valakit esetleg tudok UAA-180 as IC-vel fordulatszámmérőt tirisztoros gyujtáshoz ( tom h kalapácsal műxik e)
Kösz, de már van egy uaa180-as ami jó
üdv
Heló!
Nekem egy olyan rajz kellene, ahol egy potméterrel be lehetne állítani, hogy milyen fordulat fölött világítson egy led. 4 ütemű motorhoz kellene. Azt a megoldást nem igazán tartom jónak, hogy megépíteni a teljes fordulatszám mérőt, és az egyik ledet kivezetni a műszerfalra, mert nem a leg elagánsabb megoldás, meg gondolom nem is a legegyszerűbb...
Üdv!
Az egyik haverom megkért, hogy csináljam meg neki ezt a fordulatszámmérőt. Már kész is lenne, de mielőtt odaadom neki, szeretném kipróbálni, hogy jó-e. Szóval ahol az van, hogy "megszakítóról" oda milyen jelet kapcsoljak? Kb. hány Hz, és hány V? 12V 50Hz jó lesz?
pc hangkari kimenete + winisd (freki generátor), így tudod beállítani.
üdv
köszi a segítséget, akkor megpróbálom, bár még nemhasználtam a progit. Ja és elég lesz neki az a fesz, amit a hangkari ad ki?
elég, a HZ a lényeg :awink:
melyik rajzot csináltad meg? üdv
Hali! A megszakitónál 300-400V-os impulzusok keletkeznek,ha üzembiztos fordulatmérőt akarsz akkor a tranyó bázisára menő 10 k-ellenállást cseréld legalább80-100 k értékűre, de ezt az értéket is legalább 2 db ellenállás sorba kötésével alakitsd ki. A kisteljesitményű ellenállások átütnek ekkora fesz hatására, ha több darabból rakod össze, akkor megoszlik a rajtuk eső fesz. Próbához pedig 1 k-os ellenállással csatlakozz a hangkártyához(az ellenállás másik vége megy atranyó bázisára).
Köszi a seGGGítségeket, asszem már működik. Igaz, a programmal nemigazán boldogultam, de jó lesz. A srác extra fényes ledekkel kérte, én azt raktam oda neki, de 100%, hogy vakítani fogja
Majd rakok fel róla képet
Hali, engem érdekelne, elvileg hamarosan beszerzek egy simson s51 enduro gyújtást (ami tirisztoros), és ahhoz kéne egy kapcsolás, ha még megvan, és lehetséges, a kéet, vagy a linket küldd el az e-mail címemre.
tyercorp@citromail.hu Kösz! Üdv.:Tyerjánszki Tamás
Erre a fórumra már fel van rakva lemaradtam sajnos:no:
thx
igen ismerem, csak nem tudtam mire gondolsz... szittem.h valami olyn amit még nem láttam...
Naszóval, Üdv, újra én vagyok
Lenne az a kis problémám, hogy megvolt az első próba, de a "kütyü" folyamatosan világított mind a 12LED. Azt mondta az ő motra nem megszakítós, meg megkérdeztem tőle, hogy az ahova köti biztos 12V-ot ad-e, szerinte igen, de azért én 100K-s ellenállással csatlakoztattam, megpróbáltam 247K-val is- úgy sem jó, a poti tekergetésére sem reagál. Szerintetek mi lehet? IC? tönkrementvolna? |
Bejelentkezés
Hirdetés |