Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR - Miértek hogyanok

Témaindító: pakibec, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
WinAVR / GCC alapszabályok:
1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile"
2. Soha ne érjen véget a main() függvény
3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van
4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron
5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás
6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et
Bővebben: AVR-libc FAQ
Lapozás: OK   138 / 840
(#) radocziandras hozzászólása Júl 25, 2009 /

Sziasztok.Még nem igazán értek az avr -ekhez, de szeretnék egy nixie csöves órát összerakni, és ahhoz avr kell.Bővebben: LinkAzt szerettem volna kérdezni, hogy ehhez az órához a hestore-ban melyik avr kellene?Mert én nemnagyon tudok eligazodni...még.Eőre is nagyon szépen köszönöm a segítséget.
(#) Ricsi89 válasza radocziandras hozzászólására (») Júl 25, 2009 /

Bővebben: LinkEz jó hozzá. De a cikk második oldalán ott van az első sorban.
(#) Ricsi89 hozzászólása Júl 28, 2009 /

Helló!
valaki tudna linkelni, vagy adni valami mintaprogramot gsm modullal történő sms küldésre és egy gps modultól koordináták lekérésére. Kaptam egy feladatot, hogy ha megcsörgetik a gsm modult, akkor küldje el sms-ben a pontos koordinátákat egy megadott telefonszámra. nem igazán találtam konkrét mintaprogramot vagy kódrészletet ezekre a dolgokra.
(#) radocziandras válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 28, 2009 /

Köszi! Engem az zavart be, hogy a cikkben beépített oszcillátornak 8MHz volt írva, ez meg 16MHz-s.
(#) gtk válasza radocziandras hozzászólására (») Júl 29, 2009 /

8MHz -re van allitva az orajel.
(#) radocziandras válasza gtk hozzászólására (») Júl 29, 2009 /

Időközben megtudtam, hogy az sose baj, ha nagyobb.De egyébként most, hogy mondod, ezt is tudom.
(#) labu01wx hozzászólása Júl 29, 2009 /

Sziasztok!
Legyetek szívesen megmondani, hogy milyen avr dude paranccsal tudok egy hex fájlt beégetni egy ATiny45-be Topi avr dopperjével?
(#) vzoole válasza labu01wx hozzászólására (») Júl 29, 2009 /

Habár csak egyszer foglalkoztam avrdude programmal és akkor sem sikerült (proci hiba miatt)... de kb így kell:

Nyitsz egy prompt-ot és begépeled:

C:\Program Files\WinAVR\bin\avrdude -p t45 -P COM3 -c stk500v2 -U flash:w:valami.hex -v -v

Természetesen az elérési útvonal az ahol van a winavr, fentebb csak egy példát írtam.

WinAVR/doc/avrdude/avrdude.pdf
Ebbe megtalálod mi micsoda.
(#) labu01wx válasza vzoole hozzászólására (») Júl 29, 2009 /

Köszi, de sajnos a vista nem társítotte egyetlen com porthoz sem a programozót. Most akkor mit írjak a -p com3 helyére?
(#) vzoole válasza labu01wx hozzászólására (») Júl 30, 2009 /

Hát sajnos sok ötletem nekem sincs, mivel se vista-m, se avrdude tapasztalat.

HID módba próbáltad?
(#) labu01wx válasza vzoole hozzászólására (») Júl 30, 2009 /

Természetesen HID módban, mert a vista x64-nek nem tetszik a virtuális com port drivere. Inkább felrakok majd egy win 7-et mert az nem ilyen szigorú a driverekkel.

Érdeklődnék, hogy egy AVR Dragon szerintetek mennyire felel meg kezdő célra?
(#) zsuscsinyo hozzászólása Júl 31, 2009 /

Sziasztok!

Az volna a kérdésem, hogy nagyon pontos 7,6MHz-es órajelet hogy tudnék előállítani a legegyszerűbben?
Igazából egy kristályt helyettesítenék vele egy sztereo rádióadóba ezt osztja le Pilot jelnek és a szintézernek, de egyszerűen nem lehet sehol sem kapni.

Azért tettem fel a kérdést mert egy picit bizonytalan vagyok, és a szkópomat már nagyon magázni kell és képtelenség leolvasni a frekit arra nem hagyatkozhatok.

(A legjobb lenne ATtiny13-al az van itthon, és ATMega8 8MHz-es)

A segítségeteket előre is köszönöm!
(#) kerteszsasa válasza killbill hozzászólására (») Júl 31, 2009 /

Szia
Vettem egy másik atmega 16-ot, de azzal sem ment a mintaprogram. JTAG-et kikapcsoltam. Tápfeszt kap rendesen, először az usb-ről kapta, de próbáltam 5V-os szűrt táppal is, de így sem ment.
Létezik valami alap kapcsolás és hozzá forrás, amit beégetve bizotsan működik?
(#) Mumtaz hozzászólása Aug 1, 2009 /

Létezik, hogy csak egy Attiny 2313 129mA-t zabáljon?
A táp egy 7805 és melegszik is, mint a fene, pedig csak az AVR-t látja el az áramkörön, semmi mást.
(#) Sir-Nyeteg válasza Mumtaz hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

100nF-ok vannak a 7805 környékén?
(#) mammut válasza Mumtaz hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

Mellesleg hány voltról kell 5V-ra regulálnia az IC-nek?

10V felett már igencsak melegszenek a sűrű kapcsolgatás miatt!
(#) szoto hozzászólása Aug 1, 2009 /

Sziasztok!

Segítségeteket kérném!

Tudtok adni linket vagy információt több avr összekötésére spi vagy i2c-n?
Jó lenne egy példaprogram ami bemutatja a kommunikációt , de eddig még nem találtam semmi hasznosat.

Köszi
(#) TavIR-AVR válasza szoto hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

Bascomban van a SPI öszekötésre minta (Samples alatt). I2C alatt külön fizetős függvénykönyvtár kell hozzá (10 EUR)
(#) TavIR-AVR válasza Mumtaz hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

Nem. Ott vagy zárlatod van, vagy a 7805 gerjed. 2*100 nF a GND és a egyéb lábak közé (kerámiakondi)
(#) TavIR-AVR válasza zsuscsinyo hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

Sehogy. Az AVR által ha csak ki/bekapcsolgatom a lábat, akkor órajel fele jön ki.

7.6 MHz esetén pll-lel nekiesni? esetleg külhoni bolt? BP. nyugatinál a kvarcbolt?
(#) szoto válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

Köszi!

Akkor lehet hogy spi lesz, nincs esetleg valami info C-ben?
(#) Mumtaz válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

2db 100 nF-os (egy a bemenet és GND, a másik a kimenet és a GND között) . és van egy 100 ľF elko a kimenet és GND között.
(#) Mumtaz válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

Ha az attinyt kiveszem a foglalatból, akkor semmi hőmérséklet változás, csak amikor benne van.
(#) TavIR-AVR válasza Mumtaz hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

Fordítva rakod a Tiny-t a foglalatba....
(#) Mumtaz válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

Az nem melegszik és a kapcsolás működik is. Csak ez a rettenetes áramfelvétel.
(#) 5cmarzo hozzászólása Aug 2, 2009 /

Sziasztok!

Megépítettem ezt a kapsolást, de nem tudom programozni az ATTINY2313-as AVR-t (kiválasztottam az AT90S2313-as típust).
Mindig ezt a hibát dobja ki: "Device missing or unknown device (-24)"

A kapcsolást jól raktam össze. Valaki járt hasonlóképpen, és mi volt vele kapcsolatban a tapasztalata?
(#) san398 válasza 5cmarzo hozzászólására (») Aug 2, 2009 / 6

Miért nem az Attiny2313-at választod ki? A legújabb Ponyprog-ot használod? PonyProg_V207c a legújabb verzió.A Setup menüben lefuttattad a kalibrációt? A Setup menüben beállítottad az Interface Setup-nál a megfelelőket? Az Interface Setup-nál ha megnyomod a Probe gombot akkor kiírja hogy Test Ok?
(#) 5cmarzo válasza san398 hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Hello!
Köszi, a program verziójával volt gond. Az általad megadott típus már jó volt. Köszi a segítséget.
(#) san398 válasza 5cmarzo hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Hát igen ez már nem az első ilyen régi program verzióból eredő hiba! Örülök, hogy megoldódott.
(#) gtk hozzászólása Aug 2, 2009 /

Sziasztok !

Valaki meg tudna mondani, hogy ATTiny2313 -nal a timer0,1 szamlalokat lehet ugy hasznalni hogy az egyik a system clock-rol mukodjon - ez az internal cal. RC osc. lenne - , a masik pedig a crystal osc.-rol ? (Utobbi nehany 10 KHz-en mukodne?)
Koszi.
Következő: »»   138 / 840
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem