Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Sziasztok.Még nem igazán értek az avr -ekhez, de szeretnék egy nixie csöves órát összerakni, és ahhoz avr kell.Bővebben: LinkAzt szerettem volna kérdezni, hogy ehhez az órához a hestore-ban melyik avr kellene?Mert én nemnagyon tudok eligazodni...még.Eőre is nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Bővebben: LinkEz jó hozzá. De a cikk második oldalán ott van az első sorban.
Helló!
valaki tudna linkelni, vagy adni valami mintaprogramot gsm modullal történő sms küldésre és egy gps modultól koordináták lekérésére. Kaptam egy feladatot, hogy ha megcsörgetik a gsm modult, akkor küldje el sms-ben a pontos koordinátákat egy megadott telefonszámra. nem igazán találtam konkrét mintaprogramot vagy kódrészletet ezekre a dolgokra.
Köszi! Engem az zavart be, hogy a cikkben beépített oszcillátornak 8MHz volt írva, ez meg 16MHz-s.
8MHz -re van allitva az orajel.
Időközben megtudtam, hogy az sose baj, ha nagyobb.De egyébként most, hogy mondod, ezt is tudom.
Sziasztok!
Legyetek szívesen megmondani, hogy milyen avr dude paranccsal tudok egy hex fájlt beégetni egy ATiny45-be Topi avr dopperjével?
Habár csak egyszer foglalkoztam avrdude programmal és akkor sem sikerült (proci hiba miatt)... de kb így kell:
Nyitsz egy prompt-ot és begépeled: C:\Program Files\WinAVR\bin\avrdude -p t45 -P COM3 -c stk500v2 -U flash:w:valami.hex -v -v Természetesen az elérési útvonal az ahol van a winavr, fentebb csak egy példát írtam. WinAVR/doc/avrdude/avrdude.pdf Ebbe megtalálod mi micsoda.
Köszi, de sajnos a vista nem társítotte egyetlen com porthoz sem a programozót. Most akkor mit írjak a -p com3 helyére?
Hát sajnos sok ötletem nekem sincs, mivel se vista-m, se avrdude tapasztalat.
HID módba próbáltad?
Természetesen HID módban, mert a vista x64-nek nem tetszik a virtuális com port drivere. Inkább felrakok majd egy win 7-et mert az nem ilyen szigorú a driverekkel.
Érdeklődnék, hogy egy AVR Dragon szerintetek mennyire felel meg kezdő célra?
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy nagyon pontos 7,6MHz-es órajelet hogy tudnék előállítani a legegyszerűbben? Igazából egy kristályt helyettesítenék vele egy sztereo rádióadóba ezt osztja le Pilot jelnek és a szintézernek, de egyszerűen nem lehet sehol sem kapni. Azért tettem fel a kérdést mert egy picit bizonytalan vagyok, és a szkópomat már nagyon magázni kell és képtelenség leolvasni a frekit arra nem hagyatkozhatok. (A legjobb lenne ATtiny13-al az van itthon, és ATMega8 8MHz-es) A segítségeteket előre is köszönöm!
Szia
Vettem egy másik atmega 16-ot, de azzal sem ment a mintaprogram. JTAG-et kikapcsoltam. Tápfeszt kap rendesen, először az usb-ről kapta, de próbáltam 5V-os szűrt táppal is, de így sem ment. Létezik valami alap kapcsolás és hozzá forrás, amit beégetve bizotsan működik?
Létezik, hogy csak egy Attiny 2313 129mA-t zabáljon?
A táp egy 7805 és melegszik is, mint a fene, pedig csak az AVR-t látja el az áramkörön, semmi mást.
100nF-ok vannak a 7805 környékén?
Mellesleg hány voltról kell 5V-ra regulálnia az IC-nek?
10V felett már igencsak melegszenek a sűrű kapcsolgatás miatt!
Sziasztok!
Segítségeteket kérném! Tudtok adni linket vagy információt több avr összekötésére spi vagy i2c-n? Jó lenne egy példaprogram ami bemutatja a kommunikációt , de eddig még nem találtam semmi hasznosat. Köszi
Bascomban van a SPI öszekötésre minta (Samples alatt). I2C alatt külön fizetős függvénykönyvtár kell hozzá (10 EUR)
Nem. Ott vagy zárlatod van, vagy a 7805 gerjed. 2*100 nF a GND és a egyéb lábak közé (kerámiakondi)
Sehogy. Az AVR által ha csak ki/bekapcsolgatom a lábat, akkor órajel fele jön ki.
7.6 MHz esetén pll-lel nekiesni? esetleg külhoni bolt? BP. nyugatinál a kvarcbolt?
Köszi!
Akkor lehet hogy spi lesz, nincs esetleg valami info C-ben?
2db 100 nF-os (egy a bemenet és GND, a másik a kimenet és a GND között) . és van egy 100 ľF elko a kimenet és GND között.
Ha az attinyt kiveszem a foglalatból, akkor semmi hőmérséklet változás, csak amikor benne van.
Fordítva rakod a Tiny-t a foglalatba....
Az nem melegszik és a kapcsolás működik is. Csak ez a rettenetes áramfelvétel.
Sziasztok!
Megépítettem ezt a kapsolást, de nem tudom programozni az ATTINY2313-as AVR-t (kiválasztottam az AT90S2313-as típust). Mindig ezt a hibát dobja ki: "Device missing or unknown device (-24)" A kapcsolást jól raktam össze. Valaki járt hasonlóképpen, és mi volt vele kapcsolatban a tapasztalata?
Miért nem az Attiny2313-at választod ki? A legújabb Ponyprog-ot használod? PonyProg_V207c a legújabb verzió.A Setup menüben lefuttattad a kalibrációt? A Setup menüben beállítottad az Interface Setup-nál a megfelelőket? Az Interface Setup-nál ha megnyomod a Probe gombot akkor kiírja hogy Test Ok?
Hello!
Köszi, a program verziójával volt gond. Az általad megadott típus már jó volt. Köszi a segítséget.
Hát igen ez már nem az első ilyen régi program verzióból eredő hiba! Örülök, hogy megoldódott.
Sziasztok !
Valaki meg tudna mondani, hogy ATTiny2313 -nal a timer0,1 szamlalokat lehet ugy hasznalni hogy az egyik a system clock-rol mukodjon - ez az internal cal. RC osc. lenne - , a masik pedig a crystal osc.-rol ? (Utobbi nehany 10 KHz-en mukodne?) Koszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |