Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ Idézet: „Azzal szerintetek megy a programozó?” Nagyon konkrét a kérdés. Melyik programozó?
hopp a lényeg lemaradt
Az oldalon fellelhető programozó, hestore-ból rendelni is lehet, azthiszem a cikket te írtad épp
Igen, az új driverekkel már megy Win7-en (x32).
Sziasztok !
ADCnel, ha kulso referencia van, kell-e szurni induktivitassal az AVCC-t ? Koszi.
Egy ATTiny45-el szeretnék egy erősebb motort vezérelni.
BD682-es tranyót használnék erre a célra és 4db ceruza elemet. Ha jól gondolom akkor ahogy beindítja a motort reset vagy egyéb esemény váltódik ki mivel 800mA-t vesz vel terhelés alatt a motor 5V-on. Erre keresek megoldást, hogy ne két külön áramkörről menjen. (Most optocsatolóval oldottam meg, de túl sok helyet foglal). Ilyen kapcsolást találtam A fenti kapcsolás elvileg ad nekem stabil 5V-ot (bár én 3,3V-al fogok üzemelni), de nem tudom kibírja-e azt a terhelést amire szükségem van.
Pufferelni kell, csillagpontosan osztani a tápot, soros diódát kell beiktatni puffer elé. Reset lábat RC taggal szűrni.
Processzor tápját pedig LC alul áteresztő taggal szűrni. Párhuzamos C és a kettő között + tápon egy soros L.
Üdv!
Kezdő vagyok ebben a témában, és ugy gondoltam hogy gyakorlásként reprodukálok virtuálisan egy pár kapcsolást amit itt az oldalon találtam. Konkrétan a Rendörségi villogó ATTiny13-al kapcsolását szeretném elkészíteni, Eagel-ben. (a legtöbben ezt ajánlották) Azonban megakadtam ott hogy AT TINY 13-20PU! Ilyet nem találtam. Elkolbászoltam az oldalára az eagel-nek és ott le is szedtem az avr lbr-eket de egyikben sincs benne ilyen. A legközelebbi amit találtam az 13-20M1 viszont ennek más a tokozása (a kis pálcikák nem ott vannak mint ahol azoknak lennie kéne )Ehhez szeretnék segítséget kérni, hogy van-e rá mód hogy leszedjem máshonnan, vagy már kéne tudnom h mivel lehet helyettesíteni? Előre is thx Mhorph.
Nekem benne van. Próbáld igy keresni: tiny13*
Üdv!
Nyilván ott kerestem mivel a keresett elem az egyik alelem, de nekem nincs benne. Minden avr lbr-t megnéztem.
Tessék, ebben benne kell legyen
Őőőőő, akkor azt hiszem marad a külön táp és az opto csatoló
Azért köszönöm.
Köszönöm, ebben már megtaláltam, viszont járatlanságom újfennt kiütközött, ugyanis a szám egyezik de a lábak elhelyezése nem. A kapcsolási rajzon a 4. és a 8. láb az ellentétes oldalon van! Ez jelent valamit?(nyilván jelent, de ez a kérdés áll legközelebb..)
Nem az zavar meg, hogy az eagle tükrözve mutatja az alkatrészeket?
Úgy kell nézni, mintha felülről néznéd a nyákot, az alkatrészoldal felől.
Igazság szerint passz...
Az alábbi linken található rajzot igyexem lemásolni, sztem nekem ugyanigy kellene kinéznie.Nem?
Itt csak el van forgatva az ic szerintem. Vagy te is elforgattad és fordítva van kötve ugy is ?
Bár én kétlem hogy nem lenne jó az alkatrész.
Várjál már, ez még csak a kapcs. rajz
Itt tök mindegy hogy állnak a lábak, ez csak sematikus ábra (nem ezt fogod felvasalni a nyákra). Ha majd átváltasz a board nézetre, ott számít, merre állnak a lábak.
ja, de igyexem tökéletesen lemásolni a rajzot , és nem értem hogy itt mi a hiba?! A szám stimmel akkor mért tér el?
Nincs semmilyen hiba, csak más csinálta ezt az alkatrészt és máshogy rajzolta le az ábráját.
Szóval az történhetett hogy az illető aki a leírás készítette magának alkotta meg ezt az alkatrészt és ő így helyezte el a lábakat rajta?
Nem, ő egy másik library-ból szedte az övét. Van jópár AVR library és eltérnek. De ez teljesen mindegy, a számozás a lényeg hogy jó legyen.
Ez itt már kezd erősen off téma lenni, inkább a "Nyák készítés kérdések" topicban folytassuk.
Köszi de nem szükséges, ezzel megtudtam amit szerettem volna, köszöntem a segítséget.
Eagelhez engem is érdekelne egy normális AVR library. régen valahonnan leszedtem de már nincs meg és a cadsoft oldalán nem az a verzió van
Pedig van egy rakat AVR-es library a cadsoft oldalán, az egyikben biztos találsz megfelelőt, csak keresni kell
Régen írtam egy rakás programot magamnak AVR-re, de a gépem sikeresen tönkrement.. azaz a winyó...
Megvan a felprogramozott proci: AVRStudióval, és Topi programozójával ki tudom olvasni a prociból a hexát maradéktalanul? Fuse biteket is kiolvasom, és így lényegében másolható a programom/ukontrollerem?
Ha nem védted le a kódodat az AVRben akkor igen, megoldható. Másoltam már AVR-t
Köszi! Sajnos... ezekután szerencsére ...még nem jutottam el odáig, hogy ilyenkkel próbálkozzam.
Vagy beállítasz egy megfelelő BOR értéket... A képen látható, az ATtiny45 milyen feszültségszinteknél resetelhet.Megméred, meddig esik a feszültség induláskor, és aszerint kiválasztod a neked megfelelő értéket. Illetve alkalmazod, amit Topi javasolt. :yes:
Üdv!
Attiny13 elvileg ugyebár 20MHz-ig pöröghet, belső oszc 9.6MHz-es lehet max. Ezek szerint csak külső kvarccal mehet a 20MHz? Összedobtam egy kis "kapcsoló üzemű tápot", lényegében choppertáp: A belső analóg komparátor egy külső referenciafeszültséget hasonlít össze egy ellenálláson eső feszültséggel(jelenleg ezt egy leddel helyettesítettem). A tápfeszültséget lekapcsolja az AVR egy fettel, ha a referenciánál nagyobb feszültség jelenik meg a leden. Jelenleg ez nem nagyon akar működni 5V-ot kap a led egyfolytában, azaz a kimenet mindig be van kapcsolva. Szabályozni sem tudom a referenciával a ledet Tudna valaki segíteni, hogy rontottam el?
Hali,
ez mit is csinál pontosan:
Bit értéknek szeretnél 0-t adni? Bár programozásban nem vagyok nagyon jó, de bit értékét nem így állítjuk 0-ba ( nekem még nem sikerült így). Sokkal inkább így, pl:
Kicsit érdemes átgondolni. Többi hibát nem kerestem tovább. |
Bejelentkezés
Hirdetés |