Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális fényképezőgép javítás, egyebek
Lapozás: OK   4 / 45
(#) M63-002 válasza 3653 hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Üdv.
Saját tapasztalatom van firmware frissítésben, igaz, hogy Nikon D40-nel. A géphez csatlakoztatod a fényképezőt/vagy kiveszed a kártyát, és beteszed az olvasóba. Kártya leürít (előtte ments le róla minden képet, majd format), majd felmész a www.nikon.hu oldalra, ahol keresel firmware-t a gépedhez.
Innentől értelemszerűen kikeresed a géped típusát, meg hogy frimware-t akarsz. Ha van friss, letöltöd, kicsomagolod a zip fájlt, amiben egy fájl van. Ezt az egy fájlt rámásolod a memóriakártyára, gépet leválasztod a számítógépről (vagy kihúzod a kártyaolvasóból a kártyát.) Utóbbi esetben kártya mehet vissza a gépbe. Gép bekapcs, bemész a menübe, és keresel egy olyat, hogy Firmware Version. Ki fogja írni, hogy neked jelenleg melyik van, és lesz egy menüpont, hogy update. Erre OK-ot nyomsz, és követed a fényképezőgép utasításait. Ajánlott a firmware frissítést teljesen feltöltött akksival csinálni, mert percekig eltarthat. Fontos, hogy közben a készülék ne merüljön le. Ha megvagy, ki fogja írni, hogy kapcsold ki, és kikapcsolás után az első bekapcsolástól már az új szoftvert használja a géped.

Hangsúlyozom, hogy ezt én Nikon D40 készülékkel csináltam végig. (2x) Mindenképpen érdemes a Nikon honlapján utána olvasni a firmware frissítésnek.

De ahogy elnézem, hiába pofáztam, mert a Nikon még nema dott ki elég sok - többek között az L5 - géphez sem firmware frissítést.
(#) papu720 válasza Autotest hozzászólására (») Szept 2, 2009 /

Ha egy szervízt kérdezel, akkor mindkét kérdésedre igent mondanak és megúszod 40-60e-ből.
Ha értesz hozzá, szedd szét, takarítsd ki. Ha nem, inkább ne babráld! Ha gondolod, ránézek (vagy ingyen, vagy minimális munkadíjért, ami a károsodás mértékétől függ).
(#) Norberto hozzászólása Szept 6, 2009 /

linzee nevű fórumtársunk félreküldött levele:

Segítséget kérnék: Panasonix Lumix dig. fényképezőgépemen nem működik az on/off gomb (talán kilazult?) Meg lehet-e /érdemes-e megjavítani? Ha igen, hol, mennyiért kb?

Előre is köszönöm a választ
-e-
(#) Istibácsi hozzászólása Szept 17, 2009 /

Üdv mindenkinek!

Végigolvastam a topic-ot, feltette 2-3 ember már ezt a kérdést, de választ nem találtam rá, ezért felteszem én is.
Canon A75 fényképezőm kijelzője egyszer sötét, néha össze vissza futkoznak rajt a csíkok. Kijelző jó, kontakt hibára gondolok CCD környékén. Érdeklődnék, hogy jól gondolom-e, mert feleslegesem nem boncolom szét mivel fényképezőben nem vagyok jártas.
Köszi előre is!
(#) xyxx válasza Istibácsi hozzászólására (») Szept 18, 2009 /

Szia, ha készítesz vele képet amikor mondjuk csíkos az LCD akkor a készített kép milyen?
Üdv: Dani
(#) Istibácsi hozzászólása Szept 18, 2009 /

Szia! Köszönöm a választ! A készített kép is fényképenként más. Holnap délelőtt teszek fel képet+videót is m most sietősbe vagyok. Kszi!

Üdv: Isti
(#) elektrorudi válasza Istibácsi hozzászólására (») Szept 18, 2009 / 6

Szia Istibácsi !

Hozzá ne nyúlj a géphez !!!

Vidd el a Camera KFT-hez (1085 Somogyi Béla u. 19.) vagy ha nem Pesten lax, küldd el postával.

A gép típushibás. Sajnos az Axx sorozatba hibás CCD-ket szereltek, amelyek évek alatt kontaktossá válnak.
De... ebben a szervizben INGYEN megjavítják (kicserélik a CCD-t) !!!
Akármilyen idős a gép, akár van rá garancia, akár nincs.
Na ja..., ez nem magyar termék!
Ez a CANON !

Én egyébként a tavasszal vittem el hozzájuk az A60-at.
Azóta sem találtam jobb ár-érték arányú gépet...
(#) Istibácsi hozzászólása Szept 19, 2009 /

Köszi elektrorudi, akkor fel fogom küldeni, Szombathelyről vagyok. Azért itt a beígért hibajelenség, kép+videó a csomagban. Ma épp full sötét képet volt kedve készíteni, de ma nem is futkoznak csíkok..

http://istibacsi86.freeweb.hu/Canon%20A75.rar

Kszi mégegyszer mindkettőtöknek!
(#) elektrorudi válasza Istibácsi hozzászólására (») Szept 19, 2009 /

Hát, ez igazán szép, fekete, hosszú felvétel volt.

Jutalmul én is küldök egyet a gyöngyszemek közül...
Csak tájékoztatásul: ez a kép nem Photoshop-pal készült.
Az A60 ilyet tudott tavaj nyáron.
Van még egy pár hasonló (a kép két harmada hiányzik; az ég kékje ilyen rózsaszín; vízszinets fekete "zavarjelek" a képen stb. stb.), de nem terhelem vele a tárhelyet. Igen felment a vérnyomásom, amikor itthon megláttam a képeket. Először a CF kártyára gyanakodtam, mert az friss beszerzés volt. Aztán másik kártyával is megismétlődött a dolog.

jav32.jpg

(#) Istibácsi hozzászólása Szept 20, 2009 /

Az igen
Már írtam is a cégnek. 2004ben vettem ezt a gépet, akkor kb 80e HUF volt, de eddig se bántam h nem vmi noname masinát vettem, most meg főleg nem, hogy ilyen korrekten kijavítják a hibájukat.
(#) fayek hozzászólása Szept 23, 2009 /

Sziasztok! Egy Samsung D60 fényképezőgépem van. Olyan probléma van vele, hogy a fényképek csíkosakés nagyon világosak, viszont a videók tökéletesek. Ha vki találkozott már ilyennel kérem írja le , hogy mi lehet a probléma. Előre is köszönöm
(#) tnz hozzászólása Szept 23, 2009 /

Sziasztok!
Van egy Advent 5megapixeles digitális gépem, aminek elrepedt a kijelzője. Meg tudja valaki mondani, hogy lehetne kijelzőt szerezni bele? Esetleg valaki tudja a paramétereit?
(#) tnz válasza elektrorudi hozzászólására (») Szept 23, 2009 /

Szia!

Ez vonatkozik a használtan vett A410-re is?
(nincs róla számla)
(#) elektrorudi válasza tnz hozzászólására (») Szept 23, 2009 /

Nem tudom.
Az A60 .... A85-ra biztosan vonatkozik.
A használtan vétel nem gond, mert nem kérnek semmilyen papírt. Csak a gép széria számát írják fel átvételkor, mert -gondolom- ez után kapják a pénzt a CANON-tól.

De... ott a cég neve, címe... Egy telefont mégér. Nem?
(#) 256kb válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 23, 2009 /

szia
nekem a fenykepezogep menuben lehet beallitani hogy elem vagy akkumlator van benne (amugy ha Ni-mh akksi van bent akkor tobb kepet tudsz csinalni)
(#) tnz válasza elektrorudi hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Köszönöm a válaszodat!
A Teszveszen néztem ki magamnak a gépet, 1000 Ft körüli áron jó vételnek tűnik, legfeljebb megcsináltatom.
Erről van szó:
http://www.teszvesz.hu/item747552765_canon_powershot_a410.html
(#) elektrorudi válasza tnz hozzászólására (») Szept 24, 2009 / 1

Egy pillanat...
Az ingyenes javítás a kontakthibás CCD-re vonatkozik!
Nem vennék rá mérget, hogy ez is CCD hiba.
Lehet, hgy ennek a hibának a javíttatása nem éri meg.
Javaslom, hogy előbb tájékozódj!
Bár... ezer forint... egy mozijegy...
(#) Erasmus hozzászólása Szept 24, 2009 /

Sziasztok!

Nekem egy olyan problémám lenne, hogy tegnap előtt használtam a gépem kb egy óráig, majd amikor újra bekapcsoltam zavaros lett az LCD kijelző és azóta csak fehéren világít. A géppel normális képeket tudok készíteni, csak a kijelző fehér még mindig. A gép végig a kezemben volt, úgyhogy nem is ejtette le senki vagy vagy itta volna le valaki. Tud nekem valaki segíteni?

Köszi szépen előre is!

Egy erasmusos srác Litvániából
(#) tnz válasza elektrorudi hozzászólására (») Szept 25, 2009 /

Szia!
Köszi a válaszodat, lehet, hogy csak valami beállítási hiba.
Egyébként túllicitálták az ajánlatomat a Teszveszen, és én már nem licitálok rá tovább. Van egy Olympus E-410-esem, de a nejem nemsoká szülni fog, és szeretne a kórházba bevinni valami kisebb gépet. Ezért kellene valami "vacak", ami nem is nagy, meg nem is sajnáljuk, ha esetleg "elvész" a klinikán.
(#) lgyk válasza Erasmus hozzászólására (») Szept 25, 2009 /

Hi!

Elképzelhető, hogy kontaktos lett az LCD szalagkábele (kilazulhatott). Ha garis, akkor GoTo bolt/szerviz, ha szét tudod szedni úgy, hogy közben a vaku 300 V-ra töltött kondenzátora ne a kezeden kereszül süljön ki, akkor érdemes lehet belenézni. Ha a google-t ráereszted a dologra (pl.: /típusszám/ display error), biztos találsz használható infót, ha gyakori hibajelenségről van szó.

Szétszedés előtt mindenképpen szedd ki az elemeket, és hagyd legalább egy napig állni, hogy valamennyire leszivárogjon a kondenzátor töltése.
(#) NyekkMester hozzászólása Szept 28, 2009 /

Sziasztok!

Egy Kodak V570-es kompakt gépnek elromlott az élességállító mechanikája. Egész pontosan a lencse mozgató szervomotor tengelyén lévő műanyag fogaskerék repedt el.
8 fogú, külső átmérője kb. 2mm, furata kb. 0,7 mm lehet.

Van valakinek ötlete hol lehet ilyen kisméretű fogaskereket szerezni?
(#) Bassmester válasza NyekkMester hozzászólására (») Szept 29, 2009 /

Én öntenék egyet műgyantából. Ilyesmit beszerezni nem nagyon lehet, csak esetleg bontásból, vagy modellező boltban, de nagy szerencse kell hozzá hogy egy pont ugyanolyat találj. Talán egy ügyes szerszámkészítő is meg tudná csinálni, bár ők sem ilyen méretekhez vannak szokva.
(#) tnz válasza NyekkMester hozzászólására (») Szept 29, 2009 /

Órásmester? Csak egy ötlet...
(#) NyekkMester válasza tnz hozzászólására (») Szept 29, 2009 /

Köszi a tippeket!

Ha valakinek, akkor egy órásmesternek tényleg lehet ilyenje.
(#) TaSa válasza NyekkMester hozzászólására (») Okt 5, 2009 /

Tudtok-e segíteni a következőben :
Olympos FE-100 -as gépem optikája nem akar "kinyillni". Csak recseg, de nem jön ki.
A helyi (békéscsabai ) optika szervízben nem vállalták,
sőt ajánlást sem adtak, ahol megjavítanák. Nem akarom még kidobni, annyira nem öreg még.
Tud valaki segíteni ?
Köszi előre is !
(#) udimension hozzászólása Okt 10, 2009 /

Sziasztok. Fuji s5600, nemrég vettem használtan. Hiba: a kijelzőn a "focus error" kiírás jelenik meg.
Néhány órán keresztül böngésztem a neten. Semmi. Annyit találtam, hogy sok Fuji gépnek ez a hibája. Megoldást nem leltem. Arra gondoltam, hogy egy pucolás lehet hogy ráférne, volt akinek így jött rendbe a Fuji masinája.
Meg is próbáltam szétszedni, de csak annyit értem el vele, hogy a kártya-olvasója szétugrott és nagy nehezen találtam meg a kis rugót és a másik kis müa. elemet. Nagyjából összeraktam, de most már az sem tökéletes, úgyhogy azt is reparálni kell.

Természetesen reseteltem a gépet, az elemeket is kivettem, órákat vártam, stb.stb.. de nem lett jó. Ha kicsit megütögetem a gépet, akkor hol elhomályosodik, hol élesedik a kép a kijelzőn, de a "focus error" marad.

Ez érdekes, tegnap egy kisebb esése volt, de a lábfejemmel tompítottam és az asztal lábánál állt meg. Azóta működött is még ma is, de estére megmakacsolta magát.

Tudnátok itt Szegeden megbízható és jó szakembert, aki szétszedné és kipucolná egyenlőre a gépet? És persze a kártyaolvasót is helyretenné?

Köszönet.
(#) udimension válasza udimension hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Nos, utánajártam. Állítólag fókusz-vezérlő motort kellene cserélni cirka 19 darab ezresért.
Azért ez vicc.
Sajnos manapság már az ipari hulladék-kategóriát is aranyáron mérik :no:
Szóval Vaterán landolt 1 forintos aukción, alkatrésznek jó lesz valakinek.
(#) datolya hozzászólása Okt 13, 2009 /

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Olympus FE-20-as digitális gépem,ami sajnos leesett.Ezáltal beszorult az objektive,remélem így hívják, és nem kapcsol se be, se ki.Teljesen sötét a kijelző, próbálkozik, de nem tudja behúzni az objektivet.
Én nem babrálok bele, mert nem értek hozzá.
Felhívtam a szervízt,ők azt mondták,hogy ki kell cserélni az egészet, kb.14 ezer forint.
Azt szeretném kérdezni,hogy van-e valaki Budapesten,aki meg tudná esetleg csinálni?És hogy körülbelül mennyibe kerülne?
Köszönöm szépen

(#) potgab hozzászólása Okt 19, 2009 /

Sziasztok!
Nekem az lenne a problémám,hogy adott egy kodak easy share C533, két éves és akármilyen jó minőségű elemet rakok bele,be sem kapcsol,vagy ha bekapcsol akkor világít a lemerülést jelző led,maximum jó esetben 5 percet lehet használni.Mi lehet a baja?Ha javítható,mekkora költség lenne és tudtok -e ajánlani egy jó szervízt?vagy esetleg valakit tudna segíteni nekem házilag?
(#) jozyt válasza udimension hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Helló. Én Zoom Error-os, és Focus Error-os Fujikat javítottam már meg, 2800Zoom-ot, és A500-akat. Két esetben a zoomoló fogaskerék tengelye volt kitörve, egy esetben pedig a focus állító léptető motor fogaskereke volt félreugorva, mivel leesett a gép. Ez a legutolsó lencsét mozgatta az optika legvégében. Persze ezekhez aprólékosan szét kell szedni a gépet, és mindent tudni ugyanúgy visszarakni.... ráadásul az A500-nál a fogaskerék mechanika teljesen szétesett, elsőre csk nagy soká tudtam saccolás alapján összerakni (vagy 9 fogaskerék van kb 4 tengelyen). Volt egy 5600-asom is, az hidegben adta párszor elő a Focus Error jelenséget, de szerencsére megjavult magától, ezt szerintem kissé macerásabb lehet szétszedni (onnan gondolom, hogy most S1000-rem van, néha kontakt hibás, és ezt már alap-szétkapni sem túl egyszerű).
Következő: »»   4 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem