Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Kép középen volt ,de befelé viszintesen homoru,a hang rendben volt, kicseréltem a sorvég körül pár kondit ujra, most már se kép se hang. szivarvany
Szia Sebi! Változások vannak amit lencsevégre is kaptam hátha így könnyebb lesz véleményt alkotni Nos.. találtam még egy PCL 200-at betettem és lett fény,olyan amilyen de lett.. ha függőlegesen állítom a képet,tudom mozgatni,ha vízszintesen akkor elkezd ferdén csíkozni szaladni.Lekaptam a PCL 200-at is,olyan mintha csak a "fele" izzana..
Ja vízszintesen csíkozik,szalad az egész képtartományban nem csak a felén
Lekaptam a sorvégfok csöveit is,bár a képen úgy látszik túlizzik a PY 88 de... nem tudom,van egy működő Orion Viktóriám és hasonló módon világít.. szerinted?
Hát, ennek a PY-nak az anódja is izzik... nem normális működés, az biztos... Itt a sorvéggel (is) gáz van.
A PCL-nek mintha a pentóda része nem fűtene, mérj a katódon, ott, ha megvan a 0,6V, akkor mégiscsak folyik anódáram. A PCL200 mindenbe beleszólhat: videovégerősítőként okozhat akár teljes sötétséget is, mivel a szinkronjel-leválasztás is innen van, lehet oka a csíkozásnak is. De a függő eltérítés is hibás, mert nem nyit teljes ernyőre és felül ritkábbak a sorok is. Először a sorvéget kell rendbe tenni.
PY88=nagyfesztekercs - Pl500/504 malomkerék? Egyébként kis idő eltelte után nagyjából beáll.. vagy csak én akarom azt hinni.. Első lépésként szereznem kéne egy PCL 200-at ami nem csak részben működik...
Sorkimenők apám jóvoltából vannak.. kérdés hogy működnek-e,anno a lomtalanításon mindig gyűjtögetett mint én... egész panelek vannak otthon )) Hogyan lehet ezeket méregetni,ha próbáltam ellenállást mérni ,mindíg nagyon kicsi ellenállásértékeket kaptam 0,02-0,03ohm,a malomkeréken 0,05ohm
Az ellenállását semmi értelme nincs mérni, ugyanis ezek a nagyfreki miatt csak pár menetesek. Sima multiméterrel nem fog menni.
Az induktivitását tudod csak mérni.
sziasztok !!!nekem van egy TELEFUNKEN PALcolor S-5400 tipusu tv-m!!CSAK STANDBY VILÁGI!!HIÁBA NYOMOM A GOMBOKAT SEMMIT SEM REAGÁL!!MI LEHET A BAJA??KÉRLEK SEGITSETEK
Sziasztok!
Az alábbi képen látható Sony TV-n van PC monitor csati.Milyen képet produkálnak ezek a TV-k monitorként való alkalmazásban?Van valakinek tapasztalata ezekkel? Előre is köszi!
Miért nem próbálod ki? Szerintem ha van rajt monitor csati akkor tudja is felbontásban egy sima crt monitor paramétereit!
Felhívom a figyelmedet, hogy a nagybetűs írás internetes olvasat szerint kiabálást jelent. Mi pedig ezt nem szeretjük. Nyugodtan, higgadtan is le lehet írni az ügyes-bajos dolgokat...
Sziasztok
Öreg fejemmel megint rávettem magamat hogy az ifjúkoromat megidézve,egy JVC TV hanghibáját megjavítsam,mielőtt bárki azt mondaná hogy a szerelő olcsóbban,és hamarabb megjavítja mint én, azzal egyetértek,de a siker örömét ne vegyétek el tőlem,és segítsetek hogy magam megcsináljam.Hiba jelenség:a hang eltűnik,időnként előjön,működik rendesen aztán megint sehol.Kérem az okktató jellegű válaszokat,és a kegyelmetekből való segítségeteket.
Sziasztok! Van egy jvc tipusu tv-ém középen a kép homoruan összehuzodott/visazintes irányba/ a sorkimenököerül kicseréltem a kondikat ugygondoltam,hogy valamelyik kapacitás szegény ezután azt történt ,hogy csak hang volt utána sermmisem.van benne egy D2579-es fet, nemtudom,hogy neme ez szállt-e el nemtudjátok,hogy mivel lehetne helyettesiteni, vagy valami tipp,hogy hol keressem a hibát! Üdv szivarvany
Szia!
A D2579 valójában tranzisztor (2SD2579), a vízszintes végfok kapcsolóüzemű tranzisztora. Valószínűleg vagy elforrasztottál valamit, vagy nem megfelelő kapacitású-feszültségtűrésű kondikat forrasztottál be. A kép szélein lévő párnatorzítást-hordótorzítást a raszterkorrekciós áramkör meghibásodása okozza. Általában egy-két tranzisztoros áramkör, néhány kondival, ellenállással. Keress rajzot a gépedhez. Típusszám alapján keress!
Üdv!
Panasonic 100 Hz-es képcsöves tévém minden csatlakozójának a hideg ponján ill. árnyékolásán megjelenik 16V AC. Így az antenna bemeneten, az RCA aljzatokon, SCART testen is jelen van, ami tovább jut minden berendezés házára stb. Akkor is így van, ha ha minden csatlakozót lehúzok, csak a 230V-ot kapja a TV. Ha a készüléken lévő gombbal kikapcsolom, megszűnik. Egészségtelen ez a feszültség pl. DVD lejátszón, erősítőn, hangfalakon .... amivel fémes kapcsolatban áll. A márkaszervíz azt állítja hogy normális a dolog, a tápszűrő kondi csatolja ki, ha nem így lenne össze-vissza zavarna mindent.... Én nem hiszem, hogy jó ez így, szeretném megszüntetni. Minden javaslatért hálás lennék.
Szia!
Mihez képest méred ezt a feszültséget? Ha a földhöz képest, akkor tényleg normális. A kapcsolóüzemű táppal ellátott készülékek általában mind ilyenek (számítógép, DVD, stb.).
szia!
igen, a földhöz képes (független készülék földjéhez). Egyrészt így a műholdvevő fém háza ráz (najó, csíp), másrészt attól félek, ha bármelyik forrást (DVD, Sat vevő) nem optikán át csatolom ki, hanem rézdróton az erősítő felé, akkor az egész audió láncon megjelenik a 16V AC, így a hangfalakon is, ami pedig nem nagy öröm ... Rosszul gondolom?
Igen, megjelenik, de bajt nem okoz. Ez csak feszültség, nagyon kis áram folyik "csípéskor". A készülékeket nem zavarva ez a statikus feszültség.
Ha mindenképp meg szeretnéd szüntetni, akkor egy földelt dugaljzat földelőérintkezőjére kösd rá a készülékeid testjeit (földelt dugvillán keresztül), és akkor megszűnik ez a kellemetlenség.
Nekem is csinált ilyet a tv, de amikor fordítva dugtam be az aljzatba, akkor megszűnt. Múltkor meg a számítógépem volt bedugva egy hibás földeléses elosztóba és a nyomtató usb kábele és a gép közé kötött kék led simán világított.
Köszi!
Mivel egyik érintett készülék sem rendelkezik földelt dugóval, földelhetem őket "külön vezetékkel is? Jó megoldás pl, ha a TV egy nemhasznált csatlakozójának (pl RCA) hideg pontját összekábelezem a konnektor földjével?
Igen jó! De mindenképp használj üzletben kapható földelt dugvillát a konnektor földjéhez való kapcsoláshoz!
Ha mindegyik érintett készülék össze van kötve egymással, akkor elég az egyiknél megcsinálni a földelést.
Sziasztok.Van egy TECHWOOD márkájú 55 cmes tv-m.eddig nem volt vele semmi baj.de kb egy hónapja a képernyő 2/3 része fentről lefelé csak zöld vagy lila színben mutatja a képet.Alul a maradék 1/3 rész normális képet mutat.Mi lehet a baja?
Sziasztok!
Van egy 72cm-es régi grundig TV, színes és az a gond hogy nagyon homájos volt már a képe, és egyszer csak a hátulján elkezdett valami pattogni (gondolom szikrázott és annak a hangja) és aztán elment a kép csak hang van, (de rendesen bejönnek a csatornákon a beszédek) tehát egyátalán nem működik a képcsöve. Mi lehet a baja? Sorkimenő, vagy képcső? És mégegy kérdés: lehetséges, hogy egy videoton 72 cm-es szines tv-be van 2 fő IC, és az egyik közülük 23000 Ft-ba kerül? Mert a szerelők fél éve amikor kicserélték annyit kértek érte. Köszi előre is!
Van egy Sony KF29 FX 20-as tv-m , ami kipurcant
a Hiba : hang van , nagyfesz. van de kép semmi, és az elölapon a infra konrtolLED 5 másodpercenként villog 5-öt. Ez mi lehet
Na szakik! Adott egy Grundig (Elegance)színes TV. A hibajelenség a következő: bekapcsol, stand by ok., de innen se a távírányítóval, se a tv-n lévő gombbal nem tudom életre kelteni. Annyit csinál még, hogy ha a tv-n lévő gombbal kikapcsolom a stand by jelző kék fény visszavillan 2-3 mp múlva.
Köszönöm a segítséget előre is. Eddig tökéletesen működött! Üdv.: ratbag
Sziasztok! Egy régi csöves vidi tv-t javítok (TA 4106) Hang van kép csak egy vízszintes csík.. először PCL 85-ös csöveket próbáltam és ugyanaz.... átnéztrm a cső körüli kondikat,ellenállásokat semmi... képkimenő trafót cseréltem egy "tuti hogy jóra" semmi változás.. PY 88 , PL504 rendesen izzik semmi baja a sorvégnek.. kérdésem hogy létezik-e hogy a képeltérítő tekercs szakadt?? Ill. mi okozhatja még a jelenséget,hol keressek még esetleg kiszáradt kondikat? A 2 nagy 350V-os kondi esetleges hibája ugye nem okozhat ilyesmit?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |