Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Füstgép építése házilag
Felénk is ablakmoso szivattyubol csinálják a házi füstgépet.
Minap voltam vastelepen és lenyultam egy kispolszkibol egyet. Ha lesz időm megcsinálom, és elötte kipróbálom jo-e egyáltalén.
Hi
Valaki nem tudna adni egy leírást füstgép készítéséröl? Én is szeretnék készíteni egyet, mert nagyon drágák a gyári füstgépek, de sajna még egyet sem láttam, és a működéséröl is csak keveset tudok.
[link=http://softlyspokenmagicspells.com/halloween/fog.html]http://softlyspokenmagicspells.com/halloween/fog.html[/link]
[link=http://www.gotfog.com/fog_machine_how.html]http://www.gotfog.com/fog_machine_how.html[/link] Fogsz egy bazi nagy villanyóra pörgető kazánt, és felmelegítesz vele egy réz csövet nagyon melegre. Sivattyuval bele küldöd folyadékot, és a végén meg már csak a gőz jön ki. Folyadék lehet gyári , és elehet gyoccertárban venni glicerint(hashajtó) és vizzel higgítva jo.Ügyelni kell h a szivattyut ne engedje menni elektronika ha nincs meg a kellő hőfok , mert akkor kispricceli a folyadékot. Nekem félre van téve éttermi kávéfőző kazán, mely gyárilag a vizet elgőzöli már......
Minél több fok, mert lehüti a nagy áramlat a folyadék hideg.Legjobb ha minél nagyobb szerkezet , hőtárolos, szigetelés, h ne hüljön ki könnyen.
"For fog juice, mix 15% to 35% glycerin to distilled water" És fontos h desztillált víz legyen mert nem lesz vízköves a cucc.
Akkor szilveszterre lesz már füstgép is Kössz mégegyszer.
Amúgy gyárilag azokban a füstgépekben amelyikben szivattyú van, azokban van egy szelep a kazán és a szivattyú között ami megakadályozza, hogy visszafelé tudjon menni a folyadék amikor nyomás alá kerül a kazánban, és amelyikben pumpa van abban nincs ilyen és kb 150-200fokos lehet a kazán hőmérséklete, az sem jó ha hidegeb, de az sem ha melegeb, mert akkor égett szaga lesz a füstnek.
Sziasztok
Nem tudja valaki hogy mi a füstolaj összetétele és hogyan lehet csinálni ?
Annak a neve konkrétabban DjFluid és a kannákra általában annyi van ráirva h dietilén glikolt tartalmazz és ennyi semmi több extra. Bár nem drága jobb helyeken 5 liter 2500ft jah van drágábban is illatosított de a sima az jobb külön illóolajokkal. Ha az emberek tudnák az összetételt a gyártóknak nem lenne haszna. Jah elméletileg a glicerin az ugyanugy füstöl
Ha egy másik pumpát rakok a gépbe akkor az nem olvad meg??? Mert a kazán felől egy réz cső vezet és a pumpa háza is meleg szokott lenni az átáramló folyadék hűti
Régen mondtak nekem egy receptet gricelin + egy kis tiszta alkohol és egy kis aroma amit a boltokban lehet kapni attól függ mien illatot akarsz.
De igazából a pontos keverési arány volna jó hogy miből mennyi.
az alkohollal vigyázni kell és alap szabály h gyúlékony anyagot nem öntünk a tankba jah és arra is gondolni kell h a tüdődet ne vágja haza
hello....
Szerintem a barkácsolásnak is megvan a határa... azért füstolajat ne kutyuljunk már otthon a sufniba. lehet kapni millió illatban gyárit, ami biztonságos, és akár literenként is vehető, párszáz forint.... aki nem üzemszerűen használja annak elég 1 liter az idők végezetéig, aki meg diszkózik az ne ezen akarjon spórolni 500HUF-ot... Egyébként a véleményem az, hogy már ezelőtt 5 évvel sem érte meg ilyesmit barkácsolni, de ma, amikor a kínai termékek enyire lenyomtak mindent, gyakorlatilag drágább lesz a barkács mint gyári új... persze hasonló paraméterek mellett.. Ha mégis barkácsolni akarsz: a hagyományos füstgépek kazánja két vastagfalú cső, amik egymásba vannak szorosan illesztve, a kisseb átmérőjű cső külső palástjára "menet" van marva/esztergálva, aminek az egyik végébe nyomja be a szivattyú az olajat, a másik végén jön a füst. Erre a csőre húzod rá a nagyobb csövet, ez fogja lezárni, a belsejébe dugod a fűtőtestet, ez fogja fűteni... anyaga leginkább réz. Kazánt ki lehet váltani fűtőtest köré tekercselt fékcsővel, régebben volt nekem ilyen, ez a kissebb hőtehetetlensége miatt gagyibb megoldás, de egyszerűbb kivitelezni... A kazán hőmérsékletét kb 320+/-20 Fokon kell tartani, ha hidegebb fröcsköl és mindenkit összeéget, vagy a kifolyt olajon mindenki hasraesik, ha melegebb, elégeti az olajat, és qrva büdös lesz.. Fentiek szerint ha a kazán nem megfelelő hőmérsékletű, a szivattyút le kell tiltani. A szivattyú membrános szivattyú, ez tud elég komoly nyomást elérni. Van egy 1500W-os gépem darabokra szedve, kinyiffant az elektronikája, ha lesz időm csinálok róla fotókat, esetleg ha valakit érdekel ajánljon érte egy összeget. Kazán+szivattyú OK, ház kell neki mert azt szétbontottam, meg kell egy termosztát, vagy valami egyéb hőfokszabályzó, és üzemképes... Mindenki jól gondolja át aki belefog, 50-500 ember közé ismeretlen anyagot ismeretlen technologiával befröcskölni nem játék! Mások egészségével lehetőleg ne játszunk! Sok szerencsét!
Az én gépemben vagy egy hőkioldó és ez ha bekapcsol akkor nem hagya a pumpát üzemelni. Amúgy egy jó bulin 1 liter füstfolyadék elmegy de a ködfolyadékból elég 2 deci is mert az egy órán át megtartja az állagát. Jah ezeket a gépeket ugy csinálják ha bedöglik benne vmi akkor ne lehessen alkatrészt beszerezmi mert az a gyártónak nem érné meg tehát marad a sufnyi módszer ebből a szempontból jobban megéri. Akármilyen alapkategóriás füstgép (pl: an*ari) ugy lett letervezve h egy évnél tovább ne naon húzza. De itt általában a pumpa dögli be a legszebb az egészben az h a pumpát nem lehet szétszedni...
Nem kell mindíg összeesküvés elméleteket szőni ) Ami olcsó, az nem azért olcsó hogy jól kib***anak veled, hanem azért mert olcsó anyagokból épül fel, olcsó technologiával, 0 minőségellenőrzéssel, amatőr felhasználásra.. és arra általában elég is. El kell dönteni hogy megveszed a szart, aztán vagy jó vagy nem, vagy javítható vagy nem, vagy megveszed mondjuk az SGM-et, és azzal nincsen bajod, csak mondjuk az 150K, nem 15...
Amit otthon összeszögelsz az nem lesz sokkal megbízhatóbb bármelyik kínai vacaknál, ezt ismerjük el Vagy jobb lesz, de akkor drágább is, hiszen kénytelen vagy minőségi alkatrészeket felhasználni. Az összetételek meg a technologiák meg nem azért nincsenek a kannán/gépen mert esetleg lemásolod... Hidd el, hogy aki nagy felhasználó, az nem fog nekiállni otthon barkácsolni meg kotyvasztani, mert egyrészt ennél drágább az ideje, másrészt nem éri meg neki a kockázatot... És a gyártók azért általában nem a házibulis felhaszálókból élnek...
ez mind szép és jó bár tapasztalataim szerint jobban szeretek házilag gyártott cuccokat használni mint gyári cuccokat. A gyári a kasztni miatt jó de házilag is lehet kreatív kasztokat csinálni. Jah ha belevágok egy ablakmosószivattyút akkor azt hogy lökjem be gondolom nem ártana elé egy 12voltos trafó...
Hát az mindenképpen.... meg némi egyenirányítás, meg persze nézd meg mit vesz fel a motor, ezek néha meglepően nagy áramot vesznek fel... vezérlésbe mindenképpen tedd be a hőfokfigyelést, meg esetleg egy 555 el meg tudod oldani a füsterőszabályzást is... az én régi gépemben úgy volt megoldva, ha kevés füst kellett a nyomás akkor is ugyanolyan volt, de mondjuk másodpercenként "köpködött" a szivattyú a kazánba, így folyamatosan füstölt kis erővel..
kitöltési tényezőt ki kell tapasztalni hol a legjobb..
Lényegében ez is köpköd ha kiengedem a gombot a hőkapcsoló benne van tehát az nem kell bele. Már csak az a kérdés h hogy fogom beletenni a gépbe a szivattyút
ha esetleg belöknék oda egy autoból kibelet ablakmosó pumpát azelé kéne vmi különleges elektronika azon kivűl h egy trafó is kell???
Ügyelni kell h a szivattyut ne engedje menni elektronika ha nincs meg a kellő hőfok , mert akkor kispricceli a folyadékot.
Egy hőfok kapcsolo.
Helló...
Ittvan pár kép a jobblétre szenderült gépemről... http://kep.tar.hu/tothtiha/50403582#2 Termosztát, kazán, szivattyú működik, dobozt kell neki építeni, meg az elektronikát összekötni... ez így működött, nem kell hozzá semmi + cucc. Ha van rá érdeklődés akkor kipucolom, kipróbálom, aztán vihető.. tht79@freemail.hu
Na szevasztok!
Elmondom hogy nekem miből is áll a füstgépem vagyis hogy miből fog állni ha egyszer végre teljesen kész lesz. Először is van egy hütőből származó kompresszor ami egy tártályhoz csatlakozik. Ehhez a tartályhoz csatlakozik még egy ablakmosófolyadék szivattyú ez nyomja be a tartályba a füstfolyadékot. A tartályba bele van szerelve egy 2000W villanybojler fűtőszál ami füsté alakítja a folyadékot. Ja és lesz majd benne a fütőszálhoz tartozó hőfokszabályzó. A tartályon kívül szerintem minden megtalálható egy átlagos háztartásban. A tártályt én 2mm falvastagságú 100mm átmérőjű rozsdamentes acélcsőből hegesztettem. 250-300mm hosszúságú elég hogy elférjen benne a fütőszál. Lehet kicsit eltúloztam az összeállítást mert a 2000W-os fütőszál kb. 1 perc alatt pirosra tudja hevíteni a tartályt ha nincs hőfokszabályzó Na meg a hűtőkompresszor is eléggé nagy nyomást tud csinálni a tartályban Folyadéknak mindig glicerint használok amit patikában lehet megvenni kis vizzel lehet higítani hogy több legyen és így jobban is füstöl. Natur állapotban használva enyhén karamell illata van amikor füstté válik. De bármilyen illóolajjal illatosíthatjuk amit piacokok, kozmetikusoknál virágboltokban lehet megvenni. Szerintem a legjobb a kókusz és a vanília illatú. Na hát ennyi, ajánlom azoknak akik igazán brutális füstgépet szeretnének maguknak.
Hallod, minek a hütö kompresszor?Nem vágom.
azzal fogja kifújni a füstöt a tartályból.... lűtaam már ilyet, csak az szódáspatronnal csinált nyomást a tartályban ))
Ha van egy zárt tartájod, és azon két lyuk.Ha az egyikbe nyomatod befele a folyadékot, akkor a másik lyukon meg kijön a folyadék a nyomás miatt.És ha közben még el is párologtatod, akkor tuti nagyobb lesz a nyomás. Én tök fölöslegesnek tartom a plusz nyomást.Minél kisebb leygen atartály, kazán belső ürtartalma, és annál jobban huz kifele a cuccos.
jó amit mondasz, csak ezek a tartályok túl nagyok ahoz, hogy elég nyomás képződjön pusztán a párolgástól. Ezért nem is használják sehol... ) A gyártók általában azt az elvet használják fel amit te is írsz, csak ehez kell egy olyan kazán amiben a folyadék tere nagyon kicsi, erre vannak az esztergált kazánok amiket feljebb már irtam, és linkeltek mások is.. mellesleg ez szerintem egyszerűbb is mint a kompresszor... csakhát az ifjúság állandóan feltalálja a spanyolviaszt ))
Szerintetek mivel kellene figyelni a kazán hőmérsékletét? (kb 250 fok) félvezető alapú érzékelő nem jó, mert 250 fokot egyik sem bírja. Kerestem bimetálos termosztátot, de max 140 fokosat találtam. Esetleg valami hőszigetelőt berakni, hogy nagy legyen a termikus ellenállás, és ha az érzékelő 140 fokot érzékel, a kazán akkor 250 fok?
a 250 fokot miből találtad ki? Az én gépemben 320 fokon ment a kazán, és olyan termosztát figyelte mint ami a bojlerekben is van, csak persze 320 fokos. amikor ez kinyiffant, akkor egy K-type hőelemmel csináltam hozzá szabályzást, az kibír mindent...
Azért írtam 250 fokot, mert azt mondták, hogy ha túl forró a kazán, akkor büdös lesz a füst, és inkább legyen alacsonyabb a hőfok, biztos ami biztos alapon... (de akkor lehet, hogy 320 fokos lesz nekem is) És ilyen hőelemet hol lehet venni?
"ha túl forró a kazán" de mihez képest? ) egyébként meg ha túl "hideg" akkor meg fröcsköli szanaszét a 250 fokos olajat kazán hőmérséklet igazából attól függ hogy milyen a folyadékod.
hőelemte én kéziműszerhez valót használtam. Van olyan multiméter, ami tud hőmérsékletet mérni, ahoz jár tartozékként... én annakidején az ELIMEX-nél vettem, nemtudok ott kapni e még, van a RET-nél is, de ott iszonyú drága... hívj fel pár műszerekkel foglalkozó boltot, biztos tudnak segítani! Az a neve, hogy K-típusú hőelem. http://www.phidgets.com/modules/pncommerce/product_images/3015.jpg így néz ki |
Bejelentkezés
Hirdetés |