Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   801 / 3607
(#) szamóca válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Már rég úton kellene lenned, és fehér terítővel letakart tálcán, bűnbocsánatért esedezve, remegő kézzel, és lábbal a föld porát bámulva, felém nyújtani az ominózus traffentyűt!
(#) highand válasza szamóca hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

huh a DUm-Dum, az nem volt jó
(#) Georgee hozzászólása Nov 11, 2009 /

A hobbielektronika fennt van az év honlapja versenyen?
(#) sándor válasza Georgee hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Én nem láttam az indulók közt. Szerintem a tavalyi után nem sok értelme lett volna..(aki figyelemmel kísérte az eseményeket tudja miről beszélek)
(#) _ampervadasz_ válasza sándor hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Szerintem meg nem is ez számít, hogy fen van e, vagy sem.

Sok sok embert összehozott, és egy jópáran nagyon jó barátokra leltünk. Ez az igazi érték, és így ezzel ez az oldal lessz mindig a győztes. Így teljesen mindegy hogy számadatokkal mit mutatnak ki.
(#) jdani hozzászólása Nov 11, 2009 /

kié lesz az a hozzászólás, ami már az 1000. oldalon jelenik meg a ki-mit építettbe?
(#) sándor válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Így igaz! Nagyon jól megfogalmaztad a Lényeget: nekünk akik a HE oldallal kezdjük, és fejezzük be a napot, számadatoktól függetlenül ez a nyerő honlap
(#) _ampervadasz_ válasza jdani hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Az aki még egyet "beszól". már mint a hsz. -ra értem
(#) vicsys hozzászólása Nov 11, 2009 /

Sziasztok
Felraktam az új tűzrókát és azt csinálja, hogy ha egy linket nyitok meg (pl. az asztalról) akkor minden esetben a
Idézet:
„A kapcsolat alaphelyzetbe állt
A kiszolgálóhoz való kapcsolat alaphelyzetbe állt az oldal letöltése közben.”
hibaüzenetet adja. Ha rákkantintok a
Idézet:
„Próbálja újra”
gombra, azonnal bejön a kért oldal.
Másnál is csinálja ezt? Lehet orvosolni?
(#) szamóca válasza vicsys hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Nekem a 2.0.0.20 van fenn 2éve, frissítések kikapcsolva, és tökéletes. A 3 verzióval sokaknak volt ilyen, olyan problémája már.
(#) vicsys válasza szamóca hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Egészen eddig én is azzal nyomtam. Sajnos jópár oldal kiabált, hogy nem megy vele... (pedig fontos lenne!)
(#) _ampervadasz_ válasza vicsys hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Ha ez a verzió béta verziójú, akkor inkább frissíts visszább eggyel, mert ez így nem lehet biztonságos, ha az ürlapkitöltési adatokat csokikat stb, nézzük, nem csak a link kezelési problémákat.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Találtam megoldást! :papakacsint:
Bővebben: Link
Nálam az F-secure fogta meg. Egy kis kényszerítés után, hümmögve de elfogadta.

Kértem szépen, hogy szóljon akkor is ha rendszerszintű alkalmazás akar kimászni a netre. Erre beugrott egy ablak, hogy ho-ho-ho! a firefox alkalmazás ki akar menni... Mire én: akkor had menjen! ...és ha már itt tartunk, jegyezd meg légyszi ezt a beállítást... Mire az F-secure: na, jó, legyen...
Röviden ennyi.
Aztán rájöttem, hogy még egy dolog kellett:
A eszközök/beállítások/haladó/hálózat fül/a firefox internetkapcsolatának megadása-beállítások gomb-nál
a proxybeállítások automatikus felismerését kellett kiválasztani. Ennyi röviden.

Cicc aranyos. Ezekből az i betüsöket is szeretem. (cicc-i)
A proxyból baj? Ha nem használsz nem. Ha használsz akkor sem.

Idézet:
„Ilyenekre gondolsz ?”
Miért, van másmilyen is...??
(#) Gery hozzászólása Nov 11, 2009 /

Sziasztok!
Lenne egy informatikával kapcsolatos problémám, segítsetek kérlek.
Szóval van egy Geforce 6200-as 128MBos videókártyám. Teljesen jó, és eddig nem is tudom milyen driver volt fent a gépen, de csomó opció volt benne, mint pl amit nagyon szerettem, hogy ha elindítottam egy videót (ja és a lényeg hogy TV-re rávan kötve RCA kábellel), akkor a TV-n teljesképernyőbe dobta a videót, és ha azt le is dobtam a tálcára a TV-n teljesbe ment. Most újra telepítettem a WinXP-t, felraktam valamiféle drivert(többet is próbáltam), de mind ugyanolyan 11 fülel bal oldalt (ilyen vezérlőpult stílusú, vagy nem is tudom mit mondjak) és egyszerűen nem találom ezt az opciót. Valaki tud ebben segíteni, hogy hogy lehet ezt beállítani? Igen fontos lenne. Köszönöm!
(#) Attila86 hozzászólása Nov 11, 2009 /

A freemail-es címem mellé most beállítottam egy gmail-est is a Thunderbirdben. Azt hittem, hogy ugyan abba a beérkezett mappába ("Helyi mappák/Beérkezett üzenetek") fogja letölteni azokat az leveleket is, de sajnos nem. A piszkozat és a szemét mappákat át tudom irányítani a másikba az Eszközök/Postafiókok beállításainál, de a beérkezett leveleket nem tudom hogy kellene.
Megoldható ez egyáltalán?

Üdv.!
(#) Attila86 válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Meg is van: globális üzenetgyűjtő. :yes:
(#) hapro hozzászólása Nov 11, 2009 /

Nektek melyik férfibarlang tetszik a legjobban?
Nekem a 15-ös, és a 12-es, de ha lenne biliárdasztal a 12-es barlangban akkor az lenne a nyerő.
Bővebben: Link
(#) _ampervadasz_ válasza Gery hozzászólására (») Nov 12, 2009 /

Jóreggelt mindenkinek!

„de mind ugyanolyan 11 fülel bal oldalt (ilyen vezérlőpult stílusú, vagy nem is tudom mit mondjak) és egyszerűen nem találom ezt az opciót. ”

Az a baj hogy nem pontosan értem mit írsz.

Azt mondod, hogy elindítasz egy videót, és mindig a TV -n teljesképernyőben futott, úgy hogy elindítod a vidót, és máris a TV -de élvezheted avideót teljes méretében?

Mert ha ez a probléma, akkor a Start>Beállítások>Vezérlőpult, rákattansz, (majd bal oldalon) kattanj rá, az Egyéb beállítások a Vezérlőpulton hivatkozásra, és az NVÍDIA nViev Dektop Managerre kattints rá. Itt tudod, az ehhez hasonló megjelenssel kapcsolatos dolgokat beállítani.

Tipp.: úgy álítottam be ugyanezt a "szolgáltatást", hogy *mindig a Samu monitoromon jelenjen meg a program ha futtatom. Így teljesen függetlenül lehet másodlagos, esődleges, így mindig a Samun indul a program. A videóbeállításra én egyéni szabályt nem állítottam be. JetAudió -t használok, legyen az bármilyen videó, mindig a másodlagos kijelzőre jelenik meg a videó (a Samura meg a lejátszó konzol!), mert automatikusan saját maga menti a pozicióját.

A többit illetően homályban vagyok, írd le egy kicsit bővebben, esetleg tegyél be ide egy képet, a megejelnítéstől, és arról a füles valamiről, amiről beszéltél, mert nem értem.

*:játék futtatásakor, fel kell cserélnem a kijelzőket, mert a játék csak az esődleges monitoron jelenik meg. Így ekkor az LCD TV lessz az elsődleges és oda jelenik meg játék is.

Desktop.JPG

(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 12, 2009 /

Az látszik, hogy a csiga éppen ugrik, de mit szól ehhez a cic?
(#) Norberto hozzászólása Nov 12, 2009 /

Látjátuk feleim szümtükkel az napsütést?

(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 12, 2009 /

Ja-ja, Valószínűleg ezért is nem eszik a macskusz csigát. Merthogy nem bírja elkapni. Pistikééknél is ez a helyzet. Kimentek az iskolával természetórán csigát gyűjteni, s mikor számolják, ki hányat talált, a tanítónéni megdöbbenve nézi, hogy Pistike kosara üres. Kérdi tőle, hogy egyet sem találtál?
Mire Pistike: Dehogynem, voltak is vagy százan, de mire nyúltam feléjük, huss, mind elszaladtak.
(#) KTobi válasza Norberto hozzászólására (») Nov 12, 2009 /

Legyen így még egy pár napig. Mert már unalmas egész nap bent a szobában.
(#) Action2K válasza Norberto hozzászólására (») Nov 12, 2009 /

Nöm, mört bötakarja vala az a nógy főhő.

főhő.JPG

(#) Norberto hozzászólása Nov 12, 2009 /

Olvastam az előbb egy nagyon szép idézetet az idokep.hu oldalon.

"Volt egyszer egy ember, aki az ő háza udvarán oszlopot épített az ő Istenének. De az oszlopot nem márványból faragta, nem kőből építette, hanem ezer, meg ezer apró csillámló homok-szemcséből, és a homok-szemcséket köddel kötötte össze.

És az emberek, akik arra járva látták, nevettek rajta és azt mondták: bolond.

De az oszlop csak épült, egyre épült, mert az ember hittel a szívében építette az ő Istenének.

És amikor az oszlop készen állott, az emberek még mindig nevettek és azt mondták: majd a legelső szél összedönti.

És jött az első szél: és nem döntötte össze.

És jött a második szél: és az sem döntötte össze.

És akárhány szél jött, egyik sem döntötte össze, hanem mindegyik szépen kikerülte az oszlopot, amely hittel épült.

És az emberek, akik ezt látták, csodálkozva összesúgtak és azt mondták: varázsló. És egy napon berohantak az udvarára. és ledöntötték az ő oszlopát.

És az ember nem szitkozódott és nem sírt, hanem kiment megint az ő udvarára és hittel a szívében kezdett új oszlopot építeni az ő Istenének.

És az oszlopot most sem faragta márványból, sem nem építette kőből, hanem megint sok-sok apró homok-szemcséből és a homok-szemcséket köddel kötötte össze."

Wass Albert: Előhang
Szentgotthárd, 1926. november 14.
(#) Georgee válasza Norberto hozzászólására (») Nov 12, 2009 /

Ha már Wass Albert Záróvers
(#) SALáta válasza Norberto hozzászólására (») Nov 12, 2009 /

Kedves Norberto! Ezt az Ismerős Arcok zenekar megénekelte. Szerencsés voltam mert ott lehettem a koncertjén. Lehet kitalálja szívem választottja azt a könyvet amire vágyok, az Adjátok vissza a hegyeimet című művet.
(#) Gery válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 12, 2009 /

Szia!
Madjnem jól értetted. Szóval régen úgy volt beállítva ahogy most nállad, hogy a video teljes képernyőn ment, bár nállam egyidőben lehetett látni a monitoron is, és ugyanúgy mint nálad ha a monitoron le is raktam tálcára a video lejátszót a TV-n attól függetlenül teljes képernyőn ment(hajól látom mint nálad). Na ezt egész egyszerűen be tudtam állítani valami régifajta nvidia driverrel. Most úgy néz ki mint a képen látható, és szinte alig van benne valami beállítás. Annyi van hogy választhatok dualview vagy clone között. A dualviewnél a TV-n csak a hattér van semmi más ha a monitor az elsődleges, semmi más. A clone-nél pedig ha a monitor az elsődleges a TV-n hatalmas a kép kb az 1/4-ét lehet látni, ha a TV az elsődleges akkor pedig a monitort valamiért csak 60hz engedi beállítani(CRT monitor a TV is az, a videokártyának az RCA TV kimenetén használom), és bár ekkor a TV-n a kép méretarányos, de a videót kikel nagyítanom csak akkor lesz ott is teljes(ugyan az mint monitoron).
Tehát erre lennék kíváncsi hogy hogy tudom beállítani, mert még nagyon rég állítottam be egy régi driverrel aztán hozzáse nyúlta, hogy a TV-n teljes képernyőn menjenek a filmek, míg a monitoron tudok dolgozni.(játszani nem szoktam, drivert meg 191.07-től 178.13-ig próbáltam, de mind ugyanilyen volt nálam)
Remélem így már érthetőbb mit akarok. Ebben tudsz segíteni, hogyan kéne beállítani?

névtelen.JPG

Következő: »»   801 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem