Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Üdv. Akkor már kezdem érteni.
Tehát: Elindítod a videót, megjelenik mindenhol, a TV -n, és a monitoron is, de letudod tenni a monitoron lévő videó lejátszást a tálcára, miközben a TV-n változatlanul ment a film lejátszása, és amint kedved tartotta, tálcáról szépen vissza tudtad dobni a monitorra a tálcáról, így megint mindenhonnan lehet nézni, anélkül, hogy egy pillanatra meg kellett volna állítani a videót, és annak bármilyen jele lett vona TV-n. Az a nagy helyzet, hogy értem amit írsz, viszont én ilyennel az életemben nem találkoztam vidiáéknál. (vagy nem vettem észre) Olyannal találkoztam ATI rodeon9500 videókártyánál, hogy "szinház mód" . Ekkor akármit csinálhattál, a video mindig a TV-n jelent meg, és közben lehetett dolgozni is a számítógépen vagy ugyan azt nézni, miközben klónra volt állítva a megjelenítés. Annyit ajánlok (ez tipikus vídiáéknál) a régi drájvereket használd a videokártyához. Amikor a Windoz Ápdét lefrissítette a videokártyám illezstőprogramját azóta: 1) -az összes monitor DDC (Display Data Control) infomáció "elveszett". Nem tudta megállapítani a hardver, hogy mit támogat az LCD TV és az LCD monitor. 2) -az LCD TV -n, ott maradt a fekete üres terület, amikor széthúztam teljesen a képet, még így is nagyon sok holt tér maradt. 3 -az egész átment angolba
Valamikor, amikor néha rákötöttem a gépet a tv-re nekem is alapból teljesképernyőn ment a videó és semmit nem állítgattam hozzá. Nekem is geforce kártya van a gépbe, de már egy ideje nem használok ilyen funkciókat rajta. Meg a gépet se használom már, mert a laptopról nyomulok. Azóta tesóm nyúzza a gépet.
Én meg pont emiatt vettem anno ezt a kártyát(igaz pár ezer HUFért), mert előtte atim volt de én meg annak találtam szörnyűnek a TV out kezelését.
És még annyit tudsz segíteni, hogy milyet, vagy inkább honnan szedjek régi drivert?
Ilyen a világon sincs. Két napja csinálom a prog házit, most nagy nehezen kész lettem, erre most tölteném fel, és látom hogy teljesen más feladat van már fent, ugyanott. Na most elpocsékoltam az időt a semmire. Viszont megint tanultam valami új dolgot, amire magamtól jöttem rá. Csak most kezdhetek elölről egy másik feladatot.
Először is bocsi, de az elmúlt ~1 hétben maga alá temetett a munka, és a HE-zásra szánt időt inkább lealudtam.
A CHKDSK-s tippet köszönöm, ma kipróbálom otthon. Regenerator nem kell, fél éves sincs a vinyó (tudom, nem jelent semmit...). Amire én tippelek, az az, hogy a vinyó elején lehet valami összekuszálódva, mert az OnTrack EasyRecovery nem ismeri fel NTFS-nek a particiót. Ettől függetlenül minden hibátlanul működik. Idézet: „a mappa csatlakoztatása ténylegesen a kattintáskor töténik meg” Lehet, de nem csak akkor kellene, hanem bármilyen hozzáféréskor. Ez végülis XP, nem buta DOS, hogy "kézzel" kelljen minden bekapcsoláskor felrántgatni a megosztásokat. És "szűz" XP telepitéseken az egyik gépen jó, a másikon nem. A hálókártyás dolgot visszabontottuk odáig, hogy csak a szerver és az érintett kliensek legyenek összekötve 100 Mbiten. Más forgalom nem volt. Olyan meg biztosan nem, ami igy kitöltötte volna a sávszélességet. Új kérdés: Outlook Express, levél melléklete DBF formátumú fájl. A fájltipushoz társitva van az Excel, Intézőből ENTER-re nyilik is, de ha az OE-ből akarom megnyitni, akkor azt a hibaüzenetet dobja, hogy nincs társitva hozzá alkalmazás (fájlba mentve a mellékletet szintén jó). Arra tippelek, hogy a Temporary Internet Files mappát kellene dózerolni teljesen, hogy hozza létre magának újra, mert a megnyitáshoz ide teszi le a levélmellékletet, és hátha valami itt romlott el.
Szép estét mindenkinek!
Egy kis segítséget kérnék. Van egy tekercsem (egy leégett hangszóró tekercse). Ami 2X16 menetes. Egy menetet megmértem milyen hosszú. Ami 128mm lett. Elkezdtem számolni hogy megkapjam milyen hosszú a feltekercselt drót. Tehát: 32 x 128mm --> az jött ki hogy 40,96m Lehetséges ez? Nekem valahogyan túl soknak tűnik Valaki meg tudná mondani, hogy jól számoltam-e? Előre is köszönöm! Üdv!
Na akkor a 128mm, kerekítve 13 cm. Az beszorozva 32-vel 416cm. Ez 4,16m. Nem tudom hogy számoltad, de szerintem 5 méter elég lesz. mert rá kell hagyni a kivezetésnek is egy pár mm-t.
Köszönöm mind a kettőtöknek.
Ezért kérdeztem meg. Mert valahogy sokallottam én ezt Hogy hogy számoltam, magam sem tudom, valószínűleg máshol járhatott az eszem. Köszönöm a javítást! Üdv! UI.: mindez azért kellett, hogy ki tudjam deríteni hány Ohm-os volt, mint kiderült 4Ohm os volt
Tekercsek, ohm-ok, hangszóró, menetek...
Mit keresnek ezek a kifejezések az OFF-topikban? Simán befér az ilyen egy általános tekercses, hangszórótekercses topikba.
Végre kezd jó irányba terelődni a oldal. Rögtön tára nyílt a szemem, pedig már kezdtem szunyókálni.
Figyelmedbe ajánlom a Bosombox.com oldalt. Némi útba igazítás a térfogat számítás meg értéséhez.
174.xx-es driverrel próbálkozz. Az NVidia letiltotta ezt a funkciót (full screen video mirror) az újabb driverekben, merthogy szerzői jogok (egyszerre csak egy képernyőn nézhető a film)... Valamelyik fórumon ajánlották az UltraMon nevű progit is (én nem próbáltam, így nem tudom, tényleg jó-e erre a célra).
A legegyszerűbb, ám kissé körülményes megoldás, ha berakod DualView-ban a TV-t másodlagos megjelenítőnek, aztán áthúzod rá a filmlejátszó progit és ott nagyítod ki teljes képernyősre.
Meg van az eredeti CD -je hozzá?
Ha igen, arról tedd fel az illesztőprogramot és elivelg működnie kell(-ene). Sajnos jobb öteltem nincsen(egyenlőre). Megjegyzem nekem nincsen szükségem arra, hogy minden monitoron lássam a videót, mert vagy nézem, vagy dolgozok a gépről, vagy dolgozok a gépről, és közben hallgatom a filmet. Illetve amikor "ingerszegény a környezet" - mert lássuk be anégy fal között nem sokmindent lehet csinálni, és hogy el ne aludjak, mert többnyire ezért alszom összevissza - benyomok egy játékot a tv -re, hogy ne ülepedjen le az "zagy" az agyamban. Ekkor Call of Duty II -őt, vagy a Medal Of Honorral üzöm az időt, illetve a Guitar Hero -val. Persze nem nagykran játszom velük, ebben az évben talán ha játszottam összesen együttvéve mindel úgy 20 -or.
Idézet: „Először is bocsi, de az elmúlt ~1 hétben maga alá temetett a munka, és a HE-zásra szánt időt inkább lealudtam.” Először is semmi gond. Idézet: „Lehet, de nem csak akkor kellene, hanem bármilyen hozzáféréskor. Ez végülis XP, nem buta DOS” Voltaképpen DOS, csak van egy WDM (Windoz Desktop Media) grafikus felülete, védett módú, és 32 bites. Visszaterelve a szót , milyen biztonsági beállításokat használsz? A házirend felülírhatja a beállításokat, és biztonsági okokból, ha nincsen forgalom, akkor ideiglenesen leválasztja a hálózati mappát, majd amikor ismét rákattintok, akkor azonnal csatlakozik. Ha egy jóideig nem használom én sem a hálózati meghajtót, akkor szünetelteti a kapcsolatot, és ezt ki is írja ha a nézet részletek -re van állítva. Idézet: „Olyan meg biztosan nem, ami igy kitöltötte volna a sávszélességet.” Azt írtam, hogy nem feltétlenül kell leterhelni adattal a hálózatot hogy az leüljön. Elég pár száz kapcsolatot tartani, kapcsoaltonként 5 -10 szálon, és le is ült a hálózat. Ilyenkor azért nagy szerepe van a RAM memóriának, és aCPU -nak is, mert ez jobban terheli gépet, mint egy PCjáték. Csodákat tud művelni egy ECC memória, mint egy mezei, persze nemtudom milyen gépet használsz zservernek. Korábban írtam hogy az Outlokot, nem ismerem, és tartozkodok is tölle. Amikro társítod a fájlt, akkor azt csak a Windozzal tudatja, hogy kivel kell megetetni. Valószínű lehet, hogy a programban külön el kell végezni a társítást (?). Tudom furán hagzik, de talán ez rá megoldás, jobb öteletem nincsen sajnos.
Idézet: „UltraMon nevű progit is (én nem próbáltam, így nem tudom, tényleg jó-e erre a” Ez érdeks, kipróbálom, mert én ezt használom jelenleg a tálca kiterjesztésre, a másodlagos monitorra.
Igaz ebben is van elektronika, meg alternatív felhasználás, de nagyon pihent pákász kell hozzá, hogy kitalálja: Link.
Úristen! Ez nagyon beteg!!
Hali!
Péntek 13.... Ma bementem a suliba 1 órára, (a többi 3 elmaradt mert nem volt tanár) és annak is az utolsó 10 percénél bombariadó volt, mindenki azt hitte hogy tűzriadó gyakorlat, bár gyanús volt hogy a (kb 30 méterre lévő) tűzoltóság elé állt ki az egész iskola. Aztán jött az igazgató és mondta hogy valaki betelefonált és mondta hogy bombát rejtettek el az iskolában Aztán kiderült hogy több iskolába is betelefonáltak. Bővebben: Link Furcsa egy nap volt
Látod látod, még jó hogy volt annyi pénz a telómon, hogy felhívjam a sulit [OFF]
Vagy valamelyíik fórumtag elkapta a swein kórt (h1n1) és arra irta, hogy nagyon beteg (direkt nem nevezte meg a felhasználót)
Sziasztok! Minden napra egy dühöngés, mára a döglődő laptop winyó jutott. Kb. minden 2.-3. indításnál nyöszörög, hogy "operating system not found". Egy format c: és újra telepítés remélem mindent megold.
Én szeretem a péntek 13-at. meg amúgy a 13-az is.
Ez a bombariadozgatás olyan értelmetlen, gyerekes ökörség. (nem neked írom) Ez körülbelül olyan, mintha valaki kirabolná a világ legnagyobb, legőrzöttebb bankját, s elvinne mindent. Vagy egy hacker feltöri a NASA-t, csinál egy kis látványos mozzanatot, hogy jól látható legyen a ténykedése, aztán ennyi. Ha az elkövető elkezdene dicsekedni, hogy én voltam, látjátok milyen ügyes vagyok, tuti a sittre számíthat. Ha meg nem dicsekedhet, nem vághat fel vele, akkor mi az értelme? Jó a hekkeres esetnél volt már, hogy a hekkerből lett a biztonsági főnök. De ez más történet. (lejjebb leírom a lényegét) Szóval ez a bombariogatás annyira idiotizmus, hogy az már fájna. Nos, a hekkerünk bemegy egy céghez, oda is a személyzetis irodába, hogy az állásért jön. Kérdik tőle, melyikre? Mondja, hogy az IT biztonsági rendszerigazgatóira. Kuncogás... majd: De hisz azt nem is hirdettük meg, meg különben is be van töltve már. Mire a hekkerünk leteszi az asztalra a névjegyét, s hozzáfűzi: Még be van töltve, de holnap visszajövök, s térjünk vissza rá. Azóta új biztonsági főnök van. Igen, a mi kis hekkerünk az. (forrás: valamelyik discovery-féle csatorna, az én emlékeimből idézve)
Na tessék. Mint egy titkos ügynök, bevetésenként új név.
Ezteteteket te hogy-e gondolod-e hogy neveket rendszeresen cserebere kusza-kesze hogy hol ki vagy-e? He?
Idézet: „...hogy hol ki vagy-e? He?” ...hogy hol ki vagy-e? HE? Ja, és tisztára mintha Jar-Jar mondta volna.
Igen, ez a HE! A hipersiled köszöni jól van, üzeni Köbzoli, aki ezt a nevet rám ragasztotta. Azóta meg mindenki így hív. Sőt, Imi65 egyenesen közölte velem, ha nem DuMatyi leszek a Köbzoli felé vezető úton, kitesz a kocsiból! Mondanom sem kell, rendben oda értünk (Ezt Te is tanúsíthatod). Szerintem 100%-ig illik a személyiségemhez. Akinek ellenvetése van, szóljon, de NEM cseréljük le a nicket! A névcseréről meg Köbüki tehet, mert ha egy héttel előbb találja ki ezt a DuMatyi nevet, akkor a köztes állapot (angolszász név) kimarad. Neked, Szamóca, javasolom a "cukrozott földieper tejszínhabbal", vagy a némileg rövidebb "eperparfé" nick használatát.
Topi szerint találó a nick. Szerintem ki kellene terjesztenem kötelező jelleggel a használatát a teljes baráti körömre vonatkozóa
Van egy még rövidebb változata, ha már itt járunk:
e/parfé
Mondom én, hogy titkos ügynök. Új név, új egyéniség:
Idézet: „Szerintem ki kellene terjesztenem kötelező jelleggel a használatát a teljes baráti körömre vonatkozóa” Idézet: „Neked, Szamóca, javasolom a "cukrozott földieper tejszínhabbal", vagy a némileg rövidebb "eperparfé" nick használatát.” Warn gyanús hozzáállás. |
Bejelentkezés
Hirdetés |