Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   981 / 3595
(#) _ampervadasz_ válasza KTobi hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Már pedig eléggé elvannak látva ilyen munkákkal, csak azért mert az egyik volt osztálytársam is ott dolgozik és tartom vele a kapcsolatot.
Nem régen beszéltem vele, mondtam is neki, hogy adja át a kollégáinak, hogy most már fölösleges járni a Komáromi méhtelepre, mert mindent elvittem, amiben legalább 1 aktív, és legalább 2 passzív alkatrész található.
A méhtelep vezetőjétől tudom, hogy 99% -a általában a Nókiából jön bontani, de ekkora mennyiségben senki sem vitt semmit.
(#) llaci56 hozzászólása Jan 27, 2010 /

Na, most meg ez ...
Miért baj, ha a kép középen van? Oda kell tenni a készüléket is. Nem?
(#) t-dani válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Idézet:
„Ráadásul az mp4 és hozzá hasonló elektronikai eszközök is igen nagy mennyiségben voltak jelen. Annyira megváltozott minden, hogy az elképesztő”

És ami ezzel kapcsolatban még borzasztó tud lenni:

- mindezt, amit felsoroltál, hogyan végzik? Na hogyan? 99%-ban ülve. Szóval ülnek. Mint órán. Tehát meg lehet állapítani, hogy az óra közti szüneteket nem aktív pihenéssel próbálják tölteni, hanem ugyanazt csinálják fizikailag, mint amit órán. Ülnek, gémberedve, tunyulnak elfele. Nem mozgatják meg a végtagjaikat (csak az ujjuk hegyét, ha számot akarnak váltani vagy hangerőt növelni), szóval nem kapcsolódnak ki megfelelően. Az aktív pihenés azt jelentené, hogy szellemi tevékenységek (tanórák) között valami fizikai aktivitást mutatnának. Valami kis kocogás az iskola udvarán, vagy csupán friss levegő szívása az udvaron... szóval valami kellene, ami felpezsdíti, serkenti az agyat... de nem, a legnagyobb részük erre nem hajlandó, nem értékelik sem a mindennapi mozgást, sem a friss levegőt, vagy hogy egyáltalán van mit szívniuk, stb... azt értékelik görbe háttal ülve, hogy kinek szól hangosabban és torzabban az MPx lejátszója...

Hol lehet manapság látni életerős, lendületesen járókelő, rendes, értelmes arcú és gondolkodású, 15-20 év közti fiatalokat? Nagy ritka látvány...

Példának okáért, azokat becsülni és tisztelni tudom, akik például felismerték a népzenével kapcsolatos hagyományok értékét, mondjuk néptáncolnak vagy ilyesmi.
(#) Stadi válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Úgy értette, hogy a képernyő közepén, vagyis nem egészén. Ebben az esetben pedig ügyesen körbe kell fűrészelni a hasznos részt, majd kisebbre venni a kávát, és már kész is. Ráadásul ez nem elektronikai probléma; nem is tudom, mit keres ezen a fórumon...
(#) tiggersoft válasza t-dani hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Mi még tudtuk mi az a fogocska, gyüjtőfogó és egyebek...Akkor az volt a bajuk a tanároknak, hogy túl aktívak vagyunk. Most pedig mintha zombik jánának iskolába.
(#) _ampervadasz_ válasza tiggersoft hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Idézet:
„Mi még tudtuk mi az a fogócska, gyűjtőfogó és egyebek...”

Erről nekem van is egy fájdalmas emlékem. Ennek emlékét őrzöm az egyik szemöldökömön.
Volt egy véletlen ütközésem egy kislánnyal, és a saját szemüvegem nyitott egy második nyílást a jobb szemem számára.
(#) Stadi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

De ahhoz okos lusta emberek kellenek...
(#) Stadi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

A könyvszekrény másik végén egy Ganzuniv 3 csücsül. Emez a szőrös fajta milyen mennyiségek mérésére alkalmas?
(#) llaci56 válasza Stadi hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Ha elég ügyes, még telefon kijelző is lehet belőle!
(#) Stadi válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Méghozzá simán!
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Hú micsoda értékek.

Látom neked minden csöves. A macska biztos, két EM84 -el világít, (de miért nem zöld?), a szekrény tetején (most nem jut eszembe milyen nevű), megint két csöves rádió.
(#) tiggersoft válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Bár fájdalmas, de van vagy lesz mit mesélni a gyerekeknek, unokáknak. a mai fiatalok mit fogmnak mesélni? Ültünk a folyosón vagy udvaron és nyomkodtuk az xy kütyüt...
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Jan 27, 2010 /

Most annyira jó a téma, nem szívesen töröm meg, de kénytelen vagyok egy pillanatra.

Miért nem tudom a torrent kliensem aktívra állítani? Hiába próbálkozok, folyton csak passzív vagyok.

Torrendtanyáról töltenék le valamit, de úgy nem állok neki, amíg nem tudok aktív lenni, mert addig nem tudok seed -elni.

Különben jól látom, hogy azok a függőleges polcalátámasztó lécek nem gyárilag kerültek a bútorba? Mindenesetre ötletes megoldás.
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Idézet:
„kérlek Ő egy harapásmérő.”

Ezen jót nevettem.
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Forwardolni kell a megfelelő portokat a routertől a gépedhez. Nézd meg, mit használ a torrent kliens, és állítsd be aszerint; vagy fordítva: forwardolj egy választott tartományt a routeren és ezt add meg a torrent kliensnek. Legalább 500 portos tartomány legyen, az biztos elég.
(#) _ampervadasz_ válasza tiggersoft hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Való igaz, de inkább az unokáknak.

Eltudom képzelni a dialógust:
-Apa te mit csináltál gyerekkorodban?
-Hááát, éppen nyomtam az mp3 -at a fülembe, közben elnyomtunk egy - két dekket az iskola mögött, aztán délután mentünk egyet kockulni, meg MÁJvipezni, aztán etse a diszkóba, úgy leittuk magunkat, hogy másnap azt se tudtuk hogy hol voltunk.
-Van még kérdésed, esetleg meséljek inkább mást?
-....
(#) tiggersoft válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Akkor valósággá válik valamilyen szinten a Mátrix?
Remélem Neo is meg a többiek, hogy felrázzák ezt a tunya fiatalságot...
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Köszi a gyors választ, ezzel már egy pár hónapja megvagyok, mert a másik gépen, a mai napig minden gond nélkül tudok aktív lenni, de azt csak ritkábban szoktam használni, azt is csak inkább publikus letöltésre, ahol a DHT külön még be is van kapcsolva.
Ezen a gépen egyik pillanatról a másaikra gondolta meg magát a torrent kliens (?).

Idézet:
„néha úgy 30 holmival több is van a tetején, de a nejem meg ne tudja”

Bizony ám, mert rögtön indítja a távrendrakó szőrberendezést, és az pillanatok alatt helyére teszi a dolgaidat... Le a földre.
(#) Action2K válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Érdekes módja az udvarlásnak.

Akkor ott valami tűzfalas gond lesz. Vagy az oprendszer szochasztikus működésre váltott; ebben az esetben talán egy újraindítás segíthet.
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Ezen már átestem egy párszor már korábban, csak akkor hagytam a dolgot, most meg fontos lenne.

Egy érdekes jelenség: Úgy tudtam, ha passzív vagyok, nem tudnak hozzám kacsolódni, és tölteni tőlem (sedd), ennek ellenére vígan megy ki az adat.

hmmm_.JPG

(#) hapro válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Szerintem attól, hogy passzív vagy az aktívak tudnak tőled tölteni.

Gondolom az tud letölteni, aki aktív módban van. De annyira nem értek hozzá.

Viszont azt tudod, ugye, hogy gépenként kell 1-1 tartományt forwardolni? És érdemes fix IP címeket beállítani a PC-ken (vagy statikus DHCP-t a routeren), különben nem ér semmit az egész.
(#) Moderátor hozzászólása tiggersoft hozzászólására (») Jan 27, 2010

Kívánságod szerint kaptál pontot.
Előzmény
(#) tiggersoft válasza (») Jan 27, 2010 /

Köszönöm.
Valaki kapott már off-ért pontot?
(#) Stadi válasza (») Jan 27, 2010 /

tiggersoft -- az ember, aki megoldotta az OFF topikot.
(#) tiggersoft válasza Stadi hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Nem minden téma oldódik meg több mint 2000 oldal után...
(#) Stadi válasza tiggersoft hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Kicsit keveslem is azt a 10 pontot.
Következő: »»   981 / 3595
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem