Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stroboszkóp
Lapozás: OK   61 / 122
(#) totty56 hozzászólása Márc 18, 2010 /

Hello!!

Szeretném segítségeteket kérni abban hogy hol kaphatnék egy 250w os stroboszkóp villanócsövet.
Mert szeretném összerakni egy valaki által erre az oldalra feltett stroboszkóp kapcsolási rajzát és már minden alkatrészem megvan kivéve a villanócsövet sehol nem találok 250w osat találtam 300w osat elvileg az jó bele csak hát ugye nem mindegy azért hogy mekkora a cső wattszáma mivel minél nagyobb annál nagyobb ellenállás meg annál nagyobb alkatrészekre van szükség. szóval ebben szeretném segítségeteket kérni hogy egy linket ha adtok vagy akármi csak legyen meg a cső

JA és lenne még egy kérdésem....
gondolom 250w os egyenes villanócső nincs hanem csak U alakú (vagyis az én gondolataim szerint) és azt hogy oldjam meg hogy mögé tükröt rakjak be?? elvezessem oldalra a csövet és fordítsam el 90 fokba vagy rakjam be úgy ahogy szokott lenni "orral" előre?? mert ha az utóbbi jó csak akkor arra gondoltam hogy simson első lámpa búrát alkalmazok a fény visszaverésére. Kérlek szépen titeket segítsetek előre is köszönöm totty56
(#) dbase válasza totty56 hozzászólására (») Márc 18, 2010 /

Foncsorra figyelj fém, nehogy áthuzzon a nagfesz megrázzon ha a simson lámpát fogod használni.
(#) gleccser16 válasza totty56 hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Helló.

Itt debrecenben lehet kapni minden féle villanócsövet. 60ws-tól 2000ws-ig. Én a 250ws-os 3500ft-ért vettem.

Én a dobozolást előről teljesen betükröztem, így mindenhol látszódik, lent, fent, oldalt a fény.

Így nézd csak:

Egy pár oldallal visszább tedtem fel jó pár darab képet a stobimról, esetleg ha nem tudod ,hogy csináld nézd meg, segíthet.
(#) levaitamas válasza Georgee hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Ha jól emlékszem 385uF. A villanási frekit nem tudom, sajnos a vezérlőt "nem tudja követni" amikor már nagyon gyorsan kellene villogni. Megmérem majd ha érdekel illetve teszek fel róla képeket is (régóta tervezem).
(#) totty56 válasza gleccser16 hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet és a képek nagyon jók lettek leht én is a te módszeredet alkalmazom hát az viszont sajna hogy én Bács megyében lakom éshát Debrecen nem sűrűn a szomszédos megyém de lehet rendelek onnan ha már máshol nem találok.....

ÉS egyébként gratulálok a stroboszkópodhoz szépen lett megcsinálva
(#) peter1995 válasza totty56 hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Vagy megkéred gleccser16-ot hogy vegyen egyet és küldje el neked postán.Szerintem biztos segítene és jobban is járnál.
(#) gleccser16 válasza peter1995 hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Lehet róla szó. Itt egy pár stroboszkóp építőnek küldtem már gyújtótrafókat. De csak hétköznap vagyok Debrecenben, ha érdekel villanócső totty56, megbeszélhetjük a részleteket.
(#) -Bady- hozzászólása Márc 20, 2010 /

gyújtótekercs kellene nekem is.
azt írták az elektromos gázgyújtóban lévő tekercs jó, de nekem nem sikerült vele bevillantani
(illetve sikerült, de csak úgy hogy a gázgyújtó végét hozzáérintettem a gyújtóelektródához, de így szinte semmi fénye nincs)
Vagy lehet én raktam rosszul össze.
50 w-os stroboszkóp lenne.(beszúrok a panelről egy képet, a 3 kondi értékét nem tudom, de talán 100n-esek lehetnek)
1000 menetet nem szeretnék hajszálból tekercselni.

Tudnátok ebben segíteni?
(#) bakaruha válasza -Bady- hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Sziasztok ha ez segít akkor tessék én tekercseltem már vagy 10 darabot és mindegyik működött
(#) zenetom hozzászólása Márc 21, 2010 /

Hali!
Lassan nekem is kész lesz életem első strobija.
Méghozzá nem is akármilyen strobi, egy PIC12F675 vezérli, amire FlowCode-ban csináltam progit (program használat segítésért sok köszönönet Simpinek!).
Végülis meg lehetett volna csinálni 555-el is, de minek ha már van PIC?
Egy kapcsolóval lehet váltani hogy mélyre villogjon vagy a potival beállított sebességgel villogjon. A miki érzékenysége is állítható. A képen azért van egy krokodilcsipesz a vezetékek közepén, mert az egyik levállt a jumperről és lusta voltam visszaforrasztani
Lehet lefogom majd fújni a dobozt mert kicsit ütött kopott.
Ez még nem a kész verzió, a kezelő panel , a vezetékek szebben lesznek benne, meg a két trafó primerét majd összekötöm.
Ja egyébként azért van benne az a batál nagy trafó, hogy le legyen választva a hálózatról (Köbzoli beszélt rá). Továbbá így hogy a strobi tirisztorát optocsatin keresztül vezérli a PIC, a kezelőszerveket akár ki is lehetne vezetni kábellel, mert azokon max 5V van, de nem akartam már hogy ebből is mindenféle vezeték lógjon ki. A következőt megcsinálom infrás távirányítósra
(#) goso hozzászólása Márc 21, 2010 /

Sziasztok! Ki épített már IFK 2000-es orosz villanó csővel stroboszkópot? Megoszthatná velünk a készülék leírását,és tapasztalatait. Előre is köszi!
(#) sound.man válasza goso hozzászólására (») Márc 21, 2010 /

Jó nagyot villan.
(#) Csaba88 hozzászólása Márc 22, 2010 /

Ma megépítettem a feszültségkétszerezőt és már működik a stroboszkópom. Köszönöm mindenkinek a segítséget! Ha teljesen elkészül teszek fel képet.
(#) gleccser16 válasza Csaba88 hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

Mondtam én. 640V-ról már biztosan működik. Sok sikert hozzá.

Egyébkét nem is bírják olyan sokáig a csövek. 2 techno party-t bírt (2x13 óra folyamatosan, 10-15Hz-en, az kb olyan 1-1,5 millió villanás). Bár a 2x13 óra folyamatos terheléstől nem is kérdéses? Na mindegy csőcsere és megint lehet használni.

Most lézer show-t építettem, csak a kulcstartó lézer teljesítménye kicsi. Nem tud valaki 100-200mW-os zöld lézert olcsón, 2 héten belül? És ne toll lézer legyen. Nagyon fontos!
(#) dB_Thunder válasza gleccser16 hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

Ha sok a pénzed cserélgesd csak a csöveket!
Nálam fél év alatt sem múlt ki a cső...
(#) gleccser16 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

Ezek ennyit bírnak. Boltban, katalógusban néztük. 2x13 óra folyamatos használat 15Hz-en, szerintem nem éppen egészséges. Lehet te fél év alatt villantod el az élettartamát.

Egyébként a cső árát a bérlő állja.
(#) totty56 hozzászólása Márc 23, 2010 /

sziasztok

Lenne még 1 kérdésem.....

hogy lehet azt megoldani hogy a srtobi ütemre villogjon?? úgy lehet e hogy egy kerámia mikrofont rakok a potméter helyére és kész vagy kell hozzá még egy áramkör amihez majd csatlakoztatom a mikrofon és úgy....
válaszaitokat előre is köszi
(#) ngergihun hozzászólása Márc 26, 2010 /

Sziasztok!!!

Olyan kérdésem lenne, hogy ezt http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/stroboszkop.html a stroboszkopot akarom megépíteni, de úgy, hogy egy impulzusra kapcsoljon be. Konkrétem egy dslr fényképező vakupapucsáról jövő jel indítsa, tehát amikor nyomom egy expogombot, az nem érdekes, hogy milyen erős lesz a villanás csak villanjon, tehát a kérdés hogy hove kéne berakni és milyen elemet hogy működjön, előre is köszi a választ!!!

Gergő
(#) Saggitarius válasza ngergihun hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Sokat nem ersz azzal a kapcsolassal, mert az stroboszkop es nem vaku, bar igaz mindkettoben van villanocso. A strobiba kisebb teljesitmenyu csovek vannak, mert nem a vilagossag eloallitasa a fo cel, akkoriban pedig nem voltak nagy fenyereju ledek amivel ki lehet valtani.
Valamint nem tartom celszerunek megepiteni otthoni kiserletezgetesre, mivel direktbe jar a halozatrol, ami erintesvedelmi szempontbol igencsak hagy kivannivalot maga utan.
(#) ngergihun hozzászólása Márc 26, 2010 /

Igen tudom, hogy nem vaku, de azért gondoltam a stroboszkópra, mivel olyan kisérletet végzek amihez rengetek képet kell csinálni, kipróbáltuk külső vakukkal, de hamar felmelegszenek, és lassan töltenek fel. Így én a stroboszkópos megoldásra gondoltam.
(#) Georgee válasza ngergihun hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Kivitelezhető a dolog, csak a gyújtó részt le kell választani (pl: 4n25), azaz a glimm helyett optocsatolót kell betenni, és az adja a tirisztornak az impulzust, igy le van választva, adsz egy impulzust, és villan a cső utánna csak a következő impulzusnál fog. De a képek közt azt hiszem akad egy pár kapcsolás még, illetve a leválasztásról (opto csatis) is van kapcsolás.
(#) ShadeW válasza ngergihun hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Üdv! Vaku témában itt nem sokra fogsz menni viszont külföldi oldalakon sok segítséget találsz! A leválasztáshoz ez egy nagyon jó kapcsolás.Isolated Flash Adapter

Apropó egy expora többet villantani?

Idézet:
„Sokat nem ersz azzal a kapcsolassal, mert az stroboszkop es nem vaku, bar igaz mindkettoben van villanocso. A strobiba kisebb teljesitmenyu csovek vannak, mert nem a vilagossag eloallitasa a fo cel, akkoriban pedig nem voltak nagy fenyereju ledek amivel ki lehet valtani.
Valamint nem tartom celszerunek megepiteni otthoni kiserletezgetesre, mivel direktbe jar a halozatrol, ami erintesvedelmi szempontbol igencsak hagy kivannivalot maga utan.”

Erre meg csak annyit mondanék ,hogy a vakuk többségében kisebb teljesítményű csövek vannak a mint a strobikban épp azért mert ott csak "néha kell villantani" és felépítésükben sincs semmi különbség. Az áramkör viszont más téma egy kisebb vakuban is legalább 320µF-os kondi van 320V-ra töltve, míg egy izmosabb feszkétszererős strobiban max 180uF. Ami pedig a ledeket illeti még mindig nem tudják felvenni a versenyt a xenon villanócsővel.
(#) totty56 hozzászólása Márc 27, 2010 /

Üdv!!
abban szeretném a segítségeteket kérni hogy szükségem lenne egy mély ütemre villogó panel kapcsolási rajzára meg szeretném nézni egy kapcsolási rajzon hogy mennyire bonyolult a dolog mert ha nem akkor meg szeretném építeni. mert megvan minden alkatrészem egy 250w os strobihoz és most azon filózok hogy megéri e ha ütemre villog vagy csak elég potméterrel vezérelni és csá...... Kérlek titeket küldjetek nekem ütemre villogó kapcsolási rajzot
(#) ShadeW válasza totty56 hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

(#) totty56 válasza ShadeW hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Nagyon szépen köszi
(#) gleccser16 hozzászólása Márc 28, 2010 /

Helló lenne egy kérdésem.

Most fogtam bele a stobim hangvezérlésbe. Próbáltam egy egyszerű kapcsolást találni, de mindegyikhez külön panel kellett volna, ezért így oldanám meg a hangvezérlést.

Ha valaki erre jár, nézze már meg, hogy ez így működne-e.

Köszönöm.
(#) ShadeW válasza gleccser16 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Én inkább valami optocsatolót használnék modjuk így
A 22µF os kondi nem kell bele
(#) gleccser16 válasza ShadeW hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

És mennyibe fáj egy ilyen optocsatoló? Drága?
(#) ShadeW válasza gleccser16 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Piri-pénz Debrecenben a Hobby-ban max 150Huf-ért adják
(#) gleccser16 válasza ShadeW hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Akkor veszek egyet. Remélem van náluk készleten. Mindig csak rendelni tudnak.
Egyébként a kapcsolásom alapján működne a hangvezérlés?
Következő: »»   61 / 122
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem