Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Köszönöm a segítséget.Hál'isten szétjött roncsolás nélkül,
úgyhogy kivettem a csillámot. :wave:
A tekercsek kezdő pontjaira figyelj oda, hogy később ne legyen gond ebből!
Itt egy panel terv E-E 20-al! Sprint-Layout 5.0 val megtudod nézni
Igen megjelöltem őket rendesen mert olvastam,hogy volt már ebből gubanc.
Akkor, ha még ma megengedsz egy kérdést? Láttam kapcsitápokban,hogy kb: ilyen méretű ferriteket(E25-30)keresztebe áthúznak egy 7-10mm-es rézszalaggal. Annak mi célja van?Érdemes megcsinálni? Köszönöm, ismerem a progit én is azt használom.
Szia!
Az érdekelne, hogy az UC3845-ön milyen határok között lehet a frekit állítani? Indukciós hevítőhöz gondolom.
Adatlap szerint 500kHz -ig.
[OFF]Gugli nagy haver.
Bocs! Rosszul kérdeztem. Az általad megépített heg. inverter kapcsolásban érdekelne a működési freki.
Több gépet építettem,30,35,40kHz,de jobb IGBt-vel akár 50,60kHz vagy akár több is.A kitöltési tényező nem lehet nulla és kb. 45% a felső határ.
Hali!
Rendelt mostanaban valaki HGTG30N60A4-et? Mert sehol nem lehet kapni.. Ennyire beleszol a valsag az elektronikaba is?
Nem, de az STW30N60 ugyanúgy megfelel a céljaidnak. Ez a típus-úgy tudom - pl az Incomp-nál beszerezhető.
Hol nem lehet sehol kapni?
A HQVIDEO -nál most is van !
Hali
Ha rendeled akkor itt is lehet kapni Bővebben: Link Itt bisztos, hogy lehet kapni Bővebben: Link
Veheted az FDH-nál is. ( www.fdh.hu ) De itt nem olcsó. Ráadásul nem kell, hogy legyen benne dióda, tehát elég az A4 végződésű is, olcsóbb. Ilyet keress máshol.
A HQ nál nincs, rendelésre vár már egy hónapja. Lassan körbetelefonálom az összes elérhető boltot, de sehol nincs, diódás változat nem kell, drágább is, fölösleges is.
Bár a HQ nál lefoglaltam 4 darabot, ha a héten megjön, de ha nem, akkor mpisti megoldása lesz. Köszi a segítséget azért!
Üdv.
Ha jól látom ezen a képen akkor azt az 5 menetet(szek.)is el kell osztani a ferrit két felére? Az egyikre kettő menet a másikra három?
Nem biztos,hogy kell,ha tolakodás akkor bocs,egy kis segédlet a kétoszlopos tekercseléshez,ez a 19/6 áttétel leírása,értelem szerűen lehet alkalmazni más menetszámokhoz.
Szia.
Egyáltalán nem veszem tolakodásnak. E rajz alapján készítettem el az enyémet mert ez elég érthető.Csak én 16/5 menetet tekertem ahogy Tubi56 mondta. Most már nem tudom melyik kellene nekem, vagy tekerjem át 19/6-ra, jó így
Azt kell eldöntened,hogy a géped mekkora frekvencián fog menni,mert annak függvénye a trafó primer menetszáma,majd ebből következik az áttételtől függően a szekunder menetszám.A 19/6 menetszámok a 30-35kHz frekvenciára vannak számolva,Tubi gépe,tudtommal 50kHz frekvencián megy,nem számoltam utána,de feltételezem,hogy helyesek az adatok.
Látom, a primer tömör vezeték,láttam már ilyet is,de áruld el nekem a szekunder vezeték mi a rákkal van szigetelve,hogy olyan foszlányos mint egy túlfosztott vén lúd,annak a trafónak ki kell bírni legalább 90 fok meleget és az átütési szilárdságának is a 2kV értéket.A gépben nem csak az öröm,hanem a halál is ott kódorog,ne feledjétek! Nem gúnyolásnak,hanem figyelem felkeltésnek szántam.
Szia.
Mindegyik tömör vezeték ha úgy vesszük !Persze mindegyik sodrott huzalból van.A Pr.:d=0.3mm a sec.:d=0.7mm -es lakkozott szálakból van. A képeken nem látszik de 3 réteg teflon szalaggal van bevonva mind a pr. mind a sec. Ezen kívül pedig közönséges textil abrosz borítás van a sec.-en kétkomponensű epoxigyanta védelemmel csak kikeményedett ,kizárt,hogy átüssön még a 10kV is rajta.(legalább is a gyártó szerint) De köszönöm a figyelmeztetést jóleső érzés,hogy erre is kiterjed a figyelmed!
Ja megvan,tükrözni kellett csak.
Vasalásos technikát alkalmazok ott meg nem szoktam tükrözni. Csak nehogy valakit megtévesszen az úgy.
Sanyi helyett mondom,igen,mert a rajz a fólia oldalt mutatja és nem a beültetési oldalt.
Látom FOCI VB van! Kár, hogy nekünk nincs igazán miért izgulnunk, pedig szívesen tenném!
Vacakok érkeztek.
Még néhány kondi is jött.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |