Fórum témák
» Több friss téma |
http://www.ehow.com/how_5317828_build-mosquito-magnet.html
Ezt most találtam. Ha jól veszem ki a lényegét, akkor egy pet palackba kell rakni cukros vizet porított élesztővel, a levágott pet palack felső részét fejjel lefelé bele kell fordítani ez után, így egy tölcsér vezet a palackba, ezt fekete anyaggal be kell borítani hogy vonza méginkább a szúnyogokat, a cukros víz és az élesztő hatására az elegy széndioxidot bocsájt ki. Tehát itt is megvan a pára a széndioxid, és a csapda. Ezt lehet ki is fogom próbálni minden van hozzá itthon.
Szia!
Sehol, ezt csak úgy találtam mint érdekesség. Mert ez is a széndioxiddal csalja az "áldozatát" min az eszköz amit horror áron mérnek.
Én vettem egyet az ebay-ről.
Csatolom az ákom-bákom kapcsolási-rajzot. (úgy rajzoltam, ahogy a nyákon is van) Mire ideért, sajnos összetört a lámpa... A szúnyogot milyen spektrumú lámpa vonzza a legjobban, milyet tegyek bele pl. pc-s neon jó? Vagy a szúnyog nem pozitív fototaxisú rovar?
Nekem van egy ilyenem, de annyira nem vagyok hanyattesve tőle. Sokat összegyűjt, de azt hittem, hogy majd ezután nem kell lefekvés után a szúnyogok zúgását hallgatnom. Sajnos még így is marad, ami inkább engem macerál, minthogy a lámpára repülne. Pedig kb. két méterre van a szobám ajtajától felkötve a plafonra, és a fénye bejön hozzám, és természetesen az ajtó is nyitva van, én meg nem világítok a sötétben. Valami csali kellene még hozzá...
Olyat vettem. Csak nem onnan.
Valami UV izzó kellene. Tungsramnál 980 Ft 25W-os. A linkelt oldalon 233 Ft a 3W-os. UV ledekkel nem lenne jó? Melyik kondi helyett tegyek nagyobbat vagy kisebbet hogy erősebb legyen? Nálunk a molyok is elszaporodtak (amellett, hogy a szúnyogok bejönnek az ablakon) és azok nagyobbak mint egy szúnyog. A szúnyogokat a széndioxid vonzza nem? Ki kellene próbálni az élesztős langyos cukros vizet.
Az enyémben pont ilyen szupergagyisosemvoltuv tört el. Legalább nem sajnálom.
Ha nem kompakt fénycsövet veszek, hanem sima fénycsövet, akkor mi kell még hozzá? Tuningolást úgy terveztem, hogy a végén párhuzamosan lévő 1u 250V-ost kicserélem egy 4,7u 500V-osra. Ez jó lenne így? Ez nem jó amúgy?
És a számítógép moddighoz kapható fénycsövek?
Mert abból van itthon kék meg talán uv is. (vagy azis csak uv mentes lila?) Esetleg UVled?
sziasztok.
Én ilyet vettem, csak egy másik áruházban, és az a gondom, hogy semmi nem repül rá. DE TÉLLEG SEMMI. A cső szerintem nem világít teljes erejével. nem tudtok valamit erre a problémára?? vagy szerintetek lehetne megnövelni a fényrejét?? és ha igen akkor hogyan?? amúgy ebben a lámpában az izzó szerintem jó. Előre is köszönöm.
Én most voltam az Obiba és mivel semmi uv-s nem volt, ezért sima izzót vettem. Persze ilyen hosszúkásat. (25W)
Moly ellen tökéletes a szúnyog konkrétan le sem sz**ja...
Hali.
én egy 230-as egyenirányítást csináltam 2w-os 50kohm-os R-rel, egy 220 µF 400V-os kondival, persze az UV ledet (150kohm 400V-ról) a szúnyogok le sem kakálják, engem valahogy jobban szeretnek. Szóval nekiesek majd egy Villárd Félének valami más fényforrással, bár itt ajánlották a szompla kék ledet. Majd teszek azért a biztonság kedvéért bele egy fehéret meg egy UV-ét is , a 3kV-diódák (250mA) 195, a kondik meg 75-100 FT-ba fognak fájni, mai azt jelenti, h. ...600ft/kétszerezés, ha túlélem az építést, majd riportolok róla
Nem akarok kampányolni a "kis mókuséknak", de én is most rágtam be a szungyikra és szombaton voltam náluk ez ügyben. A polcon semmi se volt, de mellette három kartonnal bontatlanul ez a típus. Vettem mindjárt kettőt 3Eft/db-t. Halomra döglenek a szungyik tőle, ne győzöm tisztítani a rácsot és üríteni a tálkát alatta, amiben kb. egy maréknyi szokott lenni a termés egy éjszaka alatt. Persze nem a lakásban van ennyi, hanem hátul az istállóban a nagyszülőknél. Tudom, hogy nem ajánlott ilyen helyre a kihelyezése, de egyszerűen nincs jobb hathatós megoldás. Azért is nem vesződtem a legyártásával, mert ezért az összegért nem barkácsolok ilyet soha. A lényeg itt is a dióda és kondi többfokozatú kapcsolása, ami ennél a típusnál kb. 600V.
Hali
Nekem is van ez a kis teljesítményű. De nekem extrém kellene, mivel a közelemben 2tó is található és idegbaj kerülget. Ilyenre vagy nagyobbra lenne szükségem: http://www.rovarcsapda.com/?p=productsMore&iProduct=2
Nem akarlak elriasztani attól a nagyobbtól, de ha rá merik írni, hogy freccsenő víz ellen védett... nem hangzik túl komolyan. Lehet hogy nem okoz életveszélyt vizesen se a belső elektronika, de a működést lehetetlenné teszi... ha kívül nedves. Ez inkább csak vevőcsalogatás.
A méret pedig itt tényleg nem számít, a helyzet az, hogy ha valóban vonzza a rovarokat akkor a kicsi is megsüti az összeset.
Hali
Nem baj teraszon lenne mindegy hogy vizes lehet vagy nem.Nem éri víz. Nekem a kicsik megfogják csak nem bírják pedig 4is van már. Komolyabbra lenne szükségem. Fényen vagy a feszültségen van a hangsúly ? Mindegy milyen különben csak hatásos legyen az a lényeg.
A fénytől függ, mennyire csalja oda a szúnyogokat, ezzel akár kísérletezni is lehet.
A feszültségnek elégnek kell lennie ahhoz hogy átütés esetén a rovar elpusztításához/bénításához elég nagy áram alakuljon ki, de túl erős szikraív esetén hozzásül az érintkezőhöz, ha többször megtörténik híd képződhet a sarkok között. Ugyanezek miatt számít a rács mérete(sűrűsége) vagy alakja. (Szintén lehet kísérletezni vagy a gyártók ötletei között válogatni.) A jó rovarcsapdának mindenképpen kell egy jó nagy (ha nem akarsz éjjel felkelni üríteni) gyűjtőtartály a sült cucc gyűjtésére, mélyen (40-60mm a rács alsó széle alatt)
Nálunk már 6szor permeteztek az idén. de nem igazán vettük észre.
A mostaniak megtellenek reggelre, sőt valamikor már estére tele van. A mostani fekete szerkezetekre egyszerűen rásülnek, körbe körbe. Ezért gondoltam nagyobb hatásosabbra. A kúton, és egyéb helyeken az ipariak csattannak mikor belerepül a bogár. Gondolom a magasabb áram miatt.
Ez a trafó megoldás érdekelne. Hogy volt a megoldása ? Kondi ? Ha igen mekkora ? A rácsfeszültsége: egyen ? Váltó ? Földhöz kötött, vagy lebegő ? Nem írom tovább, a többit gondold hozzá !
Hali
Tettszik a fénycső mérete, és engem is érdekelne részletesebben ez az összeállítás . Esetleg kép, illetve rajz ?
Engem is érdekelne a rajz, és az alkatrészek is.
Nem tudnád felrakni ide??
Köszi az infot. Jól sejtettem, hogy a közvetlen nagyfeszt vitték a rácsokra. Ez annyival előnyösebb, hogy nincs galvanikus hatása (fém korrózió a hálón a + / - ra), valamint a + és - ionok (valamennyi keletkezik) is kioltják egymást. Egyszerü, hatásos, viszont kell egy nagyon spéci trafo és szerelés. De a jó dolgok sosem egyszerüek!
Nem tudnád nekem lerajzolni a kötést illetve mi kellene hozzá ?
Hasonlóra gondoltam én is.
Helló!
Ez egy "gyári", robbantott képei. A kapcsolási rajzot és az értékeket még nem írtam össze, de ha kell meg lesz az is.
Ami még lemaradt kép ehhez a témához és a hatása amit egy éjszaka letakarít.
Hali
Ez jó. Igen érdekelne kapcsolási rajz illetve értékek is. Köszi a képeket
Ez már szép mennyiség ! Ezt a teljejesítményt nálad érte el, vagy valahonnan hoztad a képet ? Kültéren, vagy beltéren használtad ? "Aktív" szúnyogos területen használtad (közeli folyó, tó, mocsár) ? Ilyen felépítésü van nálam is itthon kettő ! Azokban 25W-os izzószálas égő van, de ez nem az igazi. Ezek nem fénycsövesek véletlenül ? Ha igen, akkor érdekelne, mert átalakítanám. De másokat is biztos érdekel, úgy hogy feltehetnéd, és köszönet a képekért (meg a kapcsolásért ha felteszed).
Igen, ezt nálunk fogta a mamiéknál az istállóban. A többi kérdésre a válasz így magától adódik. A távolkeleti izzó nem egy hosszú élettartamú, de a hazait nagy nehezen megtaláltam:Bővebben: Link
A kialakítás miatt kell ez a hosszú fajta izzó ebbe a csapdába. C1-C2-C3=47n/1200V C4=10n/630V D1-2-3-4=1N4007 R1-2=7.5M R3=700k
Szia. Egy keresztkérdésem lehet?
Véletlenül a két kondiértéket nem cserélted fel? azaz: C1-C2-C3=10n/630V C4=47n/1200V
Az ellenállások értékét hogy határoztad meg? Kék-zöld-zöld gyűrűset én egyet sem látok a rajzon....
van egy másfél megás és két 100KOhmos! |
Bejelentkezés
Hirdetés |