Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videomagnó problémák
Lapozás: OK   4 / 64
(#) gubík gábor válasza CHZ hozzászólására (») Jan 13, 2010 /
 
szia CHZ az én problémámra nincs valamilyen válaszod?
(#) szaot hozzászólása Jan 20, 2010 /
 
Üdvözlet!
Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e valamilyen lehetőség Panasonic videómagnóknál megtudni a futott üzemórát (pl. kód)?
(#) CHZ válasza gubík gábor hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Én nem teljesen értem a problémád , mivel gyorscsévélés alatt és stop állásban , normális ha a tuner képét adja be . Ezt nem tartom hibának . Ted AV re a magnót ha ez zavar , akkor lekapcsolja a tunert . Felvételnél jelentkező hiba az már más kérdés , látni kellene a felvételt ...
Tuner képe alapban jó ? Csak a felvétel minősége lesz rossz ?
(#) gubík gábor hozzászólása Jan 24, 2010 /
 
szia készítettem pár fotót a lejátszásrol (play) a felvételrol (rec) ami azota jol mukodik ahogy a "mode switch"-et kipucoltam. es két kép még a tuneren keresztul lejátszott szalag es AV keresztul beallított TV csatorna
(#) zsoltee0001 hozzászólása Feb 1, 2010 /
 
Sziasztok

Philips videomagnóval van problémám, scart-al tökéletes, koaxon is jó, de ha a koax bemenetet rádugom akkor elmegy a kép (hangyás) kihúzom: jó
Tehát, nem csak lejátszáskor csinálja, nem próbáltam, de gyanítom, hogy a fölvétel se jó, ezek szerint.
Mi lehet a gond? Lehet, hogy csak beállítás kérdése?
Előre is köszi.
(#) ferzoo válasza micsinai hozzászólására (») Feb 1, 2010 /
 
Ez bizony fejhiba,a zajos kockás képből látszik.Jól sikerült a tisztítás.Én tiszta szeszt,vagy den.szeszt használok,a kis ujjamra 1-2csepp,majd a videofejet lehúzom,úgy hogy kazetta nélkül inditom el pár mp.re. Papir vagy bármi más használata tönkreteheti a fejmagot,kitöril stb.Igy viszont lehelet vékonyan viszem fel,csak a koszt oldom le a fejdobról.Egyébként a videojelerősítő ritkán megy tönkre.
(#) ferzoo válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 1, 2010 /
 
Mai 5-10éves videoknál,nem sok mindent lehet állítani.Csak a mechanikán szalagvezető fék,fékkar,ézt viszont ne állitsd el.
(#) attis71 hozzászólása Feb 9, 2010 /
 
Sziasztok!

Sony slv-se720 típusú 6 fejes videómagnóm van, a hibája, hogy sztereó felvételnél elmegy az egyik oldali sáv és a kép alján pár centis csikozás látható.
Felvételnél is ugyan ez a gond. Régebben is már volt ilyen problémám, akkkor a szervízben azt mondták szalagpálya beállítást csináltak. A kérdésem, hogy pontosan mit állítsak be rajta. Segítségeteket előre is köszönöm.

attis71
(#) Solac válasza gubík gábor hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Szia Gábor!
A vídeóban semmit ne állíts el!
A vídeód rf-modulátora olyan frekin dolgozik, amin van valami az antennáról!
Dugd össze a két koaxot, magyarul hagyd ki a vídeót és keress a tv hangolásával egy tuti üres frekit, ahol csak tiszta szemcséket látsz. Utána csatlakoztasd a vídeót mindkét csatlakozójával, az antenna csatlakozó mellett találsz egy lyukat, amiben van egy pici csavar.
Ezt a csavart egy pici csavarhúzóval csavard óvatosan
jobbra-balra, amíg meg nem jelenik a lejátszott, vagy tunerkép! A modern vídeóknál ez a hangolás a menűből végezhető!
Üdv:Laci.
(#) zsoltee0001 válasza ferzoo hozzászólására (») Feb 11, 2010 /
 
Szia

Valószínűleg a tuner részével történt valami, egyenlőre félrerakom a dolgot.
Viszont még régebben írtam egy videoról aminek a fejtisztítás után lett egy pici baja, közbe rájöttem, hogy nem a fejbe lévő érzékelők törtek el (nagyítóval megvizsgáltam) hanem egyszerűen elmozdultak.
Mivel ezeket ugye 1-1 csavar rögzíti, így van lehetőség a beállitásra, addig álligattam míg viszonylag jó kép lett, de az alsó sáv (néhány cm) eléggé zavaros. Valamint a felvétel teljesen rossz.
Létezik-e valami egzakt módszer a fejek beállítására?
Nyilván ma már senki nem foglalkozik ilyenekkel, de anno szerelték ezeket.
Üdv
(#) Tök Ödön válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /
 
anno valamikor, aikor még aranyáron lehetett fejet venni, sokszor raktam át fejmagot. nem ördöngösség csak tudni kell hogy mit és hogyan. meg kell egy mikroszkop vagy legalább egy nagyon jo nagyito meg szkop. a magot nagyjábol szemre is be lehet állitani, majd jön a gyontatás. a sávonfutás viszonylag egyszerü, a felsö inbuszcsavarokkal, de a fázis már sokkal rázosabb. azt a fejmag melleti két lyukon keresztül lehet elöre-hátra mozgatni. de szkop nélkül ez kivitelezhetetlen. meg kell egy régi, akár ff tv, aminek még gatya a szinkronáramköre. mert azon jol látni a hibákat. a hifi fej a legrázosabb a fázishiba 50hz percegést tud produkálni.
(#) djzorro hozzászólása Feb 17, 2010 /
 
Sony slv-se720 típusú 6 fejes videó magnóm van, a hibája, a kép alján pár centis csíkozás látható. És a hangja is pattog
Felvételnél viszont a kép jó de a hang az nem. Segítségeteket előre is köszönöm.Itt egy kis videó hogy miről lenne szóBővebben: LinkBővebben: Link
(#) CHZ válasza djzorro hozzászólására (») Feb 17, 2010 /
 
Úgy emlékszem ez a SONY már SAMSUNG béléssel gyártott video . Ezeknél sokszor gond van a fejkapcsolási pont beállításával . Javítása egyszerűen távvezérlővel megoldható . Kazetta be , majd PLAY, távvezérlőn DUB. gomb nyomva (5-10 mp.) amíg megjelenik a TEST kijelzés és a táv-on nyomni a SPEED gombot és kész .
(#) Lajos7404 hozzászólása Máj 15, 2010 /
 
Sziasztok!

Van egy Phlips VR 285-ös videóm, amit már nem tudok másra használni, csupán TV-tunernek, így viszont nem tudom élvezni a műsorokat, mert 8 percenként mindig kikapcsol. Hogyan lehet ezt a funkciót kiiktatni? Mivel lehet elérni, hogy akkor kapcsoljon ki amikor én akarom?
Segítségeteket köszönöm!
(#) kadarist válasza Lajos7404 hozzászólására (») Máj 15, 2010 /
 
Szia!
Nyomd hosszan a STOP gombot, ezzel átkapcsol tuner üzemmódba.
(#) sbali hozzászólása Jún 6, 2010 /
 
Sziasztok!
Van egy Funai videomagnóm, magával a videóval nincs semmi gond, de c33-as csatornán ad. A kábeltévés cég viszont ugyanerre a csatornára tett egy külföldi tv csatornát. Amikor bekapcsolom a videót az megegyező csatornán ad egy ott lévő tévéadással, és így egy igazán rossz kép lett az eredmény, eljátszáshoz kihúzom a kábeltévét de ez a felvétel problémáját nem oldja meg. A régi videókon a tesztcsík kapcsolója mellet volt egy potméter amivel át lehetett hangolni a videót egy másik csatornára, de ezen már nincs ilyen. Sokat kutakodtam ebben a témában de nem találtam megoldást. Van valakinek valami ötlete?
Válaszotok előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza sbali hozzászólására (») Jún 6, 2010 / 1
 
A videó menüjében bírsz állítani a csatornafrekvencián.
(#) sbali válasza kadarist hozzászólására (») Jún 6, 2010 /
 
Köszönöm a segítséget, tényleg bejött!
Még egyszer köszi!
Helló!
Balázs
(#) kadarist válasza sbali hozzászólására (») Jún 7, 2010 /
 
Szívesen!
(#) Soldier20 hozzászólása Jún 16, 2010 /
 
Sziasztok!
JVC HR-S7000EG típusú videóhoz keresek fejet. Ha tudtok segítsetek. Köszönöm.
(#) hg5azr hozzászólása Jún 20, 2010 /
 
Sziasztok.Sanyo VHR-220EE használom jó ideje.Eddig minden jó volt csak fejet kellett tisztitani hogy a kép jó legyen.Egy ideje teljesen szemcsés a kép,hang jónak tűnik.Kapcs rajz elérhető e valahol,elszállhatott valami alkatrész?A tisztitás nem segített.Valami ötlet hogy hol mit ellenőrizzek?Köszi
(#) LoSwf hozzászólása Júl 12, 2010 /
 
Sziasztok!

A következő probléma megoldásában kérném szépen a segítségeteket. Van egy Samsung SV-451GX videórekorderem, ami eddig tökéletesen működött. A Minap azonban azon kaptam a 3 éves unokahugom hogy a távirányítójával játszik és azóta sehogy sem sikerül visszaállítani az eredeti állapotot. Mielőtt kitéptem a kezéből a távírányitót az RF kimenetet babrálta éppen. Mondanom sem kell se kép se hang...mostanra ott tartok hogy sikerült legalább egy zajos képet behozni, de még mindig nem az igazi. Jelenleg az RF kimenet CS30-on van. Honnan lehet megtudni hogy melyik lenne a számomra optimális. Már nem merek próbálkozni mert az voltak olyan szituációk amikor kép semmi nem volt úgyhogy csak szerencsével tudtam visszahozni a jelenlegi állapotot.

Valakinek valami ötlete?
(#) kadarist válasza LoSwf hozzászólására (») Júl 12, 2010 /
 
Szia!
Ha automata keresést indítasz a tévével, akkor sem találja meg a videó jelét? Még egy kérdés: a tévé működik a kábelsávokon is? Mert a CS30 egy kábelcsatorna-frekvenciás beállítást sejtet.
(#) ufospisti válasza hg5azr hozzászólására (») Júl 12, 2010 /
 
szia!
fejdob mehet a szemétbe.a hang azért ok, mert azt másik fej szedi.
(#) LoSwf válasza kadarist hozzászólására (») Júl 12, 2010 /
 
Az az érdekes hogy megtalálja a videó jelét, csak a kép "szellemcsíkos". Ami még zavarba ejtett, hogy amikor a kábeltévé antennáját kiszedtem a videóból, tehát mikor csak a TV és a videó volt összekötve akkor olyan éles volt a kép hogy akár borotválkozni is lehetett volna vele. Ebből nekem az jön le hogy a kábeltévé zavarja a videó jelét...jól sejtem, vagy ez hülyeség? Bár eddig is így működtek és minden rendben volt.
(#) kadarist válasza LoSwf hozzászólására (») Júl 12, 2010 /
 
Jól sejted. Válassz másik RF csatornát, olyat, amelyen nincs kábeltévé adás. A videomagnód menüjében ezt megteheted. Érdemes ilyenkor AV-n keresztül használni (nézni) a videót, mert így nem megy el a kép a kimeneti frekvencia megváltozásakor.
(#) hg5azr válasza ufospisti hozzászólására (») Júl 12, 2010 /
 
Szia.Közben kiderült hogy valamikor a hang és kép is kitünő és jól vesz fel és jól is játsz le.Aztán megint beállt a hiba amikor a panelt kivettem és visszatettem.Nem lehet kontakthiba valahol vagy alkatrész probléma?
(#) LoSwf válasza kadarist hozzászólására (») Júl 14, 2010 /
 
Sikerült!
Köszönöm szépen a segítséget!
(#) tej hozzászólása Júl 22, 2010 /
 
Sziasztok!

Van két LG LV4981 videomagnó, egyiknél működik az RF kimenet, a másiknál nem. Amelyiknél nem működik, annál az a menü sem jön elő ahol a frekvenciát lehet állítani vagy kikapcsolni, ami úgy jönne elő, hogy készenléti állapotban PROG. gombok egyikét >4mp nyomva kell tartani.
Lehet ilyen hiba vagy kihagyták belőle ezt a funkciót, esetleg valami szervizbeállítással visszahozni..?
(#) Tom2009 hozzászólása Aug 28, 2010 /
 
Sziasztok! Van egy Orion videóm, a pontos típusát nem tudom. Az alábbi probléma merült fel: 1. Bekapcsolom 2. Belököm a kazettát 3. Nem indul el a szalag, ha megnyomom a Play-t, ha nem 4. A belökés után 1-2 másodperccel magától kikapcsol 5. Ha újra bekapcsolom, automatikusan kilöki a kazettát. Mi lehet a baj?
Következő: »»   4 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem