Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok azt szeretném megkérdezni hogy amikor bekapcsolom a gépet elkezd betölteni az XP betölt és utána kikapcsol a monitor de csökkentet módban meg elindul és nem kapcsol ki a monitor deviszont a képernyő televan kis piros kockákkal mi lehet a baj? A válaszokat köszönöm előre is.
Nincs átállítva véletlen egy másodlagos monitorra? pl: TV-re..
Csökkentett módban visszaállítható..
Túl nagy felbontás esetén is szokott ilyet csinálni, amikor a monitor nem tudja megjeleníteni, mert nem támogatott a felbontás, nem tudja megjeleníteni. Nekem egy időben egy keveset használt gép lcd tv-re volt kötve, majd átdugtam crt monitorra és ugyanez volt. Csökkentett módban ment, de rendesen nem. Már nem emlékszem, hogy hogyan állítottam vissza.
Ha ez a baj, akk tudom, h a csökkentett mód alapból 800*600, de ha átállítod ott, és elmented, akkor lehet hogy rögzül, és olyan felbontásban indul rendesen is. Vagy ha más nem, akk töröld a drivert, távolítsd el a videókártyát, mindegy, h integrált-e csak szoftveresen kell, és újra mikor felismeri, és telepíti, alapértelmezésben kis felbontásban indul el. Ennyi.
igen valami ilyesmi volt, de vagy 2 éve történt ez, már nem emlékszek, meg egy ideje nem is foglalkozok asztali géppel.
Üdv!
Lenne egy kis problémám van egy monitorom ami most tartalékként üzemel a gépemen. Mos ez egy crt monitor és hát elég öreg darab Nokia MicroEmission. és az a bajom h pl normál fényerőnél főleg fehér részen ha szöveg van homályos a kép de pl játékoknál, képeknél stb nem lehet észrevenni csak szöveges dolgoknál. Ha lejjebb veszem a fényerőt és a kontrasztot és babrálok kicsit vele, akkor jobb de akkor sötétebb a kép:S Mi lehet a baja? tud valaki segiteni?
Jelenleg, mivel nem működik az általam már említett monitorom, egy zenegépből kivett sigma monitort használok 640*480@75Hz felbontásban. Szinte mindent át kellett állítanom, hogy jobb legyen. A sorkimenőtrafó alapból homályosra, és sötétre volt állítva, és a színek is rosszul voltak állítva. Most, hogy szinte minden potit elállítottam, viszonylag jó kép van, világos, éles, és a színek is jók, és a képarány is.
Értem amúgy üdv.
Valami rémlik hogy mikor ide hoztam akkor én is álligattam valamit aztán egy fokkal jobb lett de a betűknek színes körvonala lett igaz alig látható de ez elég rég volt úgyhogy alaposan át kell bújnom a rendszert de kösz a segítséget. A sorkimenőnél kezdem. Azt nem tudom h máshogy milyen a kép én 1024x768 ban használom 85 Hz-en és ebből nem engedek mert alacsonyabb felbontáson nem fér el rendesen semmi, alacsonyabb frekvenciájú kép meg ahogy vibrál igaz alig észrevenni de nekem megfájdul a szemem tőle
Én is ilyen megvilágításból nézem, igazából a 100Hz-hez képest a 85 is zavar hirtelen átállásnál, ez is tudna 800*600-ban is működni, de csak 60Hz-en, ami már tényleg durva vibrálás. Ezért igaz, h alig fér el valami, és a W7-et nem erre tervezték, de inkább kisseb legyen, mint vibráljon.
Rákerestem a kalibrációra. Az érintőgomboson, ami tönkrement be lehetett állítani vízszintes, és függőleges kalibrációt. Ettől változott, hogy a betűk bal, jobb oldalán, vagy felül, alul piros szellemkép volt, optimális esetben középen van, és sehol nincs szellemkép, de az a monitor négyzetet sehogy nem rajzolt ki, szóval olyan nem volt, hogy minden részen jó lett volna. Ezen én nem találtam olyan potit, ami ezt állítaná, de nagyon sötét homályos, halvány volt, ezen ugye 2 féle képpen lehet segíteni, ezen a sorkimenőn 2 dolgot lehet állítani. a fényerőt, és az élességet. Ja igen, és alapból kis monitor, de kb a mostani 3/4-e volt a képméret, szal mindent átállítottam. A legnehezebb az volt, hogy próbáltam úgy beállítani, hogy a fekete fekete legyen, de a fehér világos, ja és a megjelenítendőn kívül eső háttér is fekete legyen. Nézegesd meg mivel mit csinálsz, és utánna valami kalibráló programmal nézd meg és állítsd be! Én minden színt felvettem ameddig lehetett anélkül, hogy torzítana. Nézni kell a fehéret, és feketét, kogy ne legyen elszíneződés. Mondjuk a Windows7-ben alapból van kalibráló program, és a kontrasztot és fényerőt szoftveresen kalibrálja. De a Clear Type-hoz sztem ne nyúlj, az alapból nem crt-re van, egyszer kínlódtam vele, de mindenfele pirosas szellemképes betűim lettek. Amikor én csináltam am nem kerestem hozzá semmit, de most rákerestem a kalibrációra, és kijött pl. [b]ez.
Ez is igaz. a vibrálás roppant kellemetlen :S ha kompromisszumot kéne kötni mindenképp akkor persze én is azt választanám hogy kisebb felbontás, nagyobb frekvencia. de ez a monitor mindenhol homályos. Jó nem vészesen, de mivel mindennapi használatban van mert tartalékmonitorként félre volt téve. A másik monitorom szép nagy ellenállás izzás és füstölés közepette kiégette a fél nyáklapot:S és előkerült ez a monitor. és ennek valahogy nincs olyan tükör tiszta képe. De igaz a sorkimenőt majd amit mondtál megkeresem és beállítom mostmár emlékszem hogy ott álligattam de csak az egyik potit. az segített kicsit mert ennél rosszabb volt. a szellemképes dolog meg úgy lett az is eszembe jutott hogy azt hiszem egy ferritmag volt valamiben aminek imbuszkulcs alakú lyukja volt és azon tekertem mert keresgéltem h mi segítene és akkor jött a szellemkép sokáig megvolt de azóta eltűnt szerencsére. jó lenne ha be tudnám állítani egy kis kompromisszummal hogy picit fényesebb legyen ill inkább élesebb, és ne homályos. persze nem várom el hogy olyan minősége legyen mint a régi Lg monitoromnak. azon egyszer csak kifakult a kép becsíkozódott vízszintesen és alig lehetett látni valamit, azt is csak nagyon kicsi fényerőnél. De nagy bánatomra megszabadultam tőle.
amúgy az oldal amit mutattál hasznosnak tűnik köszönöm
Nincs mit. A sorkimenőt nem lesz nehéz megtalálni. De am ha sötét tényleg van a 3 színnek külön-külön, és még azokon kívül is vannak, amik valamilyen színváltozást okoznak, és ez mind befolyásolja a fényerőt, én maxra húztam fel, és utánna onnan vissza, addig amikor már nem torzít, mert maxon a túlvezérelt színek elcsúsztak, meg minden, de ha csak sorkimenőn állítottam volna a fényerőt, akkor kb. ugyanolyan lett volna a fényarány a megjelenítendő kép, és a még mellette jobbra, balra kimaradő megjelenített sávok közt. Vagyis, ha ott felveszem a fényerőt, akkor világos lesz még egy sáv jobbra, és balra is. Lefényképeztem, h lásd miről beszélek. Ha a fényerő maxon van, akkor olyan, mint a képen, de ha középre van állítva a fényerő az előlapon, nem a sorkimenőn, akkor fekete oldalt is, és nem látszanak a csíkok, és egész normális képet ad.
Így már értem azon gondolkodom hogy jó lenne egy rossz monitort vagy akar egy üzemképeset szerezni valahonnan mert nem ártana egy tartalék, vagy alkatrészek ha ezzel ne-adjisten történik valami, hiszen egy ugyan ilyen nokia monitor már elszállt nálam.
csak én vagyok a hülye hogy nem hagytam meg mert bár eggyel későbbi kiadás volt de pl a képcső és a sorkimenő lehet jó lett volna ebbe is. tényleg a képcső nem lehet elöregedve még? Amúgy köszönöm a tippeket így már van elég infóm és valamelyik nap mikor időm lesz jobban és nem lesz annyi javítanivalóm akkor szétszedem beállítom mert most 1 erősítőt javítok még, valamint érintkezési hibák miatt egy mini hifi működését oldom meg újra vezetékeléssel amit régi ide kábelokból oldottam meg. ja igen ilyen hogy pl az elkók kicserélése a monitorban gondolom túl rosszat nem tehet lehet még fel is frissíti a kicsikét nem?
Kínlódhatsz vele, de szerintem felesleges, és nem éri meg semmilyen szempontból. Szerintem többet is fogyaszt, nagyobb is, nehezebb, nem jobb, és a kondik cserélésével sem hiszem, hogy észrevennél valamit.
Én, ha lesz pénzem, LED monitort veszek, bár semmi értelmes infót nem találtam semmiről. Alapból 2ms válaszidejűt akarok, és tudni akarom a statikus kontraszt arányt, nem csak a dinamikust, mivel szerintem én azzal akarnám használni, kikapcsolva a dinamikust, vagy majd ha egyszer normálisan meg tudják oldani a dinamikust, akkor az érdekel. Addigis olyat választanék, aminek a statikus kontraszt aránya magas. Sajnos lassan bármit akarok venni, alig lehet megtudni róla fontos, és pontos adatokat. :S Mert értem én, h akit nem érdekel, csak szép nagy, és jól néz ki alapon veszi meg, annak nem írják ki, de hogy rákényszerítsék a tudatlan vásárlást a tudatos vásárlókra, az elég nagy szemétség.
Megmértem a monitorom fogyasztását, és 0,08-0,1A kikapcsolva, csak ha be van dugva, de ez egy ősrégi darab, vagyis van rajta főkapcsoló.
Nem néztem még meg, hogy mire van kötve a hálózati áram, de nem értem, hogy miért van így, mert ezen nincs készenléti állapot. Szerintetek miért nem a főkapcsolón át kapja az egész az áramot? Nem tenne jót neki, ha átkötném? Vagy nem is tudom, hogy tudnám megoldani, a kapcsolón át oda is, ahol alapból bement, és oda is bekössem, ahova a kapcsoló után ment?
Nyugodtan átköthetsz mindent a kapcsoló utánra. Lehet, hogy a zavarszűrő X-kondik áramát méred, másnak nem illene dolgozni benne kikapcsolt állapotban.
Sziasztok kérdésem lenne hogy van egy 15 colos monitorom.Egy ideig jol is ment amig átraktam az ablak mellé a gépet csak addig. utána elkezdett. őssze ugrándozni egy pillanatra a kép.de csak egy pill re., aztán meg másnap megint bekapcsoltam a gépet . ment egy darabig. Aztán kivágta a bisztositékját. azota raktam bele másikat de kivágja egyből mi lehet a baja? segitsetek!.
Sziasztok!
Én teljesen kezdő vagyok a témában,véletlenül találtam rá az oldalra guglis keresgélés közben. Nekem is hasonló a problémám mint itt egy két embernek.Scaleoview l19-1-es monitorom van. Bekapcsolva folyamatos kék standby-ban pedig sárágn kéne világitson a led. Ez msot kéken villog ..belenéztem hátul látni hogy a világitás is ugy kapcsol ki be ahogy a led i. Csinálta régebben is de kihúztam vártam kcisit visszadugtam utána működött tökéletesen.Mostmár sajnos be sem kapcsol..csak villog. Működés közben pedig nemis jött elő ez a hiba csak akkor ha elindítottam a gépet. Szerintetek mi lehet a hiba oka? mennyi lehet a szerelése,egyáltalán érdemes-e. De ha valakit érdekel alkatrésznek lehet abba is belemennék mert már azota van egy másik monitorom. A segítségeket előre is köszönöm.
Előkerestem,ne hülyeséget irjak..tehát bedugom kiírja hogy fujitsu siemens..és utána kezd el villogni a led.
Belenéztem hátul és folyamatosan világit a világitása ..és hallani sípolást is alacsonyabb hangon utéána magasabb ..ksi kattogás szerű hang és ugyanez előröl..Nem tudom mit segitett..csak gondoltam leírom hátha közeleb juttat valakit a megoldáshoz
Hello!
A kék pont a bekapcsolt állapot, sárga a standby (jó reggelt, ha eddig ezt a monitort használtad ) A villogás az ezekre a monitorokra jellemző kondenzátorhiba, az IP boardon kiszárad pár elkó. Szedd szét (nem nehéz), látni fogod, hogy melyik kondik rosszak, mert púposak lesznek. Csere, és mehet tovább a monitor
Csináltam már vagy ezret, mndben púposak voltak a kondik, ha már villogott a power led
Persze lehet rossz, csak tapasztalat, hogy a user észre se veszi, csak amikor már kinyílt mind.
Sziasztok
Köszönöm a gyors válaszokat. mint már irtam amatőr vagyok a témában és nem nagyon merem cseszegetni,ha elvnném valahova akkor meg gondolom nem csak ezt a pár kondit számolnák az árba :S..szóval szerintetek teljesen kezdőként érdemes ezzel bíbelődnöm,vagy ha elviszem menyniért csinálhatják meg kb.?
Kiszedtem az általáam talált összes csavart belőle..és igy sem akar megmozdulni a boritása? mi a teendő?:S
de nem adja magát,annyira nagyon meg nem akartam fesziteni,mert tényleg jele sem volt hogy akarna jönni..nem lehet a lábnál még van benne valahol csavar? mert azt nem szedtem teljesen szét..oda jött is valami földelő kábel vagy mi..Ha esetleg szét sikerül szednem ki lehet szedni azt a panelt amin ezek a rossz kondik vagy mi vannak? nem vállaná be valaki? ..a aszerelését mert én tényleg azt sem tudom honnan elhetne rendelni újat sajnos nicsn pénzem msot márkaszervízt fizetni meg utazni pestre az egész monitorral.Ismét köszi a segitségeket,mert igy is monjduk sokat segitettetek ,lehet kidobtam volna idővel
Benyúlsz alá az alján, megfeszegeted, hallani fogod, ahogy pattan 8akkor nem eltörik, hanem szétugrik).
Aztán ha alul bele tudsz nyúlni, akkor már fel lehet húzni. Amúgy ugye a talpát fogja 4 csavar, meg az alján a kávának van 3.
Bármilyen rádió, TV- vagy akármi szerelő megcsinálja neked, illetve akárki, aki tud forrasztani. Kondenzátort meg bármilyen elektronikai boltban tudsz venni.
Han minden igaz abba is 1db 470µF 16V 3db 470µF 25V 2db 1000µF 16V kell.
fogysz egy régi bankkártyát és azzal feszegeted nem csavarhuzóval, mert annak nyoma marad
|
Bejelentkezés
Hirdetés |