Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   95 / 1154
(#) editrita hozzászólása Szept 4, 2010 /

Sziasztok !

Még mindig HDD. Most már tényleg nem tudom mit kell tennem. Ellenttes válaszokat kaptam. A hdd neve jól van irva.

Üdv !

megint én vagyok. Kiszedtem a HDD-t pontosan leirom ami van rajta.
Seagate Barracuda ATA V 120 GB modell ST 3120023 A S/N 3KA00DEK
(#) didyman válasza editrita hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Mi az alaplap típusa? Másodjára kérdem..
(#) didyman válasza attrax hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Tápegyég, kotakthiba, kábelhiba. Pontos konfig mindig érdekes ilyenkor.
(#) vladcepes hozzászólása Szept 4, 2010 /

Sziasztok. Szerintetek a laptopokba lehet valahol kapni olyan kis hangszórókat amik bele vannak préselve?
Elég rég elment a hangja(vagyis már nem olyan hangos) már kipucoltam,már drivert is lecseréltem de nem hangosabb.(egyszerűen nem lehet feljebb húzni) gondoltam jó lenne kicserélni benne a két kis csipogót vagy mi az. Szerintetek?

Medion 2001-es amit szétkaptam, de nem ebbe szánom ha működik, mindjárt megnézem a másiknak mi a neve

Amibe szánom ha jó annak az alaplapja : ABIT-IS 7
(#) patexati válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Vatera
(#) didyman válasza editrita hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Mindkettőben mennie kell az ATA lemezeknek mindenféle F6-illesztők nélkül. Nincsen a lemezen ATA password, egy rendesen működő, kipróbált példány?

NEm tudom hogy van e jelszó ugy kaptam, mi az a lemez maga a HDD ?
(#) belfi2 hozzászólása Szept 4, 2010 /

Hali! Ismét a Zalman táp.Reggelre áramszünet ide áramszünet oda nem indult a PC. :no:Visszatettem az eredeti tápot azzal pöcc-röff A Zalman műterheléssel kézzel indítva szintén jó.
(#) belfi2 válasza editrita hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Hali ! Ha van lehetőséged akkor próbáld meg beletenni egy másik gépbe a másodlagos mester beállításban aztán nézd meg a biosban látja-e majd a lemezkezelőben hogy ott is megvan-e, illetve tudsz-e rá írni vagy róla olvasni.
(#) szilva válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

A készenléti tápegysége rendben van a Zalmann-nak? Műterheléssel a készenléti 5V-ot is nézted?
(#) vladcepes válasza patexati hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Vatera-Vatera.De milyen néven keressem? Laptopba hangszóró?
(#) belfi2 válasza szilva hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Hali ! Nos arra nemigazán tudom hogy kellene rámérnem mert ha bontom a zöld- fekete kapcsolatot akkor minden leáll.Eddig indulgatott mostanra behalt. Van itthon ATXes PII lapom majd kísérletek rajta,Köszi!
(#) Kovidivi válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

A géped típusához megfelelő hangszórót keress, mert más gépből valót nem igazán fogsz tudni belepasszírozni. Ezek a "hangszórók" úgy ki vannak számolva, hogy egy fogpiszkáló sem fér mellé.
(#) vladcepes válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Aha-értem.Köszi.Ezek valami piezó hangszórók amik vannak a laptopba?Na de mindjárt szét kapom. Vaterán nincs.
(#) szilva válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Ha kiveszed a tápegységet a gépből, és úgy méred, akkor a lila vezetéken kell lennie az 5VSB fszültségnek. Ez mindig jelen van, ha a tápegység a konnektorba van dugva, és nincs kikapcsolva a főkapcsolójával (ha ven neki ilyen), tehát nem kell a zöld-fekete összekötés hozzá. Ezt a feszültséget mérd meg 5-10 ohm terhelés mellett. A legjobb lenne, ha szkóppal is meg tudnád nézni.

Ha a készenléti tápegység gyengélkedik, akkor lehet, hogy nem kap megfelelő tápellátást a vezérlés és emiatt nem tudod elindítani sem a fő tápegységet.
(#) belfi2 válasza szilva hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Köszi az útbaigazítást.Amíg benne volt a gépben addig a háló kártyán lévő ledek dolgoztak csak be nem akart indulni.Majd sort kerítek az ellenőrzésre,most a lányom gépét csinálom.még úgysem jött meg a proci addig rá ér. Majd beírom mire jutottam.
Hali
(#) Kovidivi válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Nem piezo. Egy normál hangszóró, de kicsi méretű. E körül van egy burkolat, ami kitölti a rendelkezésre álló teret, ez lesz a hangszóró "doboza". Én is úgy cseréltem ki a rossz hangszóróim, hogy szereztem asus laposból egy párat, szikével kivágtam a műanyagból a hangszórókat, és az eredeti "dobozba" beleraktam az újat. Persze az műanyagot kellett rendesen vágni, hogy beleférjen, mert nem olyan lapos volt, de szól. Úgyis hangfalon hallgatok zenét, de vészhelyzetben tökéletes
(#) eSDi hozzászólása Szept 4, 2010 /

Üdv!

Én is összefutottam egy érdekességgel...

Van egy kis szerver itthon, ROBO-678N a lelke. Ebben van két HDD.

Master - SAMSUNG SP1604N
Slave - MAXTOR 6Y120L0

Az alaplapi vezérlő ATA100-at tud maximum.
A Samsung ATA100, a Maxtor ATA133 maximális átvitel tud. Ha megnézzük, hogy mire van beállítva az átvitel akkor a Maxtor az ATA133-on megy, de a Samsung csak ATA66-on.

Szerintetek ez így, hogy fordulhat elő?
Ha letesztelem, akkor is kb ilyen értékek jönnek ki...
(#) vladcepes válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Ja szétkaptam,megnéztem kb akkora mint egy kis gombelem.Volt szétkapva egy Nokiából hangszóró része,az jól szólna csak nagyobb.Ja az lesz szerválok valahonnan aztán csinálok neki egy szervátültetést. Ez is szól de ez már hangya*****. . nem igaz,hogy nincs más szó..
(#) pipere1 hozzászólása Szept 5, 2010 /

sziasztok van egy Fujitsu Amilo L7320GW laptopom és sajna a cola ráömlöt azota semmit se csinál se káp semmi ledek se villanak fel töltövel se tehát semi mi lehet a baj elöre is köszönöm válaszotokat nagyon kezdö vagyok üdv
(#) Kovidivi válasza pipere1 hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

A baja az, hogy ráöntötted a kólát Vidd szervizbe, hogy takarítsák ki. Vagy csináld meg Te. Ha szerencséd van, akkor csak néhány átvezetés történt, ami miatt nem indult be néhány oszci, vagy hasonló, ezért el sem indult a gép. Tisztítás után talán visszaáll az eredeti állapotába. Ha nem, akkor valószínűleg alaplapcsere, 20eFt alatt nem úszod meg.
(#) pipere1 válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

szia köszönöm a gyors választ alkoholal törüljük át az alaplapot? csak az a érdekes hogy semilyen led nem ég s még a proci menti se mozdul inditásra a tápot kicseréltük ugyhogy a táp az tuti jo kérlek ha van ötleted segits ,,,,,holnap kiszedem s megtisztitok az alapot pontosan hogy ötlet ??
(#) Moderátor hozzászólása pipere1 hozzászólására (») Szept 5, 2010

Ennyire nem kell kapkodni!

Szóval kissé igényesebben írj, ha lehet erre kérni.

Akármennyire menő és trendi a tinik körében az MSN-es és a fészbúkos szleng, itt ezen az oldalon ez nem menő.

Minden létező pontot, betűt és vesszőt nem ellenőrzünk, de legyen már egy alap színvonal.
(#) Kawaszaky hozzászólása Szept 5, 2010 /

Sziasztok!

Adott egy PC tápegység ami kivan szerelve a gépházból.
Erős a gyanum rá, hogy a fenálló hibát ez a tápegység okozza 90%az esély szerintem. De nem merem kockáztatni, hogy ezt visszategyem és beüzemeljem.
Megtudom én azt oldani, hogy ez a tápegység elinduljon géptől függetlenül?
Megszeretném mérni a kivezetéseken, hogy leadja e a megfelelő teljesítményt.
Előre is megköszönöm, hogy elolvastátok és ha tudtok segítetek!
(#) didyman válasza eSDi hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Hol nézed meg az aktív átviteli módot, mi állítja ATA133nak? A sebesség mekkora és mi méri? Milyen oprendszer alól mutatkozik mindez?
(#) didyman válasza pipere1 hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Ha ennyire kezdő vagy, akkor nem javaslom a szétszedését, mert több kárt teszel azzal. A kóla rendkívül agresszív anyag magában is, próbálgatni sem kéne, hanem akkutól, táptól, alaplapi elemtől megfosztani minden más művelet előtt, azonnal szétszedni, alaplapot lekopasztani minden létező csatlakozótól és fóliától, majd a kólásodás mértékétől függően bevágni a csap alá, és némi enyhe szappanos rásegítéssel jó alaposan kimosni, áztatni. Ezután kb. 60-70 fokos sütőben szárítani legalább 10 órát.
(#) ptesza válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Igen . Meg hogy van-e rajta aktív partició. A hard disk sentinell nagyon jó program.
Következő: »»   95 / 1154
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem