Fórum témák
» Több friss téma |
Ezt most nem értem az adatlapjánn RA.0-RA.3-ig irja az AN.0-AN.3-ig a bemeneteket,ezeket nem lehet fölhasználni feszültség érték mérésére?
Valami ilyet szeretnél csinálni ?? Még nem próbáltam ki
de elvileg működhet
Épp az, hogy olyanban gondolkodtam, mint az enyém. 1 másodpercen belül megszámolja mennyi jel érkezett be, és azt kiírja. Ha bement 5, akkor mondjuk kiírná 5000rpm.
Ha 2, akkor 2000rpm. Elvileg miért ne működne?
A te progidnak az lesz a baja hogy 1 másodpercenként frissít
és villogni fog . A frekvencia -fordulatszám mérésnél mindíg egy számlálót töltünk a bemenőjellel , és annak a tartalmát iratjuk ki (a kellő ideig töltjük-majd egy átmeneti tárolóba töltjük ,és nullázzuk .)
De most nézegetem az én progim sem lesz jó
Mirefel villogna? A kijelzőt 1masodperc alatt frissítem, es az éppen levő bemenő jelet mutatja. Nincs olyan hogy ne mutatna semmit, hogy egy értek, es aztan semmi. akkor villogna, nem?
Nagyon látszik , az amikor Újraírja az értéket . (majd rájössz
ha beégeted és kipróbálod élőben .)
Sziasztok
Dmx 512 es protokolt kellene csinálnom... Elméletileg olvastam , megértettem. Csak azt sem tudom honnan fogjak neki. Valaki adjon valami ötletet hogyan fogjak neki .Legyetek szivesek.
Sziasztok.
A 10. lapon van egy-két elkezdett fordulatszámmérős program feltéve. Hátha hasznát veszitek. Sziasztok.
Észrevenni biztos észreveszem, Csak azt nem tudom miért csinálja. (Már volt is iylet, hogy csak villogott az egész program élőben) De miért is?
Hali!
Én most kezdenék bele egy kisebb projekbe és szeretnék olyat megoldani, hogy a számítógépem rs232-őn adjon parancsokat a pic-nek és előre meghatározott állapotba helyezze a kimeneteket. A problémám ott kezdődik, hogy nem teljesen értem a port működését...
Mert minden másodpercben újra írja az értéket , minden átírást meglát a szemed . Ha egy tárolóból íratod ki az értéket ,és 20ms a "mintavételezés" tehát a kiíratás 20ms en-ként történik akkor mint a mozgófílmnél nem látod a váltást mert a szemed nem tudja követni azt a frekvenciát
Ja a TV is minimum 50 hz-el frissít- de az újabbak már mind 100 hz -sek. Az 1hz (másodpercenként 1 ) az az autó index lámpájának a frekvenciája (jó-nemjó -jó- nemjó) persze hogy látod a villogást
A topic elején van erre példa...
Ott van hozzá a program a mi a PC-n fut. Rscheck.exe, keresd meg! A parsic-os progi is egyszerű, az én hozzászólásaim közt biztos van ilyen, amit keresel.
Tároló... Mi is a tároló? Nekem elsőre az RS tároló jut eszembe, de az szerintem nem az.
én "átmeneti tárolónak" multiplexert szoktam használni
Ha még valaki nem tudná, készítenék műszerfalat mocimba. Ki segítene az elkészítésében? Eddig ott tartok, hogy sebességmérő. (ne kezdjétek azzal hogy felesleges, én ezt akarom) Minimális kijelzés 1km/h, frissítési idő 0,5sek. Tehát, ha megyek 1km/h -val, akkor azt is jelezze, és majd 2,3,4,5. Tehát egyesével növekedjen. És a kilométer / óra kijelzése félmásodperc alatt frissüljön. A mérést, a bicikli kilométeróra alapjából szereztem. Egy HALL szenzor, és mágnes(ek) A kerekem, egy teljes körbefordulásnál halad 177 centit. a kerékre 12 mágnest kell felerősíteni, ahhoz hogyjól működjön. Az a lényeg, hogy félmásodperc alatt 1 jel érkezzen 1km/h-nál. De ez most nem lényeg, az a lényeg, hogy félmásodperces frissítéssel kellene megoldanom a kijelzést, 1km/h-nál 1 jel érkezik, 130km/nál 122jel érkezik. )130km/h max) Hogy is oldhatnám meg a kijelzést?
Hello, én is tervezek motoromra egy lcd kijelzőt.
Amit tudnia kell: hőmérséklet mérés, sebesség, több napi számláló- külön nullázható, átlagsebesség mérés, utolsó 10 indítás óta megtett út és idő, meg ilyen okosságok. Majd télen, ha nem lesz más dolgom nekiállok.
én már most foglalkozok vele. Nekem is KB ezeket tudná. Program elkészítésében kérnék majd segítséget.
Milyen hőszenzort tudnátok ajánlani, ami TO92 tokozású, és valaki meg tudná írni a programot hozzá parsicban, vagy akár magam is megpróbálkoznák vele.
lm35 dz 150 fokig mér és egyszerű ad beolvasás
így Próbáld ki hátha működik (a hőmérő biztosan jó)
a fordulatszám is kb90% os
És a hő milyen értéket mutat? Mert itt elég fura értékek jöttek ki. Mondjuk nekem sebeségmérő kellene, de az alap ugyanaz, viszont minimum 0,5sec alatt kell fognia a jelet. de Ott láttam, hogy van olyan, hogy számolja a jelet, aztán eltárolja, meg kijelzi, gondolom az is egy kis idő, nem? Akkor ha 0,5sek alatt befogja a jelet, érkezi még 0,5sek alatt kijelezni is?
A hőmérésnél azért jönnek ki fura értékek , mert az ad érték az lm érzékenységéhez van "beállítva" 150c' =1,5v
A fordulatszám mérőnél a tárolt érték folyamatosan látszik , viszont az átírás ideje ms-es érték ami a mérés pontosságát itt nem befolyásolja .
Nemigen értek (még..?) a PIC-hez, de tudom, hogy van benne memória, ami olyan, ha lekapcsolom a PIC-ről a feszültséget, akkor is benne marad a memóriába az adat. (EEPROM?..) Van valami ilyesmi nem igaz? Lényegében a műszerfal projekt, megtett kilométert szeretnék tárolni, és max sebességet, stb... Lehetséges ilyet?
Azon kívül. Kijelző világítását csökkenteni növelni. Tehát egy adott kimeneten alacsonyabb, vagy magasabb értéket adni, ami nyitná a tranyót. Ezt lehetséges?
Egy " nagyobb " piccel lehetséges (16f876-877)
PWM kimenet-el |
Bejelentkezés
Hirdetés |