Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Modulrendszerű, grafikus PIC programozás
Lapozás: OK   82 / 177
(#) issyke válasza Panhard hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Ezt most nem értem az adatlapjánn RA.0-RA.3-ig irja az AN.0-AN.3-ig a bemeneteket,ezeket nem lehet fölhasználni feszültség érték mérésére?
(#) kaqkk válasza jdani hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Valami ilyet szeretnél csinálni ?? Még nem próbáltam ki
de elvileg működhet

ford.PIC

(#) jdani válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Épp az, hogy olyanban gondolkodtam, mint az enyém. 1 másodpercen belül megszámolja mennyi jel érkezett be, és azt kiírja. Ha bement 5, akkor mondjuk kiírná 5000rpm.
Ha 2, akkor 2000rpm. Elvileg miért ne működne?
(#) kaqkk válasza jdani hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

A te progidnak az lesz a baja hogy 1 másodpercenként frissít
és villogni fog . A frekvencia -fordulatszám mérésnél
mindíg egy számlálót töltünk a bemenőjellel , és annak a tartalmát iratjuk ki (a kellő ideig töltjük-majd egy átmeneti tárolóba töltjük ,és nullázzuk .)
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

De most nézegetem az én progim sem lesz jó
(#) jdani válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Mirefel villogna? A kijelzőt 1masodperc alatt frissítem, es az éppen levő bemenő jelet mutatja. Nincs olyan hogy ne mutatna semmit, hogy egy értek, es aztan semmi. akkor villogna, nem?
(#) kaqkk válasza jdani hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Nagyon látszik , az amikor Újraírja az értéket . (majd rájössz
ha beégeted és kipróbálod élőben .)
(#) Gyuresz hozzászólása Szept 14, 2010 /

Sziasztok
Dmx 512 es protokolt kellene csinálnom...
Elméletileg olvastam , megértettem.
Csak azt sem tudom honnan fogjak neki. Valaki adjon valami ötletet hogyan fogjak neki .Legyetek szivesek.
(#) madazg77 hozzászólása Szept 14, 2010 /

Sziasztok.

A 10. lapon van egy-két elkezdett fordulatszámmérős program feltéve. Hátha hasznát veszitek.

Sziasztok.
(#) jdani válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Észrevenni biztos észreveszem, Csak azt nem tudom miért csinálja. (Már volt is iylet, hogy csak villogott az egész program élőben) De miért is?
(#) Gagyicom hozzászólása Szept 15, 2010 /

Hali!
Én most kezdenék bele egy kisebb projekbe és szeretnék olyat megoldani, hogy a számítógépem rs232-őn adjon parancsokat a pic-nek és előre meghatározott állapotba helyezze a kimeneteket. A problémám ott kezdődik, hogy nem teljesen értem a port működését...
(#) kaqkk válasza jdani hozzászólására (») Szept 15, 2010 /

Mert minden másodpercben újra írja az értéket , minden átírást meglát a szemed . Ha egy tárolóból íratod ki az értéket ,és 20ms a "mintavételezés" tehát a kiíratás 20ms en-ként történik akkor mint a mozgófílmnél nem látod a váltást mert a szemed nem tudja követni azt a frekvenciát
Ja a TV is minimum 50 hz-el frissít- de az újabbak már mind 100 hz -sek. Az 1hz (másodpercenként 1 ) az az autó index lámpájának a frekvenciája (jó-nemjó -jó- nemjó) persze hogy látod a villogást
(#) dcsabi válasza Gagyicom hozzászólására (») Szept 15, 2010 /

A topic elején van erre példa...
Ott van hozzá a program a mi a PC-n fut.
Rscheck.exe, keresd meg!
A parsic-os progi is egyszerű, az én hozzászólásaim közt biztos van ilyen, amit keresel.
(#) jdani válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 15, 2010 /

Tároló... Mi is a tároló? Nekem elsőre az RS tároló jut eszembe, de az szerintem nem az.

én "átmeneti tárolónak" multiplexert szoktam használni
(#) jdani válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 15, 2010 /

készítenél egy példát, hogyan gondolod?

Ezen talán érthető

tar.PIC

(#) jdani hozzászólása Szept 17, 2010 /

Ha még valaki nem tudná, készítenék műszerfalat mocimba. Ki segítene az elkészítésében? Eddig ott tartok, hogy sebességmérő. (ne kezdjétek azzal hogy felesleges, én ezt akarom) Minimális kijelzés 1km/h, frissítési idő 0,5sek. Tehát, ha megyek 1km/h -val, akkor azt is jelezze, és majd 2,3,4,5. Tehát egyesével növekedjen. És a kilométer / óra kijelzése félmásodperc alatt frissüljön. A mérést, a bicikli kilométeróra alapjából szereztem. Egy HALL szenzor, és mágnes(ek) A kerekem, egy teljes körbefordulásnál halad 177 centit. a kerékre 12 mágnest kell felerősíteni, ahhoz hogyjól működjön. Az a lényeg, hogy félmásodperc alatt 1 jel érkezzen 1km/h-nál. De ez most nem lényeg, az a lényeg, hogy félmásodperces frissítéssel kellene megoldanom a kijelzést, 1km/h-nál 1 jel érkezik, 130km/nál 122jel érkezik. )130km/h max) Hogy is oldhatnám meg a kijelzést?
(#) Panhard válasza jdani hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Hello, én is tervezek motoromra egy lcd kijelzőt.
Amit tudnia kell: hőmérséklet mérés, sebesség, több napi számláló- külön nullázható, átlagsebesség mérés,
utolsó 10 indítás óta megtett út és idő, meg ilyen okosságok. Majd télen, ha nem lesz más dolgom nekiállok.
(#) jdani válasza Panhard hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

én már most foglalkozok vele. Nekem is KB ezeket tudná. Program elkészítésében kérnék majd segítséget.
(#) jdani hozzászólása Szept 19, 2010 /

Milyen hőszenzort tudnátok ajánlani, ami TO92 tokozású, és valaki meg tudná írni a programot hozzá parsicban, vagy akár magam is megpróbálkoznák vele.
(#) kaqkk válasza jdani hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

lm35 dz 150 fokig mér és egyszerű ad beolvasás
(#) jdani válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Hogyan is működik?...
(#) kaqkk válasza jdani hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

így Próbáld ki hátha működik (a hőmérő biztosan jó)
a fordulatszám is kb90% os

ford.PIC

(#) jdani válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

És a hő milyen értéket mutat? Mert itt elég fura értékek jöttek ki. Mondjuk nekem sebeségmérő kellene, de az alap ugyanaz, viszont minimum 0,5sec alatt kell fognia a jelet. de Ott láttam, hogy van olyan, hogy számolja a jelet, aztán eltárolja, meg kijelzi, gondolom az is egy kis idő, nem? Akkor ha 0,5sek alatt befogja a jelet, érkezi még 0,5sek alatt kijelezni is?
(#) kaqkk válasza jdani hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

A hőmérésnél azért jönnek ki fura értékek , mert az ad érték az lm érzékenységéhez van "beállítva" 150c' =1,5v
A fordulatszám mérőnél a tárolt érték folyamatosan látszik , viszont az átírás ideje ms-es érték ami a mérés pontosságát
itt nem befolyásolja .
(#) jdani hozzászólása Szept 21, 2010 /

Nemigen értek (még..?) a PIC-hez, de tudom, hogy van benne memória, ami olyan, ha lekapcsolom a PIC-ről a feszültséget, akkor is benne marad a memóriába az adat. (EEPROM?..) Van valami ilyesmi nem igaz? Lényegében a műszerfal projekt, megtett kilométert szeretnék tárolni, és max sebességet, stb... Lehetséges ilyet?
(#) kaqkk válasza jdani hozzászólására (») Szept 21, 2010 /

Igen lehetséges .
(#) jdani válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 21, 2010 /

Azon kívül. Kijelző világítását csökkenteni növelni. Tehát egy adott kimeneten alacsonyabb, vagy magasabb értéket adni, ami nyitná a tranyót. Ezt lehetséges?
(#) kaqkk válasza jdani hozzászólására (») Szept 21, 2010 /

Egy " nagyobb " piccel lehetséges (16f876-877)
PWM kimenet-el
Következő: »»   82 / 177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem