Fórum témák
» Több friss téma |
olyan kapcsolást szeretnék ami 87.5-108mhz-en stereó fm adást tud produkálni és lehetőleg olyan 10-18w-on
kizárólag csak nézegetésre
Itt lenne egy kapcsolás:
15-18W-os rádióadó
Itt a fórumon rengeteg topik van ami ezzel a témával foglalkozik. Keress rá és sok mindnt fogsz találni!
Amúgy gondolom nagyon egyszerű lenne a jó és olcsó és még jól is szoljon... kis segítség, hogy ne keljen sokat keresgélni: Bővebben: Link ezt a topikot nézd át! ott van sztereó adó, az ic 200 forint...
15-18w-os adód ismerem de nem stereó
ez a ba1404-el ellátott ic-s adó hány wattos?
Hello! Ahhoz hogy stereo legyen kell egy st kóder, ami mpx jelet állít elő az adó számára!
és akkor ennek a urh kodernek a kimenetét rákötöm az adó bemenetére és kész?
Igen, ha érdekel, hogy működik tudok feltenni anyagot róla.
Tehát így működik a stereo hangátvitel.
Sziasztok
Hm... 15-18W-os adó? Az már egy fél alföldi megyét besugároz... TaTa
ha a közelben van egy átjátszó és ha az a jelemet megkapja akkor tovább küldi?
az rds-hez folyamatos gépközelben kell lennie vagy ha egyszer beprogramozom akkor megartja?
thx
Sziasztok!
A második hozzászóláshoz csatolt kapcs.rajzot én már KB 2 éve megcsináltam de az oscillátorát az istenért nem tudtam elinditani,ha valaki megcsinálta ezt és talizott hasonló problemával az léci irjon. A stereo multiplexerről pedig az Rádiótechnika Évkönyve 99-es számában talál leirást és kapcs rajzot is,ez van itt a fórumba belinkelve. Ezt a dolgot én most ugy akarom megoldani,hogy autóhifi boltokban kapható CD játszóhoz MP3 lejátszóhor csatlakoztatható mini FM rádióadó amivel egy külső jelforrást lehet az autó rádióján halgatni vezeték nélkül.Ezek a kis mini adók szintézer vezéreltek,beépitett multiplexerük,hifi minőségü jelátvitelük van és kb 10E Ft az áruk.Na egy ilyenhez akarok egy végfokot hozzátolni és mehet a menet,mondjuk a fenti kapcsi rajz meghajtó és végfokát. Ha valakinek ennyit megér akkor egy próbát meg lehet ejteni,én már túl vagyok egy pár házi épitésü kütyün és kiváncsi vok egy ilyen összeálitás hogyan mükszik.
A kérdésem a következő lenne van egy rádió adó aminek nem tudom a tekercsének az értékét csak azt hogy 3.5-4 ment egy 3-4 mm-es átmérőre (lehetőleg ferit magra) de szeretnék gyári alkatrészt használni mint a képen is. Ha valaki meg tudná mondani a vagy ki tudná számolni tekercs értékét az jó lenne. Előre is köszönöm.
Hello, a tekercs induktivitását szeretnéd tudni?
A csomagban biztos van egy kis kondi, amit a tekerccsel párhuzamosan kell kötnöd, talán 10-22 pF. Ennek az értékével 90 MHz sávközépre számítsd ki a tekercs induktivitását, pl. sárga színjelzésű maggal.
Ha ilyet csinálsz, a képleteket úgyis tudnod kell.
Ez nem csomag ezt én rakom össze.
Ott van az L1 mellett a 10 pF, azzal számolj.
Nem tudod a mag értékét... u rel...
Kb. 0,3 uH a tekercs 90 megára.
másik képlet: ( rendezd L-re )
és ha trimer kondit rakok be a 10pF-os helyére akkor állíthatom is a tekercs babrálása nélkül ugye jól mondom?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |