Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „tény:10%-os a zöld dpss hatásfoka” Kristályfüggő. Egyébként ha profin meg van csinálva Nd:YVO4 és KTP-vel is el lehet érni 20%-ot.
El lehet érni,meg lehet csinálni.
Sajnos nekem már rég nem olyan a türelmem és az ujjaim is remegcsélnek,sosem lennék rá képes. De egy ócska pointeres kombinált kristállyal nem érdemes szenvedni. Legtöbbjében 1*1-es a keresztmetszet,amivel 300-500mW pumpálással max 30-60mW zöldet lehet kivenni. 'Vastagabb' kombinált kell ennél nagyobb teljesitményhez szerintem 5W és YAG.Na ebben van a kihivás(meg ez esze elmenetelés is)
Nagyobb teljesítményeknél nem lehet kombinált kristályt használni, azt csak a kínaiak találták ki, hogy tömegével gyárthassák a "jobbnál jobb" lézereket. Én egy 10W-os zöldet akarok építeni, talán jövőre összejön.
Dióda sorozatgyilkolónak tökéletes, 10 lézerfizikus közül 9 ezt ajánlja.
Áramgenerátor mi? De ha van a modulon minek? Poti is van rajta azzal tudom majd állítani is az erejét... Amúgy is csak 2.4V-on fog menni... Meg nem is órákon át akarom hajtani max percekig...
Hát akkor én nem szólok bele. Nyomasd neki
Most neked miféle lézered is van? A gyári kínai pointerekben nincs áramgenerátor csak egy ellenállás és egy kondi és kész.
És az amit la rajzoltál eléggé "fura" minek 2db kapcsoló? Pláne kulcsos,ha mondjuk egy 100W-os lézert akarsz működtetni még meg értem de így.
:wilting: :bohoc: :peace:
Jó mindegy.
Felőlem.
Csak ne akarj 5mW.os áramgenerátorra 100mw-os lézert hajtani! Most furán néznék ki ha az 1W-os diódámat meghajtanám 5mW-os áramgenerátorral Inkább csinálj neki egy normálisat kb 500HUF-ból ki jön nyákostul!
Mért mitörténik, ha kisebb generátorral megy?
És mégis hol tudok szerválni egy áramgenerátorhoz cuccokat?
Ez fájt!
Boltban pénzért vagy webáruházakban. Mi van ha kisebbről hajtod? Kisebb lesz a lézered teljesítménye illetve gajra vágod mindkettő!
Tök jó ezt olvasni!
Szerintem nem lenne baj, ha áramgenerátor, illetve lézer építés előtt kicsit elektro alapokkal megismertetni a srácot.
Igen jónak jó olvasni...
Hát de ha 5mW-ól akar 100mW-ot csinálni az már durva. Egyébként van valakinek olyan kapcsolása amin az áramot meg a feszültséget is tudom szabályozni mármint áramgenerátorban? A Skoryféle áramgenerátort ajánlom neki mivel én is ezt használom és nálam elég jól megy. [OFF] Bár én is így kezdtem páréve azt gondoltam,hogy ha váltó megy a greatzba akkor visszafelé is működik azaz ha egyen megy be akkor váltó jön ki! Most pár száz forintból jó kis szabályozható áramgenerátort lehet építeni.[OFF]
minek akarsz feszültséget állitani az áramgenerátoron?(egyébként csak ugy nem lehet)
Ha növeled az áramot,ne legyünk offolósak,egy dvd-ből kiszerelt diódán,akkor az azon eső feszültség is nőni fog. Tessék,máris változtattad a feszültséget. Ha szeretne foglalkozni a lézerekkel,ne keseritsétek el ilyenekkel,hadd gyakoroljon,inkább többször és nyomatékkal hivjátok fel a figyelmét a veszélyekre
Ezek szerint van legalább 25W-os infrád.
Woahhh
Nekem most nem DVD-s lézerekhez kellene az az áramgenerátor,hanem más különböző lézerekhez.
Feszültséget azért akarok állítani mert vannak olyan diófák is amik pl 3V-tól mennek...
A dióda feszültségét nem tudod állitani,ez a belső ellenállásától és a rajta átfolyó áramtól függ
pl: egy infra 808nm dióda max 2V-on megy az üzemi áramán,a dvd-s dióda viszont 3V-on megy...és mindez egy és ugyanazon áramgenerátorral,és ugyanazon a meghajtóáramon(legyen mondjuk 300mA) Más érték lesz a Powerled-nél Bármilyen megbizható áramgenerátor jó lesz,csak a kimeneti áramot birja a végfok /fet/tranzisztor/akármi A generátor kapjon legalább 3V-val több tápfeszt(az áram monitor ellenállaton eső feszt is érdemes figyelembe venni) mint a dióda üzemi feszültsége és legyen áramtartalék is Egy a biztos:legyen kéznél a dióda adatlapja,találomra nem érdemes áramra kötni.
Sziasztok Tudna valaki abban segíteni hogy a Philips dvd írókban milyen típusú olvasó fej van Csak azért lenne érdekes mert az asztali írókban VAM8020-as-ok vannak és van belőle 2 ami fej hibás és a fejet nem lehet beszerezni Ara gondoltam ha a számítógépbe való írók valamelyikébe ugyan ilyen lenne akkor olyat vénék csak nem tudom hogy milyen van bennük Segítségeteket előre is köszönöm Üdv Gyula
Kiszedtem egy DVD-s diódát és beletettem egy pointer házába.
Teli van apró fénypöttyel a sugár környéke. Egy ecsettel próbáltam porolni, de semmi. Mit tudok vele tenni ?
Szennyeződés vagy a kollimátoron,vagy a dióda kilépő ablakán.
Egyiket sem szerencsés tisztogatni,legtöbb esetben csak ront az ember vele.
Sajnos,nem hinném hogy egy számitástechnikai és egy otthoni felhasználásra szánt optikai meghajtó pick-upjait csereberélni lehet egymással.
A sugár az kb 5 mm míg a fénypöttyök kb 20 cm ...
De mégis mit tudok vele tenni ? Nem lehet lemosni izopropillal ?
desztilált viz és porfúvóka(műanyag lencsét szigoruan tilos tapizni,mert arra is érzékeny ha csak ránézel),de ha lehet akkor a szabadban,vagy pormentes helyen.
Amugy nekem ilyen volt,mint a fényképeden,mikor lepárásodott a lencse,bár az elmúlt.... A diódát nem tudom mivel lehetne megtisztitani.Talán egyszer kipróbálom,hogy egy még működő 8x diódát belevágok higitóba és utána beüzemelem.Talán az ablakon nem ázik be...
Lehet, hogy rájöttem a dologra.....
Szóval éppen az RGB diódák áramgenerátorait állítgattam amikor véletlen a kék helyett a pirosat tekergettem aztán lehet, hogy kapott vagy 370 mA-t és attól szétégett a belseje, bár még lézerként viselkedik nem piros ledként, de szerintem megsinylette a dolgot... Lehet kell bontanom egy újabb DVD-t...
Annyifélém van, hogy már nem vagyok benne biztos, talán egy NEC ND3530..
Szerintem ez max 16 szoros lehet.
Létezik RGB lézer is?
Képet mutass már egyről. |
Bejelentkezés
Hirdetés |