Fórum témák
» Több friss téma |
Én is kétlem mivel TO-5-ös tokozás. Az írókban meg szerintem TO-18-as van?
Azért meg néznék egy írót amibe fékwattos van.
hát akkor a legegyszerűbb teszt,ha áramot és feszültséget mérsz a a TO-5 vs. DVD-s lézereken
De a dvd-s lézer kb 420mA-en éri el a csúcsot,ha ennél többel hajtod a To-5-öt és a fényerő még mindig növekszik,jó eséllyel van egy 300 vagy 500mW-os diódád! bár nekem lenne egy
Most ami van 725mA-en 1,5V-ot kap. Elég szépen kel hűteni.
Majd ha lesz egy DVD lézerem akkor azt is ki próbálom. De sajna ehhez még nincs optikám így nem tudom mit gyújt meg.
szerintem elirtad:1,5V-on nem sugároz a dióda.
Mérjünk egy kicsit: 20x dvd dióda,vörös(660nm),a diódával párhuzamban 10kohm +1µF forrasztva,kettő DMM-vel mérve egyidőben 50mA - 2,05V 75mA(küszöbáram)- 2,095V 150mA - 2,34V 300mA - 2,69V 420mA - 2,95V és végül 500mA - 3,098V e fölé nem emeltem az áramot A fényerő 390mA után jelentősen emelkedik. 420mA után nem változik,vagy nem látni. Gyufásdoboz méretű mart alutömb hűti,ami a teszt után 3 perccel már bőven kézmeleg volt(TEC hűtés fejlesztés alatt) Kb. ezeket az értékeket kellene mérned Neked is egy dvd lézeren. 1.5V-ot keveslem hogy beinduljon a lézersugárzás(az infrák is 1,8 környékén nyitnak)
Egyébként meddig bírják a diódák a hőmérsékletet?
Csak azért kérdem, mert sose voltam biztos benne, hogy most meleg vagy nem meleg. Kint -10fokban, viszont folyamatosan hajtani kell mert "lefagy"...
Jah, a másik.
Mi a különbség az maH és a mA között??? :awink:
Nem DVD író lézerem van csak azt mondta akitől vettem,hogy az de TO-5-ös nincs DVD-ben.
Igen elírtam mert rosszul mértem 2,95V 720mA-en ennyit tudok mérni. elég szépen fel melegszik amit majd rendesen hűteni is kel. Szerinted hány mW-os lehet kb? varganorbert mA az az áram erősség a mA/h meg az,hogy mennyit fogyaszt óránként vagyis "milliamperóra". Mint KW/h,MW/h...
Gondoltam csak nem voltam biztos benne...
hogy hány mW lehet a kimenője,ez csak LPM-vel lehet megállapitani.,vagy az adatlapjáról
Ezek nélkül csak a szerencsében bizhatsz,hogy nem hajtod túl Érdemes utánanézni,mennyi a maximális feszültsége ezeknek a lézereknek (300 ill 500mW ) és teszt közben folyamatosan figyelni,nehogy fölémenj! Ebből a diódán eső feszültségből és az áramerősségéből majdnem biztosra meg tudod állapitani milyen teljesitményre gyártották
ezen a diódán csak annyi van,hogy:644 és pici számokkal-betűkkel,hogy TOLD9231. ezekből ara következtetek,hogy 644nm-es.
Esetleg az adatlapot letöltve egyből látszik, hogy a TOLD9231 670nm-es dióda és 5mW.
Ha jól olvastad le a kódot,akkor a 720mA valószinütlen
Esetleg 72,0mA,mert az 5mW-osok ennyivel mennek(max 95mA) Bár az 5mW-os diódák nem 9mm-es tokban vannak,szóval...
Akkor valaki hülyeséget irogat, mert a TOLD9231 5.6 mm-es.
Na akkor,hogyan bírta a 2,5V-ot 720mA-en?
Csinálj róla videót, amin megmutatod a diódát (valóban az-e a dióda) és, hogy 720mA-rel hajtod.
Hiába csinálok videót mert ha fel teszem nem lehet megnyitni! És mit videózzak le neked rajta?
Nem jó lézer diódát olvastam le bocsánat! Amiről le olvastam az valóban 5mW a másikon azt lehet olvasni,hogy LD 808 500 ez mit takar?Erről a diódáról lenne szó,elég szép piros fényt csinál de kamerán semmi sem látszik csak egy folt.
Ez így elsőre egy 808 nm 500 mW.
Még jó hogy nem tetted tönkre ezt is, mert hogy nem elég erős a fénye. Erős az csak infrában. Meg akarsz vakulni teljesen ? Hagyd már ezeket az infra lézer diódákat a csudába.
Láttatok már fehér lézert? Nagyon komoly...
http://www.youtube.com/watch?v=5rJkOlQLA0w Van pointerben is! http://www.youtube.com/watch?v=wlT7D1g5074&feature=related
Ezt inkább RGB lézernek hívnám.
Igen, de akkor is fehér!
Egyébként feketét lehet keverni? Nem tudom elképzelni, hogy nézne ki...
Mit is szeretnél pontosan ? Fekete fényt... Oltsd le a lámpát
A fehér csak egy darabig látszik fehérnek. Gyakorlatilag pedig lehetetlen úgy összeépíteni, hogy messzebb is fedje egymás a 3 szín minden irányból.
Na csináltam képeket elég durván világít,Bele azért nem néztem mert biztos ami biztos.
Szép fehér foltot csinál. Egy adatlapot linkelnél?
Nekem is egyre jobban tetszik hogy mindíg minden félre van olvasva, persze csak véletlenül... videót meg nem lehet megnyitni nevettem egy jót Végén kiderül hogy 200W-os gázlézere van
Ami diódád van az valóban 500mW-os,csak épp 808nm-es tartományban,ami az emberi szem számára láthatatlan(infravörös fény)Üzemi árama 550mA ,legközelebb ne nagyon vidd e fölé,a 700mA-t pedig főleg hogy kerüld!
Csak óvatosan ezzel a diódával,bár vöröses fényt bocsájt ki,ami gyengének tűnik,de a valódi veszély pont ebben van hogy csak tünik annak! Kollimálás nélkül is kötőhártya gyuszit kaphatsz,de ha lencsét teszel elé,azonnal megvakulhatsz! Ezzel a diódával állitják elő a zöld szinű lézersugarat,egy(több) kristály és optikai elemek segitségével. Használhatatlan,ha nem tudod mi is amit a kezedben tartasz. A kamera pedig azért látja világos foltnak a fényét,mert az ő "szeme" érzékenyebb az infra(vörösön túli) hullámhosszokra,mint az emberi szem.
Szia. Feketét nem lehet keverni. De az angolok az infra fényre azt is szokták írni, hogy black light.
azt tudom,hogy így is meg vakít mert én nem látom de a szemem be fókuszálva azt a fényt és a retinákat szépen elégeti.
Majd szerzek egy modult amibe jó a TO-5 és zöld kristály van benne és meg nézem miféle lesz is. Én olyan 150-200mW-ot gondolok zöldben. Szerintetek menyi lesz majd? Ha van valakinek elfekvőben ilyen modul írhat valamint DVD író lézer is érdekelne.
Ha csak ugy beleteszed talán 1-5 mW
Ha beállitod,sok türelemmel és nagyon tiszta munkakörnyezetben akkor a legoptimálisabb esetben 50mW zöld + a 808nm-es teljesitmény a kimeneten(ha nincs infraszürő a kimeneten) ez tény:10%-os a zöld dpss hatásfoka |
Bejelentkezés
Hirdetés |