Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TDA1558Q
Témaindító: Vassjozsef01, idő: Ápr 2, 2008
Témakörök:
Köszönöm szépen!
a 10+ nálam több mint 10et jelent
Ez az erősitő mennyire torzit ha megépitem?
A videó alapján természetesen, hidba, hogy stereo legyen.
Az IC adatlapján megtalálod az ez irányú adatokat is.
Persze attól függ, mennyire hajtod meg, mekkora teljesítményt akarsz kivenni belőle. A 2*22W-ot 10%-os torzítás mellett adja le, de szobába felesleges "full"-on hajtani. Azt pedig gondolom tudod, hogy a torzítás arányos a kivett teljesítménnyel.
Köszi a választ. Holnap megveszem az alkatrészeket, és megpróbálok valami jót alkotni
Addig hajtanám természetesen ameddig szépen szól, a torzitást azt úgy értettem, mint mondjuk valami gerjedés.
Én megépítettem próbapanelra, azon picit zúgott, de martam hozzá nyákot, abba beültetve szépen szól, nem zúg, nem gerjed, mondjuk nyersen van egy alap sistergés, mint amikor maxra tekered a hangerőt egy hifin és nem játszol semmit, de vagy rakok majd elé egy ellenállást, vagy majd egy hangszínszabályzó megoldja
Ha akarok hozzá potmétert, akkor azt elég a kimenetek elé bekötnöm?
Üdv.
Nem a bemenetre kell kötni a potmétert. A rajzon jelölt módon.
Igazából szerintem építs egy hangszínszabályzót hozzá (itt a kapcsolások közt találod az lm1036ost, én is azt építem épp), mert attól még hogy hangerőszabályzó lesz rajta, a hangja még egy picit "nyers" lesz, kivéve ha van jó hangszínszabályzó a hangkártyádhoz (a winampé nem az).
Hello!
Tegnap megépitettem a hidalt változatot, ráadtam a 12V-ot de ahogy rácsiptettem dobott 1 szikrát, mivel a +ág figyelmetlenségből a nyákon összeért a -al. Ezt a réz részt lekapartam, de igyse szólal meg. Tönkremehetett benne valami ezalatt az 1század másodperc alatt? Még arra gondoltam, hogy a 2. hibalehetőség az lehetett, ahogy a bemenet megy. A kábel eredetileg egy stereo rca volt, a másik végén meg egy jack dugó(ez maradt meg) Az rca rész lett róla levágva. Ezt úgy kötöttem be, hogy blankolásnál a belső piros vagy fehér szinű vezetéket kötöttem +-nak, ami pedig körülötte volt az a negativhoz. Ez igy van jól?
Még annyit, hogy ami a mute funkciót vezérlő dióda azt nem kaptam, helyette egy kicsivel nagyobb lett beleforrasztva. Most nemtudom leolvasni, hogy pontosan, milyen, pont úgy van beforrasztva, hogy nem látom...
Vagy esetleg ezt a funkciót valahogy ki lehet hagyni az egész kapcsolásból?
A mutet azt én konkrétan összekötöttem a többivel (szóval azthiszem 5-11-12 láb összekötve, de ezt csak fejből írtam, nemtudom melyikek, és ez közvetlenül a két kondin keresztül a +12-re. Nekem nem kell mute. Amúgy nekem is szokott néha szikrázni, amikor rákötöm az aksira, de mondjuk lehet, hogy azért mert tegnap előtt éjjel a normafán kötöttem be, és nagy volt a páratartalom
Hali!
Szinte teljesen mindegy a dióda, akár el is hagyhatod, attól még működni fog. De mutatnál két jó képet a panel két oldaláról, talán többet tudunk mondani a hibát illetőleg.
holnap majd lefényképezem, ami itthon van gép ez nem auto focusos és nem kivehető rajta, hogy milyenek a dolgok.
Sziasztok, meg szeretném építeni ezt az erősítőt hidalva, csináltam is neki nyáktervet (Titi tervét átrajzoltam, hogy legyen benne egy poti is, ezúton is szeretném neki megköszönni a pompás cikkét az erősítőről). Tehát a kérésem az lenne, hogy valaki legyen olyan kedves nézze át. Köszönöm, Simon.
( a nyák terven nincs felső oldalon réz, hanem sima vezeték lenne, nem jöttem rá hogyan lehetne ennél értelmesebben, illetve a poti sztereó, csak nem találtam az eagle könyvtárában )
Találkozott már valaki olyan hibával ezzel az IC-vel és kapcsolással hogy üresjárásban azt mondogatja viszonylag halkan hogy "búú-tütü...búú-tütü, stb."?
Én már kifogytam minden ötletből, különösen hogy ezt leszámitva tökéletesen működik...
Szia! Bezavar egy közeli mobilátjátszó. A bemeneteket hidegítsd le 1nF-os kerámiakondenzátorokkal.
Esetleg számítógép? Bemenet-hidegítéssel megszűnik ez a hang?
Hali!
Arra ügyelj, hogy a hűtőborda elférjen majd a hangszóró kimenetek csatlakozásától.
Hali!
Vedd le a bemenetéről a "búú-tütü" hangforrást! Viccet félretéve, nem valamelyik kondi hibás? 2 vagy 4 csatornás változat?
Köszönöm a választ , át is kell kicsit pakolásznom, ha minden jól megy estére megépítem Jót hétvégét! Simon
1 csatornás. Azaz sub-basszus hidalva két hangszórót compaund hajt meg. Eleve aluláteresztővel kezdődik, de a "búú-tütü" az ott van még a benetet rövidrezárva is...
Segítsétséget kérnék, összeraktam az erősítőt de nem akar működni.nem a forrasztásokat átnéztem és nem találtam semmit, egy pc tápról menne.tt van pár kép
Üdv!
A 15-ös lábat (reference voltage) én úgy nézem földre kötötted, pedig hídkapcsolásnál az féltápfeszen van. Egy sima kondival hidegítheted felé, de GND-re ne kösd
elvben nincs bekötve egyáltalán az a láb, ha hídban van muszáj bekötni?
bocs, nem tudok számolni kipróbálom amit mondasz, köszönöm mod: egyszerűen elvágtam a 15-ös lábat de még mindig semmi:S
Üdv!
Mérd meg hogy ezen a lábon féltápot mérsz-e! Mert ha nem annyit akkor szerintem kuka az IC.
Ha elküldenéd a nyáktervet az is sokat segítene (az eagle fájlt). Nem kellene azt a képet bogarászni.
Sajnos nincs mérőeszközöm,ezért mondjuk egy leddel tudom kipróbálni,jobb ötletem nincs:S a nyáktervet mellékeltem
Üdv!
Átnéztem a tervet, elvileg működnie kellene. Szóval valamilyen nyák hiba lehet vagy forrasztási hiba. Műszer nélkül nekem elég reménytelennek tűnik rájönni a hibájára. Első dolgod legyen beszerezni egyet . Meg kellene mérni a tápfeszt (nem túl magas, nem túl kicsi-e), a Vref lábon van-e féltápfesz, a mute/stdby lábon mekkora fesz van, és persze szakadást és zárlatot is kellene keresni a panelon. A nyákterv azért nem az igazi azt meg kell hagyni, a DRC dobott rá vagy 100 hibát, de ettől függetlenül működnie kellene. Az egyetlen hiba az amit már írtam előzőleg hogy a 15-ös Vref lábat földre kötötted. De én sem vagyok tévedhetetlen, több szem többet lát! |
Bejelentkezés
Hirdetés |