Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1516 / 3607
(#) zolika60 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

A dízelek tálán akkor is mennek.
(#) _ampervadasz_ válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Ha rajtam múlik az sem!
(#) szamóca válasza Tarbur hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

(#) SzervízMacska hozzászólása Jan 12, 2011 /

Sziasztok, pihenősök! Nem írok gyakran ide, de tegnap reggel olyan banális eset történt velem, hogy ki kell írnom magamból. Barátom autójával hajtottam rá az Erzsébet hídra, és egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy az égből egy kocsikerék repül felém. Elég sűrű volt már a forgalom, semmit sem tudtam tenni. Igazából egy lélegzet vételnyi időm sem maradt, már csattant is a kocsi elején. Természetesen félreálltam, és pislogtam körbe, hogy ez vajon honnan jöhetett? Az előzőleg mellettem haladó rendőrök is megálltak, kérdezték, ez mi volt. Én sem tudtam, ugyanúgy, mint ők. Nézem a kocsi elejét: fele hiányzik, fényszóró kiszakadva stb. Összeszedtem az elhagyott rendszámot és a repülő kereket, majd gyorsan elindultam a budai oldal irányába, hátha meglelem a kerék nélküli járgányt. Sajnos sehol sem leltem. Az volt a szerencsém, hogy az autó történetesen taxi, így időközben segítséget tudtam kérni rádión a tettes megtalálásához. Néhány perc elteltével egy kolléga jelezte is, hogy a pesti oldalon látott egy 3 kerekű kis Polskit vesztegelni. Gyorsan odamentem. Elismerték a károkozást és nagyon sajnálkoztak. Az is kiderült, hogy 3 nappal előtte (!!!) vizsgáztatták a polákot, de a motorja kifeküdt, s éppen szerelőhöz vontatták volna, mikor a kerék is elengedte magát... Ilyen autók levizsgáznak. Ezúton is gratulálok az NKH-nak! A lényeg, hogy meglett a bűnös, így legalább nem nekem kerül százezerbe a renoválás.
(#) SzervízMacska válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Ezt már nem is firtattam. Beértem annyival, hogy elismerte...

Ő is jól járt, mert a végén visszaadtam a kerekét.
(#) DuMatyi válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Erre a volt osztálytársam apja azt szokta mondani: Az autó áll, a forgalmi meg megy (benne a 10ezressel ) a műszaki vizsgán.
(#) SzervízMacska válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Én is tudom, de szomorú, hogy így veszélyeztetik a forgalom többi résztvevőjének a biztonságát. Sajnos, láttam már ilyen vizsgát élőben is. Egy szegény Tipo volt az alany a Mozaik utcai vizsgaállomáson. A mellettem lévő sorba állították. A sofőrje, egy termetes asszonyság minden erejét összeszedve eltekerte a kormányt, hogy az udvar végén ráforduljon a vizsgasorra. Közben hallatszott néhány reccsenés, koppanás, majd kifordult a kerék. Lett is hirtelen nagy nyüzsgés körülötte: ezek a nap mint nap ott "ténykedő" tízezres nepperek pillanatok alatt visszadrótozták a helyére a kereket. Szépen átdöcögött a néni a csarnokon, s a kijáratnál már ragasztották is a rendszámára a friss érvényességet tanúsító matricát... Gondolom, felárat nem felejtettek el kérni. A kocsi ezután lábon hagyta el a vizsgaállomást.
(#) DuMatyi válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Ezt eddig humorra vettem, az apuka szövegén jót röhögtem. Viszont látom, hogy nem a szokásos "füllentés" volt.
(#) nagy hoho hozzászólása Jan 12, 2011 /

Pár éve egy felpattant kő miatt megrepedt a szélvédőm.Kétszer ment át úgy a vizsgán, hogy 5000.- Ft jattot adtam. Ezek szerint lehet repedt szélvédővel is közlekedni. Akkor még 52000.- Ft lett volna a csere. Tavaly lett kicserélve 38000.- FT-ért
(#) DuMatyi válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Mi az oka a lefelé mozdult áraknak? A szélvédő üveg bizony nem lesz olcsóbb.
(#) SzervízMacska válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Több cég foglalkozik vele. Nyomják le az árat, hogy tőlük vedd. Amúgy meg, minél öregebb a kocsi, az üveges annál inkább szeretne megszabadulni a készlettől, enged az árból... Sima mezei piacgazdaság. 38-ért is volt rajta haszon bőven - elhiheted.
(#) nagy hoho válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Az okot nem tudom, itt keleten minden drága. Dunakeszin lett megcsináltatva.
(#) Ricsi89 válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Mi is úgy vettük az autót valamikor ,hogy volt két kőfelverődésből származó kis apró repedés a szélvédőn. Első műszakin átment simán, nem szóltak érte, másodikon meg belekötöttek. De mivel ez már akkor is 20 éves autó volt, valami 15-20000Ft-ból megvolt a csere. Most is volt műszakin decemberben, kb 1 hétig csináltuk előtte, hogy ne legyen rajta semmi hiba, át is ment. Volt vele munka rendesen, hátsó rugótányérok szétrohadva, felette a nyúlvány is. Flex, 2-es lemez, jó sok faragás és hegesztés után tökéletes. Mivel a nyúlvány négyszögprofil, és annak csak az alsó oldala volt rossz, így nem akkora gond a javítás. Csak épp olyan hülye formája van, hogy még ívesen kellett vágni a lemezt. Flexel nagyjából ki kellett vágni, majd köszörűvel méretre igazítani. Pont tegnap láttam egy Suzukit, kb 10-15 éves lehetett és szó szerint nem volt rajta küszöb, csak a helye. Na az se fél év alatt rohadt ki. Az is biztos ott volt a műszakin.
(#) _ampervadasz_ válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Sziasztok jó éjt mindenkinek.

Annyira izgatott vagyok, hogy egyszerűen nem tudok aludni (pedig fáradt vagyok, és a felkeléstől számított másnap fél nyolcra fogok hazaérni amiben elvileg annyit fogok aludni amennyit a vonaton fogok tudni aludni, mert interjú után egyből éjjeles műszak az Audiban!) ezért hát feljöttem ide. Közben látom ezt a hozzászólást, és elképzeltem a történéseket.

Örülök hogy semmi nagyobb probléma nem kerekedett!
(#) SzervízMacska válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Annak én is nagyon örültem. Már amennyire örülni tud ilyenkor az ember...
Jó pihenést Neked is _ampi_!
(#) gg630504 válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Tudok olyan 5 személyes autóról, amiben csak 2 ülés van és szárazon ( kenés nélkül ) átment párszor. :yes:
Ha pedig a motorfelfüggesztések közül egy kiszakad, attól még megy a kocsi, csak kicsit hangosabb.
1988-as gyártású.
(#) zolika60 válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Már évtizedek óta így megy ez. Még az átkosban, a 80-as évek elején vittünk a a Mozaik utcába vizsgáztatni egy "kissé" rozsdás Moszkvicsot. Ahogy az akna fölé értünk a kedves rutinos ismerősöm felhajtotta a vezető ülés előtti gumiszőnyeget és az így feltáruló nem kis lyukon kersztül ledugott egy 500Ft-ost. Az aknából az ember felkiabált: Rendben mehet!
(#) _ampervadasz_ válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Köszi.

Így 540km megtétele után elmondhatom, hogy egy kicsit elfáradtam, és még mindig nem vagyok otthon hanem Fehérvárcsurgón.

Jó kérdés, mi lesz mert alkalmazni akarnak, de ahhoz a Nagykutyáknak is bele kell egyeznie. Szerencsére olyan ember foglalkozik a dologgal, aki meggyorsítja ezt.
Egyedüli fő probléma a lakhatás még sajnos mert akadtak bökkenők és ez miatt akár a lehetőség is.
(#) zenetom válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Hali!
Idézet:
„nem tudok aludni (pedig fáradt vagyok”

Ha ez vígasztal, én ezzel már fél éve így vagyok. Vagyis csak elaludni tudok nehezen. Meg felkelni. Mondjuk egy 10órás alvás után már könnyebb. De ha este 11-ig nem tudok elaludni, és hajnali fél 5-kor kelnem kell, akkor nincs mit tenni. Az agyamat max hülyeségre tudom koncentrálni napközben, más nem megy.
Már komolyan azon gondolkozok hogy altatóhoz nyúlok.
(#) szamóca válasza zenetom hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Kemény fizikai munkához nyúlj inkább, és nem kell altató. :yes:
(#) vilmosd válasza zenetom hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Hali
Egy kis kertasas, vagy szen(ho)lapatolas utan szerintem nincsenek alvas problemak. Es meg hasznos is.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Az is egyfajta kemény fizikai munka!
(#) zenetom válasza szamóca hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Valószínűleg ez lesz a baj, nem hiába azóta nem tudok aludni, mióta elkezdődött a suli. Pedig direkt gyalog megyek ki a sulihoz, nem busszal, mondjuk nincs annyira messzi, gyalog odavissza 6-7km...
vilmosd: hó nincs, meg szén se.
Csak kisebb pitiáner munkák vannak néha, de attól nem leszek annyira kimerülve hogy jót aludjak. Sőt szinte sose. Hiába pakolok pl.: szekrényt egész nap (nem egyszer volt rá példa). Lehet begolyóztam.

szerk.: köbzoli: köszönöm, ez hízelgő, de lehet csak máshogy kéne szemlélnem a világot.
Mindjárt regisztrálok fészbúkra. Najó, mégse.
(#) tungsram válasza vilmosd hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Vagy pedig egy kis idegtépő TV javítás... :yes: :gumicsirke:
(#) vilmosd válasza zenetom hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Akkor lemesz a ligetbe, es uszol 25 hosszt. Az mindig segit. Nekem legalabbis uszas utan nem kellett altatodal.
(#) Ricsi89 válasza zenetom hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Nyugi én is így vagyok az alvással ,mint te. Este(ha nevezhetjük az 1-2 órát annak) nagynehezen elalszok, reggel meg nem bírok felkelni. Ha felkelek hamar, akkor egész nap fáradt vagyok, estére meg életre kelek és nem bírok elaludni, hiába egész nap hulla voltam. Majd holnap kiderül, hogy mi lesz, 6 kor kell kelnem, egész nap talpon leszek. Bár kedden 8-kor keltem, vonatoztam 2 órát, majd gyalogoltam a városban, utána kis autószerelés, vonatra másfél óra várás, megint 2 óra vonatozás és utána 1 után aludtam el. Egyébként olyan jó, hogy az egyik vonatot kb 20 perc miatt késtem le, a következő meg egy óra késéssel érkezett meg az állomásra. Persze amikor késésben vagyok, akkor a vonat nem késik.
(#) vilmosd válasza tungsram hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Azzal csak az idegeimet farasztom. Utana balta a TV-be, es inkabb a kocsma, mint az agy. (esetleg sugaragyut letorni )
(#) Ricsi89 válasza vilmosd hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

A kertben sár van, hó nincs, elolvadt és esik az eső. Azt lehetne lapátolni, mert már annyi van belőle, na de hová lapátoljam? Úgyis visszafolyik. Szén meg megint nincs, gázzal fűtünk. Azt nehéz lenne lapátolni.
(#) tungsram válasza vilmosd hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Jó de én ebből élek. A balta az jó buli csak néha nem a TV-be hanem a tulajba kéne vágni... A kocsmával egyetértek.
(#) zenetom válasza vilmosd hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

A fürdőbe? Ha esetleg nyernék bérletet, akkor mennék (vagy a lottón, de ahhoz meg lottózni kéne). 2-3 éve nyáron úszkáltam a Körösben, alig vártam hogy jöjjön a jóidő, de utóbbi évben, meg azelőtt egyáltalán nem, mert inkább hasonlít valami nagy szennyvíz csatornára (nagy sodrás, zavaros, iszapos víz). Marad a kerékpározás. De hidegebb időben meg a kezem nem bírja. Nyáron oké, akkor nincs akadály, de télen a mínuszokban már nem egészséges. De lehet kipróbálom, hogy megyek egy pár kört a városban. Csak nehogy megfázás legyen a vége.
gr89: mi bajod a vonatokkal? Én minden nap 1órát vonatozok. Komolyan mondom, azon a legkönyebb elaludni. Ha nem kéne fizetni a jegyért, kiválasztanám a legnagyobb távolságot, ahol nem kell átszállni és aludnék egy jót.
Következő: »»   1516 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem