Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD-olvasóból lézer?

Témaindító: tillitomi, idő: Júl 31, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   113 / 143
(#) Szebence válasza pleszkeszeg hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Felteszed ide a kérdésed, rá 2 percre meg elküldöd ugyanezt nekem privátba? Miért nem jó itt? Látod, egyből mennyi választ kaptál, én meg csak most jöttem ide.
(#) zenetom válasza pleszkeszeg hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Hali!
Látom érdekel a téma, de ennél picit több idő kell, hogy el érj egy kis eredményt.
(#) pleszkeszeg válasza Szebence hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

hello
bocsi csak mikor irtam közösbe láttam h pár napja nem irtak ide és akkor irtam neked de utána válaszoltak sorry
(#) telectro válasza Szebence hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Na, ma én is gyártottam ez piros ledet...

Az áramgenerátor 750 mA-re volt beállítva én meg abban a tudatban voltam, hogy a múltkor 100 mA-re állítva hagytam, így ráraktam a 16xoros dvd diódát...

Olyat világított, hogymár hunyorogni kellett... kb. 2 tized másodpercig, aztán átment piros ledbe...

A képen látható maradt belőle 150 mA-en...

100_5083.JPG

(#) zitzaki hozzászólása Márc 6, 2011 /

Sziasztok!
Valaki nem tudja honnan lehet szerezni védőszemüveget zöld és piros lézerhez? Vagy egyen talán drága dolog ez?
A válaszokat előre is köszi.
(#) pleszkeszeg válasza zitzaki hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

én csak vaterán láttam meg expresszen
(#) ja_kec hozzászólása Márc 6, 2011 /

Na szóval az lenne a kérdésem, hogy van ez a videó és, mi kell a lézerdiódának, hogy megfelelően működjön és hogyan lehetne csinálni vagy esetleg venni. Az első oldalon néztem, hogy nagyon erősen kell hűteni a diódát, és kollimátorra is szükség van, amit nem könnyű beszerezni. Ha vennék egy lézer pointert és kicserélném benne a diódát egy DVD íroból kiszszerelt diódára akkor menni fog ugy mint a videón?

http://www.youtube.com/watch?v=CgJ0EpxjZBU
(#) zenetom válasza ja_kec hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Igen, ez így tökéletesen jó lesz!
:bummafejbe:
(#) ja_kec válasza zenetom hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Köszi a gyors választ
(#) zenetom válasza ja_kec hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Najó, az az igazság, hogy kicsit át kéne olvasnod a topicot, mert bizony áramgenerátor kell neki, de ha csak így játszadozni akarsz vele mint a videón, akkor jó lesz úgy is. De az élettartama percekben lesz mérhető.
Szóval a kulcsszavak: áramgenerátor, hűtés.
(#) ja_kec válasza zenetom hozzászólására (») Márc 6, 2011 1 /

És honnan lehetne ilyen áramgenerátort beszerezni?
Visszább olvastam de mindenki másfélét ír. És a hüttéssel is gond lenne akkor.
(#) vizipok23 hozzászólása Márc 8, 2011 /

Hali
nekem is támadt egy ilyen ötletem hogy az előbb említett videó alapján csináljak egy lézert van nekem egy lg DVD író lézerem meg egy lézer pointerem és azt szeretném tudni hogy hogy lehet a 2 összehozni mert a videóból azt nem igazán láttam hogy hogyan rakta össze a kötet.
(#) zenetom válasza ja_kec hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

A szupepe félét sokan megépítették és bevált.
(#) titicj hozzászólása Márc 12, 2011 /

Hali!
Egy dvd olvasó lézerével ki tudok durrantani egy lufit?
(#) zenetom válasza titicj hozzászólására (») Márc 12, 2011 /

Igen, ha jól be van fókuszálva. Esetleg ha fekete filccel besatírozunk a lufin egy részt és oda irányítjuk a lézert, akkor hamarabb durran ki.
(#) jolinet hozzászólása Márc 13, 2011 /

Itt van a zöld lézer , ezen az oldalon ....néz útána
http://www.megalaseruk.com/
(#) Antauri hozzászólása Márc 13, 2011 /

(#) peter1995 hozzászólása Márc 14, 2011 /

Hello.VAn egy két ugyan olyan DVD lézerem.Hogyan kell bekötni.Esetleg milyen tápocska kell elé.Elég egy fesz szabályzó vagy valami komolyabb.Láttam egy kapcsolást amibe egy fesz szabályzó egy ellenállás egy dióda és egy kondi van.

PICT1318.JPG

(#) zenetom hozzászólása Márc 14, 2011 /

Lehet megint be kéne fagyasztani a témát?
(#) pipi válasza peter1995 hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Hali!
Visszaolvasnál a 113 oldalból párat? mindenre választ kapsz
(#) peter1995 válasza pipi hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Aha.Már megtaláltam.Egy darab cerka elem elég neki tápnak?
(#) epyn válasza peter1995 hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Azt mondták,párat (vagy inkább nagyon sokat)olvass vissza,ne csak egyet.
Cerka elemet meg felejtsd el.Az a távirányitóba való.
Kulcsszó:
áramgenerátor
(#) titicj hozzászólása Márc 14, 2011 /

Hali!
sikerült szerznem két lézer diódát ingyen haveromtól.
15mW-os mind kettő egyik 650-nm-es piros másik 780-nm-es infra.infra az is használható ilyen kis teljesítménynél?
(#) pamesz hozzászólása Márc 14, 2011 /

Hali! Lehet hogy meg fogtok kövezni ezért a kérésért, de valaki hozzáértő szaki, csinálna nekem dvd író lézer diódához egy 9 voltos akkuról működő kb 160mA-t stabilan tartó(akár szabályozható), áramgenerátort? Sajna ahogy melóba fogtam, nincs időm kísérletezni, meg már elrontottam vagy 15 diódát. Próbálkoztam LM317-tel, a szupepéssel, mindig elrontottam valamit. Most kaptam pár diódát, és azokat szeretném életre kelteni. Szóval megkérek valakit, hogy csináljon nekem egyet. Ha valakinek felkeltettem az érdeklődését, akkor küldjön egy üzenetet, és megbeszélünk mindent.
(#) telectro válasza titicj hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Persze, csak az a kérdés, hogy mire
(#) telectro válasza jolinet hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Jó ez az oldal ami ajánlottál csak külföldi és kétszer annyiért adja mint én vagy itt magyarországon bárki...
(#) telectro válasza titicj hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Idézet:
„Egy dvd olvasó lézerével ki tudok durrantani egy lufit?”

Igen, csak tedd a lufi elé néhány cm-re és fókuszáld tű pontra.

De gyorsabb eredményt érhetsz el egy gombos tűvel
(#) epyn hozzászólása Márc 15, 2011 /

Sok ilyen gyújtogatós video található a neten,de sajnos egyik készitő sem mondja,irja,hogy a lézere fókuszálva van egy parányi kis pontra és a felvételeket igy készitette.
Máskülönben sosem lenne képes a dvd iró vörös lézere arra,amiket láttok.
Ellenben kiváló sugárforrás spirográfhoz,saját kis lézeres cucchoz.Használjátok hát erre és ne utánozzátok a sok külföldi hadd ne mondjam kiket.
Barmokat.
Mégis mondtam,elnézést kérek mindenkitől.
(#) telectro válasza epyn hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Pontosan így van.
Egyszer valaki ír levelet, hogy az árult kék diódám meg tudja-e gyújtani a cigarettát. Mondom neki nem próbáltam, de ezt a jutubon láttad ugye ? (Mert én is láttam, hogy az idióta ( talán a kipkay) szétszed egy öngyújtót, és beleépíti a kék diódát az öngyújtóba)

Válasz: igen.

Bele sem merek gondolni, hogy az idióta vesz egy nagyteljesítményű kék lézert és azzal gyújtja meg a cigijét, aztán csak véletlenül valaki meglöki a kezét és mindjárt a szemét is meggyújtotta vele.

Most meg olvasom az egyik blogban, hogy valamelyik idióta egy viszonylag nagyteljesítményű zöld lézerrel az autójából az útmenti jelzőtáblákra világít, közben ezzel teljesen elvakítva másokat. Egy útjelző tábla nagyon visszaveri a fényt, majdnem olyan mint egy tükör, csak szerencsére egy kicsit szét is szórja.

Na most aztán nem ezzel szórakozni, mert tényleg balesetveszélyes... Aztán majd ezek az idióták miatt tiltják be a lézert is.
(#) Collector válasza telectro hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Idézet:
„Most meg olvasom az egyik blogban, hogy valamelyik idióta egy viszonylag nagyteljesítményű zöld lézerrel az autójából az útmenti jelzőtáblákra világít, közben ezzel teljesen elvakítva másokat.”

Azt én linkeltem a kék lézer topikba, mert ezt a bulgár ember 1W kékkel játszotta, meg a lakótelepről világít az emberekre, és ezt is felvette kamerával. Ráadásul még mindenkit le is teremt, hogy mi az, hogy itt beszólunk neki.
Bővebben: Link
Következő: »»   113 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem