Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok. Egy DVD íróból kiszedtem (MSI DR16-B2) két lézer diódát. Az lenne a kérdésem hogy mit jelent a felirat és hogy lehet meghajtani őket. Az egyiken a felirat: L964FOX, a másikon: 41WOV. Mindkettő átlagos, három lába van. És a lézerfej fémből volt, gondolom a hűtés miatt. Előre is köszi!
Valami elvarázsolt gyári elnevezés lehet.
A "hogyan kellre" meg az eddigi 112 oldalon történt kb. 3000 hozzászólásban legalább 50szer van leírás, példa kapcsolás, meg mire vigyázz, mekkora teljesítmény, mekkora áram, hány volt, stb. Szerintem kukkants bele és rengeteg olyan információt is fogsz találni ami még hasznos lehet.
Kösz. Azt tudom csak nekem nincs annyi időm. De azért majd nézelődök. Amúgy a diódákat megnéztem (kipróbáltam 3V-tal) és a fox-os feliratú min. olyan erős mint egy lézer pointer és nem is melegszik. Már csak fókuszálni kellene a sugarat.
I gen. nélkül el fog pusztulni a diódád.
Igaz nem dvd de... Egy 52X-es CD íróban kb. hány mw-os infra dióda lehet? Próbáltam rákeresni itt a he-n de nem találtam.
Közben már törlöni nem tudtam... Megtaláltam hogy csupán pár mw, hát nem túl jó. Van egy selejt lézernyomtató, ebben ha jól tudom 5-10mW-os van, igaz ez? Csupán meghalt az ócó csájná zöld modulban a dióda, és kéne valami a helyére.
A lézernyomtatóban ha jól tudom más hullámhosszú dióda van. Amit én bontottam az legalábbis nem volt jó. Csak 808nm jó a zöldbe.
Na az megint csak kár, akkor veszek egy 100mW-os infrát, amúgy sem drága.
SZIASZTOK!
Van egy 150 mw-os zöld és egy 100 mw-os piros lézerdiódám kolimátorral és áramgenerátorral az lenne a kérdésem hogy meg lehetne-e megycsinálni hogy ne pontba világítson hanem egy egyenes vonalat vetítsen???
Lehet kapni pár fillérért ilyen előtéteket pl kereszt ,vonal, négyzet, figurák . ebay en én vízszintezőből szedtem ki nagyon látványos zöldnél.
Az lenne a kérdésem hogy egy HLDPM10-650-3 modulból (hestore) kiszedném a diodát és betenném a 150mW-at akkor az jól működne vagy sem? Azt montad áramgenerátor kell neki, az mire jó? Csak az áramerősséget szabályozza vagy a feszt is? Amugy még él a díóda (annyit azért nem használtam v. nézegettem ).
Áramgenrátoról tudsz olvasni ebben topikban és találsz is nyák tervet és kapcsolást, de a google is csodákra képes.
Bele lehet tenni ebbe a modulba is igaz elég macerás és nehéz az elmondások szerint, ( személy szerint én még nem probáltam nem ezt a modult használom) Ajánlom olvass utána rendesen, ezekre kérdésekre megtalálod választ ebben a topikban, de van még más lézeres topik ott is érdemes olvasgatni.
Egy üvegcsöves bizotsíték két végét letéped és a közepére irányítod a lézeredet. És ott a vonal.
Tegnap sikeresen elküldtem 3db vörös lézer diódát. Az elsőnél nem hibáztatom magam, 16X-os dióda nem birta 200mA-ert. Utána bontottam egyet, sikerült úgy bekapcsolnom, ahogyan egy fórum társunk járt... Én nem egy fém kétszázasra, hanem egy fűrészlapra "raktam" az áramgenerátort... Utána még egy dióda bontás... Azt meg reszelőre raktam... Ez már a figyelmetlenség ne továbbja. Utána bontottam még egy diódát (az utolsót) 20X-os Samsung íróból. Ma megkergettem 230mA-rel, kb a 170-180 méter távolságban lévő, fehér vakolatú tömb oldalán nagyon halványan lehetett látni a vörös pontot.
Látom nagyon beindultál...akkor most ne menjél WC-re
Nekem bírja.... a 200 mA-t már régóta...
Hát az kemény
De lesz az még jobb is. Nálam este 6-700 méterre még elmegy a nyaláb. Nappal persze nem igazán lehet látni. Messzebbre még nem tudtam kipróbálni, mert nincs megfelelő helyszín. 250mA. Jobban nem is érdemes húzni.
Sziasztok!
naszóval szeretnék egy lézert építeni dvd-íróból. A diódát már kioperáltam de meg is ilyedtem mert a dióda nagyon hülye alakú,szerintem egy házba bele se férne. drivert venni szeretnék ha magyarországon lehetséges. ja igen a lézer 3 voltról tesztelve ment,de bitangul melegedett.köszönöm! galzotya
hello
szétszedtem egy dvd írót kiszedtem fejet összeraktam kapcsolóval mindennel de nem egy pontba visz hanem eléggé rendesen szór plafonra világítottam odáig már kb 1-2 méteres szórása volt azt mondták h a lencse a baj de a védőlencsét h tudom leszedni?
A dvd-s lencsével kb. semmit sem tudsz kezdeni.
Szerezz valami olcsó pointert és annak a lencséjével tudsz normális pontot csinálni.
ennyire nemvagyok otthon benne az micsoda?
Idézet: „ennyire nemvagyok otthon benne az micsoda?” Hmmm, azért ez egy kicsit furcsa... Nem láttál még lézer pointert ? Annak a lencséjét tedd a diódád elé.
igazából nemvoltam sose lézeres és nemis érdekelt csak láttam hogy lehet csinálni és akkor kezdett el érdekelni szóval nemvágom miaza pointer
na meglestem google-ba már vágom már csak aza kérdés hogy honnan tudok olyat szerezni
OK, ezzel semmi baj nincs, hogy nem értesz hozzá, de akkor nem biztos, hogy az a módja, hogy szinte minden ismeret nékül neki állsz barkácsolni úgy, hogy a veszélyekkel sem vagy tisztában.
Tudom, hogy hosszú ez a topik, de azért fusd át, legalább a lényeget próbáld meg belőle összeszedni.
na már nagyából vágom mi van
kicsit sikerült rajta javitani azzal a lencsével ami dvd-re néz olvasásnál de holnap elleszek vele és addig csinálom mig nemlesz tökéletes amugy egy dvd-ből hány mw-r lehet? olcastam 5-15 és 100-200at is
Kezdetben azt írtad, hogy dvd író, akkor az írási sebességtől függően függően lehet 40-200 mW-os is.
Természetesen a 22x lehet a kb 200 mW, míg egy 4szeres az meg kicsi. Nekem 16Xos íróból van egy rakat, azokban kb. 150mW-os lehet. Idézet: „addig csinálom mig nemlesz tökéletes” Akkor hajrá, mert szerintem azzal soha nem fogsz tudni nagy eredményt elérni, mert az arra van kitalálva, hogy a lencsétől a pár mm-re lévő lemezre fókuszáljon és nem arra, hogy a lencsétől a falra világíts pontot.
nembaj keresgettem közbe mindenhol és egyre jobban rájövök hogy müködik
ami nekem van azt sajnos nemtudom mekkora mert nemvolt ráirva és akitől vettem ő se tudta megmondani
A dvd író típusa alapján bármelyik keresőben a több százezer találatból az egyiken biztosan megtalálod...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |