Fórum témák
» Több friss téma |
dudus neked is wireless redszeren van neted? vagy csak hobbibol csinálod
dudus azt az anyagi sürüséget részletezd légy szi érdekel a téma
hát, a wrt 10 wattos teljesítményét el is lehet felejteni, ez mese habbal. A teljesítmény emelés nem elegendő, megfelelő teljesítményü jellel átlőheted a világot is, csak a te eszközödhöz is vissza kell tudnia szolni a másik eszköznek(saját magát fogja csak leordítani). Az igazi megoldás számodra egy irányított antenna(pl egy Yagi vagy Grid), mindkettőből van 10dB fölötti(gridből van 24-es is), a lehető legrövidebb antenna kábellel és SWR méréssel kiiktatni az álló hullámokat a kábelen. Ebben a felállásban a 15 km lazán teljesíthető. Én - igaz 5.4-en - 39 km-ert lőttem át stabil 90%-os jelszint mellett, 2ms ping idővel.
Ha van egy körsugárzód, ami 360 fokoban kisugároz 1W-ot, akkor fogd ezt a rendszert és rakj rá egy 120 fokos szektorsugárzót. Az antennától mérve sugárzási irányban minden pontban 3X akkora térerősséged lesz mint a körsugárzót használva, mert az összes teljesítmény harmad akkora részbe sugárzódik le. Olyan mintha felraknál egy erősítőt, csak az antennának nincsen zaja az erősítőnek meg van ( tudom, hogy csúsztattam
![]() Namost ha kisugárzott teljesítményt határoznánk meg , akkor egy tűnyalábbal igen izmos energiát sugárzunk le egy pici térbe, ami túllépheti a határértékeket. Így a törvény sem (csak) teljesítményt határoz meg. Nincs előttem a pontos szövege, de utánnakeresek. Az eredeti szakterületem mikrohullámú technika, innen a picit nagyobb rálátás. A netem WIFI-n van de bolti tucateszközökkel valósítottam meg, mert egy korrekt rendszert összerakni........
köszönöm a válaszod minden jo tanácsot szivesen veszek.deazt áruld el nekem hogy miert nem lehet játék szervert alá rakni wifi-s cuccnak mint szakember tanácsát várom. a haverokkal csak igy tudnánk megoldani mert a kábel lehetősége kizárva.Egy lanpartin kiprobáltuk a wifit és ott tökéletesen müködött a játékkal . Várom szakmai tanácsod üdvözlettel :SACA
![]()
Lehetni mindent lehet, de próbáld ki a következőt:
- Tegyél fel egy AP-t és tőle egyenlő távolságban, ahol mondjuk még 11MBps sebesség van. - Csak egy sima PING-gel az alapértelmezettnél picit nagyobb csomagokkal PING-eld egyik gépet a másikról, plusz PING-eld az AP-t is. Csináld meg ugyanezt madzaggal és mindjárt látni fogod mi a baj. Nincs bosszantóbb mint amikor a játék közepén megszakad a link és elvész a játék. Az a baj, hogy ez a frekvencia, majdnem optikai úton terjed, ráadásul visszaverődik millió helyről így létrejön a többutas terjedés is, ami fadeing-et (is) okoz. A levegőben lévő piciny hidrometeoritok (jégkristály, pára, eső. hó...stb) eszetlenűl szórják illetve csillapítják. Valamint millió gép használja ezt a frekit, mondjuk elindul a mikrósütő a konyhában ![]()
dudus ezzel mind tisztába vagyok de tökéletes optikai rálátás va a haverokra tehát pontosan tudom irányitani a nyalábot nem csak találomra hogy na KB-ott van igy sem megoldhato? viszont csak 11M-val tudnám szorni mert az 54 g nem megy olyan messzire mint a11 .De akkor a lan partin miért müködött
![]()
Szerintem tesztelj, aztán majd meglátod. Először vennék 2 meredeken irányított antennát, majd pontosan beállítanám (ez sem könnyű) ha nem ad kielégítő eredményt tennék rá erősítőt. Ha valódi optikai rálátásod van nulla belógó tereptárggyal, akkor van esélyed
![]() Hogy a LAN miért ment? Valószínűleg nem volt akadály és zavarás valamint kicsi volt a távolság. Nekem egy szobán belül is ingadozik a ping-time és vannak elveszett csomagok. Lehet, hogy minőségibb AP-vel jobb lenne....
remélem a tesztek jol szerepelnek de ha van még valami okosságod,tapasztalatod légy szi oszd meg velem .neked mi volt a legjobb munkád a wifi-vel kapcsolatba saját épités tapasztalat stb.. ha van email cimed megadnád forumon kivül lenne privát kérdéseim nagyon fontos
![]() ![]()
Én úgy hallottam,hogy 1mW és 250mW között lehet állítani ha felteszel rá egy moddolt firmwaret.
A címemet megtalálod a nevemre kattintva.
dudus a mikrotikhez mit szolsz azzal lehetne-e normális szervert csinálni vagy csak internet osztására jo
Nem ismerem, de a neten nézegettem és nem rossz cuccaik vannak. Néztem egy miniPCI kártyát 28 dBm -el
![]() ![]()
végülis a mikrotik egy ruther csak számitogépböl van
a nagyok is vagy rutherboardot használnak vagy mikrotiket csak a rhuterboardnak van egy kis baja néha befagy az adat egy ujrainditás és megy tovább viszont a számitogépet ugy konfigolom hogy erőss gép legyen igy megbirkozik az adatokkal.Nagyon ugyes volt aki kitalálta a mikrotiket a mikrotik konfigja kicsit nehéz beállitani de ha sikerül akkor tökéletesen müxik ![]()
könyörgöm tanuljátok már meg leírni a szakkifejezéseket...
az nem ruther hanem ROUTER... a to route (angol) szóból ered ami annyit jelent irányítani... ![]() --- egyébként bármilyen hihetetlen, de minden router számítógépből van... még az 5 ezer forintos vackok is... ugyanúgy van bennük cpu, memória stb... mi ez ha nem számíógép...
Igazad van csak a "tanuljátok" - ot nem értem....többen is elírták volna?
![]()
nem pont ebben a topicban
csak már annyi helyen írtak hátborzongató kifejezéseket, hogy egy kalap alá vettem mindenkit... ![]() akinek nem inge ne vegye magára :p
Én az általánosításokkal vagyok ugyanígy
![]() A fórumon tapasztalható jelenségek, sajnos nem csak az írásmód, engem is elborzasztanak.
Téma kitakarítva és visszahelyezve!
siasztok ismét végre kész lett a wifis játék szerver tökéletesen müxik most perpillanat 16-an vannak rá csatlakozva és tökéletesen kiszolgálja őket pedig 54g-adok
![]() ![]() ![]()
ja és azt elfelejtettem hogy az eggyik szerver mikrotik a másik az egy p5-ös erőgép amin a játék megy nem hittem hogy ilyen jol müxik a rendszer
Sziasztok volna egy kérdésem .Olvastam egy forumban hogy eggy illetö 49KM-tert hidalt át mi már lassan egy hete szenvedünk 10KM-ren sehogysem tudjuk 24Mbit felé tornázni. mind a két oldalon 60cm-res parabola antenna van gyári 5GHZ-ES FEJJEL és a parabola offset tükör. Ha valaki tudna segiteni mit rontunk el miért nem tudjuk a linket legalább 48Mbitre feltornászni kérem segitsen elöre is köszi:SACA
![]() ![]() ![]() ![]()
Talán tényleg megkéne bikázni azt az 5Ghz-et.
Egy erősítő lehet nem ártana. Vannak ezek az RF ic-k , ilyet nemlehet beszerezni?
az én voltam
![]() Nem kell bikázni az 5ghz-et mert nincs értelme. Ha elkezded feltornázni a teljesítményt, mindenütt lesz jel, csak nem mindegy hogy milyen ![]() ![]() ![]() ![]()
Jah de most látom hogy 10km-ert akartok átlőni, így az egyszerűbb dolgok is szóba jöhetnek mindenféle csicsa nélkül. Ha az eszköz valóban tudja az 54mbit-et fullban, akkor célszerű más csatornákon is végigpróbálni az esetlegesen zavarások miatt (Ha van meteorologiai állomás a közelben, akkor lehet az zavar le, ők szintén 5ghz közepén sugároznak, szórt spektrumban)
hello mcsiv a parabolák gyáriak mikrotik software van alattuk a kártya pc686h 5GHZ és 5200a frekvencia de 24/24 felé nemigazán sikerült menni tehát minden gyári.Nem barkács mind a két parabola 60cm-res de offsetfokuszos.Én azt javasoltam hogy növeljük meg a tányér méretét szerintem ez kicsi.Tehát összefoglalva az eggyik településen egy pc686h-kártya van a másikon pedig pc 6860-as mind a két helyen mikrotik software van alatta két p4-es gép kezeli 2db 60cm-es offsetes gyári 5GHZ-es fej.Röviden ennyi.Várom válaszaitok elöre is köszi :SACA
UI:minden segitséget szivesen fogadunk. ![]() ![]() ![]() ne legyenek nagy illúzióid, amit eddig elértél (24/24) igen nagy eredmény, főleg ha nem ezzel foglalkozol, csak hobbiból csináltad. picit segíthet ha a router-eket kültéri dobozban, közvetlenül az antenna alá telepíted, minimális antennakábelt használva. a grante antennák valóban jók, bár az áruk igen húzós a 'mezei' tanyárokhoz/fejekhez képest. (a gyártónál kell venni, adnak 1-2 darabot is) 19 km-nél mi 18m-t tudtunk elérni, persze ha asszimetrikus a terhelés akkor egyik irányba megy közel 30m-is. no igen, az eszközökre írt sebesség maximum pedig nem sima MBit/s hanem MMBit/s, azaz Marketing MBit/s ![]() regards,
hello cua ez nagyon gyér 24/24 volt már ettöl jobb is 36/36 de volt aki át tudta tolni (nem mi)a 48Megat is de nem irta hogy csinálta mindig azt mondják hogy igy meg ugy de eggyik se részletezi hogy hogy csinálta
![]() ![]()
azt elfelejtettem irni hogy valosan 6M -val komonikál a két település egymással
60cm-es antenna az már elég nagy, felesleges növelni, a grante antennák 32cm-esek voltak, úgy ment a 39km. Ha szabványhű, az csak 24/24 lesz, az általam irt tsunami su/bsu páros saját szabványt használt. A kártyát amit írtál, a 802.11a -t támogatja, valós áteresztő képessége ~24mbit/s szinkron, 54mbit teljes. Az 54 az úgy jön ki, hogy ~24mbit valós adatcsomagméret, szinkronban vagyis oda-vissza + tcp keret + ip keret + 11a keretek + baecon + titkositas ha van + sokminden mas.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |