Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Reflex RX500
 
Témaindító: Dj Peat, idő: Dec 6, 2006
Lapozás: OK   8 / 10
(#) lapose válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
Szerintem ez a ruszki RX panelja, bár a kép nagyon rossz.
(#) Bártfai Ferenc válasza lapose hozzászólására (») Márc 27, 2011 /
 
Szia! Igen ez valami ruszki cucc.. :yes: Amúgy szerettem, mert ideig jó dinamikus volt a hangja, semmi brumm, alap zaj.. Bár észrevehető volt, hogy nem teljesen egyformán szól a 2 oldala. Igaz én ezt a hangfalaknak tudtam be.. Azt hittem abba volt hangszóró csere.
(#) CIROKL válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Márc 27, 2011 /
 
Ezek szerint az egyik oldalt javították és nem eredeti tranzisztorokat tettek bele , tegyél mindkét oldalra azonos tranzisztorokat és akkor egyforma hangot fog produkálni .
Így most könnyű lenne alaposan rendbe hozni látom szétkaptad rendesen , mindent átnézni ami rossz nem tetszik újra cserélni aztán egy kis restaurálás és máris szép és jó erősítő lesz belőle .
(#) Bártfai Ferenc válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 27, 2011 /
 
Szia! Hát igen! a vezetékeket el vágtam.. meg jelöltem azért, hogy melyik hová tartozik... de ezeket a 100 éves vezetékeket tuti kicserélem. meg azt a 2 böszme nagy "mosógép" kondit akarom még kicserélni, mert már tuti el járt fölötte az idő. annak az értékét meg tudja valaki mondani? mert erre semmi nincs írva.
(#) CIROKL válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Márc 27, 2011 /
 
Min 10000 uf de szerintem ebben ettől több 22000 -33000 , viszont egyáltalán nem biztos hogy még nem megfelelő ami most bent van !
(#) Bártfai Ferenc válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Márc 27, 2011 /
 
Csináltam még képeket a végfokról. Ezek jobb minőségűek. Ez az az oldal amelyikhez még senki nem nyúlt, ezt abbúl feltételezem, hogy a befogató csavarok valami gyantaféleséggel le voltak ragasztva
(#) Doncso válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Márc 27, 2011 /
 
Ez egy oldal? 8 végtranyóval? De komoly. Na ilyet még nem láttam.
(#) Bártfai Ferenc válasza Doncso hozzászólására (») Márc 27, 2011 /
 
Ez van a borda másik oldalán. És ez az egyik oldal.. A másik oldal ugyan így néz ki.

04090120.JPG
    
(#) Bártfai Ferenc válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Márc 27, 2011 /
 
De igazából mi értelme volt ebben az erősítőben 2 tranyót párhuzamosítani?
(#) Doncso válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Márc 27, 2011 /
 
Én az RX800 ban találkoztam olyan kapcsolás technikával, ami roppant érdekes volt, képzelj el sorba két BD249-et és két 250-et, ezek sorba voltak kötve, középen a hang kimenet a két végén meg a +- táp, na és ebből a láncból mégegy ugyanilyen párhuzamosan kötve.
A soros kötésre azért volt szükség, mert akkoriban nem voltak komoly, nagy feszültség tűrésű tranyók, így trükközgetni kellett, az "újabb" reflexben 2db 100-120w-os végfokpanel van összehidalva, így van meg a 250w. Nálad pedig ha jól látom soros párhuzamos kötés van. Érdekes. szerencsére ma már nem nagyon van ilyen. Rossz hír viszont, hogy ide illik összeválogatott tranyókat tenni, én javítottam a 800-ast, kicseréltem benne a rossz végtranyókat, meg is lett az eredménye,elvitték, bekötötték, 30 perc után lefüstölt, majd elmentem Androvics Laci bácsihoz, tőle vettem eredeti, összeválogatott BD tranyókat, összeraktam, úgy ahogy kell, azóta úgy nyúzzák azt a végfokot ahogy illik, és semmi baja.
(#) Bártfai Ferenc válasza Doncso hozzászólására (») Márc 27, 2011 /
 
Szia! Az egyik oldalam nekem is olyan mint az általad említett rx 800-as. ott is bd 249 és 250-es van.. 4 pár. ez az oldal valahogy mindig jobban is szólt.
(#) Bártfai Ferenc válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Márc 27, 2011 /
 
Viszont el határoztam, hogy felújítom a belsejét... Pl.:a védelem és a tápegység áramkörét teljesen újjá kell építenem, mert valami szak barbár el rendezte a sorát rendesen.. Szeretném a külsejét is lefesteni, csak még azt nem tudom, az ábrákat hogyan fogom vissza varázsolni rá. Az összes vezetéket ki cserélem, mert meg fogod oszt törik szét. Az a védelmi áramkör amit fel tettek ide az oldalra, az mehet bele módosítások nélkül?
(#) Doncso válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Márc 27, 2011 /
 
Hát nem lesz egyszerű móka. Rajzot nehéz lesz találni. Azért sok sikert hozzá.
(#) kowi válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Márc 27, 2011 /
 
kell hozzá módolnod mert 12 voltról megy ez a védelem ahogy látom tegyél be egy 12V-os stab íc-t 28V-ra.
Vagy ha visszaolvasol van hozzá eredeti védelem nyákterve.
(#) lapose válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Márc 27, 2011 /
 
Mert az eredeti tranzisztor csak 10A-es, és az kevés egy ekkora teljesítményű erősítőbe.
(#) Bártfai Ferenc hozzászólása Márc 27, 2011 /
 
Lenne 1-2 kérdésem a restaurálással kapcsolatosan! P.: a mellékelt képen pirossal bekeretezett rész az enyémbe benne sincs vagyis ott van, csak ki van iktatva. A védelmi áramkör nálam a hangszórókat kapcsolja le a végfokról, ha valami nem okés meg egy másik relé is van rá kókányolva ami a trafó 220V-ját szakítja meg. Szerintetek ez jó így? Igen és ha a pirossal bekeretezett részt szeretném rendbe hozni, használhatok 12V kis trafót 12V-os relével? akkor már a ventit is 12V-osra cserélném ez is arról a trafóról menne amelyik a relét táplálja. Igen és az lehetséges, hogy az Uváltó megnevezésű vezeték aználam+1 vezeték a trafóból? Minden segítséget köszönök!
(#) Doncso válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Márc 28, 2011 /
 
Szia, ez nem a te RX-ednek a rajza, ez annak a rajza amit mutattam neked, amit én javítottam, magyar reflex. Az oroszhoz nehéz lesz rajzot találnod.
Ami a 220-at szakítja, az elvileg a lágyindítás lenne, ez azért kell, hogy hirteln ne rántsa meg a hálózatot amikor bekapcsolod, a másik relé a védelem, minden normális erősítőnél a hangszórókat kapcsolja le a végfoktól, amikor meghibásodás van, és DC-t kapna a hangszóró, ezt érzékeli, és leold. Tehát a működését úgy tudod ellenőrizni, hogy leforrasztod a hangszóró vezetéket az erősítőről, és adsz neki tápot, 0- emeled a feszt, 3v-nál már be kell kapcsolnia, legalábbis a 800-as reflexnek itt már behúzott a reléje. Ez az áramkör felelős még azért is, hogy ne a bekapcsolás pillanatában kapcsolja rá a hangszórókat az erősítőre, mert akkor "pattan"-hat egy nagyon, hanem később, amikor már lecsengtek a tranziensek. Nézd, rajz nélkül ha nagyon nagyon szeretnéd felújítani, akkor meg kellene értened a működését, készíteni egy vázlatot, mely kábel hova megy, mi miért van ott, majd a paneleken kicserélgetni az elkókat, ha kell kábeleket kicserélni, az elromlott végfokot megjavítani.
A 12v-os kérdésedet rajz híjján nem tudom megválaszolni, nem is nagyon értem. Az Uváltót egyszerűen mérd meg egy multival, Uváltó azt jelenti váltó fesz, gondolom ez táplálja a védelmi áramkört.
(#) Bártfai Ferenc válasza Doncso hozzászólására (») Márc 28, 2011 /
 
Köszönöm a segítségedet... a védelmet sikerült meg javítanom.. a lágy indításom is bekrepált. volt két 150ohm-os ellenállás párhuzamosan kötve amik megszakadtak, ezeket is kicserélem holnap. a táprésze tűnik még elég gáznak.. azt viszont kicserélem.. a külső restaurálásba még vannak bökkenők, pl.: hogy fogom a festés után visszavarázsolni a gyári feliratokat. Nagyjából képbe vagyok a működési elvel.. és igazad van.. az táplálja a védelmi áramkört
(#) Doncso válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Márc 29, 2011 /
 
A gyári feliratokért keresd meg hapro-t itt a fórumon, ő egy vermonát varázsolt újjá. Totál le volt kopva a felirat, most meg olyan mint az új.
(#) Bártfai Ferenc hozzászólása Márc 30, 2011 /
 
Szerintetek hol tudnék venni 63V 22000UF-es kondit?
(#) Doncso válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Márc 30, 2011 /
 
17.000µF 75v Sprauge (made in usa) jó lenne?
(#) Bártfai Ferenc válasza Doncso hozzászólására (») Márc 30, 2011 /
 
Nem tudom.. most 22000-es van benne 2db, de az egyik tuti ki lesz száradva... Van itthon 10000uf-es kondim valahol.. Lehet, hogy bele dobom őket meg keresek 2200uf-est. Szerinted jó így is.. vagy próbáljam megközelíteni a gyári állapotot? De ha azt mondod 17000uf jó akkor nekem jó! Hol lehet olyat kapni?
(#) Doncso válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Márc 31, 2011 /
 
10-12.000µF szerintem kevés oda, a 17.000µF kondit azért kérdeztem, mert úgy rémlik van itthon, de egyébként vaterán lehet találni, vagy veszel bele 4*10.000µF-et. Egyébként, nekem úgy rémlik, nem kell 63v-os kondi, mivel 35v-ról jár az RX, jó oda kisebb fesz tűrésű is, a kapacitás megléte a fontosabb.
(#) Doncso válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Márc 31, 2011 /
 
Például : Bővebben: Link
(#) Doncso válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /
 
Szia, az apróhirdetésben láttam elég jó kondikat, 40.000uF, igaz több mint ami most benne van, de bajnak nem baj, keresd meg klemo86-t szerintem nem veszélyes összegért odaadja.
(#) Nagy Tamás hozzászólása Ápr 1, 2011 /
 
Sziasztok! Szerintetek érdemes lenne meghirdetni egy RX800 dobozt? Vagy ez olyan kit érdekel kategória?
(#) Doncso válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /
 
Hát, ha a vaterán feltesznek használt zoknit, akkor szerintem érdemes. El nem tudod képzelni mit megvesznek az emberek.
(#) Bártfai Ferenc válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /
 
Szia! Tudnál esetleg fel tenni róla 1 képet? Én olyan "őrült" vagyok akit lehet, hogy érdekel! Na meg 1 ár is jó lenne rá!
(#) Bártfai Ferenc válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /
 
Köszi! Megkeresem.
(#) Bártfai Ferenc hozzászólása Júl 29, 2011 /
 
Sziasztok... lassan készen vagyok az orosz rx500-as teljes felújításával mivel nem vagyok nagyon erősítő guru.. ezért mielőtt a végfoknak áramot adnék... kérdezek... szóval.. az hihető, hogy a hangszóró kimenetem +kimenete az a 0V-ra van kötve meg jelöltem minden kábelt és az azt mutatja, hogy így van.. de lehet el csesztem valamit a jelölésnél.
Következő: »»   8 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem