Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
És ugye BC-nél a szám utáni betűjel adja meg az áramerősítési osztályt.
Sziasztok!
Van egy régi videojátékom amibe c9018 és c945 NPN tranyo van, de ilyet nem találok, mivel lehetne helyettesíteni?
de ez ugyanaz nem?
Amúgy a c945 helyett a bc546b találtam.
Sziasztok
Aiwa nsx t9 hifi bal oldala nem szol. Ebben van egy darlington pnp 2sb1344. Melyik tranzisztorral lehetne helyettesiteni? Parja 2sd2025 Tip147 raktam helyere de nem szolalt meg.
Üdvözlet Mindenkinek! Azt kérdezném, hogy a GTF32 tranzisztort mivel lehet helyettesíteni?
Szia!
Miben volt, milyen pozícióban és hogy néz ki ez a tranzisztor? Gyanús, hogy egy germániumtranzisztor lesz.
Ez egy Minerva 570-es rádióban volt. Valóban GE tranzisztor. GFT32
Itt már néztem a helyettesítőjét, de nem lehet kapni, legalábbis nem találok sehol a neten kapható tranyót.
Ott van pl AC128 is.. hogyne lenne ilyen még.
Valamilyen régi Sokol vagy egyéb germániumtranzisztoros rádióból vegyél ki tranzisztort a hangfrekvenciás fokozatból és pótold avval.
Ez is lehet megoldás? Hasonló a Sokol hangfrekvenciás tranzisztora?
Próbáld bele az MP40 vagy 41-es típust a Sokol-ból.
Rendben megpróbálom. Köszönöm a válaszokat
A rádiójavítás topikban adtam választ, meg boltot is. (AF106, AF200, AF202, esetleg AF139, AF239, bár az utolsó kettő azért túlzás)
A többieknek: A GFT32 azért rádiófrekvenciás tranzisztor. (még ha nem is olyan nagy az fT -je) Elég bizarr dolog hangfrekvenciás, ráadásul végtranzisztorokat ajánlgatni a helyettesítésére. Az általam guglizott rajzban ugyan OC44 (bemeneti), és OC45 (KF fokozat) tranzisztor szerepelt (a saját idejükben ezek RF tranzisztoroknak számítottak), ezeken a helyeken lehetett a GFT32. Csodálkozom, hogy senkinek nem tűnt fel a típusszámban az "F" betű. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2015
Bocsánat, a Múzeális alkatrészek, restaurálás topikban van az ominózus hozzászólás.
Ezt a tranzisztort hangfrekvenciás végfokozatokban használták, nem RF részben. Egy alkalmazási példa: Bővebben: Link. 500kHz-es tranzitfrekvenciával nem érdemes RF vagy KF-fokozatot építeni.
A tranzisztor a mellékelt rajzon szereplő T6 és T7 helyére kéne.
Nagyon sajnálom, hogy egy hsz-em nem ért ide, de "A többieknek.." címzett beírásod rám is vonatkozik.
Ennek értelmében és "gbiro72" által csatolt kapcsrajz alapján is a GFT32 névben a 32 az, ami lényeges és nem az "F". Nagyon sok típusban a számok a megkülönböztetések az alkalmazási hely szempontjából, lásd OC1044 és OC1072. Csak azért írtam ezt be, mert nem szeretném, hogy téves információk keringjenek szakmai szempontból.
A HQ -ban kifutott tétel. Inkább a HAM Bazárt ajánlanám, ott tényleg van a kínálatban AC176 és AC187.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2015
szerintetek ezeket a tranzisztorokat mivel tudnám helyetesiteni ami persze ithon is belehet szerezni.
2sa1065 és 2sc2489
Üdv! Megakadtam egy erősítő tápjával, mivel BF458 tranzisztort nem találok sehol. (megtalálható, de nem kapható)
Azt szeretném kérdezni, hogy mivel lehetne helyettesíteni, ami beszerezhető? Előre is köszönöm a segítséget! |
Bejelentkezés
Hirdetés |