Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Lehet hogy most egy kicsit mérges leszel de még nem vagyok otthon annyira az elektronikában (ami szerintem lerí rólam), és ezért nem igazán tudom hogy hogy kell testre tenni.
Semmi gond .Mivel ez az ic szimpla tápegységről üzemel , ami +1,5v tól +5 volt ig mehet.Igy ebben az esetben a testre kötés , vagy érintés azt jelenti , hogy az akkumulátor negatívpólusához érinted az ic 6 os , vagy 7 es lábát .Ezt egy darab vezetékkel ki tudod próbálni.ha igy fog menni jobbra illetve balra , ha külön külön hozzá érinted , akkor az ic rossz lesz , és csak egy irányba vezérel.
Már csak annyi lenne a kérdésem, hogy én 9 voltos akksiról üzemeltetem és eredetileg 6db 1,5 voltos elemekről üzemel,így is megpróbálhatom-e, és nagyon köszi,végre tudom mi a földelés .
Igen kipróbálhatod , de ez nem földelés .És ez a dolog csak jelen esetben próbálható ki , így
Mert sok más áramkör létezik a világon ahol nem , vagy nem minden esetben lehet ezt csinálni , ahhoz az áramkört , ismerni , átnézni , és logikailag tudni kell , hogy mit , és hogyan. Tehát ne vedd ezt általánosságnak , de ebben az esetben , ezt ki tudod , így próbálni.Más esetben ez nem érvényes.
Azt hiszem majd holnap megcsinálom mert már nagyon késő van.
a további fejleményeket mindenképpen kiírom ide. Köszönöm az eddigi segítséget.
Jó ok .
Még egy megjegyzés talán , lehet , hogy a távirányítóval is lehet valami.Ezt meg úgy tudod meg , hogy múszert teszel az ic 6, vagy 7 es lábára , és közbe próbálod vezérelni távirányítóval , ha az ic ad ki jelet a 6 os , illetve a 7 es lábon , akkor az ic jó .Ha nem ad ki jelet csak az egyik lábon , akkor az ic hibás .Persze ez majd kiderül , hogy a távirányító jobbra , illetve balra gombja az ic melyik lábát fogja vezérelni a 6 os , vagy a 7 est , de ez majd kiderül , hogy melyik gomb hova ad .
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki hogy bd249-250-et mivel lehetne helyettesíteni?
Ő..Ezeknél csak ritkább és drágább helyettesítők léteznek. Miért kell helyettesíteni? Bárhol lehet kapni ezeket.
Kaptam egy erősítőt ami ezzel a párossal van felépítve 2x100w-ra és gondoltam hogy lehetne egy kicsit korszerűsíteni valami más tranzisztorral.
Miért kell korszerűsíteni? Ha az egy jó elgondolás, ami a nevezett tranzisztorok paramétereit figyelembe véve épült, akkor szükségtelen hozzányúlni, főleg arra tekintettel, hogy a régi félvezetők biztosan eredetiek, beváltak. Ha kicseréled másra, akkor az eredeti elgondolás borulhat, egyáltalán nem biztos, hogy a korszerűbb félvezetőkkel korszerűbb hangot fogsz nyerni, sőt. Az újabb végfokokhoz át kell nézni az előtte lévő fokozatokat is. Jelen esetben a 2SC5200 nem helyettesítő, hanem kiváltó eszköz, tök más paraméterekkel, sokkal nagyobb bétával, határfrekivel (ezektől elég jó eséllyel az eddig kiegyensúlyozott végfok gerjedni fog) és sokkal kisebb kollektorárammal (25 helyett csak 15 A), amit csak a végfok megfelelő alakításával lehet üzembiztosan használni.
Az erősítős témába rakok fel róla képeket mert a probléma inkább oda szól.
Sziasztok! Egy IGBT kellne helyettesítenem IRGS6B60KD típust. A kérdés hogy mi lenne jó helyette.
IRG4BC40U típust tudnák most be szerezni viszont ez egy dióda nélküli típus. Be tehetem e helyette ha külsőleg hozzáforrasztom a gyors diódát?
Üdv!
Itthon kapható helyettesítőt keresek egy 35n60c3 IGBT (650V 35A) helyett. Külföldről berendelhető de sos szükség volna rá. A hestorban néztem egy 60n65-öst (650V 60A), de nem tudom hogy mi a field stop és hogy problémát jelentene-e helyettesítés esetén.
Sziasztok!!!
Olyan kérdésem lenne, hogyan tudom kimérni egy tranzisztorról hogy jó-e (BUK7508 55A PHm0109 C3)? Ez egy autó izzító elektromos reléjéből való, kettő volt benne. Neten kutakodás után gyanakszom a tranzisztorokra. Amúgy már ki vannak forrasztva. És ha véletlenül ezek lesznek a hibásak, tudom valamivel helyettesíteni??? Köszi! Szép hétvégét mindenkinek!!!
Jah még annyit, hogy van a multiméteremen tranzisztor vizsgáló állás, és:
PNP ebc: nem csinál semmit PNP bce: sipol és egy egyest ír ki a bal oldalra valamint világít egy akksi ikon a bal felső sarokban NPN ecb: nem csinál semmit NPN cbe: nem csinál semmit Ja forgató gomb a hfe tranzisztor vizsgálat állásban...jelentheti ez azt hogy meghalt???
Lehet, lemerült az elemed. Vizsgáld dióda állásban.
Új elemet tettem bele ma délelőtt.
Dióda állásban nem csinál semmit.
Ha egyéb diódáknál jól mutat, akkor megszakadt a tranyó.
Ok. Értem...
És szerinted mivel tudom helyettesíteni?
Nézd meg fent a tranzisztor katalógusban.
A tranzisztor vizsgáló nem megy semmire sem a BUK7508 -cal, hiszen az egy N-csatornás TrenchMOS- FET...
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2015
Üdv!
A 2SC2412 -tranzisztort mivel lehetne helyettesíteni, ami nem SMD, és könnyen beszerezhető?
Szia!
A BF224 jó helyette.
Köszi!
Sajnos az sincs a HEstore -n.
Egyébként egy FET -et fog nyitni.
Esetleg BF240?
Szerintem oda nem kell spéci nagyfrekis tranzisztor, úgyhogy egy BC... típus is jó lehet.
Ez egy monitor inverter bekapcsoló jelére kapcsol be egy led meghajtót. (LED -esítek )
Azt mondták, hogy ez egy logikai jel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |