Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
MEgneztem a Conrad oldalan is..
Meg Bt131 sincs nekik. http://www.conrad.de/ce/ Katasztrofa ez az orszag..
Sziasztok!
Nem találtam helyes topicot IC-k helyettesítésére úgyhogy kérlek titeket ne haragudjatok. Olyan kérdésem lenne ,hogy a TCA785-re tudna e valaki helyettesítőt? Ez egy fénypultban van 12 db ilyen IC van bent. És az a gond ,hogy piszok drágák. Valami olcsó helyettesítő kellene ,de sehol sem találtam
Hali!
Kérek szépen valakit, mivel én nem igazán látom át ezt a dolgot, ezt a tranzisztort behelyettesíteni olyanra, amit országunkba be tudnék szerezni. Köszönöm!
Szia!
Be lehet szerezni itt: Bővebben: Link.
Hali!
Sikerült beszereznem a keresett tranzisztort 3 e Ft ért futárral egyött. Kiderűlt, hog y a mellette lévő IC is halott. Ezt megint innen? Teljes ráfizetés.
Szia.
Nem tudom, hogy honnan jött, hogy meg akarod ezt a tápot javítani, de az IC adatlapján 4W-os adapter példakapcsolása van. A kimenő feszültségtől függően már min. 6db tápot vehettél volna. De ha csak simán bemész a legközelebbi elektronikai boltba (vagy elküldesz valaki), és mondod, hogy helyettesítőt szeretnél a FET-edhez, 1000Ft-ból mindenféleképpen meg kellett volna úsznod. Amit én tennék: megnézném hány V-ra és mA-re van szükség (dobozán rajta van). Ha 5V, akkor 5V 2A-es táp bárhol beszerezhető olcsón, ha 1A is elég, fogsz egy telefontöltőt. Ha ettől eltérő a feszültség, kicsit gondolkodni kell, de még akkor sem vagyunk 3eFt közelében sem. És IC-t még nem is rendeltél. A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2015
Hali!
Ez egy Makita csavarbehajtó akkumulátor töltője. (beszerzési ára 30 e. Ft) Ezt szeretném mrejavítani.
A töltő áramkör a dobozba van rejtve, amire ráül az akksi, ami elromlott az csak egy sima adapter nem? Menjünk át valamelyik másik témába, és rakj fel egy képet a táp dobozáról, ahol szerepel, hogy hány V-ot és mA-t szolgáltatott, és a benne levő szerkezetet is fényképezd le, és meg tudjuk mondani, hogy kell-e 30eFt-os spéci egység, érdemes-e javítani, vagy elég hozzá egy szabványos max. pár eFt-os táp. Feleslegesen ne dobj ki ennyi pénzt.
Köszi, de erre csak hétfőn kerülhet sor.
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek 2 tranyoval kapcsolatban.
Ötet akarnám helyettesíteni vele szerintetek megfelelő? Ha nem akkor tudnátok javasolni egy megfelelő típust? Előre is köszönöm.
Megkerestem neked: Bővebben: Link. A HeStore keresője szuperül paraméterezhető!
Amit linkeltél, az is jó lehet, de a collector-emitter "open base" feszültsége 600V, míg ugyanez a paramétere az eredeti tranzisztornak 800V. A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2015
Köszönöm, igazad van, de a 2SC5583 típusból van kéznél belőle, azért kérdezem, hogy azzal helyettesíthető e minden további nélkül a fent említett típus?
Szerintem lehet, de ha elpukkan, nem fizetem ki! Jobbnak tűnik, mint ami bent volt, de persze nem minden paraméterében. Azt se írtad, hova kell, fluxuskondenzátor mellé, vagy LED-et villogtatni?
Előbbibe nem lenne rósz, de egyelőre Tv halott tápegységébe kellene. Csak az aggaszt, hogy multival mérve a Hfe értéket 4 re irja, adatlap szerint meg 6 a minimum.
Adatlap 6-12-ig írja. Multiméterrel nem szoktunk ilyen tranzisztorokat mérni, csak kisjelűeket.
A multiméter nem képes akkora bázisáramot biztosítani, mint amennyit ez a tranzisztor igényel az adatlapi áramerősítési érték eléréséhez. Tehát a műszered nem hiteles az ilyen tranzisztoroknál.
Hali!
Milyen témára menjünk át? Rakni akarok fel képet.Bővebben: Link
Bármelyikre, csak linkeld itt is be!
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a 2N2919 típusú tranzisztort mivel tudnám helyettesíteni? Kerestem ilyet, de Magyarországon nem is lehet sehol sem kapni vagy nem tudom..lehet én nem találtam csak. PNP párja 2N2905, ilyet találtam. Előre is köszi a segítséget!
Üdv Mindenkinek!
Egy nagyon kedves idős barátom otthon akkutöltőket építget mindenféle bontott alkatrészből. Bevált neki egy kapcsolás amiben egy AD162 tranzisztor van. Viszont ezt már nem nagyon kapni, ennek helyettesítőjéről kérdeznélek benneteket! Mivel tudná kiváltani? |
Bejelentkezés
Hirdetés |