Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Lapozás: OK   110 / 146
(#) banya012 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 29, 2015 /

MEgneztem a Conrad oldalan is..
Meg Bt131 sincs nekik.
http://www.conrad.de/ce/
Katasztrofa ez az orszag..
(#) steelbird válasza banya012 hozzászólására (») Szept 29, 2015 /

Ne a Conradnál keresd, hanem itt
(#) havranarpi hozzászólása Okt 1, 2015 /

Sziasztok!
Nem találtam helyes topicot IC-k helyettesítésére úgyhogy kérlek titeket ne haragudjatok.
Olyan kérdésem lenne ,hogy a TCA785-re tudna e valaki helyettesítőt?
Ez egy fénypultban van 12 db ilyen IC van bent. És az a gond ,hogy piszok drágák.
Valami olcsó helyettesítő kellene ,de sehol sem találtam
(#) mraulajos hozzászólása Okt 20, 2015 /

Hali!
Kérek szépen valakit, mivel én nem igazán látom át ezt a dolgot, ezt a tranzisztort behelyettesíteni olyanra, amit országunkba be tudnék szerezni. Köszönöm!
(#) kadarist válasza mraulajos hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Szia!
Be lehet szerezni itt: Bővebben: Link.
(#) mraulajos válasza kadarist hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Köszönöm, megrendeltem.
(#) mraulajos válasza kadarist hozzászólására (») Okt 22, 2015 /

Hali!
Sikerült beszereznem a keresett tranzisztort 3 e Ft ért futárral egyött. Kiderűlt, hog y a mellette lévő IC is halott. Ezt megint innen? Teljes ráfizetés.
(#) kadarist válasza mraulajos hozzászólására (») Okt 22, 2015 /

Onnan vagy Kínából olcsón.
(#) Kovidivi válasza mraulajos hozzászólására (») Okt 22, 2015 /

Szia.
Nem tudom, hogy honnan jött, hogy meg akarod ezt a tápot javítani, de az IC adatlapján 4W-os adapter példakapcsolása van. A kimenő feszültségtől függően már min. 6db tápot vehettél volna. De ha csak simán bemész a legközelebbi elektronikai boltba (vagy elküldesz valaki), és mondod, hogy helyettesítőt szeretnél a FET-edhez, 1000Ft-ból mindenféleképpen meg kellett volna úsznod.
Amit én tennék: megnézném hány V-ra és mA-re van szükség (dobozán rajta van). Ha 5V, akkor 5V 2A-es táp bárhol beszerezhető olcsón, ha 1A is elég, fogsz egy telefontöltőt. Ha ettől eltérő a feszültség, kicsit gondolkodni kell, de még akkor sem vagyunk 3eFt közelében sem. És IC-t még nem is rendeltél.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2015
(#) mraulajos válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

Hali!
Ez egy Makita csavarbehajtó akkumulátor töltője. (beszerzési ára 30 e. Ft) Ezt szeretném mrejavítani.
(#) Kovidivi válasza mraulajos hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

A töltő áramkör a dobozba van rejtve, amire ráül az akksi, ami elromlott az csak egy sima adapter nem? Menjünk át valamelyik másik témába, és rakj fel egy képet a táp dobozáról, ahol szerepel, hogy hány V-ot és mA-t szolgáltatott, és a benne levő szerkezetet is fényképezd le, és meg tudjuk mondani, hogy kell-e 30eFt-os spéci egység, érdemes-e javítani, vagy elég hozzá egy szabványos max. pár eFt-os táp. Feleslegesen ne dobj ki ennyi pénzt.
(#) mraulajos válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

Köszi, de erre csak hétfőn kerülhet sor.
(#) Mircsof hozzászólása Okt 25, 2015 /

Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek 2 tranyoval kapcsolatban.
Ötet akarnám helyettesíteni vele szerintetek megfelelő? Ha nem akkor tudnátok javasolni egy megfelelő típust?
Előre is köszönöm.
(#) Kovidivi válasza Mircsof hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Megkerestem neked: Bővebben: Link. A HeStore keresője szuperül paraméterezhető!
Amit linkeltél, az is jó lehet, de a collector-emitter "open base" feszültsége 600V, míg ugyanez a paramétere az eredeti tranzisztornak 800V.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2015
(#) Mircsof válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Köszönöm, igazad van, de a 2SC5583 típusból van kéznél belőle, azért kérdezem, hogy azzal helyettesíthető e minden további nélkül a fent említett típus?
(#) Kovidivi válasza Mircsof hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Szerintem lehet, de ha elpukkan, nem fizetem ki! Jobbnak tűnik, mint ami bent volt, de persze nem minden paraméterében. Azt se írtad, hova kell, fluxuskondenzátor mellé, vagy LED-et villogtatni?
(#) Mircsof válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Előbbibe nem lenne rósz, de egyelőre Tv halott tápegységébe kellene. Csak az aggaszt, hogy multival mérve a Hfe értéket 4 re irja, adatlap szerint meg 6 a minimum.
(#) Kovidivi válasza Mircsof hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Adatlap 6-12-ig írja. Multiméterrel nem szoktunk ilyen tranzisztorokat mérni, csak kisjelűeket.
(#) kadarist válasza Mircsof hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

A multiméter nem képes akkora bázisáramot biztosítani, mint amennyit ez a tranzisztor igényel az adatlapi áramerősítési érték eléréséhez. Tehát a műszered nem hiteles az ilyen tranzisztoroknál.
(#) mraulajos válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Hali!
Milyen témára menjünk át? Rakni akarok fel képet.Bővebben: Link
(#) Kovidivi válasza mraulajos hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Bármelyikre, csak linkeld itt is be!
(#) mraulajos válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

(#) Zozi87 hozzászólása Nov 4, 2015 /

Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a 2N2919 típusú tranzisztort mivel tudnám helyettesíteni? Kerestem ilyet, de Magyarországon nem is lehet sehol sem kapni vagy nem tudom..lehet én nem találtam csak.
PNP párja 2N2905, ilyet találtam.
Előre is köszi a segítséget!
(#) kriszrap hozzászólása Nov 4, 2015 /

sziasztok
Mivel tudom helyettesíteni ezt a két tranyót?
BC547
BC557

BC557 helyet BC640????
Segítséget előre köszönöm
Kapcsolás csatolva

Riogatós.png

(#) eyess válasza kriszrap hozzászólására (») Nov 4, 2015 /

Mondjuk BC307 .
(#) kriszrap válasza eyess hozzászólására (») Nov 4, 2015 /

bc547 helyére?

Igy igaz
(#) kriszrap válasza eyess hozzászólására (») Nov 4, 2015 /

bc557 helyére jó 640??

Az is jó , csak izmosabb mint a bc 307.
(#) klaczy hozzászólása Nov 18, 2015 /

Üdv Mindenkinek!

Egy nagyon kedves idős barátom otthon akkutöltőket építget mindenféle bontott alkatrészből.
Bevált neki egy kapcsolás amiben egy AD162 tranzisztor van. Viszont ezt már nem nagyon kapni, ennek helyettesítőjéről kérdeznélek benneteket! Mivel tudná kiváltani?
Következő: »»   110 / 146
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem