Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   11 / 1273
(#) patexati válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Júl 21, 2007 /
 
Valahová átüt a sorkimenő!Persze,hogy szikrázik!Én szoktam oda kenni egy kis szilikonzsírt ha nem nagy a lyuk a és nincs közel a testhez!
(#) Parázs Gábor válasza patexati hozzászólására (») Júl 21, 2007 /
 
Szia
Az nem jo ha mondjuk letakarom ESD-s müanyag tasakal a kondikat.Egyébként néztem de nem látam szikrát de lehet hogy van csak én nem látam ezért gondoltam az ESd-s tasakra gondolom az szigetel.
(#) Fery válasza patexati hozzászólására (») Júl 21, 2007 /
 
Nagyon meg kell nézni nincs-e megrepedezve, mert ha igen akkor nem sokra mész a szilikonnal, ugyanis alatta a repedésekbe kúszik a nagyfesz és vagy kijön máshol vagy leég a kutya.
(#) Fery válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Júl 21, 2007 /
 
Hiába takarod le a kondit átüt máshova ha lukas a kutya.De ez csak egy ötlet volt. Nagyon nézd meg sötétbe ha nem látod lehet,hogy más gondja van. Mivel én nem látom, nem hallom nehéz elsőre eltalálni, egyenlőre csak kisérletezni tudunk
(#) Parázs Gábor válasza Fery hozzászólására (») Júl 21, 2007 /
 
Megkérdezhetem hogya kutya melyik alkatrész?Nem véletlenül a sorkimenő?
(#) Fery válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Júl 21, 2007 /
 
De igen
(#) Szárnyas hozzászólása Júl 21, 2007 /
 
Ha már fel lett hozva ez a topic, elmondanám, hogy sikerült megjavítani a tv-t Fery hathatós segítségével, aki MSN-en keresztül látott el tanácsokkal. Itt is köszönöm neki a segítőkészségét és türelmét. Gondoltam hátha érdekel valakit.
A másik ok ami miatt írok, hogy nekünk is volt egy ilyen tv-nk amit Parázs Gábor említett és ugyan azokat a tüneteket produkálta, amit Ő is említett. Többször is volt emiatt szervízben, de nem sikerült rájönniük a hiba okára, míg a vége az lett, hogy elfüstölt a készülék (szó szerint). Csak azért írom ezt, mert gondolom ha a sorkimenőn lett volna lyuk vagy repedés ami átütött, akkor azt szakemberek észrevették volna. Nem-e valami olyan hibája van, ami erre a tipusra jellemző? Bár ki tudja, hogy a tünetek alapján ugyanaz-e a hibája.
(#) Fery válasza Szárnyas hozzászólására (») Júl 21, 2007 /
 
Szia. Na azaz érdekes eset állt elő, hogy beletaláltál.
Erre a tipusra a legjellemzóbb hiba ez a csattogás és szinte mindig a sorkimenő üt át. Többszáz kutyát cseréltem már legalább ha nem lehetett már szilikonnal ragasztani.
Azonkivül ha pl kissebb a levegő páratartalma akkor nem produkálja a hibajelenséget. Van mikor nehéz megfogni mert olyan is van hogy a kutyán belül üt át és azt kivülröl nem látszik. Azonkivül tizedmilliméternél kissebb lyuk elég a szigetelésen és már átüt. Azt a kis lyukat szabad szemmel nemigen látod meg. Ha nem lehet látni az ivet az bizony igen köcsög hiba. Szervizbe ez nem gond belepróbál az ember egy kutyét és kiderül. Igy viszont meg kell venni és ha mégsem az akkor pénzkidobás.
(#) Szárnyas válasza Fery hozzászólására (») Júl 21, 2007 /
 
Szia! Hát ezt tudva, akkor kár volt megszabadulni tőle lomtalanítás alkalmával, mert ezen kívül nem volt vele semmi baj. Ezek szerint jól behatárolható lett volna a hiba, bár mondom a végén már füst jelzéseket is adott. Úgy volt ahogy mondtad, hogy a szervízben nem jelentkezett ez a hiba, csak itthon. Amúgy milyen árú egy ilyen sorkimenő mondjuk ebbe a típusba?
(#) Parázs Gábor válasza Fery hozzászólására (») Júl 22, 2007 / 1
 
Hello
""szinteErre a tipusra a legjellemzóbb hiba ez a csattogás és mindig a sorkimenő üt át"".Ezt arra a típusra érted ami nekemvan?
(#) Fery válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Júl 22, 2007 /
 
Szia. Igen arra értem, a fekete kávás kocka Vidi TV-re.
Ez persze nem azt jelenti, hogy csak ez a hiba fordul vele elő de ez az egyik legjellemzőbb hiba ennél a tipusnál. Azért irtam, hogy nagyon meg kell nézni lehetőleg tök sötétben akkor látszik. Ha nem akkor persze lehet hangmodul gond is valamelyik elkó vagy elengedett forrasztás, vagy esetleg az IC. Általánosságokat tudok igy mondani meg tapogatózni mert nincs elóttem a gép és igy sokkal nehezebb javitani.
(#) Fery válasza Szárnyas hozzászólására (») Júl 22, 2007 /
 
Szia. Hét tényleg kár volt kidobni. Ezeket a gépeket leginkább csak akkor kell kidobni ha a csöve döglik meg azonkivül szinte minden része javitható. 3 - 5000 bele egy kutya nem is egy veszélyes összeg. A tiednek nem biztos hogy ez lett volna a baja hanem a sorvégtranyó kollektorkörében szokott megdögleni egy kondi az szokott füstölni, mert kiégeti maga alatt a panelt. Sokszor láttam szerviz nem vette észre csak mikor már füstölt a panel,mert nem mérhető hiba, de ha valaki ismeri a jelenséget és a gépet akkor nem méreget hanem egyből csere. Mondjuk sajna neked már mindegy de legközelebb inkább kérdezz meg több szerelőt mielőtt kidobod a gépet.
(#) Parázs Gábor válasza Fery hozzászólására (») Júl 22, 2007 /
 
Lehet hogy a hangmodulal lesz a gond mer baromi sötétben töbször is megnéztem de nem látam hogy áthuzna a kutya.Egyébként nem tom baje hogy a kutyának van mechanikai zaja ugy közelről elég zavaro.
(#) Fery válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Júl 22, 2007 /
 
A kutyának sokszor van mechanika zaja mert van benne vas és a tekercsek 15625 Hz-en rezegnek amit még vidáman hallassz.Az nem valószinü,hogy gondot okozna.
(#) Parázs Gábor válasza Fery hozzászólására (») Júl 22, 2007 /
 
Szia Fery
A probléma tovább fokozodot azzal hogy most járatam a tv-t, most elöjöt a hang de egyszer csak kikapcsolt és utána mikor probáltam visszakapcsolni akkor csak probál elindulni és nem tud kb4-5 probálkozik és leál.Egyébként nem látam szikrát pedig töbször is megnéztem baromi sötétben.Mi lehet a problémája?kössz
(#) Fery válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Júl 22, 2007 /
 
Szia. Vegyél fel MSN-en. fery57@citromail.hu
(#) Parázs Gábor hozzászólása Júl 23, 2007 /
 
Sziasztok
Feri segítségével belekeztünk a javításban.De egy érdekes hibát véltem felfedzni, gondoltam megosztom veletek a hiba mégpedig az, hogy késö délután minden hiba nélkül megy a hang a tvn.Már ez a 3dik napja hogy nálam van a tv és mindhárom nap 4-5után nem pattog hanem szól.Na erre varjatok gombot.
(#) Balázs válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Júl 23, 2007 /
 
Szia!

Akkor lehet, hogy esetleg melege van? Én a számítógépemmel vagyok így, hogy napközben csak akkor hajlandó menni, ha leszedem a gépház oldalát, és egy kis ventillátort állítok mellé. Különben percenként teljesen lefagy. De ezt csak a legnagyobb kánikulában csinálja, este már jó. :yes:
(#) Doncso hozzászólása Júl 23, 2007 /
 
Sziasztok!
Abban szeretnék segitséget kérni hogy volna nekem egy Sony 63-as kb 10 éves tv-m és azt csinálja hogy a kép szélei befelé ívelnek kb 6-8 centire, tehát a teteje és az alja jó helyen van de középen szükül, szerintetek nagy baja lehet? Elöre is köszi a segitséget.
(#) Fery válasza Doncso hozzászólására (») Júl 23, 2007 /
 
Szia raszterkorrekciós hibád van irj egy tipust
(#) Doncso válasza Fery hozzászólására (») Júl 23, 2007 /
 
Hát lehet hogy utálni fogsz de nincs meg a cimke a hátulján, valami nagy dög sony, le lehet venni a hangfalait a két oldaláról jó tudom ez nem mond sokat de ennyit tudok róla, amugy mi az a raszterhiba?
(#) Fery válasza Doncso hozzászólására (») Júl 23, 2007 /
 
Rajz nélkül nagyon nehéz mert nem ismerem mind fejből. a raszterhiba pedig pontosan az amit leirtál. Geometriai torzitás. A TV raszterkorrekciós fokozatá ban elhalt egy alkatrész.
(#) Márk válasza Doncso hozzászólására (») Júl 24, 2007 /
 
Nekem is ilyen hibát produkált egy hasonló korú tévé. Nem javítottam meg de arra határozottan emlékszem hogy ellenállás el volt szenesedve a panelon, lehet javítható lett volna az ellenállás cseréjével...
(#) Fery válasza Márk hozzászólására (») Júl 24, 2007 /
 
Szerencséd volt mert legtöbbször kondi, vagy tekercs döglik meg esetleg tranzisztor vagy FET. A tekercs általában látványosan leég, de a kondihiba meg a többi nem mindig látszik. Az a baj hogy igy rajz nélkül ő nem fogja megtalálni a raszter fokozatot én meg nem látom a gépet. Esetleg ha nagyon jó minőségü fotót tud a panelról csinálni az valamit segithet.
(#) Doncso válasza Fery hozzászólására (») Júl 24, 2007 /
 
Na mégis megtaláltam a tipusát, hátha segit.
sony-KV2720-as, remélem tudsz nekem mondani valamit. A raszterhiba egyébként nagyon drága dolog? amugy már szétszedtem és nem találtam semmi rendelleneset. Amugy köszi hogy probálsz segiten, na hátha ezzel többet tudunk meg rola.
(#) Fery válasza Doncso hozzászólására (») Júl 24, 2007 /
 
fery57@citromail.hu MSN
(#) titkovics hozzászólása Júl 27, 2007 /
 
Sziasztok!

Adott egy ITT Nokia Ideal Colour 6728 HVT típusú színes Tv, amin egy esti Tv-zés közben, hírtelen, minden előzmények nélkül elment a kép. A Tv-t kikapcsoltam teljesen, majd pár perc múlva visszakapcsoltam, de akkor sem ment. Másnap reggel újra próbálkoztam és láss csodát volt kép, de nem sokáig örülhettem mert, vmi újra megunta a munkát és azóta sincs kép a TV-n. A hanggal semmi probléma nincs. A kérdés hogy mi lehet a TV-vel, hol keressem a hibát?

Köszönöm segítségeteket.
(#) patexati válasza titkovics hozzászólására (») Júl 28, 2007 /
 
Ez valamelyik forrasztás kirohadása,vagy gyorscsatlakozó oxidációja okozhatja!Szerintem nézz szét a sorvégtranyó körül a teljesítményellenállások,diódák és tranyók közt!
(#) Gery hozzászólása Júl 30, 2007 /
 
Hello
Kaptam egy egész jó Akai tv-t hogy kezdjek vele amit akarok mert nincs kép. Énis megnézegettem. Kép az semmi de mikor kikapcsolom villan egyet.
Ezalapján nekem foggalmam sincs mi lehet a baja de pl a képcsönél ha tekergetem azokat a potmétereket lehet vmi javulás mert magán a panelon nemtaláltam hibát???
(#) Fery válasza Gery hozzászólására (») Júl 30, 2007 /
 
El ne tekergesd az istenért!!!! Attól nem fog megjavulni de ha meg lehet csinálni akkor kezdheted előlről beállitani a fél TV-t. Egyébként ezek általában akkor csinálnak ilyet ha a képeltérités hiánya miatt letiltja a képet a proci, hogy ne égjen be a cső.
Következő: »»   11 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem