Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A függőleges eltérítésnél is lehet hiba. Ha nem kap visszajelzést a vezérlő a függő működéséről, akkor leáll a sorvezérlés. A doksi megfelelő részeit kimásolva és Paint-be beillesztve tudsz képeket mutatni a rajzról.
na végre,feltettem a függöleges részt bekarikáztam amit cseréltem + a tda3654-s ic-t ezek után jólett az eltérités, legalábis tudom szabályozni a képméretet
Milyen feszültségekre számítsak? 600V ig tudok mérni.
Nem lesz annál nagyobb?
ezen nincs bekarikázva de leirom az alkatresz számát
3534,3535 szakadt,6534zárlatos volt,tda3654 ic cserélve,2511 kondi felpuposodot kicseréltem.
Max.200V-ra számíthatsz, hisz a videovégfokozatnak e körül van a tápfeszültsége.
A visszacsatoló hálózat (feedback) elemeit ellenőrizd.
sziasztok van egy orion ctv2420-as tv ami nem kapcsol be-nincs készenléti sem. A secunder oldalon jo minden ellenálás nincs zárlatos dioda tehát elvileg minden krappol de mégsem indul. Mitöl lehet ha valaki tud vagy találkozott már ilyennel az kérem segitsen.Elöre is köszi
Szia
Primer oldalon jó a végfok? Biztosíték él még? Trafónál vagy PTC ellenállásnál esetleg valami forrasztási hiba?
hello Átforrasztottam mindent a primeri oldalon is jo a táptranyoja is biztositék ok
Hálózati kapcsoló nincs szétégve?
a primery oldalon és a táptranyon is megvan a táp
szevasz.
végignéztem amit bekarikáztál,ugy néz ki hogy ezek mind jók,igaz a 3474-es ellenállást azt nem találom, de még azért átnézem, a 2409-es 22nf kondit amikor áthidaltam egy ugyan ilyen értéküvel talán akkor világosabb lett az egész kép,de amikor cseréltem akkor ugyanolyan volt mint az eredetivel,ezen kivül cseréltem még a másik két kondit is, mást nem tapasztaltam
És a védelmi áramkörök megkapják a tápfeszültségeiket? Alkatrészek jók?
(28V, 13V,-16V)
a panelon jelölt méröpontokon +5=5,5v ,+13ok,28=30v,a b+ is mértem az 146volt 141 helyett,de lehet hogy ennyit csal is a müszer,most megyek meg mérem az alkatrészeknél is
Szia!
Milyen sasszi van benne? 11AK...? Lehet, hogy táp primer oldalán szakadt meg valamelyik start ellenállás, azért süket.
nemtalálok hibás alkatrészt a feszültségek azok szerintem jók,kivéve talán a +15, -15voltot ezek csak 11,5-11,8v közben ujra elindult sötét képernyövel letekert g2-vel,lehetet szabályozni a fényt csak kicsit tultekertem akkor lekapcsolt,utána már csak fényel indult, megyek még nezegetem hátha találok valamit
Ne add fel! Amíg a hangyák nem jelennek meg, addig nem ok. a dolog.
most ujra elindult sötéten finoman adtam rá egy pici fényt a visszafutási csikok azok megvannak az alapszin olyan lilás-rózsaszines,megnézem nem forrósodik- e valami..ki se kapcsolom
Lehet, hogy alapból fekete szinttel vezérli a végfokot a videoproci, és a túl nagy G2 fesz miatt világosodik és csíkozódik a képernyő. AV-állásban, valamilyen jelforrásról próbáltad meghajtani a tévét? A katódfeszültségek hogy alakulnak?
nem adtam neki jelet a bemenetre lekapcsolt stby.ba,utána megint csak fénnyel indul,egyszer igy egyszer ugy?? nem valami érintkezés gond lesz ez?amugy feszek azok nem változtak viszont a sorvégfok tranzisztorok,eltérö ic, 2dióda azok rendesen melegitik a hütőbordát (egy a hütöbordájuk)a kezem megégetné pillanatok alatt,amugy ritka ha én feladok valamit
Akkor a diódák vonalán kutakodj tovább. A katódfeszültség értéke érdekelt volna. Csak a miheztartás végett. A 200V rendesen meg van a képcsőpanelen?
szevasz.
el kellett az este mennem,de 1-2 óra mulva megnézem és akkor jelentkezem
Sziasztok!
Van egy ITT2163T típusú Tvm amin a gyerekzár aktív és nem tudom feloldani, egy 3 jegyű kód kellene. Nem tudna valaki segíteni? A választ előre is köszönöm! Üdv!
szia!
Mi a sasziszámma? 11AK vagy TV kezdetű feliratokat kellene keresni az alaplapon. A kezelési utasításban benne szokott lenni a gyerekzár kezelésének menete.
hello
nos a 200v az 206 stabil akkor +12v az 11v g2 letekert potinál 315volt, a fütés 9,10,csatlakozó képcsön bekapcsoláskor kb 4voltról indul és ez olyamatosan emelkedik 20-21voltig (és közbe folyamatosan nö a fényerö is)akkor lekapcsol a tv stby -be |
Bejelentkezés
Hirdetés |