Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Á ebbe az öreg masinában az nem szokott dögleni.Nekem egyszer a tekercsen kellett állítani. Régen volt, nagyon régen.
Goldolom a VL-re gondoltál mert azt is próbáltam állítani de nem úgy is elmentek a csatornák!
Tuner?? Nincs másik teszt-re?
Sziasztok.Volna egy DAEWOO,márkáju tv-m,és a probléma,hogy be kapcsolom a fő kapcsolonál,(nincs távja)és a led zőld hejett sárgán világít,és zug a hangszoró,de nem jön be a kép.Megtőrtént,hogy bekapcsolva hagytam sokáig,ijen állapotban,ahogy leirtam,és egy idő után,bejött a kép,meg a hang,szoval bekapcsolt a készülék.Mi lehet a baja?Nagyon fontos lenne a segítségetek,sajnos ez az egy tv-m van,és hát most ez sincs.Előre is kössz a választ.
Szia!
Mi a pontos típusa? Valószínű, hogy elektrolitkondenzátor kiszáradása okozza ezt a hibát.
kössz a gyors válszt,k20c4n.és mi vagy hol találhato az a kondenzátor?
Első körben a C813 és CB14es elkókat cseréld. Bővebben: Link
Vagy ha másmilyen alaplapod van, akkor ugyanarra a funkcióra szolgáló a C810 és C811-es elkókak kell cserélni.
De van vagy 5 ebből egy zsír új és azzal is ezt csinálja! Próbáltam mindegyikkel és ugyan az! Szóval nemtudom!
Sziasztok!
Tegnap előtt a TV beadta az unalmast(orion t2950 stx-s flat), hang van,csatornákat váltja ,csak kép nincs.Működés közben egyszer csak elment a kép illetve a képernyő közepén függőlegesen egy halvány csík látszik.Kis égett szag érződött a tv körül szétkaptam és egy megpörkölődött ellenállást találtam a sorvég mellett. Megmértem multival,és 9,9Kohm-értéket kaptam,de a színgyűrűk alapján(barna,fekete,barna ha jól látom....)10 ohm-nak kéne lennie vagy nem tom...... és ez okozhat ilyen hibát? Sajna se kapcsrajzom,se túlzott szakértelmem hozzá... ha valaki tud, légyszi. segítsen :help:
Van ott még szakatt kondi is, legalább egy!
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Nem tudnátok leírni, hogy egy c3229-es tranzisztort mivel lehetne helyettesíteni. Sajnos már nem kapható és a tv-en elmentek a színek. Csak a zöld szín maradt meg. Előre is köszönöm.
Idézet: „Nem tudnátok leírni, hogy egy c3229-es tranzisztort mivel lehetne helyettesíteni.” Ebben tévedsz, mert én például le tudnám írni. 2SC3229 helyett pl. BF871(S) vagy bármi hasonló, már ha tényleg az a hibás. Olyan túl gyakran nem szoktak ezek tönkremenni. Mindamellett kiütheti képcsőhiba is a végfokot. De kétség esetén fel lehet cserélni kettőt a panelon, és ha felcserélődik a hiba is (vagy nem), akkor logikus a következtetés.
A 470 nF -os kondi volt a bibis ,csere és műxik!
Üdv mindenkinek!
A segiségeteket szeretném kérni, egy Thomson 28DF170G Tipusu tv-vel vagyok gondba. Bekapcsolom szép a kép,de 4-5 perc után Függőlegesen összeugrik a kép,kb 15cm be mutassa a képet.De ha megütöm visszaugrik normálisra,neha magától is. Az lenne a kérdésem? Hogy az ic -n kivűl mi tartozik még a Függőleges fokozathoz mit nézzek meg,olyan mintha kontaktos lenne. De szerintem az ic jónak tünik mert másképp ki se ugrana a kép vissza beállna mint a gerely vagy tévedek? Előre is köszönöm segitségeteket minden ötlet érdekel Üdv. Pisti
Azért én a kérdés előtt igazán körbe néztem volna a forrasztásokat és írni se kellett volna.
Mondtam én!
Köszi Bandi Holnap meg is nézem Újra , de ha mégse a forrasztás akkor mi lehet még .
Köszi mégegyszer Üdv . Pisti
Biztos, hogy az.
Lenne egy Grundig T55-730/t text (cuc7301) tv-m. 2-3 évet állt egy szobában, mert nem használták. Amikor be akartam üzemelni, akkor nem kapcsolt be, csak a stand by led villan fel kb. 1 másodpercenként és a hangszóró is pattan egy halkat.
Azt hittem a kondik száradtak ki, így a táp részét megkondiztam (kivéve a 2,2u 350V, mert olyanom nem volt), de nem hozott eredményt. Valaki találkozott-e már ilyen hibával és mi volt a megoldás? üdv. PS: a cuc számot a tv-ről néztem le, de az eddigi kutatások alapján az egy 37-es tv..
Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a segítséget! Két napi járatás után úgy tűnik megoldódott a probléma. Az alkatrészek átforrasztása úgy tűnik egy 25 éves gép esetén már kevés. A hibásnak ítélt alkatrészeket ki kell venni, lábait letisztítani, leónozni, újra beforrasztani. Ha valaki pénzt nem kímél, akkor újat beépíteni. A lényeg: A tápegységben lévő 1,2nF 1600V-os kondenzátor lába volt a forrasztás alatt teljesen elkorodálva. A forrasztáskor az öreg ón menekült a lábról. Kivesz, megtakarít, újraforraszt, NAGYON ÖRÜL! A panel átvizsgálása közben sikerült még egy hibát észrevenni, a képeltérítő tirisztor szintén kimozgatta magát. Még ugyan nem szakadt meg de szerintem már csak napok kérdése volt, hogy elpusztuljon. Remélem másnak is tudtam segíteni a megoldás leírásával. Üdv: Gábor
Köszi az infókat.A tirisztor egyébként is egy nehezen beforrasztható lábú cucc.Azzal tényleg csak a kiforrasztás,és letakarítás után lehet dűlőre jutni.
Szia Bandi
Nagyon szépen köszönöm a segitséged,tényleg a forrasztás volt a baja. Mégpedig a hűtőborda lábai voltak, kiolvadva látszatra semmi áthúzás nem volt ,de mikor mozgatni kezdtem azonnal visszajött a kép mosmár normálisan rögzitve van és működik. Örök hálám érte köszönettel Pisti
A hűtőborda lábainak semmi köze az egészhez, hacsak nem most feszültek be az IC lábai és egy hét múlva keresheted megint!
Az IC-t is tessék átforrasztani, mert az a hiba!
szia Bandi
Bocsi rosszul fejeztem ki magam, természetesen az IC - lábait is átforrasztottam és mostmár massziv az egész, nem szoktam összecsapni a dolgokat rendesen megcsináltam.De azért köszönöm hogy figyelmeztettél rá hála neked működik Üdv. Pisti
Sziasztok! Segítséget kérnék tölletek egy tv javításában. A napokban került hozzám egy Hyundai CTV 212125 X SI (11AK30A4 chassis) tv. A tápja szó szerint fel volt robbanva, a megpatkolt biztosíték miatt. A rajz szerint beépítettem a megfelelő alkatrészeket de a tv nem indul. Piros led szépen ragyog, a tv gombjaira nincs reakció. Távval viszont indulna vagyis ha indítom a piros led átvált zöldre és vissza pirosra. De ezt nagyon gyorsan csinálja, villog és csak akkor vált vissza pirosra ha kikapcsolom a távval. A tvbe valami belefolyhatott mert nagyon ocsmány a belseje, gondolom ekkor próbálkoztak a biztipatkolással. Hibás alkatrészt nem találtam többet, amit lehetett mindent kicseréltem. A sortrafó vagy a processzor hibára tudok még gondolni de ha ez a hiba megy a kukába. Előre is köszönöm a hozzászólásokat.
Szia!
Sortranzisztor üzemképes? A sortápfeszültség eljut a kollektoráig?
Mikor piros a led, akor mekkora a sortápfesz?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |