Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Akkor az elvileg jó , és a TDA 3653 megkapja a vertikális vezérlő jelet .Tényleg te cseréltél TDA 3653 mat ?
igen én cseréltem a TDA 3653.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2013
Akkor valahol elvész a vertikális vezérlő jel , amit a TDA 3653 a 3 mas lábán kapna.
Az R304 TDA3653 felöli részen 2,09v van I701 felöli 5,94V van.
Nem lehet hogy a C 306 nem jó?
Ott meg kellene nézni az ic 1 es , és 3 mas lábához menő ellenállásokat , és kondenzátorokat.
Pl R 304 , 305 C 303 , 305 , 306 Mert valamelyik megfogja a vezérlő jelet. Még valami a TDA 3653 9 es lábára menő 1000uf/35v cserélted ? A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2013
Sziasztok!
Hozzám került egy kidobásra ítélt Samsung 29" CRT TV, gondoltam hátha meg lehet menteni. A hibajelensége, hogy bekapcsolás után a kép sötét, középen egy keskeny függőleges sáv látható (menü gomb megnyomására alul megváltozik a színe), illetve siseg az egyik trafó. Vízszintes eltérítés környékén keresgéljek? Köszi! A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2013
Nagyon úgy néz ki , hogy minden alkatrész jónak tűnik
Az L404 tekercs megkapja a +103 voltot? És tovább a D402 ön már nagyobb feszültségnek kell lenni a kondi miatt meg vannak ezek ?
Szia!
A tápfeszültségek ellenőrzése körül keresgélj! A kapcsolási rajz segít!
Hat nem tudom melyik az E-W aramkor?
Nem, ha bealitom a 125V-ot(a tapbol) , akkor a tobi ertekek a megadott ala esnek , gondolok itt azokra amelyek nem stibilizatorokal vannak , peldaul a taptrafo masik leagazasa es/vagy a katodtap(azt hiszem igy neveztetek a TDA3653 tapjat). Igy felcsavartam a tapot adig mig az elobb emlitet ertekek elertek a gyari feszeket de ekor kikapcsolas utan nem indult a TV-e. Ha eroltetem az indulast bekapcsolt de nem volt se hang, se kep , vagyis kinyilt a kepernyo de irtozatos szurke arnyalatal. Ezek utan a tapbol bealitotam egy kozep aranyt , ami azt jelenti hogy 125V helyet van 139V-om, a vertikalis Ic-e 9-es laban 28.5V, 6-os laban 27.5V. A tobbi ertek amit stabok vagy zenerek adjak azok stabilak , egy kivetelevel ahol tranzistor utan 5V kene legyen ott csak 4.7van . A masik IC 42-es laban (bemeno fesz) az csak 2.3V , de azt nem tudtam sehogy felvinni 2.7re ami gyari ertek lenne , de az a vertikalis resze nem a horizontalis amit nyitanom kene , amit elfelejtetem megmerni az a 43-as lab feszultsege, ugy emlekszem az 5.4V kene legyen . A screenbol alitva sokal elesebb a kepe mind edig volt , remelem nem hat ki az eletere. Most mar nyugodjatok meg osszeraktam a TV-et es mukodik, elkebzelhetitek ,hogy a szoba felso sarkaibol mind levertem a pokhalot mikor korbe repultem oromombe. Profik vagytok minden elismeresem a tietek ,altalam megjavitotatok egy TV-et, azt tudnotok kel hogy az elso TV-em amit ugy szedtem szet ,hogy a kepernyo oszetorve nem hoszigetelesnek ment a kemencenkbe, a rez, aluminium vastelepre, es ami nem volt jo alkatresz ledes pilogoba ,vagy erositobe az ment a szemetbe. A 0-rol kezdtem , de most mar van nemi fogalmam a TV-ek mukodeserol. Amit szeretnek hangsulyozni foleg kezdok szamara , (ha ilyenbe szeretnenek belevagni,) hogy itt nincs helye hanyagsagnak, komolyan kell venni , ez itt mar nem egy TDA2030-as IC ahol ha nincs 2K elenalasom beteszek egy 1.5K mert ugyis mukodik. Valahol "eyess" irta hogy figyeljek oda a megnyult ellenalasokra , nekem az volt a lenyeg hogy jo legyen , tevedtem igaza volt , igy visszatekinteve az elmult harom nap tanulsagabol , es a karokbol (ami altal tanultam) , nagyon egyszeru volt a problemaja a TV-emnek . A goz miat a kisules a legrovidebb 2 utat valasztotta a fold fele ,a kepernyo vertikalis tekercsen keresztul a vezer Ic-et ,a masik a'gon a pasziv alkatreszeket (poti, ellenalas) nyirta ki egyeseket nem teljesen de elmentek az ertekek,figyelmen kivul hagyva hogy megnyultak az ellenalasok megoltem meg 2 Ic-et, ma kicsereltem 2 ellenalast , csak az egyiket emlitsem ami 680ohm kelett volna legyen es 720ohm volt. Most mar csak egy kerdesem van szamotokra, a szomszed bacsi felig megnyuzott , koromel kapaszkodik belem ,hogy van egy kis TV-eje ami elromlott es meg kene csinaljam, nem tudtam elmagyarazni hogy nem en vagyok a tetes hanem internet, forum,szakik, stb, amit persze o nem ert/het meg. Valaljatok???
Ha csak el olvasod amit kadarist-nek irtam valaszt kapsz a kerdeseidre.
DE Igen ,ugy van, foleg komolyan kell venni, ahogy irtam ez mar nem jatek. Igen, a mi TV-enk, a fejem felett zakatol most is amiota megjavitotam , ugyanis megirtam a valaszt kadarist-nek az este de el aludtam a bilentyuken anyira faradt voltam , most megebredtem elkudtem es latom hogy azota zajlott az elet a forumon. Ahogy te is (jobban ) tudod szinte mindegyik allitgatas feszultseg fuggo es mi aval kezdtuk ,hogy a tapom nem jo , persze mivel ki volt esve egy arramkor tenyleg nagyobb ertekeket kaptam es elcsavargatam. De tenyleg elcsvartam annak a kis tekercsnek is a magjat ami most szerepel a rajzon amit feltetel, persze erzesre visza is vitem a helyere akor meg nem tudvan ,hogy az mire jo. Holnap le veszem meg egyszer a tevet a polcrol es csavargatok egyet rajta. Egy nagyon oreg TV-e 10-en anyi eves, de foleg rengeteget uzemel, 24-bol 20 orat,persze ezt nap mint nap es tul van sok gozon es patogason, lasacskan adta meg magat , ez az utolso kisules vegzetes volt neki. Szuleim kidobtak mar 2 Funait es ezt most kellet masadszor javitani. Nagyon orvendek , hogy ujra mukodik. Koszonom nektek.
Mindig mindenki kap segítséget persze ehhez az is kell , hogy a másik fél partner legyen ebben.
És ha adódik egy hiba körültekintően kell kezelni , hogy abból a hibából ne kreáljunk még több hibát. De erre már te is rá jöttél a végére Igen sokszor azért kel mérni , és mérni , és mérni , mert egy adott áramköri rész ami pláne szabályozó kört lát el , és változnak a körben lévő elemek értékei , akkor az nagyban befolyásolják a kimenet , vagy a látványbeli végeredményt. A szomszéd bácsi tévéje.Nos én azt javasolnám neked , ha segíteni szeretnél rajta , és érzel magadban annyi lelkesedést (bár most biztos van ) , hogy meg tudsz vele birkózni , akkor segíts rajta ,persze ha javítható. De szerintem ilyet kérni tőlünk , hogy vállaljuk e én megmondom neked az igazat , hogy én nem vállalnám.Valakinek ez a kenyér keresete munkája ebből él , most , hogy esetleg valaki ide jön a fórumra , mert hirtelen meg van szorulva , és segítséget kér az persze más .De viszont az is más , hogy valaki gebinbe felvállal tévék javítását , és ide jőve az instrukciók alapján javítgatna az úgy nem megy , és nem is működne hosszú távon.Ugyanis erre senki sincs berendezkedve , se időbe se máshogy. És hát az öröm , akkor az igazi ha a hibát saját maga találja meg az ember ,így is öröm , de te is tudod jól , vagy érzed , hogy még is más - mások által érted el.Ez önmagában nem baj csak mégsem az igazi. Na szóval örülünk ,hogy sikerrel jártál , és természetesen számíthatsz ránk máskor is. A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2013
Koszonom a bisztato szavakat.
A hibat igy-ugy en talaltam meg a 2 megszakadt potmeter szemelyeben. (persze a ti tudasotokal) Ezekel a javitasokal nem veszem el senki kenyeret , foleg nem azoket akik itt segitetek nekem , bisztosan nem fogtok eljonni 600-700/km egy teveert. Ez a TV-e nem kerult volna szerelo keze ala, no meg se a szomszed bacsie, ugyanis ez a javitas belekerult volna 100-150lejbe(8000-10000ft), egy uj 21colos LCD a uzletekben mar kaphato 600 lejert (40.000ft), a nemetorszagban kukazott hasznaltak akar feleert, tehat a mi helyzetunkben csak hitel lett volna es uj LCD. A szomszed bacsi nem anyira oreg mind ahogy lecseng az irasombol, 60 ev koruli es egy igen jol felszerelt muhelye van (esztergaval is), egy kesfenestol akar komolyabb dolgok esztergalasaert , nem csak en de az egesz falu hozza fut , nem kell mondjam hogy ingyen dolgozik(legalabis nekem mindig). Tehat a legkevesebb ha megprobalom megjavitani a TV-jet (foleg hogy megkostoltam a TV-e javitas izet es tetszett) , es segithetek en is neki a favagason kivul . Mi van ha nem tuzolto vagy urhajos akarok lenni ha nagy leszek, hanem TV-e szerelo. Szep napot kivanok.
Idézet: „Mi van ha nem tuzolto vagy urhajos akarok lenni ha nagy leszek, hanem TV-e szerelo” Ez jó Soha nem késő bármit is elkezdeni , vagy megtanulni . És valóban ma már inkább újat vesz mindenki mint javíttat , ezért is vannak bajban azok akik ebből élnek, és mondhatni itt sem olcsóbbak az árak , mint ott nálatok. És természetesen ha a bácsi ilyen jó szívű , akkor az a minimum , hogy megcsinálod a tévéjét. Persze fel kell készülnöd arra , hogy más rendszerű , más hiba , stb stb stb . De mind emellett nem árt , ha egy újabb hibát tanulsz meg ez csak a te javadra válik.
Ujra itt, Elvoltam es megneztem a szomszed TV-jet. A markaja shimatsu de persze hogy nem irtam le a modeljet , igy elfelejtetem lapos kepcsoves. A baja hogy bekapcsolva csak patog a hangszoro de a led sem gyul ki. Szerintem tap lesz , meg ne segits had probaljam meg en.
Gondolom a led re a készenléti jelzést érted.
Ok hagyom , hogy te próbáld meg Sokk sikert hozzá.
Igen, delutan hozak a TV-et.
Sziasztok! Hozzám került egy Kenstar S2112CG síkképcsöves tv. Nem vagyok abszolút kezdő a témában de szakértelmem sincs, így ide fordultam hátha valaki kitudna okítani. A tv azt produkálja, hogy mikor feszültség alá kerül, valami kattogó hangot hallat, mintha valami relé nem tudna behúzni, ezt folyamatosan, emellett a bekapcsolást jelző ledje is villog. Gondolom a hiba a táp körül lehet. Mellékelek egy képet, mintha ez az alkatrész "recsegne"vagy kattogna nemis tudom. A púpos kondenzátorokat már kicseréltem, nem tudom merre induljak tovább. Megpróbálnék több részlettel szolgálni, de tényleg nem tudom hogyan tovább, feladni pedig nem szeretném mert valahogy el kell kezdeni ezt is. Köszönöm előre is a segítséget!
Egy kérdés hogyan villog a led mindig amikor, azt a hangot hallod , vagy van üteme .Tehát hármat villog kicsi szünet , aztán újra villog stb.
Mindig villog, ahogy a hangot hallom. Kb 2-3 Hz-es frekvenciával.
Sziasztok!, hozzám került egy PHILIPS 21PT1820/01 típusú tévé, már egy jó napja kínlódok vele, mert nem birok rá jönni a hibára, ami egyben nagyon érdekes is!. A probléma a következő-mikor be kapcsolom a tévét akkor a sorvégfok trafójából zizegő hang hallatszik, és mikor be jön a kép akkor újra hallatszik ez a hang, és a kép olyan ami a képen is látszik, egy pár másodpercig megy a tévé és aztán ki kapcsol. Az érdekesség csak ezután jön, mikor ki húzom a konnektorból a tévét, és újra vissza dugom akkor már nem csinálja ezt a tévé, és megy szépen!, és akár estétől reggelig lehetne nézni gond nélkül!. Az összes kondenzátort ki cseréltem már, az elektrolit kondenzátoroktól a polaritástalanokig, az ellenállásokat is át mértem és a diódákat, és a tranyókat is, és minden jónak bizonyult. Már azt is meg csináltam hogy a sor trafóból a screen potenciométert ki vetem, és a G2-o re tetem egy nagy feszültségű gyors diódát, egy ellenállással a Sor tranyó kollektoráról, mert azt gondoltam hogy rossz vagy zárlatos a screen potenciométernél valami, de sajnos ez sem segített. Szerintetek mivel lehet a probléma hol nézem még meg?.
Szia!
És ha nem rögtön dugod vissza, hanem mondjuk tíz perc múlva, akkor is beindul rendesen?
Szia!
Van rajzod róla? Fejből nem tudom melyik chassis, de volt hasonló problémám Philipsszel. A titisztort (rokat ) cseréld ki.
Szia kadarist, akkor megint ugyan ezt a figurát csinálja!. Mondjuk most újra be kapcsoltam és jó 10 perc el telt, és csak egy kicsit csinálta ezt a figurát és be ált a kép rendesen, és az a furcsa hang is el tűnt.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2013
Szia, nincs rajzom hozzá sajnos, de a chassis száma az 04PT090. Ja és tirisztort sehol se látok benne.
Sziasztok
Ki cseréltem a C303 , C305 és C306 os kondikat de a kép nem nyilik ki. L 404 tekercs 99 V kap a D4ö2 után 110V van.
Rajz: Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |