Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
BUÉK!
Kérdésem lenne,egy Panasonic kb.8-10 éves készüléknél a képernyő felső kétharmadánál vékony csíkok-piros-kék...jelentek meg.A készülék korát figyelembe véve érdemes javíttani vagy sem.Tudom ez így messziről távhibafeltárással nem megy,inkább csak úgy rutinból kérdezném. Köszönöm!
BUÉK!
Valami hasonló ? Ez egy Orion Pt90 sasszival szerelt készülék. A függőleges eltérítés volt rossz. Érdemes, a Tv szerelőknek is meg kell élni!
BUÉK! Mindenkinek!
Olyan problémám lenne, hogy van egy kb 10éves 55cm-es síkképcsöves Philips tv-m ami pár napig nem volt használva, ma viszont bekapcsolás után a képernyő felső harmadában félkör alakban minden lilás színben pompázik, az alsó kb kétharmaddal minden rendben. Eddig nem volt soha vele probléma, az első 4-5 évét a dobozában töltötte, a képe szép éles, használnám még egy darabig, ha tudtok segíteni! Köszönöm előre is!!!
Kapcsold ki a TV a főkapcsolóval (nem a távkapcsoló gombjával) 2-3 szor. A foltok elfognak múlni.
Megfogadtam a tanácsod, kikapcsoltam párszor a tv elején levő gombbal, és most már két oldalt a lilás félkör ív vége majdnem leér a képcső aljáig. Olyan mintha egy elektromágneses vagy mágneses tér lenne a tv mellett, pedig nincs.
Bocs azt nem irtam hogy a kapcsolások között hagyj 1-2 percet is hogy a PTC kihüljön. Ha ezek után továbbra is foltos marad akkor a PTK megérett egy cserére.
Sziasztok:SAMSUNG LCD TV-hez keresek kapcsolási rajzot.Model-szám:Le32R32B Tipus-szám:BD32EO köszi előre-is.
Akkor légyszi mond, hogy mi az a PTK és, hogy honnan lehet rendelni, vagy hogy mi a teendő,?
Most a képernyő bal alsó harmadából indul ki egy bumeráng alakú kb 10 cm széles sáv ami szivárvány színű de a kép arra eső része lilás lesz ha nem fehér a képernyő.
Véletlenül nincs a közelben egy hangfal ?
A tv környezetében minden ugyan úgy van évek óta!
Van hangfal is kb 1méterre de már mindent megpróbáltam, eltenni messzebb stb, mielőtt ide írtam volna! A lényeg, hogy a zöld piros lett az arcok lilák a felhők és a fehér részek halvány zöld, sárga ,rózsaszín, szivárvány színben pompáznak!
Nem tudnál,véletlenül képet feltölteni a jelenségről?
A kép alsó felének a közepén minden rendben azon felül kicsit színesebb mint kellene.
Üdvözlet!
Egy ehhez hasonló alkatrészt keress:Bővebben: Link. Beszerezni pl. innenvagy innen lehet. A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2014
Üdv!
PDC 9ROM TKS 0512 a száma. nem igazán találtam ilyet semelyik boltban, és valami orosz oldalt kivéve még csak nem is ismerős a guglinak. Viszont bontottam egy TV alaplapot amiben azt hiszem volt egy fehér színű, azt be lehet tenni a helyére? Ha jól gondolom ez a lemágnesező tekercsel van kapcsolatban, némi fogalmam van az elektronikáról, de ilyen alkatrész létezéséről sem tudtam eddig, szóval nem tudom mi van a kis fekete dobozban!
A helyzet az, hogy megkocogtattam ezt xar ptk-t és lila lett az egész képernyő, na gondoltam lehet egy forrasztás baj van, kihúztam az alaplapot és átmelegítettem a három lábat, aztán vissza mindent a helyére, és próba. némi csend után el köszönt a főbizti de még a lemágnesező tekercs is langyos volt, gondolom átment zárlatba ez az izé, (legalábbis remélem), mert nem csináltam semmit, nem húztam le egy vezetéket sem stb, de a következő szerszám amivel nekiállok az a kisbalta lesz.
Közben utánanéztem mi ez a ptk, és most már értem a lényegét, csak ez a helyzeten nem változtat.
Szia!
A helyzeten az változtatna, ha kicserélnéd
Elég egyértelmű a ptk zárlatos lett . Mivel ezek értéke nem túl kritikus a bontott PTK val próbálkozhatsz, egy a lényeg hogy bemenjen az eredeti helyére és 3 lábu legyen. Vagy bemész egy üzletbe viszed a PTK és mondod hogy 1 helyettesítőt szeretnél. Ha mégis cseréled,a bizit is cseréld ugyan olyan értékűre..
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2014
ati790731, szervusz!
A PTK gyakori TV meghibásodás, nem csak a lemágnesező képernyő tekerccsel van összefüggésben közvetlen, hanem a tápegységgel is. Kiforrasztás után mérd ki ohm-al a PTK-t. Ha jól emlékszem a három lábán a középső lábához képest az egyiknek 0, a másiknak 47 Ohm körülinek kell lennie, és jó vizuálisan vizsgálva nincs megpörkölődve. Nagy esélye van, hogy a PTK purcant ki. De nincs kizárva, hogy a TV tápegység végfoka is. Ha zárlatos a PTK, tuti kiveri a biztosítékot. A képernyő színek más tészta, ott demagtetizálni illik. A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2014
Sziasztok!
Volna egy kis problémánk.Digihome 2145 11Ak30-as sorvég módosítást elvégeztük Bővebben: Link és 20mp után lekapcsolt.Megjelent a képernyő közepén egy fehér csík és az is elment.Most készenlétiből nem kapcsol át ,ha nyomjuk a gombokat csak sípol. előre is köszi.
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!
Előkeresem a bontottat, megnézem a vele párhuzamos kondit nem zárlatos -e, aztán reménykedem hogy a táp túlélte, és ha nem lesz meg a bontott cucc akkor a jövő 7-en veszek egy helyettesítőt bele, mert a 7-en nincs nyitva egy ilyen témájú üzlet sem itt Pesten legalább is amiket én ismerek. Addig is még egyszer minden segítséget köszönök, ha alakul valami azt jelzem! Üdv!
Üdvözlet mindenkinek!
Kicseréltem a PTK-t arra amit egy árokparton talált TV alaplapjából szedtem ki, raktam egy jó biztit bele és szinte hihetetlen módon meggyógyult a ketyere! Siqlako fórumtárs jól írta 47ohm, az enyémbe 96-ot mértem és meg volt pörkölődve az oldala, viszont amit beépítettem az 46,9ohm volt. Mindenkinek köszönöm a segítségét! (jó, hogy vagytok) Üdv! Ati.
Üdvözlet mindenkinek!
Van egy tv-m aminek zöld a képe adàs nincs rajta, csìkos is a kép amit eddig ki tudtam derìteni hogy megy a képcső nyakàra egy csatlakozòsor amin a Gnd és a Heater pontok között rövidzàr van. A sirkimenő trafòt Kivettem és megszűnt a rövidzàr, lehetséges hogy a trafò lett zàrlatos? A rajzon ahogy néztem nem kellene ott rövidzàrat mérnem! Aki tud esetleg segìteni azt megköszönném!
Szia!
Az a képcsőfűtés csatlakozása és a kis tekercsellenállás miatt mérsz annyira kis ellenállást. A 200V-os katódtápfeszültséget ellenőrizd, mert lehet, hogy annak a hiánya okozza ezt a problémát. A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2014
Az oké hogy kicsi a tekercselési ellenâllàs de a rajz szerint nem csatlakozik a gnd-hez a fűtővezeték a trafòn keresztül. A katòdfeszültségek kb 100V pp elég zavarosak van egy tisztàn kivehető
Négyszögjel és valami zajszerűség mind a 3 katòdon megegyezik a jelenség!
Hol mérted, a képcsőpanelen? Azt is nézd meg, hogy a képcső katódjain (R, G ,B) mekkora a feszültség.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |